İşte kızı olan kızıyla övünüp oğlan analarını darlıyor , oğlu olan kız analarını darlıyor. Toplumca arızalarımızdan biri bu. Amaç can sıkmak. Hiç takmayınYok anlamadığım şey şu
Neden oğlu var diye övünüyor
Ben ona kız çocuğun avantajı var gibi bişey asla demedim
Ki bana göre çocuklarımız bizim sigortamız değiller
İnanın onlarla geçireceğimiz zaman kısıtlı ve kız yada erkek olmaları değil onlara verebildiğimiz sevgi önemli .. bakalım onlar bizden anne baba olarak memnun olacak mıBenimde iki oğlum var,bir kızın olsa diyenlerin haddi hesabı yok. Siparişle olmuyor bu işler çok şükür evlatlarım sağlıklı diyorum. Boş verin insanlar her zaman konuşacak bir konu bulurlar.
Kız yapmanın formülünü sorsaydınız keşkeEmin ol oğlu olana da kız çocuk hayırlı evlat, erkek çocuk evlenene kadar evlat, kız çocuk öz çocuk fln gibi şeyler deniyor. Size de diyeceklerdi. Toplumca can sıkmak hobimiz, amaç can sıkmak.
Bana da yaşlılık için kız yap yalnız kalırsın, oğlan telefonda bile konuşmaz kalırsın huzurevine kız daha hayırlı diyen manyak dolu
Takmıyorum.
Siz de takmayın.
Tek oğlunuz olsa da yapacaklardı.
Ama doğru değil mi yawHatta kızı olan bir arkadaşı var eşimin, tanımızda oğlum da varken ay erkek çocuk ayı gibi, kız çocuk gibi düzgün oyun bile oynayamıyor dedi. Zıplıyor koşuyor diye.
Yanlış anlamayın ama ömrümde karşılaşmadım, tek ayrımı ev işlerinde falan yaşamışızdır yani.Yoo bence herkeste olan bi durum bence bir çok kişi yaşamıştır
Evet bu doğru :)İşte kızı olan kızıyla övünüp oğlan analarını darlıyor , oğlu olan kız analarını darlıyor. Toplumca arızalarımızdan biri bu. Amaç can sıkmak. Hiç takmayın
Yok o kadar da değil deEvet bi arkadaşım demişti , erkek çocuk evde beslenmez diye
Oğlunu sonsuz canliysa demek. Yaşlılığı garantiler insan.ben yaşadım hatta daha önce bu sitede birkaç konuya da yazdım
1 tane kızım var sadece
eltimin annesi torun sahibi olunca hayırlı olsuna aradım oğlan oldu
üstelik uzun süredir tüp bebek tedavileri falan 10 yıldır bekliyorlardı zorda elde ettiler öyle olanlar cinsiyet derdine bile düşmez sağlıkla nasip olsun yeterki derler normalde hani...
sana da allah bir evlat nasip etsin dedi telefonda
benim zaten evladım var unuttunuz heralde dedim
erkeğin yeri başka erkek olsun yap bir tane daha dedi
herkes maddi manevi yeteceği kadar doğurur benim için yeterli isteyene nasip olsun dedim
öyle demeee bak kuaföre gidecektim iyiki oğlum varmış aradım işten geldi aldı beni götürdü geride eve getirdi dedi
e taksi tutsaydınız? dedim
insana erkek evlat şart dışarı işlerini halleder dedi
ev ihtiyacını telefondan giriyorsunuz evinize getiriyorlar telefondan bankayı arıyorsunuz tüm ödemeleri otomatik yapıyorlar ? dedim
ama işte karşıdaki ultra cahil olunca anlamadığı için ısrarla erkek evladın nasıl iyi olduğuna ve kesin doğurmam gerektiğine beni ikna etmeye çalıştı
o gün kesinlikle anladım ki aptal insanla tartışmamak gerek
kayınvalidemin bir komşusuda neden doğurmuyorsun dedi kendisi benden küçük 4 çocuğu var
e var işte çocuğum dedim
e çocuğa kardeş lazım anneye de çocuk lazım dedi
bana 1 tane yeter kardeşde şart değil dedim
e bencil olursan doğurmazsın tabi dedi
halbuki kızımın imkanını kısıtlayarak doğurmak daha iyi annelik değil sırf yaşlılığı düşünerek doğurmak asıl bencillik ama anlayana işte... var yani böyleleri ... en iyisi hiç duymamak
Ne hadsiz insanlar var yaben yaşadım hatta daha önce bu sitede birkaç konuya da yazdım
1 tane kızım var sadece
eltimin annesi torun sahibi olunca hayırlı olsuna aradım oğlan oldu
üstelik uzun süredir tüp bebek tedavileri falan 10 yıldır bekliyorlardı zorda elde ettiler öyle olanlar cinsiyet derdine bile düşmez sağlıkla nasip olsun yeterki derler normalde hani...
sana da allah bir evlat nasip etsin dedi telefonda
benim zaten evladım var unuttunuz heralde dedim
erkeğin yeri başka erkek olsun yap bir tane daha dedi
herkes maddi manevi yeteceği kadar doğurur benim için yeterli isteyene nasip olsun dedim
öyle demeee bak kuaföre gidecektim iyiki oğlum varmış aradım işten geldi aldı beni götürdü geride eve getirdi dedi
e taksi tutsaydınız? dedim
insana erkek evlat şart dışarı işlerini halleder dedi
ev ihtiyacını telefondan giriyorsunuz evinize getiriyorlar telefondan bankayı arıyorsunuz tüm ödemeleri otomatik yapıyorlar ? dedim
ama işte karşıdaki ultra cahil olunca anlamadığı için ısrarla erkek evladın nasıl iyi olduğuna ve kesin doğurmam gerektiğine beni ikna etmeye çalıştı
o gün kesinlikle anladım ki aptal insanla tartışmamak gerek
kayınvalidemin bir komşusuda neden doğurmuyorsun dedi kendisi benden küçük 4 çocuğu var
e var işte çocuğum dedim
e çocuğa kardeş lazım anneye de çocuk lazım dedi
bana 1 tane yeter kardeşde şart değil dedim
e bencil olursan doğurmazsın tabi dedi
halbuki kızımın imkanını kısıtlayarak doğurmak daha iyi annelik değil sırf yaşlılığı düşünerek doğurmak asıl bencillik ama anlayana işte... var yani böyleleri ... en iyisi hiç duymamak
Şimdiye kadar okuduğum en mantıklı yorumlardan biriçok eskiden erkek evlenince gelinle kayınvalide bir otururmuş gelin hizmet eder oğlun kazancı bölüşülürmüş anne baba rahat olurmuş
artık herkes kendi evinde gelinde hizmetçilik yapmıyor ya, erkek çocuk kimsenin işine gelmemeye başladı o zihniyetde olanlar için yani
kız evlat daha arayan soran ilgilenen oluyor hepsi olmasada çoğunlukla öyle, kız evlat herkesin daha çok işine gelmeye başladı hele damatda becerikli yediren içirense ooohhh keyifleri yerinde oluyor devir değişti
o yüzden ikiside yanlış evladın cinsiyeti olmaz allah çocuklarımıza sağlık sıhhat versin ve dediğiniz gibi hayırlı olsunlar
hah o yüzden hiç değmez o onu demiş bu bunu demiş diye düşünmenize çünkü var yani gerçekten sırf laf olsun diye konuşan ...Ne hadsiz insanlar var ya
Amaaan takmayın kafanıza, kızınız olur bir de erkek olsa vah vah oğlun yok mu derler, oğlunuz olsa kızın yok mu tüh tüh derler, çocuğunuz olmasa ayyy olmuyor mu sen mi doğuramıyorsun, kocanda mı sorun var derler.Evet bi arkadaşım demişti , erkek çocuk evde beslenmez diye
Değil aslında. Oğlumun kankası var. Futbol top sevmez. Atlama zıplama sevmez. Otursun lego yapsın ve tazı gibi koşsun. Hiç sinirlenince vurmamış kimseye annesi oğluma şaşırıyor mesela. Şekerine mi baksanız sinirli diyor.Yok o kadar da değil dekiz cocuk naifligi ve narinligi de yok yani ahahahhahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?