İki ara bir deredeyim

Kafa yapisina bagli bazen bi bakiyosuun senden bi iki yas kucuuk kisi en az senin kadar olgun oluyo..

sorduğun soruların hepsinin cevabını kendin bulmalısın. burdaki insanlar bunlara ne yorum yapabilir yapsa bile doğru olur mu sence. zaman geçirip kendin anlaman gereken konular bunlar

Görücü usulünde iki tarafta birbirine en iyi yanlarını gösterir evlilik için biraz yaşanmışlık şart zaman tanıyın 3 4 ay ciddi adım atmadan sadece birbirinizi tanımak istediğinizi belirtin. Bu süreçte toplumda oturup kalkması yemek kültürü ark çevrenizdeki davranışlarını gözlemleyin bir ikide öften pöften kavga çıkartın bakalım tepkisi nasıl olacak esas kişilik kavga da belli olur. Sorun çözme yöntemine bakın eğer hepside sizi olumlu gelirse neden olmasın

Tanışmamız görücü usulu gibi olsada ileriki süreç tabi ikimizin anlaşmasıyla şekil alacak bir durum.
Bir ömür ben yaşayacağım için öncelikle esas kararı ben bir verebilsem :)
Söylediğiniz çok doğru esas kişilik kavgada belli olur bu tespite çok inanıyorum.
Olay ve durum karşısında insanın ne yaptığı nasıl davrandığı çok önemli bir faktör.

Merhabalar kadınlar kulübü'nün güzel kadınları :)

Yine bir aday değerlendirmesiyle karşı karşıyayım :)
Kararsız kaldığım için parlak fikirlerinize ihtiyacım var.
Görücü usulu bir talibim var.
Ben 26 yaşındayım sekreterlik yapıyorum, arkadaşım ise 35 yaşında ve muhasebeci.
Kendisiyle iki kez buluştuk.
Genel itibariyle gelenek,görenek ve kültürel olarak birbirimize çok yakın gibi gözüküyoruz.
Uyumlu olup anlaşabileceğimizi düşünüyorum.
Bir yandan ise aramızdaki yaş farkı sorun olur mu?
Bir ömür bir yol alabilir miyim bilmiyorum.
Anlayacağınız iki ara bir deredeyim :)
Artık bi karar verip ona göre ya tanıyacağım yada hayır diyeceğim.

Şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Valla arasında yaş farkı olanlar daha mutlu. Olur bence 🙌

İki kez görüşmek kanaat getirmek için yeterli değil. Eğer diğer unsurlar tamamsa yani ahlaki değerleriniz bir mi ideilojik yapınız hayata bakış açınız uyuyorsa sorun yok ama eğer uymuyorsa zaten yaşı da düşünmeye gerek yok

Öncelikle tanımak isteyip istemediğime karar verip ona göre görüşmelere devam edeceğim.
Kişilik olarak tanımıyorum tabi zamanla belli olur.

Orasını sen bileceksin, adami gören sensin. Kimse görmedi sonuçta dolayısıyla tanis, tanışma demek için elle tutulur birşey olması lazım. Herşey uyuyor demişsin zaten ne diyelim hayirlisi

İşte kararsız kaldığım için fikir almak istedim.Hayırlısı olsun bakalım.

Ben 26 yaşındayım sekreterlik yapıyorum, arkadaşım ise 35 yaşında ve muhasebeci.
Genel itibariyle gelenek,görenek ve kültürel olarak birbirimize çok yakın gibi gözüküyoruz.

Öncelikle başlangıcın hayırlı olsun.
Fikir olması açısından ben olsam böyle bir durumda nelere dikkat ederim onları paylaşayım.
Ilk buluşmalarda en önce duygusal ve fiziksel bir çekim duyuyor muyum ben ona bakarım.
Eğer bunda sorun yoksa; yaşam görüşü bana uygun mu, aile kültürü bana uygun mu, hayata bakışı nasıl, dışarıda garsonlara kibar mı( bu çok belirleyici çünkü sen şu an onun için önemlisin sana davranışlarına dikkat eder diğer insanlara nasıl), çocuk ne zaman istiyor ( mesela yaşım 32 de olsa ben hemen çocuk istemiyorum ama çoğu 35 civarı erkek hemen ilk aylardan çocuk isteyebilir bu soruyu ben olsam sorardım), maddiyatı nasıl ve en önemlisi anneci mi değil mi (evet ailesini sevsin ama sanki yapışık ikiz gibi sürekli her gün annemlere gidelim veya onlar gelsin der mi, ben buna da bakardım çünkü ben her gün kendi anneme bile evlensem gidemem yoğun çalışıyorum) ..vb
Bunları ceşitlendirebiliriz.
Burada herkes fikrini yazmış.
Ben olsam tüm yorumları okur ve bahsedilen noktaları bir kağıda yazar ve sonraki buluşmalarda o konulardan söz açardım.
Adı üstünde görücü usulü tanışma..
Araştıracaksın.
Ama hemen karar verme.
Konuş dinle irdele.

Hayırlısı olsun..
Not: En kritik madde bence karşılıklı etkilenme.Duygusal ve fiziksel çekilmediğin bir insanla ne olursa olsun ilerleme.Sonra kocam benimle yakın olmak istiyor ama ben hiç istemiyorum ne yapmalıyım diye buraya konu açıyorlar.:KK70:

Son düzenleme:

20 yaşındaki bir kız için 30 yaşında bir erkek yaşlı sayılabilir ama 30 yaşında bir hanım için 40 yaşında bir bey idealdir bana göre. belki bir iki yaş daha genç olabilirdi yaşınıza göre ama her insanın vücut yaşı kimlik yaşıyla bir olmuyor. dinç ve sağlıklı ise çok sorun etmemek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca görücü usulü evliliklerde daha önemli şeyler vardır. ekstra ufak bir tavsiyem olacak isteklerinizi en başından tatlı dil ile sıralayın ki sonrasında üzülmeyin :) hakkınızda hayırlısı olsun.

Yanliz bu yastan dolayi degil, karakterden dolayi olur.
Baska bir yerde "ailesi durumu biliyor, benim cevabimi bekliyor" demistin. Daha bir defa görüstügün insan ile nasil "ben bunun ile evlenebilirim" kararini verebilirsin?

Evlenmek cok matah birsey degil, dogru kisi ile evlenmek önemli olan. Bu noktada bile ailesi cok fazla isin icinde ve bu dogru degil. Cok sorunlarin olur ilerde. Ben artik sevgili olmak istemiyorum diyorsunda, bunun baska formülü yokki.

Ancak zaman ile karsindakini tanirsin, huyunu suyunu anlarsin. Ayni sekilde bir cekim ve kipirtada önemli. Beraber gezmek, kahkaha atmak, saatlerce konusmak, sarilmak, öpüsmek,.. Bunlar bagini güclendirir. Evlenilcek bir kisimi diye daha saglam karar verirsin.

En az bir yil flört et. Ailesi hicbirseye karismasin, ondan sonra isteme felan olsun.

Aslında yaşın sorun olduğu veya olmadığı durumlar olabiliyo.
Söylediğiniz gibi karakterle alakalı bi durum doğru diyorsunuz.
Görücü usulu tanışma olduğu için haliyle ailesi biliyor.
Ben evlenirim kesin olarak söylemem imkansız.
Sadece görüşmeye devam edebilirim ilişkinin durumuna göre şekil alır.
Zaten sadece evlenmek için evlenmek istemiyorum.Tabi doğru kişiyle olmalı.
Ailesi bişeye müdahale eder durumda değil.
En azından niyeti ciddi evlilik düşünen biriyle tanışmak daha mantıklı geliyor.
Tanışamamız görücü usulu ama kişilik olarak bi sure tanıyıp ona göre ciddi adım atılır.
Evlenebilmek için karşımdakini tanıyıp emin olmam lazım.Belki bu süre 8 ay belki bi 1 sene zaman gösterir.
Belkide kararım olumsuz olup yolumu ayırırım.Zamanla belli olacak şeyler.

Aslında yaşın sorun olduğu veya olmadığı durumlar olabiliyo.
Söylediğiniz gibi karakterle alakalı bi durum doğru diyorsunuz.
Görücü usulu tanışma olduğu için haliyle ailesi biliyor.
Ben evlenirim kesin olarak söylemem imkansız.
Sadece görüşmeye devam edebilirim ilişkinin durumuna göre şekil alır.
Zaten sadece evlenmek için evlenmek istemiyorum.Tabi doğru kişiyle olmalı.
Ailesi bişeye müdahale eder durumda değil.
En azından niyeti ciddi evlilik düşünen biriyle tanışmak daha mantıklı geliyor.
Tanışamamız görücü usulu ama kişilik olarak bi sure tanıyıp ona göre ciddi adım atılır.
Evlenebilmek için karşımdakini tanıyıp emin olmam lazım.Belki bu süre 8 ay belki bi 1 sene zaman gösterir.
Belkide kararım olumsuz olup yolumu ayırırım.Zamanla belli olacak şeyler.

Evet ayni fikirdeyiz. Sadece ciddi ve evlilik gibi terimlere bu kadar cok takilma. Yoksa herseyi cok fazla analiz edersin. Dedigin gibi zaten zamana göre sekillenir iliski. Birazda anin tadini cikarmak lazim, heycanin, gülmenin,.. Cünkü bunlarda en az hayat görüsü, maddi durum,.. kadar önemli.

Telefonda cok konusuyormusunuz? Onu görünce, yada görecegin icin heycan his ediyormusun?

Tanıdıkça sevebileceğim biri demişsiniz bence şans tanıyın yaş farkı pek sorun değil tabi 20 yaş olmadıkça. Kafa yapınızin uyuşması yaştan daha onemli

Çok aşırı bir fark değil ama düşündürmüyo değil.
Ben hareketli bir tipimdir :) ilerde bana uyum sağlayabilirmi bilemiyorum.
Fikir olarak anlaşmak da önemli.Yaşı küçük olup anlaşamadıktan sonrada önemi yok yani.

Back
X