İki ara bir deredeyim

Yaş farkı çok ama neden olmasın. Bence görücü usulü başlayan durumlarda en az 1 yıl nişanlı olarak kalınmalı. Bu süreçte birbirinizi tanıyın. Artık insanlar yıllardır birlikte oldukları sevgililerşnş tanıyamıyor ve evlilik sürecinde ayrılıyorlar.

Düşünüyorum ben 30 yaşında olacağım arkadaşım 40 arada fark oluyo.
Ben daha herşeye yeni atılmak isterken,o elini çekmek isterse.
Olumlu oldu diyelim.Zaman içinde tanımak lazım.
Çünkü herkesin, yağmur yağdığında dökülecek boyaları vardır.

26 yaş mantık evliliği yapmak için çok erken değil mi?

Bencede erken ama gel bide bana sor,aşık olacağım kişiyi bulabilsemm canımm :)
Herşey tabi sadece mantık çerçevesinde değil,sevebileceğim birisi anlaşabileceğim ,sevmedim birisi olsa değerlendirmem.

Öncelikle başlangıcın hayırlı olsun.
Fikir olması açısından ben olsam böyle bir durumda nelere dikkat ederim onları paylaşayım.
Ilk buluşmalarda en önce duygusal ve fiziksel bir çekim duyuyor muyum ben ona bakarım.
Eğer bunda sorun yoksa; yaşam görüşü bana uygun mu, aile kültürü bana uygun mu, hayata bakışı nasıl, dışarıda garsonlara kibar mı( bu çok belirleyici çünkü sen şu an onun için önemlisin sana davranışlarına dikkat eder diğer insanlara nasıl), çocuk ne zaman istiyor ( mesela yaşım 32 de olsa ben hemen çocuk istemiyorum ama çoğu 35 civarı erkek hemen ilk aylardan çocuk isteyebilir bu soruyu ben olsam sorardım), maddiyatı nasıl ve en önemlisi anneci mi değil mi (evet ailesini sevsin ama sanki yapışık ikiz gibi sürekli her gün annemlere gidelim veya onlar gelsin der mi, ben buna da bakardım çünkü ben her gün kendi anneme bile evlensem gidemem yoğun çalışıyorum) ..vb
Bunları ceşitlendirebiliriz.
Burada herkes fikrini yazmış.
Ben olsam tüm yorumları okur ve bahsedilen noktaları bir kağıda yazar ve sonraki buluşmalarda o konulardan söz açardım.
Adı üstünde görücü usulü tanışma..
Araştıracaksın.
Ama hemen karar verme.
Konuş dinle irdele.

Hayırlısı olsun..
Not: En kritik madde bence karşılıklı etkilenme.Duygusal ve fiziksel çekilmediğin bir insanla ne olursa olsun ilerleme.Sonra kocam benimle yakın olmak istiyor ama ben hiç istemiyorum ne yapmalıyım diye buraya konu açıyorlar.:KK70:

Sağolasın canim.
Görücü usulu ile tanışma olduğu için büyük bir aşk yok tabi,sadece seveblirim tanıyabilirim bunlarıda zaman gösterir.
Kişilik olarak karakterini henüz bilmiyorum tanımak lazım.
Buluşmalarda garsona hitap ediş şekline dikkat ederim,çünkü insan ilişkilerini ele veriyor.
Herkesden akıl alıp ona göre kararımı vericem.
En ufak detaya bile dikkat eden bir tipimdir.
İlerdeki sorunun şimdiden habercisidir.
Alemsin valla :) Bi dertli konuda ben açmayayım dimi :)
Fikirlerin için çook teşekkür ediyorum.
Güzel sorular,dikkat ederim bu noktalara kulağıma küpe olsun :)

20 yaşındaki bir kız için 30 yaşında bir erkek yaşlı sayılabilir ama 30 yaşında bir hanım için 40 yaşında bir bey idealdir bana göre. belki bir iki yaş daha genç olabilirdi yaşınıza göre ama her insanın vücut yaşı kimlik yaşıyla bir olmuyor. dinç ve sağlıklı ise çok sorun etmemek lazım diye düşünüyorum. Ayrıca görücü usulü evliliklerde daha önemli şeyler vardır. ekstra ufak bir tavsiyem olacak isteklerinizi en başından tatlı dil ile sıralayın ki sonrasında üzülmeyin :) hakkınızda hayırlısı olsun.

Bende o düşündeyim belki 30 olsa arada jenerasyon farkı oluşmaz gibi.
5 sene sonra 40 yaşında olduğunda benimle aradaki uyumu sağlayabilecek mi?
Aynen ama olması gerekenler olsun gerisi hallolur.
Hayırlısı neyse o olsun artık.

Evet ayni fikirdeyiz. Sadece ciddi ve evlilik gibi terimlere bu kadar cok takilma. Yoksa herseyi cok fazla analiz edersin. Dedigin gibi zaten zamana göre sekillenir iliski. Birazda anin tadini cikarmak lazim, heycanin, gülmenin,.. Cünkü bunlarda en az hayat görüsü, maddi durum,.. kadar önemli.

Telefonda cok konusuyormusunuz? Onu görünce, yada görecegin icin heycan his ediyormusun?

Hakkımda hayırlısı neyse o olsun.
Büyük bir aşk yok ama nefret de etmıyorum.İyi birisi diyebiliyorum.Bilmiyorum.

Ne derece dogru bir dusunce bilmiyorum ama kendi uzerime dusununce bana şu endise verici geliyor; Ben 36 olunca o 45 olacak. Yas farki cok gibi.

Ama diger yandan su da var; kadin erken coker derler. Mesela ben ve esim yasitiz, 33 yasindayiz. Suan icin sikinti yok ama bazen kendim icin bile dusunuyorum acaba cokermiyim. 40 li yaslara gelince beni begenmez mi diye.

Sanirim ben senin soruna cevap olmaktan cok aklini karistirdim :-)

Görücü usulü yapılan evlilikler sadece mantık dayalı oluyor. Daha çok gençsiniz.Görür görmez aşık olacağınız, içinizi titreten ve mantığınıza da uyan biri karşınıza çıkabilir. Bence biraz daha bekleyin. Zaten aşk belli bir süre sonra yerini sevgiye bırakıyor. Bari ilk bir kaç yıl gerçekten ayağınız yerden kesilsin, içiniz kıpır kıpır olsun.

Ne derece dogru bir dusunce bilmiyorum ama kendi uzerime dusununce bana şu endise verici geliyor; Ben 36 olunca o 45 olacak. Yas farki cok gibi.

Ama diger yandan su da var; kadin erken coker derler. Mesela ben ve esim yasitiz, 33 yasindayiz. Suan icin sikinti yok ama bazen kendim icin bile dusunuyorum acaba cokermiyim. 40 li yaslara gelince beni begenmez mi diye.

Sanirim ben senin soruna cevap olmaktan cok aklini karistirdim :-)

Evet yaş farkı biraz var.
Kadın erken çöker derler ama bazı kadınlarda gayet genç kalabiliyo. :)
Beni beğenmez mi diye düşünmeyin,sizi siz olduğunuz için sevsin.

Görücü usulü yapılan evlilikler sadece mantık dayalı oluyor. Daha çok gençsiniz.Görür görmez aşık olacağınız, içinizi titreten ve mantığınıza da uyan biri karşınıza çıkabilir. Bence biraz daha bekleyin. Zaten aşk belli bir süre sonra yerini sevgiye bırakıyor. Bari ilk bir kaç yıl gerçekten ayağınız yerden kesilsin, içiniz kıpır kıpır olsun.

Sadece görücü usulu tanışma biçimi oluyor .
Düşünürken görsellik ,mantık,duygular hepsi oluyo içinde.
Tanıdıktan sonra sevebilir miyim tanımaya başlıyo insan.
Doğru söylüyorsunuz.Aşkta biraz lazım heyecanlanmak,sevmek hoşlanmak bu duyguları unutacam nerdeyse :)

Görücü usulü nedense bana saçma geliyor ya.
Ne bileyim,evlenmek için tanıştırılmak istemezdim ben.
Ayrıca yaşınız çok genç,bu acele neden ki?

Yaş konusu çok değişken kişisel bir konu. Eşim benden 7 yaş büyük. Gezmeyi sever ve çocuklarıyla çok ilgilenir oynar. Arkadaşım ve eşi yaşıtlar. Haftada bir gün dışarda yemek yerler o da zorla. Eşi genelde arkadaşlarıyla takılmayı sever. ÇocuklarımıZ aynı yaşta ve arkadaşın eşi çocuğuna hiç bakmaz. Buyur burdan yak

Eşimle aramızda 7 yaş var herhangi bir olumsuz bir duruma sebep olmadı aramızdaki yaş farkı. Karakter önemli bu noktada.

Ayrıca bir nevi görücüye usulü tanışıp evlendim eşimle, görücü usulü olan evlilikler mantık evliliği olur gibi bir genelleme çok yanlış. Görücü usulüyle tanışıp aşık da olabiliyor insan, çok da seviyor.

Acele karar vermeyin arada aileler var diye, hakkınızda hayırlısı olsun.

Yaş farkı sadece yaş farkından mı ibaret bakmak lazım enerji durumu nasıl ? Senin yapmaktan keyif aldığın şeyleri o da yapabilecek mi ? Sen yüksek ses severken belki onun kafası götürmeyecek vs onları sorgulamak lazım aslında

Back
X