İki arada bir derede..

gri86

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2013
253
532
103
Hanımlar bana bir akıl verin,bi fikir verin bi şey diyin. İki arada bi derede kaldım..

Olayların mazisi biraz uzun. Ama özetlemeye çalışırsam, eşimin bir teyze oğlu var adı mehmet. Bu mehmet ve ailesi ve de anneanne yıllarca hep baskı yapıyor, mehmet ve benim görümcenin evlenmesi için. Görümcem istemiyor, benim eşim de ikisinin anlaşamayacağını düşündüğü ve akraba evliliği olduğu için istemiyor. Hatta eşime anneannesi küs öldü sen bunları bi evlendirmedin, sen engel oluyorsun diye.

Her neyse benim de bir kız kardeşim var. Uzun yıllardır görüştüğü de bi sevgilisi vardı bunun. Sevgilisinden ayrıldığı zamanlar benim düğüne denk geliyor. Düğün vesilesiyle benim kardeşle bu mehmet kuzen görüşmeye başlıyorlar. Düğünümde de mehmet kız kardeşimin bütün arkadaşlarına asıldı bu arada, öyle de abaza bi tip ve kardeşim de bunu çok iyi biliyor.

Kardeşim görüştüğüm biri var sizinle tanıştırıcam diyerek mehmeti getirdi, bi kafede oturduk. Eşim hiç konuşmadı, biz mehmetle biraz tartıştık, bana atarlandı bi de sen karışamazsın, babası karar verir diye, ben de ben karışamıyorsam ne demeye karşıma geldiniz dedim. İlk ve son o zaman gördüm bu şahsiyeti.

İkisinin görüştüğü duyuldu, benim ailem onaylamadı, eşim de onaylamadı. Önce bacıma sonra baldızıma sarıyor bi kurtulamadım şundan diye delirdi hatta. Babam ben kızımı vermem dedi, eşim bütün akrabalarıyla kötü oldu diğer teyzesiyle diğer kuzenleriyle falan. Sonra babam kardeşimi ikna edemeyip tamam kızı vericem diyince eşim ben herkesle kötü oldum diye ailemle de görüşmeyi kesti. Tam iki sene eşim ve ailem görüşmediler.

Bu arada isteme oldu nişan oldu, ben gitmedim. Eşim, ailen mehmete hiç bi şey olmamış gibi kucak açıyorlar, beraber yiyip içiyorlar. Ben hem onlar için herkesle kötü oldum hem de resmen dışlandık diye epey içerledi. Aradan geçen 2 seneden sonra geçtiğimiz bayramda bayramlaşmak için ilk defa ailemle görüştü eşim.

Ha benim kız kardeşimle aram iyi mi diye sorarsanız, değil. Kendisi sürekli kaprisli, burnundan kıl aldırmayan ve inadına giden bi tip. Bana şu dediğini unutmuyorum mesela, nasıl olsa siz bi gün boşanacaksınız ve eğer düğünüme gelmezsen boşuna gelmediğinle kalacaksın. Ki benim evliliğimde yaşadığım sorunların yüzde 99 u bu mevzu yüzünden ve hala daha kendisinin hiç payı yokmuş gibi sen nasılsa boşanacaksın diyebiliyor bana.

İki arada bir derede kaldığım durumsa, kadeşimin düğünü geldi çattı. Eşim kararı bana bırakıyor ama gitmemi de istemiyor. Eşim düğüne gitmeyecek o kesin. Şimdi ben yalnız gitsem herkes bana sormayacak mı kocan nerde vs diye, hadi sormadılar diyelim ben ne damadı ne de ailesini zerre görmek istemiyorum. Şeytan görsün yüzünü derler ya, aynen o hesap. Ve de eşim diyor ki demezler mi karısı gelmiş kendi gelmemiş, karısına bile sözü geçmiyor demek ki vs Eğer ben düğüne gitmeye karar verirsen eşim haftasonu arkadaşına gidecek. Gitmek istiyor musun derseniz, istemiyorum sadece gelmedin gelmedin diye kafama kakılmasını istemiyorum. Bizim ailede hep öyledir çünkü ben ne yaparsam herkes eleştirir, kardeşim ne yaparsa ona seslenmezler, niye çünkü o bir cadı :KK55:

En bastan kardesinizin secimine saygi gostermeniz gerekiyordu. Almis karsiniza getirmis, hemen orada iliskilerine saygisizlik yapmissiniz. Mehmet hakli kardesini senden degil, babandan isteyecek.
Ben olsam dugune giderdim, kardes bu.
Esinizi bilemiyorum. Keske olaylari bu kadar buyutmeden arayi bulabilseymissiniz.

Hanımlar bana bir akıl verin,bi fikir verin bi şey diyin. İki arada bi derede kaldım..

Olayların mazisi biraz uzun. Ama özetlemeye çalışırsam, eşimin bir teyze oğlu var adı mehmet. Bu mehmet ve ailesi ve de anneanne yıllarca hep baskı yapıyor, mehmet ve benim görümcenin evlenmesi için. Görümcem istemiyor, benim eşim de ikisinin anlaşamayacağını düşündüğü ve akraba evliliği olduğu için istemiyor. Hatta eşime anneannesi küs öldü sen bunları bi evlendirmedin, sen engel oluyorsun diye.

Her neyse benim de bir kız kardeşim var. Uzun yıllardır görüştüğü de bi sevgilisi vardı bunun. Sevgilisinden ayrıldığı zamanlar benim düğüne denk geliyor. Düğün vesilesiyle benim kardeşle bu mehmet kuzen görüşmeye başlıyorlar. Düğünümde de mehmet kız kardeşimin bütün arkadaşlarına asıldı bu arada, öyle de abaza bi tip ve kardeşim de bunu çok iyi biliyor.

Kardeşim görüştüğüm biri var sizinle tanıştırıcam diyerek mehmeti getirdi, bi kafede oturduk. Eşim hiç konuşmadı, biz mehmetle biraz tartıştık, bana atarlandı bi de sen karışamazsın, babası karar verir diye, ben de ben karışamıyorsam ne demeye karşıma geldiniz dedim. İlk ve son o zaman gördüm bu şahsiyeti.

İkisinin görüştüğü duyuldu, benim ailem onaylamadı, eşim de onaylamadı. Önce bacıma sonra baldızıma sarıyor bi kurtulamadım şundan diye delirdi hatta. Babam ben kızımı vermem dedi, eşim bütün akrabalarıyla kötü oldu diğer teyzesiyle diğer kuzenleriyle falan. Sonra babam kardeşimi ikna edemeyip tamam kızı vericem diyince eşim ben herkesle kötü oldum diye ailemle de görüşmeyi kesti. Tam iki sene eşim ve ailem görüşmediler.

Bu arada isteme oldu nişan oldu, ben gitmedim. Eşim, ailen mehmete hiç bi şey olmamış gibi kucak açıyorlar, beraber yiyip içiyorlar. Ben hem onlar için herkesle kötü oldum hem de resmen dışlandık diye epey içerledi. Aradan geçen 2 seneden sonra geçtiğimiz bayramda bayramlaşmak için ilk defa ailemle görüştü eşim.

Ha benim kız kardeşimle aram iyi mi diye sorarsanız, değil. Kendisi sürekli kaprisli, burnundan kıl aldırmayan ve inadına giden bi tip. Bana şu dediğini unutmuyorum mesela, nasıl olsa siz bi gün boşanacaksınız ve eğer düğünüme gelmezsen boşuna gelmediğinle kalacaksın. Ki benim evliliğimde yaşadığım sorunların yüzde 99 u bu mevzu yüzünden ve hala daha kendisinin hiç payı yokmuş gibi sen nasılsa boşanacaksın diyebiliyor bana.

İki arada bir derede kaldığım durumsa, kadeşimin düğünü geldi çattı. Eşim kararı bana bırakıyor ama gitmemi de istemiyor. Eşim düğüne gitmeyecek o kesin. Şimdi ben yalnız gitsem herkes bana sormayacak mı kocan nerde vs diye, hadi sormadılar diyelim ben ne damadı ne de ailesini zerre görmek istemiyorum. Şeytan görsün yüzünü derler ya, aynen o hesap. Ve de eşim diyor ki demezler mi karısı gelmiş kendi gelmemiş, karısına bile sözü geçmiyor demek ki vs Eğer ben düğüne gitmeye karar verirsen eşim haftasonu arkadaşına gidecek. Gitmek istiyor musun derseniz, istemiyorum sadece gelmedin gelmedin diye kafama kakılmasını istemiyorum. Bizim ailede hep öyledir çünkü ben ne yaparsam herkes eleştirir, kardeşim ne yaparsa ona seslenmezler, niye çünkü o bir cadı :KK55:
Gitmeyin. İleride bu büyüklüğünüz unutulacak, kardeşiniz ve eşi sizi kötülemeye devam edecek. Ama siz de kocişko sözünden çıkmıyorsunuz, kardeşiniz de. Orası kafamı kurcalıyor. Kimin daha iyi niyetli olduğunu bir hakem belirlemeli:)

Ya tamam onaylarsiniz onaylamazsiniz da bu ne abartı yok kusmek yok bütün akrabalar ile kötü olmak. 2 yetişkin insan size ne mutluysa onlar. Kardesin düğüne nasil gitmemeyi düşünür ki insan üstelik ortada sizlik mevzu yokken kendi kendinizi dışlamışsiniz

En bastan kardesinizin secimine saygi gostermeniz gerekiyordu. Almis karsiniza getirmis, hemen orada iliskilerine saygisizlik yapmissiniz. Mehmet hakli kardesini senden degil, babandan isteyecek.
Ben olsam dugune giderdim, kardes bu.
Esinizi bilemiyorum. Keske olaylari bu kadar buyutmeden arayi bulabilseymissiniz.
Biz yanlış bi evlilik yapmasını üzülmesini istemedik, seçim yapdığı insan bilmediğimiz yabancı biri olsa belki iyi çıkar dersin ama insan bile bile de kardeşini yakmak ister mi, seçimine saygı duyucam derken. Ama sonuçta herkes herkesle iyi oldu biz kötü olduk.

Bu durumda yapabileceğin birşey yok kızkardeşin vermiş kararını..

anneniz babanız ne diyor?

Sizin ne düşündüğünüz daha önemli gitmek istiyorsaniz gidin.amaaaa hepsinden ziyade o nasıl olsa bosanacaksin lafı çok hadsizce olmuş.. .

Babam ve erkek kardeşim gönülsüz, annem biraz uydum akıllıdır o günü kurtarmanın peşinde. Bugünü atlatalım da yarına Allah kerim modunda.

Bencede git ileride gitsemiydim acaba demezsin .gördüğün şey değil görmediğiniz sey çok koyar insana.bencede çok durma bir gorunur sun. Esini sorarlarsa iso var dersin

Bu kadar karismanizi hos bulmadim. Benzer durum benimde basima geldi. Kardesim degildi ama kardes cocuklariyiz ve kardes gibi buyuduk. Uyarimi yaptim, guzelce konustum. Kalkip ikisini yanima toplayip tartisma cikarip, ders vermeye kalkmadim. Kardesim diye fazla gaza gelmişsiniz ama sizin bu sekilde mudahale etme hakkiniz yok heleki esinize noluyorda herkesle kotu oluyor oldu da noldu? Boyle davraninca engelleniyor muymus? Hayir, evleniyorlar iste.
Sizde ortaligi karistirdiginizla kaldiniz.

Bu kadar karismanizi hos bulmadim. Benzer durum benimde basima geldi. Kardesim degildi ama kardes cocuklariyiz ve kardes gibi buyuduk. Uyarimi yaptim, guzelce konustum. Kalkip ikisini yanima toplayip ders vermeye kalkmadim. Kardesim diye fazla gaza gelmişsiniz ama sizin bu sekilde mudahale etme hakkiniz yok heleki esinize noluyorda herkesle kotu oluyor oldu da noldu? Boyle davraninca engelleniyor muymus? Hayir, evleniyorlar iste.
Sizde ortaligi karistirdiginizla kaldiniz.
Aynen öyle oldu, eşim babama güvenip biz bu evliliği onaylamıyoruz diyince akrabalarıyla kötü oldu, öncesinde de kardeşini vermek istemediği için. Belki de bu kadar karışmamalıydık ama olaylar böyle gelişti yapacak bi şey yok.

karısına bile sözü geçmiyor demek ki

Elalemin işi gücü bu zaten canım. Kadınlarla uğraşmak. Kardeşinin düğününe gitmek için eşinin sözüne bakacak değilsin. İster gidersin ister gitmezsin ama bu saçma sebepten değil.

Eşin de bu durumu abartmış bu arada

Hiç gitmemek olmaz
Ama içimden gelmeden gidiyorsam bi on dk olsun uğrar hediyesini verir çıkardım sanırım

Aynen öyle oldu, eşim babama güvenip biz bu evliliği onaylamıyoruz diyince akrabalarıyla kötü oldu, öncesinde de kardeşini vermek istemediği için. Belki de bu kadar karışmamalıydık ama olaylar böyle gelişti yapacak bi şey yok.

Bence suc kimsede degil sizde. Esin kim olarak "onaylamiyoruz" seklinde konusabiliyor ki cevreye? Baban bugun vermem der, yarin verir bunlar hep olan seyler. Babanda bir suc yok eşin ustune vazife olmayan işlerle ugraşmasaymis. Simdi boş yere buyuttugunuz icin ve esinin yuzunden kardesinin dugunune gitmemis olcaksin.

Ben size de eşinize de hak verdim sonuçta iyi niyetle önlemeye çalıştınız ,bile bile bu evliliğe lades diyemezdiniz ve olan da ikinize olmuş .
Sonrasında üzülürüm diyorsanız gidin , gidersem daha da üzülürüm derseniz gitmeyin derim , sizin vicdaniniz daha önemli bence

Eşinide al git. Halay çekme dans etme ama git. Et tırnaktan ayrılmaz. Bide bu adam size küfür mü etti ne yaptıda bu kadar olay etmişsiniz kan davasına çevirmişsiniz kız istiyor kendi kaderini yaşasın kör mü?

Back
X