- 5 Nisan 2019
- 44
- 86
- 88
- Konu Sahibi Appleberry
-
Tesekkur ederim. Yas siniri 35 oldugu icin daha sonra devlete giremem, sanirim treni kacirmis olurum. Bir de yardimci almak icin butce ayiramiyorum aylik temizlik disinda. Cunku kazancimin buyuk bolumu borclara gidiyor. Peki maasin duserse ne yapacaksin derseniz oldukca zorlanacagim sanirim. Cocuk icin en iyisi ne olur karar vermek zor.Sana bu iste git yada kal diyemeyiz sanirim,cunku hayat standartlarini,harcamlarini,giderleriniz bilmiyoruz...Ben senin yerinde olsam is baslar denerim,yurutulebiliyorsa yurutur en azindan bir kac sene iyi birikim yapar (mesela cocugum ilk okula baslayana kadar)ondan sonra ayrilirdim.Cocugunuz henuz kucuk gun icinde is hayatinizda cok zorlamaz bence,evinizde de bir yardimci alin geldiginizde yemek is probleminiz olmasin kalan zamaninizi ailenizle gecirin derim,benim dusuncem boyle yok denediniz ama yapamadiniz o zaman cikarsiniz...
Teşekkür ederim. Esim de cok yogun calisiyor ve kadin olarak pek cok seyi ben ustlenmis durumdayim. Birak kalsin yapma diyor birsey soyledigimde...Bence işinizden ayrılmayın. Eşiniz size yardım etsin her konuda her açıdangerekirse işinizde bile eve iş götürüyorsanız basit şeyleri ona yaptırın ve sonunda kontrol edin. Baktınız zorlanıyorsunuz bir yardımcı ayarların, başka biride gitmek en son seçeneğiniz olsun.
Çünkü borç ödüyorsunuz... en azından borçlar bitene kadar çocuğunuz büyüyecek ona sağlayacağına maddi imkan gerçekten çok önemli. Sevgi de lazım evet ama bir anne zaten hertürlü yavrusuna sevgisini gösterir. Maddiyat her zaman olmayabilir. Çok yorulucaksiniz ama çok daha güzel bir gelecek ayarliycaksiniz bebeginize.
Hakkınızda hayırlısı olsun
Ortalama dort bine belki fazlasi maasiniz kesontiye ugrar az bir rakam degil sanirim borc bitene kadar disinizi sikacalsiniz ,bir yandan da sizde haklisiniz ilerleyen zamanda devlette calisma isi zor olabilir ne desem bilemedimTesekkur ederim. Yas siniri 35 oldugu icin daha sonra devlete giremem, sanirim treni kacirmis olurum. Bir de yardimci almak icin butce ayiramiyorum aylik temizlik disinda. Cunku kazancimin buyuk bolumu borclara gidiyor. Peki maasin duserse ne yapacaksin derseniz oldukca zorlanacagim sanirim. Cocuk icin en iyisi ne olur karar vermek zor.
Eğer borcunuz yoksa kendinize ait bir ev sahibi olabildiyseniz diğer işe geçin derim oda gayet rahat yeter hem bebeğinizle daha mutlu olursunuz hemde gereken aile ortamını sağlamış olursunuz mutluluk daha önemli hayattan keyif almaya bakın aileniz ile birlikteCalisma saatlerim şu diyemiyorum, mesai disinda da haftasonu ve tatillerde de calisiyorum genelde. Ve genelde hep acil oluyor bu işler. O an bir yerde misafirsem bile hemen eve gidip bilgisayar basina gectigim cok oluyor
O zaman bence senin için en iyi çözüm bir yardımcı almak. Yatili düşünürsen daha iyi olur. Hem çocuğunla ilgilenebilecek ve evi idare edebilecek biri. Suanki işin için çok uğraşmışsın ve gerçekten ben böyle uğraşılarla bir yere gelindiğinde tek kalemle silinip atılması taraftarı değilim. Tırnaklarınla geldiğin yerden vazgeçme!Teşekkür ederim. Esim de cok yogun calisiyor ve kadin olarak pek cok seyi ben ustlenmis durumdayim. Birak kalsin yapma diyor birsey soyledigimde...
Cok sınırlı yardimci olabiliyor annem rahatsizligindan dolayi. Onun disinda yardimci olabilecek biri yok. Ozellikle hastalandigim zamanlar oldu dogumdan sonra, ne kadar da yalnizmisim onu anladim. Aslinda ben bu kadar kararsiz bir insan degildim. Anne olunca cok duygusallastim ve her calisan anne gibi vicdanimla kavga halindeyimO zaman bence senin için en iyi çözüm bir yardımcı almak. Yatili düşünürsen daha iyi olur. Hem çocuğunla ilgilenebilecek ve evi idare edebilecek biri. Suanki işin için çok uğraşmışsın ve gerçekten ben böyle uğraşılarla bir yere gelindiğinde tek kalemle silinip atılması taraftarı değilim. Tırnaklarınla geldiğin yerden vazgeçme!
Yukarda yorumlarda maaşının büyük bir kısmının borç a ayrıldığını okudum. Işinden ayrılma maddi zorluklar insani daha da kötü yapar. Yardımcı olması için yanınıza aile den biri gelebilir mi ?
Sanirim mantikli dusunemiyorum. Okutmanlik dusundugum gibi rahat mi ondan da emin degilimBorçlarınız oldukça yüksek yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile. Bu tahmine dayanarak işinize devam etmeniz çok mantıklı olur. (Yaşınızı ve borcun süresini bilmemekle birlikte) aylık 4 bin tl ciddi bir rakam ve bunun eksikliği sizi ileride çok yorabilir. En azından birkaç ay devam edip sonrasında olmuyorsa okutmanlık için uğraşabilirsiniz diye düşünüyorum.
Gecesi gündüzü olmayan, izin dahi kullanamadığınız bir işte çocuğunuzla nasıl ilgileneceksiniz? İki iş arasında maddi olarak çok fark var ama ortada bir can var, madem anne oldunuz, çocuğunuzlq bu kadar az vakit geçirip doğru düzgün göremeyeceğiniz bir işe devam etmeniz doğru olmaz bana göre.Eşimin geliri bunun yarisi kadar bile degil. Bazen acaba aç gozlu muyum neden parayi bu kadar düşünüyorum diye kendime kiziyorum. Okuldan eve gelince cocugumu evde karsilamak veya onu okuldan bizzat alabilmek, evde ona sicak anne yemegi sunabilmek istiyorum. Ama şimdiki işim neredeyse gece gunduz haftasonu bayramlar dahil calismami gerektiriyor. Hatta yillik iznimi bile kullanamadim hamileligimin son zamanlarinda. Elbette okutmanliginda ek yuku vardir ama neyle karsilacagimdan emin degilim. Belki de bu yüzden karar veremiyorum.
Gecenlerde bir yakinimin kanser oldugunu ogrendim. Bu kadar cok calismaya degmez dedim ama bir yandan da para her yerde gerekiyor. Cikmaz sokakta gibiyim
Bence en azından bir süre daha çalışıp birikim yap ayrılacaksan da ondan sonra ayrılEşimin geliri bunun yarisi kadar bile degil. Bazen acaba aç gozlu muyum neden parayi bu kadar düşünüyorum diye kendime kiziyorum. Okuldan eve gelince cocugumu evde karsilamak veya onu okuldan bizzat alabilmek, evde ona sicak anne yemegi sunabilmek istiyorum. Ama şimdiki işim neredeyse gece gunduz haftasonu bayramlar dahil calismami gerektiriyor. Hatta yillik iznimi bile kullanamadim hamileligimin son zamanlarinda. Elbette okutmanliginda ek yuku vardir ama neyle karsilacagimdan emin degilim. Belki de bu yüzden karar veremiyorum.
Gecenlerde bir yakinimin kanser oldugunu ogrendim. Bu kadar cok calismaya degmez dedim ama bir yandan da para her yerde gerekiyor. Cikmaz sokakta gibiyim
Tatlım öğretim görevlisi olduğunda çocuğunu okuldan gelince karsilayabileceginden ,ya da onunla saatlerce vakit gecirebileceginden emin misin? Bence maaş farkından çok bunu düşün .Hic senin alanında öğretim görevlisi arkadaşın var mı? Bazı hocalarla çalışmak cidden zor diye duyuyorum. Genelde devlet memuru arkadaşlarım universiteye geçmeyi düşünüyorlarsa yardımcı docentligi alabilecek duruma geldikten sonra yani doktorayi bitirdikten sonra devletten istifa ettiler çünkü daha alt unvanda adamın canına okuyorlar şeklinde söylediler.Tabi yine sen bilirsinSanirim mantikli dusunemiyorum. Okutmanlik dusundugum gibi rahat mi ondan da emin degilim
böyle bir maaş bırkalımaz bence, gençliğinde çalış derim...Merhaba,
Aylardir karar verememekten dolayi uykusuz kaldigim bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Ozel sektorde ancak kurumsal oldugu için iş guvencesinin (devlet kadar olmasada) oldugu, yogun calistigim ancak karsiligini aldigim bir isim var. Kazancim primlerimle birlikle 10bin civari oluyor. Ancak kucuk bir bebegim var ve dogum iznim bitmek uzere. Bu yogun tempoda bebegimi ihmal ederim diye kahroluyorum. Bir yandan devlet universitelerinde okutmanlik ilanlarina basvurmayi dusunmeye basladim. Calisma sartlari simdiki isime gore daha rahat ancak maasim yaklasik 4 bin kadar dusuyor. Daha rahat bir iş cocuguma daha fazla zaman ancak az para mi, yoksa cok calisip cok kazanmak mi...
Sonradan ekleme: su anki işime yillarca calisarak ve okuyarak cok zor girdim. Ve birakinca pisman olmaktan korkuyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?