İki arada bir derede

Tesekkur ederim. Yas siniri 35 oldugu icin daha sonra devlete giremem, sanirim treni kacirmis olurum. Bir de yardimci almak icin butce ayiramiyorum aylik temizlik disinda. Cunku kazancimin buyuk bolumu borclara gidiyor. Peki maasin duserse ne yapacaksin derseniz oldukca zorlanacagim sanirim. Cocuk icin en iyisi ne olur karar vermek zor.

Teşekkür ederim. Esim de cok yogun calisiyor ve kadin olarak pek cok seyi ben ustlenmis durumdayim. Birak kalsin yapma diyor birsey soyledigimde...

Ortalama dort bine belki fazlasi maasiniz kesontiye ugrar az bir rakam degil sanirim borc bitene kadar disinizi sikacalsiniz ,bir yandan da sizde haklisiniz ilerleyen zamanda devlette calisma isi zor olabilir ne desem bilemedim

Eğer
Calisma saatlerim şu diyemiyorum, mesai disinda da haftasonu ve tatillerde de calisiyorum genelde. Ve genelde hep acil oluyor bu işler. O an bir yerde misafirsem bile hemen eve gidip bilgisayar basina gectigim cok oluyor
Eğer borcunuz yoksa kendinize ait bir ev sahibi olabildiyseniz diğer işe geçin derim oda gayet rahat yeter hem bebeğinizle daha mutlu olursunuz hemde gereken aile ortamını sağlamış olursunuz mutluluk daha önemli hayattan keyif almaya bakın aileniz ile birlikte

Teşekkür ederim. Esim de cok yogun calisiyor ve kadin olarak pek cok seyi ben ustlenmis durumdayim. Birak kalsin yapma diyor birsey soyledigimde...
O zaman bence senin için en iyi çözüm bir yardımcı almak. Yatili düşünürsen daha iyi olur. Hem çocuğunla ilgilenebilecek ve evi idare edebilecek biri. Suanki işin için çok uğraşmışsın ve gerçekten ben böyle uğraşılarla bir yere gelindiğinde tek kalemle silinip atılması taraftarı değilim. Tırnaklarınla geldiğin yerden vazgeçme!

Yukarda yorumlarda maaşının büyük bir kısmının borç a ayrıldığını okudum. Işinden ayrılma maddi zorluklar insani daha da kötü yapar. Yardımcı olması için yanınıza aile den biri gelebilir mi ?

Cok sınırlı yardimci olabiliyor annem rahatsizligindan dolayi. Onun disinda yardimci olabilecek biri yok. Ozellikle hastalandigim zamanlar oldu dogumdan sonra, ne kadar da yalnizmisim onu anladim. Aslinda ben bu kadar kararsiz bir insan degildim. Anne olunca cok duygusallastim ve her calisan anne gibi vicdanimla kavga halindeyim

Borçlarınız oldukça yüksek yazdıklarınızdan anladığım kadarı ile. Bu tahmine dayanarak işinize devam etmeniz çok mantıklı olur. (Yaşınızı ve borcun süresini bilmemekle birlikte) aylık 4 bin tl ciddi bir rakam ve bunun eksikliği sizi ileride çok yorabilir. En azından birkaç ay devam edip sonrasında olmuyorsa okutmanlık için uğraşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Sanirim mantikli dusunemiyorum. Okutmanlik dusundugum gibi rahat mi ondan da emin degilim

Gecesi gündüzü olmayan, izin dahi kullanamadığınız bir işte çocuğunuzla nasıl ilgileneceksiniz? İki iş arasında maddi olarak çok fark var ama ortada bir can var, madem anne oldunuz, çocuğunuzlq bu kadar az vakit geçirip doğru düzgün göremeyeceğiniz bir işe devam etmeniz doğru olmaz bana göre.

Bence en azından bir süre daha çalışıp birikim yap ayrılacaksan da ondan sonra ayrıl

Sanirim mantikli dusunemiyorum. Okutmanlik dusundugum gibi rahat mi ondan da emin degilim
Tatlım öğretim görevlisi olduğunda çocuğunu okuldan gelince karsilayabileceginden ,ya da onunla saatlerce vakit gecirebileceginden emin misin? Bence maaş farkından çok bunu düşün .Hic senin alanında öğretim görevlisi arkadaşın var mı? Bazı hocalarla çalışmak cidden zor diye duyuyorum. Genelde devlet memuru arkadaşlarım universiteye geçmeyi düşünüyorlarsa yardımcı docentligi alabilecek duruma geldikten sonra yani doktorayi bitirdikten sonra devletten istifa ettiler çünkü daha alt unvanda adamın canına okuyorlar şeklinde söylediler.Tabi yine sen bilirsin

Son düzenleme:
merhabalar
çalısan bırı olarak söyluyorum anne degılım bence ısınızden ayrılmayın çunku bellı bır hayat standardınız var onları sağlayamadıgınızda sızde gerıleceksınız ve kendınızı yetersız hıssedeceksınız onceleıkle sız kendınız bu standardın altında yasayabılırmısınız cunku soylemek kolay alıskanlıklardan vazgecmek zordur
zaaten cocuk sahıbı olmaya karara verdıgınızde hayatınızı azcok kafanızda planlamıssınızdır burda yapacagınız en akıllıca sey esınızıde olayın ıcıne dahıl edıp sorumluluk aldırmaktır.çünkü süper kahraman degılsınız herseye yetısmeye calısmayın bazen yapamıyorum demek lazım bunu kullanmak hayatınızı kolaylastırır
bu konuma gelene kadar cok çabalamıssınızdır lutfen hormonların sızı yonetmesıne ızın vermeyn yardım alın esınızden aılenızden bakıcıdan çocugunuzla mutlu bır ömur dılerım

Eğer eşinizin kazancı iyi ise bence bebek büyüyene kadar daha rahat olabileceğiniz bir iş bakın. Çünkü para geriye gelir ama bebek - anne ilişkisi geri gelmez.

bence daha rahat iş. çocuk yokken evet diğeri mantıklı ama daha rahat iş çocuk varken olması gereken diye düşünüyorum. hayat standartlarınızı biraz düşürürsünüz. çünkü psikoloji çok önemli bir daha geri alamayabilirsiniz bu zamanları.

gerçekten zor bir durum. özel sektörde çalışıyorum. iyide maaşım var ama belki daha büyük bir şirkete geçersem daha çok olabilir. 7 yıllık mühendisim. kurumsal yerlerde çalışanlar özellikle benim meslek grubumda fazlaca mesai yapıyorlar. işimi değiştirmek istemememin en büyük sebebi bu. ufak bebeğimle yeniden başlamak zor geliyor. ve mesai ye kalmak zor gerçekten. bu iş yerim 9-6 kırk yılın bir başı mesai olur o kadar. ama şu gerçek var sizin açınızdan. 0 4 bin sizi zor durumda bırakır mı. gelen kadar gider olduğunu kendimden bilen bir tip olarak. eğer o 4 bin sizin hayatınızı zora sokacak mı bunları düşünüp karar vermek lazım zor bir seçim kolay gelsin

Son düzenleme:
İşinizi seviyormusunuz ?
Bence en önemli mesele bu
Her türlü calısacaksın cocugun icin gerkeli ama cok ama az ama mutlu ama mutsuz benim kriterim hangisinde daha mutlu olurum olurdu
6binde 10binde güzel rakamlar
Tabiki 6bine calısırsanız hayat standardınız bi tık düşecektir ancak iş yerinde mutlu evde mutlu bir anne olabilirsiniz

Hayatta,hiç bir gerekçe ile bu kadar yoğun çalışmamak gerektiğini düşünenlerdenim.
Bu kadar hoyratça çalışmak için,
hayat çok kısa.
Zaman akıp gidiyor ve biz bir çok şeyi,
çalışma ve para adına kaçırıyoruz.

Gece-gündüz,bayram dinlemeden çalışan insan bir yerden sonra iflas eder.
Ya bedenen,ya ruhen,ya da ikisi birlikte.

Çalışan bir anneyim,evet çalışıp kendi paramı kazanmak çok güzel ama yeni doğmuş bir bebeğim varsa önceliğim para değil evladım olurdu.
Bununla birlikte üniversitede okutmanlık size düşündüğünüz esnek çalışma saatlerini belki verebilir ama rahat ortamı verir mi?
Emin değilim.

Bu tip kararların çok kişisel olduğunu düşünüyorum.
İçinde bulunduğunuz şartları en iyi siz bilirsiniz.
Evlilik dinamikleri,aileden alınacak yardım,
ödediğiniz borcun tutarı ve vadesi,
yatırım planlarınız,
çocuğunuz için düşündüğünüz eğitim,
yaşınız,eşinizin iş ve gelir durumu,
hepsi sizin bilginiz dahilinde.

Burda hepimiz kendi hayat tecrübemizden ve yaşama bakışımızdan yola çıkarak,kendimize göre yorum yapıyoruz.
Çalışmayan,eşinin maaşıyla ancak geçinilen bir aile yapısı olan bir üye,size,
10.000-4.000=6.000 TL neyine yetmiyor?Der.
Hayat standartları yüksek bir üye,
işine devam et,hayat çok pahalı,der.
Önceliği maddiyat olan,
çocuk bir şekilde büyür,işinden ayrılma der.
Benim gibi çocuklarla çalışan,
ebeveyn-çocuk bağlanmasını önemseyen biri,
'evet maddiyat önemli ama çocuktan önemli değil' der.
Kısacası ne kadar insan,
o kadar farklı fikir ve yorum.
Son kararı verecek olan ise sizsiniz.

Bende bahsettiğin durumu çok düşündüm. Mühendisim ben devlet memuru olmayı seçtim. Özelde iyi bir maaşla çalışıyordum. Hatta yıllar geçti şimdi belki daha da iyi kazanacaktım. Daha iyi maaş alabilecek, daha iyi konumda olabilecek potansiyeldeyken diğerini seçmek hala biraz üzüyor beni. Keşke erkek olsaydım diyorum bu yüzden :)
iki durumda zor istediğinle çok istediğin arasında seçim yapmalısın. Ben arkadaşlarıma vakit ayıramamaktan, akşam gideceğim bir konsere bile günler öncesi plan yapamamaktan çok sıkılmıştım. Sonrasında bebekte düşününce böyle kesin kararımı verdim. Bir de eş faktörü var tabi. Her ne kadar benim eşim yardımcı olduğunu düşünsede şu an bile işte ondan çok çalışmama rağmen evde de hakimiyet bende. Eşin senin yükünü alıyorsa, evde sürekli bir yardımcın varsa olabilir. Ama hem dışarda çok yoğun çalışıp evde de bunu devam ettireceksen zor... yıpranıyoruz arkadaşım :)

böyle bir maaş bırkalımaz bence, gençliğinde çalış derim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…