- Konu Sahibi Appleberry
-
Eğer ekonomik olarak bir sorun yasamiyorsanız ben olsam okutmanligi seçerdim. Zaman zaman üniversitelere de özel sektörden iş geliyorlar ne iş yaptığınızı bilmiyorum ama bu tip işler alarak da ücret artarMerhaba,
Aylardir karar verememekten dolayi uykusuz kaldigim bir konuda sizlere danışmak istiyorum. Ozel sektorde ancak kurumsal oldugu için iş guvencesinin (devlet kadar olmasada) oldugu, yogun calistigim ancak karsiligini aldigim bir isim var. Kazancim primlerimle birlikle 10bin civari oluyor. Ancak kucuk bir bebegim var ve dogum iznim bitmek uzere. Bu yogun tempoda bebegimi ihmal ederim diye kahroluyorum. Bir yandan devlet universitelerinde okutmanlik ilanlarina basvurmayi dusunmeye basladim. Calisma sartlari simdiki isime gore daha rahat ancak maasim yaklasik 4 bin kadar dusuyor. Daha rahat bir iş cocuguma daha fazla zaman ancak az para mi, yoksa cok calisip cok kazanmak mi...
Sonradan ekleme: su anki işime yillarca calisarak ve okuyarak cok zor girdim. Ve birakinca pisman olmaktan korkuyorum...
Eşim gecmemi istiyor, evdeki huzur icin. Ama düşüşün bu kadar fazla oldugunu bilmiyor cunku primlerle birlikte ne kadar kazandigimi tam bilmiyor. Bilse kesinlikle gecme der. Niye bilmiyor derseniz beklentiler daha da artacak ve elimde hic kalmayacak diye soylemiyorumBence düşündüğünüz yeni kariyer
planlaması olmayacak bir şey değil.Esinizle bu konuyu konuştunuz mu? Onun fikirleri ne yönde ?
Ailem yasadigi büyük bir sıkıntı nedeniyle borclandi, ben bekarken basladim onlara destek olmaya, onlara destek olmak beni asla uzmuyor tersine keske elimde daha fazla olsa da daha fazla yardim edebilsem. Zaten iş degistirme kisminda beni dusunduren de bu. Degistirirsem ne olur cok sıkışırlar bir sekilde devam ederler ama yaşlılar kiyamiyorumhic birsey anlmadim bu borclarinizdan.Kendi Aileniz ne alaka?
Krediler aydan aya ödemeyi azaltin insanlarin esiniz dahil sizin maasiniza güvmesinede engeleyin ....
Bir kadin tutun ev isi ve bakicilik yapsin. Is yerinizlede konusun. Bebek var artik biraz onada zaman ayirmak istoyorum diye.
Ah canim benim ya. Nasıl bir borca girmişler böyle, burda kendini düşün derim.Ailem yasadigi büyük bir sıkıntı nedeniyle borclandi, ben bekarken basladim onlara destek olmaya, onlara destek olmak beni asla uzmuyor tersine keske elimde daha fazla olsa da daha fazla yardim edebilsem. Zaten iş degistirme kisminda beni dusunduren de bu. Degistirirsem ne olur cok sıkışırlar bir sekilde devam ederler ama yaşlılar kiyamiyorum
Esin kazandigin paranın her kurusuyla yatırım yapmak istiyor,daha çok para biriktirelim ,daha çok yatırım yapalım diyor diye anlıyorum.Ama evde sorumluluk pek ustlenmiyor,senin hayatını pek de kolaylastirmiyor sanırım.Sen iyi düşün bir karar ver ...dünyaya bir kez geliyorsun.Meslege ilk başladığımda devlet memuru oldum ...özelde bana vaat edilen o günkü maasimin 1.5 katıydı. Ben bir kadın olarak evde eşime göre daha fazla sorumluluğum olacağını ,hiç birşey olmazsa çocukların gelişiminde daha fazla rol alacagimi düşünerek devlette kaldım.İki çocuk sahibi oldum ikisini de 2 yaşlarına kadar yanında olabilecek ücretsiz iznimi aldım. Çünkü biliyorum ki donunce isim hala beni bekliyor. Sen salim kafa biraz düşün ..bu arada öğretim görevlisi başvurularını da yap çünkü kabul görüp gormeyecegini de henüz bilmiyorsun. Allah sana en hayırlısını nasip etsinEşim gecmemi istiyor, evdeki huzur icin. Ama düşüşün bu kadar fazla oldugunu bilmiyor cunku primlerle birlikte ne kadar kazandigimi tam bilmiyor. Bilse kesinlikle gecme der. Niye bilmiyor derseniz beklentiler daha da artacak ve elimde hic kalmayacak diye soylemiyorum
Eşim gecmemi istiyor, evdeki huzur icin. Ama düşüşün bu kadar fazla oldugunu bilmiyor cunku primlerle birlikte ne kadar kazandigimi tam bilmiyor. Bilse kesinlikle gecme der. Niye bilmiyor derseniz beklentiler daha da artacak ve elimde hic kalmayacak diye soylemiyorum
Hakkini yiyemem parasini evine harcar ama çok bonkör ve biz borç oderken yakinlarinin keyfi ihtiyaclarina para ayirir. Benim kuruslarimi hesaplar, ailene vermene karismam der ama sanki bunu gonulsuz soyler fazla vermeme razi olmaz. Ben de aileme kiyamadigim için ve paramin hesabınin bu kadar ayrintili yapilmasindan rahatsiz oldugum icin söylemiyorum. Fazla kazanan ben, evi çekip ceviren ben, borclari odeyen ben, bebege bakan ben. Esimden soguyorum bunlari dusununce. Sorumluluk alsin ve benden daha cok dusunsun maddi isleri. Bazen kocam degil de evlatlik aldığım cocugum gibi tum sorumlulugu üstlenmek olmuyor. İstiyor ki kendi kazancini sadece kendi isini buyutmek icin kullansin ama ortada buyuyen bir iş de yok. Ayrica annesi her ayrintiyi ogrenmeye calisiyor ve evlenirken bile cogu seyi bana aldirttilar. Ben esime soylersem o da annesine soyler. Nasil bir samimiyetsiz ortam degil miAh canim benim ya. Nasıl bir borca girmişler böyle, burda kendini düşün derim.
Eşine ne kadar kazandığını tam söylememen bence yanlış bu konu hakkında sıkıntı yaşayabilirsiniz ilerde. Eşinin bütün herşeyden haberi var mı? Yoksa eğer kendini onun yerine koy ve böyle bir durumda olup olmamak istediğini ölç tart. Senin şimdi bir çocuğun var ailene yardımcı ol tabi ama benim gördüğüm kadarıyla ailen in bu durumu seni çok zorluyor ve yıpratıyor.
Farkında olmadan kızlarının torunlarının hakkına giriyorlar. Bence bu borç meselesini yeniden düşün.
Ben olsam şöyle yapardım. Ailemin borçlarını yeniden yapılandırmasını sağlardım. Ayda daha küçük bir meblağ ödemesi ile onlara yardımcı olur maaşımın bir bölümünü birikime harcar geri kalaninida eşimle evi idare ederdim.
Ben senin konunda daha çok eşine neden ne kadar kazandığını tam söylemediğine takildim. Özel bir durum yoksa ve anlatırsan bence daha fazla yardımcı olabiliriz. Çünkü inan bazen bazı faktörler olayı tamamiyle değiştirebiliyor.
Duygusallastigini da varsayarsak bence mantıklı karar veremiyorsun. Sen kendini yıpratma ve yiprattirma!
Kisa vadede bebege annem bakacak ama kendisinin bir cok saglik problemi var, nasil olacak bilemiyorum. Okutmanlik konusunda da doktoram oldugu icin onde olabilecegimi dusunuyorum ama tabi giremeyebilirim.peki bu geçişi ne zamana planlıyorsun yani kısa vadede bebeğe kim bakacak
planlar hep uzun vadeli geldi bana
işe döneceksen hangi tarihte döneceksin mesela ya da diyelim ki başvurdun okutman olmak için almazlarsa ne olacak
okutman olacağın garanti mi sanki hemen yarın başlayacak gibi yazmışsın da aylık 7500 ödemeyi iki ay aksatsan zaten tüm hesaplar karışır
Kisa vadede bebege annem bakacak ama kendisinin bir cok saglik problemi var, nasil olacak bilemiyorum. Okutmanlik konusunda da doktoram oldugu icin onde olabilecegimi dusunuyorum ama tabi giremeyebilirim.
Evet iki bucuk ayim daha varTamam önde olursunuz da alım var mı yani kadro var mı açık var mı
Alım olsa bile Eylül de olur gibi
siz mevcut işinize ne zaman dönmelisiniz 6 aylıksa bebek 6 ay ücretsiz izin aldıysanız 3 aya yakın zamanınız mı var
Zaten kalbim de bunu diyor, teşekkür ederimHiçbir para anne babanın ilgi ve sevgisinin yerini alamaz.O yüzden okutman olup cocugunuzla ilgilenmeniz derim.Evet cocuk bir sekilde illa büyür ama ilerde sizin sevgi ve ilginizi aldığı icin kaybettigini 4 binlerin cok daha fazlasını kazanabilecek bir cocuk olur
Sizi anlıyorum. Belki soylediklerim sizi üzecek ama bence sizi sizden başka düşünen yok. Sizin durumunuzda olsam karşımdaki kişiyle oturur uzun uzun sohbet ederdim. Onda beni rahstsiz eden ne tavırları varsa hepsini acik açık söylerdim.Hakkini yiyemem parasini evine harcar ama çok bonkör ve biz borç oderken yakinlarinin keyfi ihtiyaclarina para ayirir. Benim kuruslarimi hesaplar, ailene vermene karismam der ama sanki bunu gonulsuz soyler fazla vermeme razi olmaz. Ben de aileme kiyamadigim için ve paramin hesabınin bu kadar ayrintili yapilmasindan rahatsiz oldugum icin söylemiyorum. Fazla kazanan ben, evi çekip ceviren ben, borclari odeyen ben, bebege bakan ben. Esimden soguyorum bunlari dusununce. Sorumluluk alsin ve benden daha cok dusunsun maddi isleri. Bazen kocam degil de evlatlik aldığım cocugum gibi tum sorumlulugu üstlenmek olmuyor. İstiyor ki kendi kazancini sadece kendi isini buyutmek icin kullansin ama ortada buyuyen bir iş de yok. Ayrica annesi her ayrintiyi ogrenmeye calisiyor ve evlenirken bile cogu seyi bana aldirttilar. Ben esime soylersem o da annesine soyler. Nasil bir samimiyetsiz ortam degil mi
33 yaslarindayiz ve birbirimizi en az on yildir taniyoruz. Onlar degismezler konusmak ancak kendimi uzmeme yormama yariyor. Kendilerini cok akilli uyanik saniyorlar. Erkekler biraz duz mantik ve umursamaz olabiliyor. Annesi cok ince pratik zeka. Bir sekilde karisip uzaktan sanki ben anlamiyormusum gibi yonetiyor. Baktim bunlar boyle, ben eger cok durust ve işi ahlakina gore oynarsam kullanilan enayi yerine konan oluyorum. Keske boyle olmasa, boyle evlilik mi olur vs vs ama oluyor. Birbirimizin imtihaniyiz.Sizi anlıyorum. Belki soylediklerim sizi üzecek ama bence sizi sizden başka düşünen yok. Sizin durumunuzda olsam karşımdaki kişiyle oturur uzun uzun sohbet ederdim. Onda beni rahstsiz eden ne tavırları varsa hepsini acik açık söylerdim.
Bence sizde öyle yapın başkalarının keyfi harcamasından tutun annesine sizi şikayet etmesi çok yanlış. Siz onun ailesisiniz.( bunu bende sürekli nişanlıma söylüyorum algılasın istiyorum bu yönden aralarında benzerlik var ). Eşler arasında söylenenler onların arasında kalır 3 cü kişiye söylenmez evliliğe 3 cü kişiler karışınca gerçekten herşeyi b.k götürüyor afedersiniz. Bizzat yaşadık ve çok yıprandık.
Harcamalara gelince ona buna değilde kendi çekirdek ailesine harcama yapması gerektiğini anlamalı tabi zor durumlar hariç . Oturun bütçe planlaması yapın ya ayda ikiniz belirli bir miktar para biriktirin örnek her ay ikiniz bin tl birikim hesabına para yatiricak. Buna evet demese o zaman sizin ihtiyaçlarınızı harcamalarızı o karşılasın siz onun yerine bin tl ayiracaginizi söyleyin.
Böyle küçük bütçe planlamaları gibi ufak defek uygulamalarla zamanla yoluna girebilir herşey.
Sanki eşiniz evli değilde ev arkadaşı gibi yaşıyor sizinle çok acı bir durum sizin için sitemlerinizden çok iyi anlıyorum . Insanın canına tak ediyor ben neyim acaba diye dusunduruyor. Sizin iş değişiklik isteğiniz bence bundan kaynaklı ben fazla kazanıyorum ve herşeye ben bakıyorum. Çok yazık eşiniz gerçekten sorumluluk almamış ve bütün sorumluluğu üstünüze yıkmış.
Çift terapistine gitme konusunda ne düşünür? Eğer onaylarsa gidin. Siz hissettiklerinizi dile getirirseniz size çok yüklenecektir ve daha fazla üzüleceksiniz. Terapistler eminim sizin haklı olduğunuz u görüp ona yardım edip düzeltmeye çalışacaklardır.
Ailenize de ettiğiniz yarımdan bence bahsetmeyin size bunu koz olarak kullanabilir ailesine gidip soyleyebilir ve daha neler neler... Yalan söylemek hiç hoş değil ama karşıda böyle bir insan olunca insan napacağını şaşırıyor. Düzeldiğini gördüğünüz zamanda söylersiniz.
Merak ettim yaşlar kaç ve kaç senelik evlisiniz ?
Ah canım benim ya emin ol bu imtihanın kazananı sen olacaksın. Sen gerçekten çok güçlü bir kadınsın33 yaslarindayiz ve birbirimizi en az on yildir taniyoruz. Onlar degismezler konusmak ancak kendimi uzmeme yormama yariyor. Kendilerini cok akilli uyanik saniyorlar. Erkekler biraz duz mantik ve umursamaz olabiliyor. Annesi cok ince pratik zeka. Bir sekilde karisip uzaktan sanki ben anlamiyormusum gibi yonetiyor. Baktim bunlar boyle, ben eger cok durust ve işi ahlakina gore oynarsam kullanilan enayi yerine konan oluyorum. Keske boyle olmasa, boyle evlilik mi olur vs vs ama oluyor. Birbirimizin imtihaniyiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?