- 5 Nisan 2019
- 44
- 86
- 88
- Konu Sahibi Appleberry
-
İşim cok yorucu ve zor, hatta hata kaldirmayan bir yapisi var stresli, sevdigimi soyleyemem ama nefret de etmiyorum. Ama okutmanlikta ise iş bana gore kolay olmasına kolay ama koreltici olur mu diye düşünüyorum. Bir yandan da hayat kisa kolay olsun sen evine ailene bak diyorum. Bir yandan da yillarca verdigim emege aciyorum.İşinizi seviyormusunuz ?
Bence en önemli mesele bu
Her türlü calısacaksın cocugun icin gerkeli ama cok ama az ama mutlu ama mutsuz benim kriterim hangisinde daha mutlu olurum olurdu
6binde 10binde güzel rakamlar
Tabiki 6bine calısırsanız hayat standardınız bi tık düşecektir ancak iş yerinde mutlu evde mutlu bir anne olabilirsiniz
Korkum rahat diye dusundugum işin zannedigim kadar rahat cikmamasi. Yani problemler mesailer vs heryerde karsimiza cikabilir biliyorum. Bu kadar yogun olmam ama acaba gercekten degecek kadar bir fark olacak mi bilmiyorum. Okutman tanidigim cok azHayatta,hiç bir gerekçe ile bu kadar yoğun çalışmamak gerektiğini düşünenlerdenim.
Bu kadar hoyratça çalışmak için,
hayat çok kısa.
Zaman akıp gidiyor ve biz bir çok şeyi,
çalışma ve para adına kaçırıyoruz.
Gece-gündüz,bayram dinlemeden çalışan insan bir yerden sonra iflas eder.
Ya bedenen,ya ruhen,ya da ikisi birlikte.
Çalışan bir anneyim,evet çalışıp kendi paramı kazanmak çok güzel ama yeni doğmuş bir bebeğim varsa önceliğim para değil evladım olurdu.
Bununla birlikte üniversitede okutmanlık size düşündüğünüz esnek çalışma saatlerini belki verebilir ama rahat ortamı verir mi?
Emin değilim.
Bu tip kararların çok kişisel olduğunu düşünüyorum.
İçinde bulunduğunuz şartları en iyi siz bilirsiniz.
Evlilik dinamikleri,aileden alınacak yardım,
ödediğiniz borcun tutarı ve vadesi,
yatırım planlarınız,
çocuğunuz için düşündüğünüz eğitim,
yaşınız,eşinizin iş ve gelir durumu,
hepsi sizin bilginiz dahilinde.
Burda hepimiz kendi hayat tecrübemizden ve yaşama bakışımızdan yola çıkarak,kendimize göre yorum yapıyoruz.
Çalışmayan,eşinin maaşıyla ancak geçinilen bir aile yapısı olan bir üye,size,
10.000-4.000=6.000 TL neyine yetmiyor?Der.
Hayat standartları yüksek bir üye,
işine devam et,hayat çok pahalı,der.
Önceliği maddiyat olan,
çocuk bir şekilde büyür,işinden ayrılma der.
Benim gibi çocuklarla çalışan,
ebeveyn-çocuk bağlanmasını önemseyen biri,
'evet maddiyat önemli ama çocuktan önemli değil' der.
Kısacası ne kadar insan,
o kadar farklı fikir ve yorum.
Son kararı verecek olan ise sizsiniz.
Pisman oldugunuz oldu mu ve cok maas farki var miydi, eger burada devam edersem emeklilik yaşını bekleyemem muhtemelen erken emekli olup evde yaşı beklemem gerekir sanirim, cunku o kadar dayanamayabilirim. Ama okutmanlikta eğer rahat edersem emeklilik yaşına kadar calisabilirim belki omrum yeterseBende bahsettiğin durumu çok düşündüm. Mühendisim ben devlet memuru olmayı seçtim. Özelde iyi bir maaşla çalışıyordum. Hatta yıllar geçti şimdi belki daha da iyi kazanacaktım. Daha iyi maaş alabilecek, daha iyi konumda olabilecek potansiyeldeyken diğerini seçmek hala biraz üzüyor beni. Keşke erkek olsaydım diyorum bu yüzden :)
iki durumda zor istediğinle çok istediğin arasında seçim yapmalısın. Ben arkadaşlarıma vakit ayıramamaktan, akşam gideceğim bir konsere bile günler öncesi plan yapamamaktan çok sıkılmıştım. Sonrasında bebekte düşününce böyle kesin kararımı verdim. Bir de eş faktörü var tabi. Her ne kadar benim eşim yardımcı olduğunu düşünsede şu an bile işte ondan çok çalışmama rağmen evde de hakimiyet bende. Eşin senin yükünü alıyorsa, evde sürekli bir yardımcın varsa olabilir. Ama hem dışarda çok yoğun çalışıp evde de bunu devam ettireceksen zor... yıpranıyoruz arkadaşım :)
Köreltici olursa doktoraya baslarsın mesela :)İşim cok yorucu ve zor, hatta hata kaldirmayan bir yapisi var stresli, sevdigimi soyleyemem ama nefret de etmiyorum. Ama okutmanlikta ise iş bana gore kolay olmasına kolay ama koreltici olur mu diye düşünüyorum. Bir yandan da hayat kisa kolay olsun sen evine ailene bak diyorum. Bir yandan da yillarca verdigim emege aciyorum.
Doktora yaptim. Neden yard doc olmuyorsun derseniz ilgili bolumumde bulundugum sehirde yigilma cok ve kadro bulmak için kucuk sehirlere gitmek gerekiyor, torpili olmayan biri için...Köreltici olursa doktoraya baslarsın mesela :)
Sonucta hayatın boyunca okutman kalman gerekmiyor
İstedigi kadar mesai olsun haftasonun en azından tatil olur bayramlarda elinde telefon gezmek zorunda kalmazsın
Daha sakin bir hayatın olur simdikinden ve eger yapabilecegine inanıyorsan mutlu da olabilirsin
Ortalama toplam aylik yedi bin civari yaklasik dokuz yil var ama bu meblag maasim yuksek oldugu icin yakinlarimizin beklentileri nedeniyle boyle.Borçlarınız ne kadar kaldı? Ona göre yorum yapacağım
Bulundugunuz sehirden yan illere vesait varsa belki cocuk büyüdügünde yapılabilirDoktora yaptim. Neden yard doc olmuyorsun derseniz ilgili bolumumde bulundugum sehirde yigilma cok ve kadro bulmak için kucuk sehirlere gitmek gerekiyor, torpili olmayan biri için...
Ortalama toplam aylik yedi bin civari yaklasik dokuz yil var ama bu meblag maasim yuksek oldugu icin yakinlarimizin beklentileri nedeniyle boyle.
Bu meblag arasinda birkac kredi var, ikisi konut kredisi. Bu kadar kazanmasam esim ve ailem kendilerimi biraz fazla sıkıp odeyebilirler. Benim kazancim onlari rahatlatiyor7000/ aylık
12 ay
Toplam 9 yıl
Yani 756 bin ₺ öyle mi???
Yakınlarınız kim? Onların beklentisi olmasa borcunuz kaç olacak ki?
Burada yillik iznimi zor kullanirken, universitede yazin en az bir ay tatil ve bazi unilerde ogrenci olmadigi surece hocalara da izin veriyorlarmis. Bu da kismet sanirim.Çalışma saatleriniz ne kadar değişecek? Çocuğa kim bakacak, ilgi ve şefkat konusunda nasıl biri bu. Bunlar önemli. Çalışma saatlerinde anlamlı bir değişiklik olmadıkça ve çocuk güvenilen biri tarafından bakıldıkça eski işte kalıp birikim yapmak daha mantıklı gibi.
Burada yillik iznimi zor kullanirken, universitede yazin en az bir ay tatil ve bazi unilerde ogrenci olmadigi surece hocalara da izin veriyorlarmis. Bu da kismet sanirim.
Onun disinda 7.30 da cikip aksam 7gibi evde oluyorum. Unide arkadasim 9da cikip maksimum 3te isinin bittigini soyledi. Bir gun de boslugu oluyormus.
Bence düşündüğünüz yeni kariyerBu meblag arasinda birkac kredi var, ikisi konut kredisi. Bu kadar kazanmasam esim ve ailem kendilerimi biraz fazla sıkıp odeyebilirler. Benim kazancim onlari rahatlatiyor
Bukadar maas aliyorsunuz ve borc icindesiniz? nasil oluyor buTesekkur ederim. Yas siniri 35 oldugu icin daha sonra devlete giremem, sanirim treni kacirmis olurum. Bir de yardimci almak icin butce ayiramiyorum aylik temizlik disinda. Cunku kazancimin buyuk bolumu borclara gidiyor. Peki maasin duserse ne yapacaksin derseniz oldukca zorlanacagim sanirim. Cocuk icin en iyisi ne olur karar vermek zor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?