İki arada bir derede

İşim cok yorucu ve zor, hatta hata kaldirmayan bir yapisi var stresli, sevdigimi soyleyemem ama nefret de etmiyorum. Ama okutmanlikta ise iş bana gore kolay olmasına kolay ama koreltici olur mu diye düşünüyorum. Bir yandan da hayat kisa kolay olsun sen evine ailene bak diyorum. Bir yandan da yillarca verdigim emege aciyorum.

Korkum rahat diye dusundugum işin zannedigim kadar rahat cikmamasi. Yani problemler mesailer vs heryerde karsimiza cikabilir biliyorum. Bu kadar yogun olmam ama acaba gercekten degecek kadar bir fark olacak mi bilmiyorum. Okutman tanidigim cok az

Pisman oldugunuz oldu mu ve cok maas farki var miydi, eger burada devam edersem emeklilik yaşını bekleyemem muhtemelen erken emekli olup evde yaşı beklemem gerekir sanirim, cunku o kadar dayanamayabilirim. Ama okutmanlikta eğer rahat edersem emeklilik yaşına kadar calisabilirim belki omrum yeterse

Köreltici olursa doktoraya baslarsın mesela :)
Sonucta hayatın boyunca okutman kalman gerekmiyor
İstedigi kadar mesai olsun haftasonun en azından tatil olur bayramlarda elinde telefon gezmek zorunda kalmazsın
Daha sakin bir hayatın olur simdikinden ve eger yapabilecegine inanıyorsan mutlu da olabilirsin

Doktora yaptim. Neden yard doc olmuyorsun derseniz ilgili bolumumde bulundugum sehirde yigilma cok ve kadro bulmak için kucuk sehirlere gitmek gerekiyor, torpili olmayan biri için...

Para olup harcayacak vakit olmadıktan sonra maddiyatın pek önemi kalmıyor.

Annem ilk çocuğunu bakıcılarla büyüttükten sonra benim için çok iyi maaşlı işini bırakmış ve hiçbir zaman da pişman olmamış. Ben çocuğun yanında olmaktan yana olurdum, para bir şekilde bulunuyor.

Az dedigin parayla cok iyi bi sekilde gecinebiliyosan. Tabiki rahat isi tercih etmen daha iyi,
bebeginede vakit ayirirsin.

Kesinlikle daha rahat iş cok zaman ve bol bol çocukla vakit çünkü mutlu çocuk mutlu anneden geçiyor anne ne kadar rahat ve stressizse çocukta öyle oluyor mutlu bir bebeğiniz olsun derim ben.
eşinizde çalışıyorsa para yetiyor inanın.
Ben devlet memuruyum mesai saatim belli izin sıkıntım olmuyor çünkü yerime arkadaş var ama özelde izinler bile sıkıntılı yerinize ikame bulunamıyor
Zaten yorgun olacaksınız koşmaktan inanın çocuğunuzla vakit geçirmeye zamanınız olmayacak

Doktora yaptim. Neden yard doc olmuyorsun derseniz ilgili bolumumde bulundugum sehirde yigilma cok ve kadro bulmak için kucuk sehirlere gitmek gerekiyor, torpili olmayan biri için...
Bulundugunuz sehirden yan illere vesait varsa belki cocuk büyüdügünde yapılabilir
Bilemiyorum ya iş bırakmanızı kesinlikle tavsiye etmem sonucta evet o zaman körelirsiniz depresyona bile girersiniz
Maasınız on binken 3binlik işe girmek isteseniz onuda desteklemem ciddi bir düşüş yasarsınız
Ama gecmek istediginiz meslekte saygın bi meslek maaşı Türkiye standartlarına göre iyi ve zorda olsa geleceginizi genişletebilirsiniz yanına cocugunuza ayıracagınız ekstra vakitte artısı

Ortalama toplam aylik yedi bin civari yaklasik dokuz yil var ama bu meblag maasim yuksek oldugu icin yakinlarimizin beklentileri nedeniyle boyle.

7000/ aylık
12 ay
Toplam 9 yıl

Yani 756 bin ₺ öyle mi???

Yakınlarınız kim? Onların beklentisi olmasa borcunuz kaç olacak ki?

Çalışma saatleriniz ne kadar değişecek? Çocuğa kim bakacak, ilgi ve şefkat konusunda nasıl biri bu. Bunlar önemli. Çalışma saatlerinde anlamlı bir değişiklik olmadıkça ve çocuk güvenilen biri tarafından bakıldıkça eski işte kalıp birikim yapmak daha mantıklı gibi.

7000/ aylık
12 ay
Toplam 9 yıl

Yani 756 bin ₺ öyle mi???

Yakınlarınız kim? Onların beklentisi olmasa borcunuz kaç olacak ki?
Bu meblag arasinda birkac kredi var, ikisi konut kredisi. Bu kadar kazanmasam esim ve ailem kendilerimi biraz fazla sıkıp odeyebilirler. Benim kazancim onlari rahatlatiyor

Burada yillik iznimi zor kullanirken, universitede yazin en az bir ay tatil ve bazi unilerde ogrenci olmadigi surece hocalara da izin veriyorlarmis. Bu da kismet sanirim.
Onun disinda 7.30 da cikip aksam 7gibi evde oluyorum. Unide arkadasim 9da cikip maksimum 3te isinin bittigini soyledi. Bir gun de boslugu oluyormus.

Maddi durumunuzun nasıl olduğuna bağlı. Diğer işe geçerseniz toplam maaşınız bebeğin masrafları ve sizin giderlerinize yetecek mi? Borcunuz var mı, kiranız ne kadar, birikiminiz var mı bunların hepsini değerlendirmek gerekiyor. Eğer çok kararsız kalırsanız bir süre aynı işinizle devam edip rahatsızlık duyup duymadığınıza bakıp o şekilde karar verebilirsiniz. İş değiştirdikten sonra geri dönüşü daha zor olacaktır muhtemelen.

Bunlar cazip duruyor ama üniversitede hep aynı konunda kalacaksın hatta kalman da garanti değil hoca değişir ortam değişir vs

Yalnız Bebek küçük ayrılma stresi basmış o nedenle bu tarz düşünceler üşüşmüş

Kendi işim var

Esneğin esneği çalışıyorum ama yine de ayyy çocuğuma her şeyi ile yetiyorum diyemem

Örneğin okul etkinliği vardı bugün 10-11 arası

Anne babadan çok nene dede vardı zira herkes çalışıyor

O etkinliğe okutmam olsan da gitmen sıkıntı zira o saatte dersin olur vs

Şu andaki işimde yöneticiyim yazmışsın sektörü bilmiyorum ama yönetici diğer personeli organize eder

Yani yöneticinin ekstra Zamanı kalmalı acil işi olmamalı bence, yani planlayıp iki hafta sonra salı günü 13.00-15.00 arası izin yaratılabilmeli

Yönetmek organizasyondur siz evi de işi de yönetebilirsiniz

Bu arada iş değiştirip maaşınızın azalmasını göze alıyorsanız yatılı yardımcıyı da göze alın

Zaten hangi işte çalışırsanız çalışın en az 2500 bakıcı masrafınız olacak sonra da kreş okul vs

Sizin iş değiştirmeniz masrafları kısmayacak bunu bilerek yola çıkın

Sağlıkla huzurla büyütün bebeğinizi

Ben işinden çıkmamanı tavsiye ederim sana.
Hatta 4 elle sarılmanı.
Hele de hayat pahalılığı bu kadar artmışken,fiyatlar en üst seviyedeyken zam üstüne zam geliyorken çıkmanı asla tavsiye etmem
Çocuğunun geleceğini de düşünmek zorundasın. Para biriktirsen onu yurtdışına okumaya bile gönderebilirsin. Daha iyi yerlere gelebilir. Bunu gözardı etme derim.

Bu meblag arasinda birkac kredi var, ikisi konut kredisi. Bu kadar kazanmasam esim ve ailem kendilerimi biraz fazla sıkıp odeyebilirler. Benim kazancim onlari rahatlatiyor
Bence düşündüğünüz yeni kariyer
planlaması olmayacak bir şey değil.Esinizle bu konuyu konuştunuz mu? Onun fikirleri ne yönde ?

Bukadar maas aliyorsunuz ve borc icindesiniz? nasil oluyor bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…