- 14 Kasım 2014
- 18
- 2
- 3
- 30
- Konu Sahibi livefastdieyoung
-
19 yaşında bir üniversite öğrencisi olduğumu belirterek söze başlayayım.Hazırlık bitti ve birinci sınıftayım şu an.Geçen seneden beri yurtta kalıyorum.Sekiz kişilik bir odadayım ve tam anlamıyla diş sıkıyorum bir yıldır.Ama bu sene iyice katlanılmaz hale geldi.Sebebine gelecek olursak yurdun müdüresi , idare edilişi listede başı çekiyor.İdare edilişten bahsedersek oda değiştirmek istersin mesela değiştirmezler kesinlikle.Şurası kırık dersin üç aydan önce onarılmaz.Yemekler desen afedersiniz hayvana verseler yemez.Ki onu bile kafaları estiğinde erken bitiriyorlar.Yetişseydin deyip olan yemeği bile vermiyorlar.Giriş çıkış zaten saat on buçukta bitiyor ki üniversite için çok erken bir saat.Çevre üniversitelerin yine aynı şekilde devlet yurtları bile on ikiyi görüyor en azından.Temizlik deseniz hizmetli haftada bir ya siliyor ya silmiyor her iş bizde.Onun dışında müdüremiz tam mahallelerde insanların başına namus timsali kesilen teyzeler gibi.Birisinin sevgilisi gelir bahçede bile değil bahçenin de dışında bekler ama ona rağmen bi ton tantana çıkarır.Başka bir şey olur sen şu camdan karşı camdaki ahmete bakmışsın cık cık muhabbeti yapar falan.Arada şakayla karışık giydiklerimize laf çarpıyor aklınca.Evlerden ırak bir tip tam anlamıyla.Ben de hakkını aramaya çalışan bir insanım biraz , sesim çıkıyor diye beni de iki kat daha sevmiyor.Bu kadar olumsuzluğun üzerine de iki yıllık sevgilim benim yerime isyan etti.''Ne zaman arasam şurdan soğuk geliyor orayı kapatıyorum yok burayı temizliyorum diyorsun bu ne böyle'' falan dedi.Ya da en basitinden iki dakika in aşağıya geçerken göreyim diyor insem müdüremiz psikopata bağlıyor.Haliyle o da sinirlendi.Yurt değiştirmek istesemde imkanım yok devlet yurdundayım ve özel için maddi gücüm yok.En son kendisiyle kalmamı teklif etti ama onda da şüphelerim var.Yanlış anlaşılsın istemem sevgilimle bir sorun yok ki aynı evde kalırsakta anlaşma anlamında bir problem yaşamayız.Sadece ben evli gibi olmak istemiyorum daha şimdiden.Siz olsanız ne yapardınız cidden fikirlere ihtiyacım var.O kadar arada kaldım ki bi yandan yurda katlanamıyorum diğer yandan emin olamıyorum.Yurtta kalırsam eğer ne gibi çözümler bulabilirim onu da yazarsanız çok sevinirim.Teşekkürler şimdiden :)
Ailene ne diyceksin. ?
Yarın öbür gün ayrılsanız kapıyı çekince nereye gideceksin ?
Yurt ortamını bilmiyorum ama yatağın temiz mi ona bak
Ayrıca çalışabilirsin ne okuyosun bilmiyorum ama hsonları akşamları çalışıp özel yurda geçebilirsin
Ailen önemli bu konumda
sonradan ailen öğrendiğinde pişman olacağın birşeyler varsa yanlış yoldasın demektir.
Bize değil, ailene sorman lazım.
Eğer ailenden gizli olacaksa asla ama asla kalkışma.
Sevgilinle yaşama kesinlikle daha yaşın 19 böyle bir karar için çok erken ..
Part tıme çalışma şansın varsa samimi kız arkadaşlarınla eve çıkmayı zorlayabilirsin .
Erkek arkadaşla yaşama seçeneğini bi sil bence.
Yurt içinde kendi temizliğinden sorumlu ol. Yada yakın bi kaç arkadaşınla eve çıkabilirsin.
Bana da erken geldiği için çok ikilemdeyim zaten.Şu anda da ara ara gidip kalıyorum ama onda bile sıkıntı çıkıyor sen nerdeydin bla bla diye.Bu arada çalışıyorum zaten ama işte ucu ucuna ya yetiyor ya yetmiyor maalesef.Teşekkürler :)
Yurda dayanamazsanız eve çıkmak için ikna yoluna gidin aileyi, çalışın gerekirse ama yurttan doğruca sevgili evine gitmek hiç mantıklı gelmedi bana durumunuz için, yurdun koşullarını bilen biri böyle davranıyorsa, aynı evde daha fazla sorun çıkar. Hiç gereği yok şimdilik. Haliyle siz de sinirleniyorsunuz koşullara ama bas git yurdun önünden o zaman diyor musunuz?
Ben de 5 yıl Devlet yurdnda kalan sabrın nirvanasına ulaşmış biri olarak sana diyorum ki asla erkek arkadaşınla yaşama nişanlı olsanz bile yaşamayın hiç bir zaman böyle bi ilişki mutlu bi evlilik yoluna girmiyo maalsf.bu arada ben 5 yılda 10 oda değiştrmşmdir sabahlara kadar uyumadğm günler sinirlermn tamamen yıprandğı zamanlar olmştr ama imkanm yoktu eve çıkma gibi.eşimle sevgiliyken yurtta çok bunaldğm günler gidip bikaç gün onda kaldım ama onla aynı eve çıkmadm iyiki de çıkmamışm
Ohhooo ooo. Daha sen yurttan böyle sıkıntı çekersen okul bitip iş hayatına başladığında ne yapacaksın :)
Biraz kurallara uymalısın elin mahkum çaren yok :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?