İki aylık evliyiz kavga ediyoruz

2 aylık evlilikte neden bu kadar aile meselesi var? Sizin ailenize gitmeler, eşinizin ailesine gitmeler, onların gelmesi vs vs. Ilk aylarda biraz başbaşa kalıp evliliğe alışmaya ne dersiniz?

Ben de sizinle aynı fikirdeyim, taviz verdikçe arkası geliyor, bence en sağlıklısı kimse kimsenin ailesini memnun etmeye çalışmasın, konu sahibi net ve dik dursun , hayır demek kötü birşey değildir yerine göre bunaldığında istemediğinde tabi ki de hayır demeli, herkes kendi ailesini memnun etsin , ben en başta ailesi memnun olsun diye sustum ama işi çok abarttılar haftanın hergünü görüşme istekleri , sürekli aramaları artarak devam etti ,ne zaman sınır koydum hayır dedim başta bozuldular eşim de ık mık etti baktı ben çok netim artık aileleri bırakıp evliligimize odaklandık, ne eşim benim aileme karşı sorumlu ne de ben onun ailesine karşı sorumluyum , ayda yılda bir akşam çayına gideriz bir de bayramda giderim o kadar , eşim canı çok isterse tek gider gelir, konu sahibini tek eleştirdiğim nokta evden gitmesi bunlar hiç hoş şeyler değil, evi terketmek ileriki kavgaların boyutunu arttırır asla işe yaramaz , net ve kararlı olacak , hayır dediği için suçluluk duymayacak ve eşiyle oturup güzelce konuşacak, konuya yorum yapan kadınların eş ailesini idare et demeleri asla çözüm değil, sınırlar en baştan koyulur , Tm arada gitsin gelsin ama sürekli gitmek gelmek ve görüşmek zorunda bırakılmak asla mantıklı ve doğru değil, eş aileleri verdikçe daha fazlasını isterler o yüzden kararlı ve sınırlı olmak lazım, nerede dur demeli iyi bilmek lazım, konu sahibi taviz vermemeli ama bunu evden giderek değil eşiyle konuşarak tartışarak gerekirse eşine tavır koyarak halletmeli...

Adam ailevi değil seninde kendi gibi saygılı olmasını bekliyor eşin hatrina bazı şeylere göz yummak zorundasın bizde koşa koşa gitmiyoruz kayın ailesine ama esimizin yüzü gülsün ev huzurlu olsun diye çağırıyoruz gidiyoruz

Güzel bir yemek hazırlayıp deneyeceğim bunu sağolun çok iyi anlaşıyoruz bu konular olmasa tek sorun bu aile konusu
İnanın sadece siz yaşamıyorsunuz bunları . Biz de çok yeni evliyiz ve eşimin ailesi dışında genelde bir tartışmamız olmuyor fikirlerinizi açıkça beyan etmekten çekinmeyin ama bunu kv - kp nize ypın. Mesela o an eşiniz annesi ile konuşurken bir yere davet ediliyorsanız arkadan hayır demek yerine telefonu versene ben de bi seslerini duyayım diye bahane ederek kv nizle konuşun, halini hatrını sorun. Konu davete gelince de annecim çok yoruldum bugün yaaa evde olalım sonra görüşürüz inşallah deyin. hem eşiniz arada kalmaz. Benim kv’de sürekli yemeğe davet ederdi ilk yıl. Ben de sürekli ‘ biz geleceğimiz zaman sizi ararız, müsaitseniz geliriz’ derdim. Artık alıştılar bu duruma . Bir şeyleri güzellikle alıştırın

Yanlış anlamayın yargılamak için sormuyorum sadece merakımdan soruyorum gitseniz ne olur ki yani çağrıldığınız yere gitseniz ne olabilir

siz Yeni gelinsiniz insanlar sizi görmek istiyorlar sizi seviyorlar size değer veriyorlar yani bundan neden rahatsızlık duyuyorsunuz ben hiç anlamıyorum gerçekten

ben mesela doğma büyüme Ankara'lıyım eşim doğulu biz evlendik doğal olarak memleketlerine gittik dil bilmiyorum ya düşünün dil bilmiyorum buna rağmen inanın yüzümde tebessümle oturdum orda

yadirganiyor diye mesela ben pantolon götürmedim etek götürdüm yıllarca orada hep etek giydim ki normalde asla etek giyen birisi değildim

sapsarı upuzun belime kadar saçlarım vardı acmazdim dikkat çekiyor diye bağlar örerdim hiç bir yerimde eksilmedi

normalde adımımı atmayacağım evler gördüm ama kesinlikle ağzımı açıp ben buraya girmem ben buraya adımımı atmam ben burada bir lokma yemem demedim niye ortam bozulmasın insanlar kırılmasın yani hani bilmiyorum ne olur ki yani ortama göre davransak ne olur

adı kayınvalide diye mutlaka kötü değildir yani böyle yapmayın bu insanlar sizin sevdiğiniz adamın ailesi ileride doğacak çocuklarınızın akrabaları ben bu kadar ön yargılı olmayı doğru bulmuyorum

bu kadar aman da gitmem bana ne de gitmem demeleri doğru bulmuyorum

bana değer veriliyor çağrilıyorum giderim ya neden gitmeyeyim inanın ben her sene hatta bazen senede birkaç defa memlekete gidiyorum hala aynı hala dil bilmiyorum mesela hani öğrenme gereği duymadım 21 yıllık evliyim ama bakın ben var ya 21 defa ev işi yapmamışımdır onlarda tatlı dilliyimdir Güler yüzlüyümdür benim için derler ki aman o sevmiyor iş yapmayı derler mesela tatlı tatlı konuşurum gülerim sohbet ederim iltifat ederim saygı gösteririm

yani çok büyük farklılıklar benim normalde aaa ben asla kabul etmem bunu diyebileceğim şekilde farklılıklar da oldu ama yani ne kimseyi kırdım ne kimseyi üzdüm ne eşimle bu konuda ters düştüm yani ortayı bulmak diye bir şey var ya

vallahi incileriniz dökülmez ki gidin ne olacak yani her Allah'ın günü sabahtan akşama kadar bir yere çağırılıyorsanız tabii ki olmaz ama haftada bir kere iki kere insanlar sizi görmek istiyor bilmiyorum bence bu çok güzel bir şey

şöyle mi olsaydı sizi hiç kimse hiçbir şekilde arayıp sormasaydı annesi babası diğer akrabalar kimse sizi çağırmasaydı kimse sizi görmek istemeseydi yani böyle daha mı iyi olurdu ben bilemedim ki çok şey yapmayın lütfen çağırılan yere gidilir bilmiyorum ben de öyle gördüm ve bu şekilde davranmaktan da bir şey kaybetmedim

Orta yolu nasıl buldunuz acaba
Ben çağrıldığımız yerlere gitmeye başladım onları da davet etmeye başladım. Ama kayınvalidemlerde toplanıldığı zamanlar her işi gelinler yapıyor görümceler genelde oturup dedikodu yapıyor. Eşimde bunları görüyor daha doğrusu benim yorgunluğumdan anlıyor zaten. Çogu zamanda ben anlatıyorum rahatsızlığımı kimse iş yapmıyor falan diye. Ve beni o ortamdan erkenden almak istiyordu. O şekilde ikimizde soğuduk. Toplu olarak kayınvalide de yemek gibi durumlara pek girmiyoruz veya yemekten sonra sadece çaya gidiyoruz.

Sizde de genelde işleri siz yapıyorsanız çaktırmadan alttan alta gösterin eşinize. Eşiniz normalde anlayışlı biriyse görür ve anlar zaten.

Benim eşimin ailesi de çok kalabalık, her hafta sonu buluşurduk. 4 yıl böyle devam etti, hatta hafta sonu onlarda kalıyorduksonra çocuklar büyüyünce görüşme sıklığı azaldı. Bir günde gitmem demedim çünkü aynı şeyi onunda demesini istemem. Sizinde inşallah zamanla herşey yoluna girecektir. İlk birkaç yıl böyle tartışmalar olabiliyor, birbirinizi tanıdıkça hepsi düzene oturur.

Evlilikte ilk 2 yıl zordur. İstediğin kadar iyi tanıyorum de,aynı evin içine girince değişiklik gösterir çoğu şey.
Bir de siz çok fevri hareketler ediyorsunuz,kavga edince başka odalara gidin biraz düşünün. Aynı evin içinde günlerce küs kalmak falan olmasın.
Oturacak evliliginiz bazı şeylerden ödün vereceksiniz karşılıklı olarak tabi

Eşin sadece kendi ailesine ilgi beklese, seninkileri umursamasa sen de mesafe koyabilirsin ama adam sana jestler yapmış ailenle alakalı, onlara da değer veriyor belli ki. Aranızda bi saygısızlık yaşanmadıysa, tat kaçıracak şeyler yapmıyorlarsa eşinin hatırı için tabii ki görüşmelisin, gidip gelmelisin; evlilik biraz da böyle mecburiyetleri barındırıyor. Tabii ki mesafe olacak, o da ayarlanır bi şekilde, küt diye kestirip atmak yanlış.
İnsanlar ne saygısızlıkları yutmak zorunda kalıyor, sadece kendi ailesini sayan leş heriflere katlanmak zorunda kalıyor. Sizde şükür böyle şeyler yok.
Senden biraz yorucu ve mızmız bi enerji aldım, hakaret değil amacım, yanlış anlaşılmasın.
Biraz daha yapıcı olmalısın, eşin haklı.

Yeni gelini herkes yanında görmek ister ,oğlunun mutluluğunu göstermek ister. Evet eşinizin hatrına sevmesenizde tamam diyebilirsiniz. Sanki gidip günlerce yanlarında mı kalıyorsunuz.
Şubat tatilinde hiç biryere gitmedim son ikinci hafta eşimin ailesini hergün ağırladım. Off bile demedim eşim bununla gurur duydu ve ne oldu dersiniz hepsini bir gecede kaybettik. Ve eşim yaşadığımız son haftayı hatırlayıp seviniyor. İyiki bir yerlere gitmemişiz onlarla beraber gezmişiz diyor.

Aynen ve eşimleyken daha güzel zaman geçiriyorumu eşimize kendi icinde dedirttigimiz zamqn kendiliginden halloluyo artk o gitmek istemiyr

Aynen ve eşimleyken daha güzel zaman geçiriyorumu eşimize kendi icinde dedirttigimiz zamqn kendiliginden halloluyo artk o gitmek istemiyr
Ayy evet kesinlikle öyle oluyor. Gitmemek kestirip atmak çözüm olmuyor. Ve zaten bu erkekler başlarda anlamıyor biraz geç görüyorlar. Yaşadıkça anlıyorlar.

Şimdi mesela gorumcelerimden biriyle aramda küçük bir tartışma çıksa onunla arama ciddi mesefa koydum diyorum eşime. Eşimde hiç sesini çıkarmıyor saygı duyuyor ve o görümcem bizi çağırdığı zaman bahane buluyor.

Burada en önemli şey inatlaşmamak ve sabırlı olup eş kişisine olayları çaktırmadan göstermek. Kavga ve uzak durmak çözüm değil.

Aynen öyle

Ben burdaki yazılanların çoğu gibi düşünüp gördüğüm zaman içimin kalktığı normal zamanda selam vermeyeceğim insanların evine gittim, yemek yedim, uyudum. İstemediğim için Ağlaya ağlaya gittiğim zamanlar da oldu. 15 sene boyunca eşimin hatırı eşimin hatırı diye diye sinir hastası oldum. Sonuç ne oldu biliyormusun şuanda eşimde görüşmüyor çünkü eşiminde zerre değeri yokmuş ailesinde. Huzursuzsanız gitmeyin arkadaşım eşinizde gelmesin sizin ailenize istemiyorsa. Bu nedir ya hayattan soğutuyorlar insanı resmen.

Peki koca neden sizin ailesini pışpışlasın. Kocanızda karşılık olarak bir şey yapmadığında üzülmeyin.
Ya ben anlatamadim ya da siz anlamamak icin cabalamissiniz. Kimse kimsenin ailesini pispislamasin. Kocam da sirf onun ailesini pispislamadim diye benim ailemden ona yapilmis bir yanlis olmadikca tavir alacaksa o da demekki iyilik tefecisiymis der ona gore dusunurum. Ben kayinailemle iliskimi kocamin benim aileme olan tavrina gore sekillendirmiyorum, onlar ayri birey esim ayri ailem ayri. Ben kendi ailemi gerekli durumlarda pispislarim, kocamin pispisina ne benim ihtiyacim olur ne de ailemin ihtiyaci.

Hatir denilen seyi cok yanlis anliyoruz. Her seyin bir sınırı var madem esiniz sizin hatrinizi niye takmiyordu o zaman aglata aglata sizi surukluyordu. Bence insan en cok kendi hatrini dusunmeli cunku baskasi asla dusunmuyor gordugumuz uzere.

Bu evlilik öyle birşey işte.
Kısasa kısas mantığı.
Sen onu dandislicen o da seni.
Tahterevalli gibi bir şey.
Dengede gidince no problem.
Ama bir yukarda biri aşağıda kalırsa hemen mizmizlanma başlıyor.
İstemeseniz de çok bariz sorun yoksa sık sık olmasa da az az gidin.
İleride yoksa bu sizin gündeminize hep gelir.
Aile manyak bile olsa erkekler bunu anlamaz.
İlla bir gorunun arada da olsa.

Diger kisiye yazdigim cevapta oldugu gibi hangi cumlemde koca kisisi kadinin ailesini pispislasin demisim belirtirseniz sevinecegim. Kimse kimsenin ailesini pispislamasin. Hele de karsilik beklemek icin gostermelik gosteriler yapan kisi de belirttigim gihlbi sadece iyilik tefecisidir ve kendi menfaati pesindedir. Evet denge guzeldir. Bu dengenin bir ayagi da es kisilerinin kendi cekirdek aielelri disinda kalan her ucuncu kisiyi aile huzuru disinda tutabilmesidir. Sizin dengeden anladiginiz sizi devamli mutsuz edecek kisilerle es hatri adi altinda kendi hatrinizi cignemekse gorunuste evet yuvaniz cok saglamdir ama ilk sorununuzda cokusunuzu net gorursunuz. Bu hayatta en degerli insanin kendisidir. Evlenirken aileyle evlenme devri bitiyor. Kimse kimsenin anasi babasinin laf sokmalarini dinlemek onlara hizmetcilik etmek zorunda degil. Icibden gelen yapar, bundan karsilik bekleyerek yapiyorsa hic yapmasin daha iyi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…