- 19 Ekim 2022
- 2.204
- 6.058
- 88
- 30
- Konu Sahibi whiteemochaaa
-
2 aylık evlilikte neden bu kadar aile meselesi var? Sizin ailenize gitmeler, eşinizin ailesine gitmeler, onların gelmesi vs vs. Ilk aylarda biraz başbaşa kalıp evliliğe alışmaya ne dersiniz?Merhaba hanımlar. Evlendik iki ay oldu bugüne kadar çok güzeldi her şey hiç kavga etmedik geçenlerde güzel bir sürpriz yapmıştı bana ailemi de çağırmıştı uzakta yaşıyoruz çok mutlu oldum. Bugün tartıştık sebebi de kendi ailesini sevmediğimi düşünmesi. O nasıl benimkilere iyi davranıyorsa benim için katlaniyorsa ben de öyle yapmaliymisim. Geçenlerde aradılar hep birlikte bir yere gitmek icin ben de arkadan eşime hayır dedim buna bile alınmış. Onlar bir yere gittiklerinde tüm aile gidiyorlar ve kafam kaldırmıyor bazen ben de istemiyorum doğal olarak. Kendi ailem olsa koşarak gidermisim öyle dedi. Benim çekirdek bir ailem var bu arada babam zaten vefat etti dağıldık hep bir yana. Kayınvalidem iyidir severim ama bazen emrivaki yapar, bazen laf sokar, iş bekler yıllardır aramızda mesafe var ben de onu sürdürmeyi düşünüyorum açıkçası. Balayından dönünce bile köye gittik işleri vardı tek kaldı diye yardımcı olmaya. Ben daha ne yapayım bilmiyorum. Köyde bile ağzıma ettin benim her gün enerjimi çektin dedi. Ben de bu kadar aileciysen benimle niye evlendin dedim en son aldım başımı çıktım evden dolaşmaya beni aradı baya. Ben mi hata yapıyorum o mu çok üstüme geliyor anlamıyorum artık çok kırıldım.
Ben de sizinle aynı fikirdeyim, taviz verdikçe arkası geliyor, bence en sağlıklısı kimse kimsenin ailesini memnun etmeye çalışmasın, konu sahibi net ve dik dursun , hayır demek kötü birşey değildir yerine göre bunaldığında istemediğinde tabi ki de hayır demeli, herkes kendi ailesini memnun etsin , ben en başta ailesi memnun olsun diye sustum ama işi çok abarttılar haftanın hergünü görüşme istekleri , sürekli aramaları artarak devam etti ,ne zaman sınır koydum hayır dedim başta bozuldular eşim de ık mık etti baktı ben çok netim artık aileleri bırakıp evliligimize odaklandık, ne eşim benim aileme karşı sorumlu ne de ben onun ailesine karşı sorumluyum , ayda yılda bir akşam çayına gideriz bir de bayramda giderim o kadar , eşim canı çok isterse tek gider gelir, konu sahibini tek eleştirdiğim nokta evden gitmesi bunlar hiç hoş şeyler değil, evi terketmek ileriki kavgaların boyutunu arttırır asla işe yaramaz , net ve kararlı olacak , hayır dediği için suçluluk duymayacak ve eşiyle oturup güzelce konuşacak, konuya yorum yapan kadınların eş ailesini idare et demeleri asla çözüm değil, sınırlar en baştan koyulur , Tm arada gitsin gelsin ama sürekli gitmek gelmek ve görüşmek zorunda bırakılmak asla mantıklı ve doğru değil, eş aileleri verdikçe daha fazlasını isterler o yüzden kararlı ve sınırlı olmak lazım, nerede dur demeli iyi bilmek lazım, konu sahibi taviz vermemeli ama bunu evden giderek değil eşiyle konuşarak tartışarak gerekirse eşine tavır koyarak halletmeli...Birazdan sizden daha fazla linc yiyecegim ama koca ailesini pispislamaya ne merakli kadin varmis bu sayfada da. Kadin her cagrildigina hayir diyorum dememis bazen gitmek istemiyorum demis. Biri demis ki senin ailen benim ailem hesabina girmissin erkek girince sorun yok kadin girince mi sorun? Es ailesinde iki uc gun kalma plani yapip onlarin keyfi icin kadin ailesinden mahrum kalinca alttan alma oluyor ama kadin erkek ailesine gitmek istemeyince kadin neden hic alttan alinmiyor? Evet herkes birbirinin ailesine saygi duyacak ama eger kadin gitmek istemiyorsa erkek de buna saygi duyacak. Her cagrildiginda evet demek zorunda mi bahane bulmak zorunda mi? Tabiki de herkes kendi ailesi ile vakit gecirmek ister neticede anne evlat iliskisi baska. Ayrica aileyle vakit gecirecekse niye evlenir bu insanlar. Konu sahibi tavrini bastan koy. Asla da kendi ailenle kiyaslattirma. Esin suprizini de karsilik beklemek icin yaptiysa soyle bir daha yapmasin. Iyilik yaparken menfaat pesinde olan tefecidir demis unlu bir kisi. Ayrica simdi elini verirsen kolunu kaptirirsin. Evi terk edip gitme ama asla esine de bu konuda hakliymis imaji cizme. Net ol yeter. Istemedigin hicbir zaman fa gitme sonradan gorevin olur on gider bir gitmezsin onu bile basina kakarlar. Hele de belli ki kaynanan standart laf sokucu bir tip.
Adam ailevi değil seninde kendi gibi saygılı olmasını bekliyor eşin hatrina bazı şeylere göz yummak zorundasın bizde koşa koşa gitmiyoruz kayın ailesine ama esimizin yüzü gülsün ev huzurlu olsun diye çağırıyoruz gidiyoruzMerhaba hanımlar. Evlendik iki ay oldu bugüne kadar çok güzeldi her şey hiç kavga etmedik geçenlerde güzel bir sürpriz yapmıştı bana ailemi de çağırmıştı uzakta yaşıyoruz çok mutlu oldum. Bugün tartıştık sebebi de kendi ailesini sevmediğimi düşünmesi. O nasıl benimkilere iyi davranıyorsa benim için katlaniyorsa ben de öyle yapmaliymisim. Geçenlerde aradılar hep birlikte bir yere gitmek icin ben de arkadan eşime hayır dedim buna bile alınmış. Onlar bir yere gittiklerinde tüm aile gidiyorlar ve kafam kaldırmıyor bazen ben de istemiyorum doğal olarak. Kendi ailem olsa koşarak gidermisim öyle dedi. Benim çekirdek bir ailem var bu arada babam zaten vefat etti dağıldık hep bir yana. Kayınvalidem iyidir severim ama bazen emrivaki yapar, bazen laf sokar, iş bekler yıllardır aramızda mesafe var ben de onu sürdürmeyi düşünüyorum açıkçası. Balayından dönünce bile köye gittik işleri vardı tek kaldı diye yardımcı olmaya. Ben daha ne yapayım bilmiyorum. Köyde bile ağzıma ettin benim her gün enerjimi çektin dedi. Ben de bu kadar aileciysen benimle niye evlendin dedim en son aldım başımı çıktım evden dolaşmaya beni aradı baya. Ben mi hata yapıyorum o mu çok üstüme geliyor anlamıyorum artık çok kırıldım.
İnanın sadece siz yaşamıyorsunuz bunları . Biz de çok yeni evliyiz ve eşimin ailesi dışında genelde bir tartışmamız olmuyorGüzel bir yemek hazırlayıp deneyeceğim bunu sağolun çok iyi anlaşıyoruz bu konular olmasa tek sorun bu aile konusu
Ben çağrıldığımız yerlere gitmeye başladım onları da davet etmeye başladım. Ama kayınvalidemlerde toplanıldığı zamanlar her işi gelinler yapıyor görümceler genelde oturup dedikodu yapıyor. Eşimde bunları görüyor daha doğrusu benim yorgunluğumdan anlıyor zaten. Çogu zamanda ben anlatıyorum rahatsızlığımı kimse iş yapmıyor falan diye. Ve beni o ortamdan erkenden almak istiyordu. O şekilde ikimizde soğuduk. Toplu olarak kayınvalide de yemek gibi durumlara pek girmiyoruz veya yemekten sonra sadece çaya gidiyoruz.Orta yolu nasıl buldunuz acaba
Aynen ve eşimleyken daha güzel zaman geçiriyorumu eşimize kendi icinde dedirttigimiz zamqn kendiliginden halloluyo artk o gitmek istemiyrBen çağrıldığımız yerlere gitmeye başladım onları da davet etmeye başladım. Ama kayınvalidemlerde toplanıldığı zamanlar her işi gelinler yapıyor görümceler genelde oturup dedikodu yapıyor. Eşimde bunları görüyor daha doğrusu benim yorgunluğumdan anlıyor zaten. Çogu zamanda ben anlatıyorum rahatsızlığımı kimse iş yapmıyor falan diye. Ve beni o ortamdan erkenden almak istiyordu. O şekilde ikimizde soğuduk. Toplu olarak kayınvalide de yemek gibi durumlara pek girmiyoruz veya yemekten sonra sadece çaya gidiyoruz.
Sizde de genelde işleri siz yapıyorsanız çaktırmadan alttan alta gösterin eşinize. Eşiniz normalde anlayışlı biriyse görür ve anlar zaten.
Ayy evet kesinlikle öyle oluyor. Gitmemek kestirip atmak çözüm olmuyor. Ve zaten bu erkekler başlarda anlamıyor biraz geç görüyorlar. Yaşadıkça anlıyorlar.Aynen ve eşimleyken daha güzel zaman geçiriyorumu eşimize kendi icinde dedirttigimiz zamqn kendiliginden halloluyo artk o gitmek istemiyr
Aynen öyleAyy evet kesinlikle öyle oluyor. Gitmemek kestirip atmak çözüm olmuyor. Ve zaten bu erkekler başlarda anlamıyor biraz geç görüyorlar. Yaşadıkça anlıyorlar.
Şimdi mesela gorumcelerimden biriyle aramda küçük bir tartışma çıksa onunla arama ciddi mesefa koydum diyorum eşime. Eşimde hiç sesini çıkarmıyor saygı duyuyor ve o görümcem bizi çağırdığı zaman bahane buluyor.
Burada en önemli şey inatlaşmamak ve sabırlı olup eş kişisine olayları çaktırmadan göstermek. Kavga ve uzak durmak çözüm değil.
Ya ben anlatamadim ya da siz anlamamak icin cabalamissiniz. Kimse kimsenin ailesini pispislamasin. Kocam da sirf onun ailesini pispislamadim diye benim ailemden ona yapilmis bir yanlis olmadikca tavir alacaksa o da demekki iyilik tefecisiymis der ona gore dusunurum. Ben kayinailemle iliskimi kocamin benim aileme olan tavrina gore sekillendirmiyorum, onlar ayri birey esim ayri ailem ayri. Ben kendi ailemi gerekli durumlarda pispislarim, kocamin pispisina ne benim ihtiyacim olur ne de ailemin ihtiyaci.Peki koca neden sizin ailesini pışpışlasın. Kocanızda karşılık olarak bir şey yapmadığında üzülmeyin.
Hatir denilen seyi cok yanlis anliyoruz. Her seyin bir sınırı var madem esiniz sizin hatrinizi niye takmiyordu o zaman aglata aglata sizi surukluyordu. Bence insan en cok kendi hatrini dusunmeli cunku baskasi asla dusunmuyor gordugumuz uzere.Ben burdaki yazılanların çoğu gibi düşünüp gördüğüm zaman içimin kalktığı normal zamanda selam vermeyeceğim insanların evine gittim, yemek yedim, uyudum. İstemediğim için Ağlaya ağlaya gittiğim zamanlar da oldu. 15 sene boyunca eşimin hatırı eşimin hatırı diye diye sinir hastası oldum. Sonuç ne oldu biliyormusun şuanda eşimde görüşmüyor çünkü eşiminde zerre değeri yokmuş ailesinde. Huzursuzsanız gitmeyin arkadaşım eşinizde gelmesin sizin ailenize istemiyorsa. Bu nedir ya hayattan soğutuyorlar insanı resmen.
Diger kisiye yazdigim cevapta oldugu gibi hangi cumlemde koca kisisi kadinin ailesini pispislasin demisim belirtirseniz sevinecegim. Kimse kimsenin ailesini pispislamasin. Hele de karsilik beklemek icin gostermelik gosteriler yapan kisi de belirttigim gihlbi sadece iyilik tefecisidir ve kendi menfaati pesindedir. Evet denge guzeldir. Bu dengenin bir ayagi da es kisilerinin kendi cekirdek aielelri disinda kalan her ucuncu kisiyi aile huzuru disinda tutabilmesidir. Sizin dengeden anladiginiz sizi devamli mutsuz edecek kisilerle es hatri adi altinda kendi hatrinizi cignemekse gorunuste evet yuvaniz cok saglamdir ama ilk sorununuzda cokusunuzu net gorursunuz. Bu hayatta en degerli insanin kendisidir. Evlenirken aileyle evlenme devri bitiyor. Kimse kimsenin anasi babasinin laf sokmalarini dinlemek onlara hizmetcilik etmek zorunda degil. Icibden gelen yapar, bundan karsilik bekleyerek yapiyorsa hic yapmasin daha iyi.Kocaniz sizin ailenizi niye pispislasin peki adam bayiliyor mu kadinin ailesine hic sanmiyorum . kendi ailenle karsilastirma demissiniz kadinin ailesi aile, adamin ailesi dis kapi mandali mi ?
hayatta denge guzeldir evlilik icin,is hayati icin ,dostluk icin denge kuramazsaniz o isleri surduremezsiniz .evlilik icin de ya evlilik bitir yada boyle surekli tartisarak omur biter .hic gerek yok orta yol bulunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?