İki aylık evliyiz kavga ediyoruz

BIr daha yazsam tam olarak bunlari yazardim. Durum bundan ibaret. Ben yeterince ifade edememisim umarim sizin mesajinizi okuyunca daha net anlasilir.

İstemediğiniz zaman eşiniz gitsin. Ben de hiç sevmem akraba gezmesini ya da akrabalarla bir yere gitmeyi.

İlk evliliğimde kayınvalidem düğün günü eve gelenlerin içine beni sokup, nasıl gelin güzel mi dedi. O gün herkesin bana o süzen bakışları ile bende eş ailesi bitti. Asla kötü bir kadın değildi ama tek şey yetti. Geleni geçeni gösterip ellerini öp kızım dedikçe BEN BABAMIN ELİNİ BİLE ÖPMÜYORUM, BİZDE ÖYLE ŞEYLER OLMAZ niye milletin elini öpeyim dedim. O lafla da muhtemelen onlar beni içlerinde bitirdi ajabsjwhjs. Sonraki bayram gel seni oraya götüreyim, buraya götüreyim dedi. Eşim de gelecek öi dedim, eşim yok dedi. Eee eşim kendi amcasını teyzesini görmüyorsa ben niye göreyim onunkileri dedim. Bir tanesine gitmedim.

Şimdiki eşimin ailesi daha sakin. Kimse kimseye gel, git demez. Benden akraba gezmesi bekleyen olursa da, ben kendi akrabalarımı gezmiyorum diyorum. Eşimi de şuraya gidilecek diye falan zorlamam. Ben nasıl gitmiyorsam o da gitmek zorunda değil

hizmetcilik yapmak,laf sokmalarini dinlemek zorunda diye bir seyi savundugumu sanmiyorum cok yanlis anlamissiniz . denge boyle bir sey degil 6 yillik evliyim gorumcemin telefon numarasi bile yok bende ama arada saygi sinirlarinda iletisim kurarak 6 yilda bir kere bile konu sahibinin gerginligini yasamadim . siz konuyu cok uc bi yere cekiyorsunuz hizmetcilik yapma gibi .bunu savundugumuz yok .hayatta her seyi karsiliksiz yapiyorsuuz cok iyi mesele calisirken cok sinir oldugum insanlarla toplumsal bir hayatta oldugumuz icin ,maas aldigim icin dayaniyoruz . es ailesi de boyle bir sey o insanlar olene kadar aile ile evlenme devri bitmis olsa da sizin hayatinizda .bir hastalik durumunda ilk giden cocuklari dolasiyla siz olacaksiniz . hayatta anne baba sevgisi bile temelde karsilik uzerine kurulu .size kotu davranan aileyi sevmezken , iyi davranip buyuten bir aileyi el ustunde tutuyoruz .karsiliksiz sevelim laflari cok hayalperest dusunceler bana kalirsa

Kesinlikle haklısınız.
Şimdi kendime çok kızıyorum zaten.
Üzülürse üzülsün o senin üzülmeni umursamamış ama diyorum.
Şimdi kökten koptu hem geç hem güç oldu ama.

Kusura bakmayin ama boyle dramatize hikayelerle konuyu mantik disina tasiyorsunuz. Oncelikle allah rahmet eylesin basiniz sagolsun. Peki bir gecede yitip giden siz olsaydiniz esiniz o zaman keske esimle basbasa vakit gecirseydim mi diyecekti? Olum varsa es kisileri esinin de kalbini kirmayacak onu istemedigi seylere zorlayip istedigi olmadiginda kirip incitmeyecek. Herkes kendi ailesi ile ilgilenmekte ozgur
Djfjjf siz boyle yazinca anilarim canlandi. Ben de bir sebeple es ailesinin aile dostlarina gitmek geregi duymustum. Kadinin beni gorunce ilk tepkisi hmm sirinmis olmustu:) Tabi ben toplumsal standartlarin altinda kalan bir tipim ama ne alaka yani ne alaka:):) Bunu dusunen biriyle ben niye es hatrina goruseyim ya esim benim hatrima beni gorusturmesin.

Hic de uc bir yere cekmiyorum. Bu gelme gitme muzdaripligi taraflar arasinda sevgi bagi eksikliginden kaynaklaniyor. Taraflarin her ikisi de birbirine karsi samimi sevgi duyabilse o zaman zaten kimse sikayetci olmaz. Bu sevgi eksikligini doguran cogu durum da laf sokan kaynana ve hizmst bekleyen es ailesinden kaynaklaniyor. Siz iliskilerinizi karsilik hesabiyla tartiyor olabilirsiniz. Benim es ailesi ile olan iliskim onun benim ailemle olan iliskimle ilgili degil. Keza is yasamimda da politik dogruculuk haricinde iliskilerimi cikar uzerine kurmuyorum. Son olarak hastalik vs durumunun konumuzla ilgisi yok. Burada kendi kendine yetebilen ebeveyn guruhunun sirf kaprisleri ugruna surekli gelin gidin hayatinizin iplerini bize verin demesi durumu. Hastalikta kotu gunde birlik olmanin bu konuyla alakasi yok.

sizin bu konuda kotu bir gecmisiniz var galiba konuyu cok icsellestiriyorsunuz .cevremde hic laf sokan kaynana,hizmetcilik bekleyen aile yok sizin sansiniza oyle insanlar dusmusse yapacak bir sey yok
Sevgi olayina da katilmiyorum hayatima 30 yasinda giren ,hic bir ortak noktamin olmadigi insanlari sevmek zorunda degilim .saygi bana yetiyor cunku esim olmasa o insanlarla bir alakam yok . is hayatinda da hic bayilmadigimiz insanlarla aksam yemege gidiyoruz mesele seviyor muyum hayir ama hakaret vs olmadikca bu da toplumsalligin bir sarti diyerek gidiyorum .
İsrarla tekrar yazayim hayatimizda her sey karsilik ustune kurulu .esinizi bile karsilikli bir beklentiyle seviyorsunuz .esiniz size kotu davransa, aldatsa sevginiz biter mesela neden ondan duzgun karsilik aldiginiz icin seviyordunuz .
platonik asiklar bile bekliyor bekliyor kotu bir sey yasanmasa bile karsilik bulamazsa vazgeciyor .evet o yuzden bu hayatta her sey karsilikli .sizin esinizin ailesine davranis sekliniz cok buyuk olasilikla esinizin sizin ailenizle olan iliskisini sekillendirir .( sacma sapan hakaret eden kv falan onlari saymiyorum sukur boyle olaylari bir kk da goruyorum )

Yani en ufak problemde "evlenmeseydin benimle" diyecek kadar tahammülsüzseniz... Yani ben bile kendimi alttan alan ve uyumlu biri olarak görürken evliliği aklıma getirmiyorum bir başkasına tahammül edemem diye. Siz de biraz fedakarlık yapmayı denemelisiniz.

Canım ben 2 yıllık evliyim evliliğimin ilk zamanları 1 senesi bu konu yüzünden çok kavga ettik eşimle şimdi 2. Senemiz ne yaptımsa bu duruma bir çözüm bulamadım

Ben çözümü artık hiçbir şeye yorum yapmayarak bulmaya çalışacağım. Akşam konuştuk hallettik eşimi çok sevdiğim için bazı şeyleri görmezden geleceğim bırakacağım kendisi görsün bundan sonra

Eşini tek gitmeye alıştır bence de arada da sen de eşlik et , ama mesafeli şekilde görüş , evliliğine kimseyi karıştırma yeri geldiğinde de hayır demeyi bil , ben eşimi tek gitmeye alıştırdım gitse bile koşa koşa eve gelir, ama yeni evliyken kv den çıkamazdık resmen yapışırdı, mesafeyi sen koruyacaksın, asla taviz verme esin de ailesinde zamanla alışacak, yeni evlilikte sınır çizmek 1 veya 2 yılı alıyor, sen dik durdukça kabullenecekler...

Biraz politik olmak gerekir yapmacık nereye kadar diyeceksiniz ama inanın aileci olmayan erkekler bile evlenince ailelerini eşlerine kabul ettirmek için ekstra ailelerine düşüyorlar ben yaşadım gördüm sizin yapacağınız şey denge politikası çok basit onun ailesi gelince ekstra ihtimamli davranmak erkekler bayıliyor bir iki böyle yaparsanız istemediğinizde daha naif bir dille söylerseniz zaten ailesini sevdiğinizi düşündüğü icin gerçekten bahanenize inanır mesele örnek vereyim ailesi bir geldi iki geldi 3. De siz davet ettiniz sevdiğinize ikna ettiniz sonra birlikte dışarı çıkmak istediler diyelim şuan canim evde oturmak istiyor kendimi iyi hissetmiyorum gibi bahanelerle gitmezseniz eşiniz sizi anlar ama siz telefonun ardından yok yok derseniz istemediğinizi eşinize belli edersinjz evliliğin ilk 1 yılı bu konuda sorun yaşanabili bende çok yaşadım kvmi aramadigim için otuurp kayınpedere gelin beni aramıyor ağladığını bilirm ( oğlu
hep yatıli okumuş ve haftada bir oğlunu zor arayan kadın bu)evleneli 10 gün olmuştu daha hey gidi günler ama hiç evden çıkıp gitmedim sakin olun eşinizi yönetmeyi bilin.

İki aylık evlilikte gitmem etmem yapsa benim eşim ben çok sinirlenirim ve onun ailesine de ters davranırım. Kocanızın bir sonraki hamlesi bu olur siz böyle hep benci olursanız. Adam ailenizi çağırıyor sizi bir yere davet ediyor ona bile gitmiyorsunuz. Bilmiyorum ben ne verirsem onu alamazsam üzülüyorum kocanız haklı gibi. Yine de son karar sizin içini bilemem.

Ya ben şeyi merak ettim siz kaç yaşındasınız da kafanız kaldırmıyor. Böyle şeyler için daha erken değil mi

Sorunu çözebildiniz mi?Evden gitme olayını aşabildiniz mi

Valla herkes dengeyi bul demiş ama yok bazı şeylere baştan sınır cizmeyip kendini belli etmeden iş dahada b.ka Sarıyor. Bır erkeğin şey hayırdır benim ailemi istemiyorsun diye trip atması alınması aşıri kötü bişey ya. Kadıninda öyle aynı zamanda. Yani siz bir birey olarak evlenmissiniz. İnsanlar elbette herzaman herşeyi onaylamak zorunda değil. Ben dengeyi kurupta yaranani hiiic görmedim. Balayında döner dönmez köye gitmek bile bı olay

Siz steril bir cevredesiniz demekki. Benim belirttigim tarzda kayinaileler olmasa bdvde bu kadar konu olmazdi degil mi? Kendi kucuk ornekleminizden buyuk cikarimlar yapiyorsaniz benim de buradan bu cikarimi yapmam normal, neticede burasi daha buyuk bir orneklem. Ayrica icsellestirme durumum olup olmadiginin da konuyla ilgisi yok. Neticede basimiza gelmeyen olaylari da gozlemleyerek degerlendirebiliyoruz. Oyle bir aile icindeysem de bi konuyu daha saglikli degerlendirmis olurum, benim aksime siz deneyimlemediginiz bir hususta sadece gozleminize dayali yorumlamis olursunuz. Malum bekara da koca bosamak kolaydir. Ikincisi defaatle dedigim gibi esimin benim aileme davranisi benim onun ailesine davranisimi etkilemez zira onlar baska birey esim baska birey. Toplu paket halinde satin alinan kutu esyasi degil. Siz esinizin ailesine sizin ailenize davrandigi sekikde davranmayi tercih ediyorsaniz edin. Evlilik sadece sevgi uzerine kurulma, sadakat denklemin ayri parcasidir. Aldatildigi halde sevgisi bitmeyen ama kendisine saygisi oldugu icin ayrilan kadinlar da var. Herkesin hayata bakisi farkli. Birbirimizi ikna etmek zorunda degiliz. Son olarak is hayatinda da is yemegi haric kimseyle yemege cikmak zorunda degilim. Is yemegine cikiyorsam da konunun sevgiyle ilgisi yoktur. Bu konuda cok baska yerlerdeyiz

Kendi ailenle ne sıklıkla görüşüyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…