Iki bayram arası evlenmek günah mı?

CADIARZU aslında bende duydum bazı büyüklerden böle bi durum.ama ne kadar doğru bilmiyorum.diyanete sormak lazım bence

ben bildiğim kadarını anlatayım sana cnm.2 bayram arasından kasıt kurban ve ramazan deildir.cuma günüde müslümanların bayramı olduğu için cuma esas alınmıştır bu konuda.kurban 4 ramazan 3 gün bayram ya bu günlerden her hangi biri cuma'ya denk geliyorsa cuma namazı vakti çımadan nikahın kyılmaması.iki bayram arasından kasıt o.tam anlamıyla anlatamamış olabilirim ama kastedilen 2 bayram kurban ve ramazan deil.buna eminim

biz evlenirkende etraftan cok dediler'
ama bir iki bayram arasi evlendik evlendik tam bir ay sonra kurban bayramiydi...
mantikli dusununce hepsi birbirinin arasi zaten:)

İki bayram arasımı?? Bundan kast edilen eğer Ramazan ve Kurban bayramlarıysa, her halukarda 2 bayram arası olur zaten..
Bunun gerçeğini öğrendik:

Eğer Ramazan yada Kurban bayramının ilk günü Cuma gününe denk geliyorsa; Cuma günü müslümanların bayramı olarak kabul edildiği için (hatırlayanlar yada bilenler vardır,eskiden tatiller pazar değil cuma günleriydi) Bayram namazı ve Cuma namazı arasında dini nikah kıyılmaz. Kast edilen 2 bayram arası budur. Yoksa Ramazan Bayramı yada Kurban Bayramı arasında evlenmek olmaz diye birşey yoktur. Tamamen eksik bilgiye dayalı bir sözdür.
İslamda herşeyin mantıklı bir açıklaması vardır. Bunu da çok güvenilen din bilginlerine sorup, doğru cevabın bu olduğunu öğrenebilirsiniz.a.s.

Ben yazana kadar açıklama yapılmış zatena.s.

bizde ayı zamanda evlendik canım..1 ay sonra kurban bayramıydı......
a.s.:teytey:

kayinvalideme ilk bayram ziyaretinde rezil omustum hic unutmam o yuzden'
butun gun (kisti)bogazli badymi burnuma kadar cekip oturmustumsenağlama
neyse konu dagilmasin icin rahat olsun canim evlendik bizler bisey olmadi:)

ben de doğru ama azcık eksik yazmışım:)

hayır günah değil
mesela bugün cuma ve bugün bayram diyelim
bayram namazıyla cuma namazı arasında nikah yapılmaz
yani iki bayram arası ramazan veya kurban bayramı cuma gününe denk gelince olmaz
tabi herkes bunu yalnış anlıyor ona bakarsan her günümüz iki bayram arasıdır

bu kadar saçma birşey olabilir mi ya...
hep iki bayram arası olmuyor mu zaten...yani..
şeker bayramı-----kurban bayramı----şeker----kurban...........işte böyle devam ediiiip gidiyor..
kısaca herkes bayram arası evlenmiş oluyor zaten...
sevgiler...

Arkadaşlar hepiniz öyle güzel açıklamışsınız ki, hepinize teşekkürler...bu hurafelere inananlarda artık inanmaz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…