Iki bayram arası evlenmek günah mı?

arkadaşların yazdıkları çok doğru.
Benim duyduğum da şöyle, insanlar iki bayram arasında ama yakın olan aralıkta (Ramazan-Kurban) çok masrafa girerler.
Alışverişler falan filan artar,Kurban kesiliri.
Ailelleri zorlamamak için söylenir.

arkadaşlar..biz evlenirken etraftan böyle şeyler duyduk..gerçektende günahmı iki bayram arası evlenmek.....:uhm:

günah değil ...ama uğursuzluktur derler ve ben inanıyorum.. çünkü benim bi akrabam 2 bayram arasında evlendi ve boşandı, şimdi 2, ye evli oda 2 bayram arasına denk geldi ve onunlada kötü:1no2:

Eğer Kurban ya da Ramazan bayramının ilk günü yani sabah, bayram namazı kılınacak günü Cuma gününe denk geliyosa olmaz.2 bayram arasından kasıt budur.
çünkü Cuma günü müslümanların bayramı kabul edilir.

bir de böyle 2 bayram arası günah diye düşünülürse zaten bütün sene illaki 2 bayram arasında kalınıyo.
Ramazan Bayramı-Kurban Bayramı
Kurban Bayramı-Ramazan Bayramı
:)

ya zaten hep iki bayram arası oluyor.bunu bir din alimi açıkladı.1. bayramdan kasıt cuma,2. normal bayram.bu ikisi aynı güne geliyorsa o zaman olmazmış.

canım benim onu bilmem ama ölede 2 bayram arası oluyo bölede 2 bayram arası oluyo mantıklı düşünün ramazandan kurbana kadar bide kurbandan tekrar ramazana kadar bütün bi sene 2 bayram arasıyız.bence eskiler bayram da masraf olmasın diye çıkarttıkları bişidelikafadulden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…