iki çocuk annesi olmak?!?

_cankizim_

'Bir kızı olmalı insanın'
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2013
1.600
326
123
32
evet iki yada birden çok çocuğu olan anneler nasıl başa çıkıyorsunuz.

kızım 3 buçuk yaşında birde yakında bi tane daha olacak.kızım henüz wcden kendi işini kendi halledip cikamiyor.yemeğini çoğu zaman ben yediriyorum.

az önce onu yedirirken yine içme dert oldu diyorum ki bebek doğunca kızımla ilgilenemem galiba..

mesela ben bebeği emzirirken kizimin çişi tutsa nasıl olacak

yada ikisinin birden bi ihtiyacı olsa ben nasıl yapacam..

lütfen saçma gelmesin kızlar ama onlara yetemeyecegimi düşünüyorum.ikinciyi isteyerek yaptım.dogana kadar kızım büyür diye düşündüm ama yinede kiziminda anneye ihtiyacı olduğu bi yaşta oldugunu şimdi anladım...

siz nasıl yapıyorsunuz.nasıl yetiyorsunuz evlatlariniza ev işine vs.gözüm korkuyor açıkçası

biri 24 aylık biri 3 aylık iki oğlum var. dediğiniz gibi bebeği emzirirken büyük oğlum ( o da küçük bebek daha gerçi büyük denemez ) anne kalk diye ısrar ediyor. emzirmemi istemiyor kapat kapat deyip duruyor

küçüğü sallarken büyüğü mama sandalyesine koyup kahvaltısını yapmak zorunda bırakabiliyorum çoğu zaman

hamilelikti, bebekti derken tuvalet eğitiminin üzerinde hiç duramadım zaten

çok üzülüyorum bende pişman bile oluyorum bazen ama bir şekilde idare ediyoruz

evişlerini de eşimle beraberken yapabiliyorum genelde

evet yaa çok zordur eminim.
ben ilk çocuğumu sütümünde olmasına rağmen bilinçsizlikten emziremedim.
bunda emzirmek istiyorum.ben bebeği emzirirken kızımın bi ihtiyacı olsa nasıl bırakıp kalkıcam diyorum

Canım benim bi kızım var 15 aylık 2 yasına gelince hamile kalmayı planlıyorum hersey yolunda giderse. Soyle duşun ilk cocuğunun ihtiyacları hic bitmeyecek. Biraz büyüyecek kreşe gidecek ödevleri olacak okula başlayacak ilkokul okuma yazma derdi başlayacak(derdi derken kotu bisey degil bence en heyecanlı seyler) yani isin özü hic bir zaman bitmeyecek anneye ihtiyac ama bi zaman geline kardes ihtiyacı da olacak. Paylaşmayı öğrenmek,bencillikten kurtulmak,arkadas icin kardes lazjm. Kızınız zaten 3.5 yasına gelmis yeteri kadar buyuk zaten gunde kac kere tuvalet. Gidecek ki Yada gunde kac ogun yemegi var ki . Bunlar bi sürede zaten düzene oturacak. Üzülmeyin duzenli ve planlı olun yeter. Belki gönlünüzü rahatlatır

Araları 16 ay olan iki çocuğum var Allah bağışlarsa. Küçüğü emzirirken büyük sırtıma çıkardı öyle emzirirdim. Yada su isterdi bi yandan emzirir bi yandan mutfağa gider su verirdim.

Bazen ikisi birden ağlardı yetişemezsem oturur bende ağlardım. Çok zor günler geçirdim. Sizinki yine biraz büyük az biraz laftan anlayabilir.
Kıskançlık problemi yaşayabilirsiniz. Kızınızı bebek bakımına ortak ederek bi nebze azaltırsınız kıskançlığı. Allah yardımcınız olsun. Sorularınız olursa her zaman cevaplarım. Bilirim ne zor olduğunu.

evet haklısın canım.
ben ikinciyi daha erken yapmak istedim ama bunları düşündüğüm için hep erteledim ama görüyorum ki kızım hâlâ bana muhtaç.erken istememin sebebi de kardeş güzeldir beraber büyüsünler diyodum ama sırf kızımı da rahat yetistireyim diye erteledim

canım yaa ağlıyomuydun
valla bende galiba öyle bi durumda ağlarım off yaa anne olmak ne zormuş
onun için anne hakkı ödenmez

evet bizim daha şimdiden kıskançlık krizleri başladı bile birde o problemimiz olacak

Şimdiden strese sokma kendini canım bakarsın ummadığın kadar iyi karşılar kızın. Eşlere çok görev düşüyor bu durumda. Eşimden Allah razı olsun hep destek oldu bana. Emzirmek dışında bütün işlerde yardımcı oldu bana. İnşallah eşin de sana yapar.

Benimde dört yaşına girmek üzere olan bir cadım var bide yedi aylık cimcimem. Büyük kızım üç yaşında kreşe başladı ve bizim için çok iyi oldu.
Sana tavsiyem yemegını kendi yemesi gerektıgını anlat ve alıştır.
Tuvalete gittiğinde işi bittikten sonra benim cadım bağırıyordu anne bitti gel bebegımı emziriyor olsamda bebegımı bırakıp gıdıyordum ama artık her işini kendi yapıyor çok şükür.
Temizlik yemek işinide eşimle hallediyoruz genelde.
Endişelerin çok normal ama bebek doğduktan sonra öyle bi güç geliyorki herşeyi halledebiliyoruz biz kadınlar.

Eğer çocuğunuzu kendi kendine yetebilecek duruma gelmesi için daha çok desteklerseniz emin olun üstesinden gelirsiniz. 3.5 yaşına gelmiş ama tuvalet alışkanlığı ve kendi kendine yemek yiyebilme yeteneği gelişmemiş. Ona biraz müsaade edin kendi kendisine yetebilsin böylece ikiniz hatta üçünüz için de iyilik etmiş olursunuz.

inşallah canım

benim kizimda tuvaletini yapinca bana bağıriyo başında beklemiyorum ama yemek işi de şöyle makarna pilav gibi şeyleri yiyebiliyor ama sulu yemeği yiyemiyo.ama kreşe göndermeyi de düşünmüyor değilim

haklısınız..
bu aralar iyice temizlik duygularim kabardı kizimda biraz dağınık pis bi çocuk :) bende aman dökmesin diye kendim yapmak istiyorum ama ne yapayim canım biraz boş bırakınca mahvediyor herşeyi
benim de artık gücüm yetmiyor temizliğe iyice hantal hissediyorum kendimi
bari doğumda ev temiz kalsin diyorum

Aslında çocuğunuza kötülük ediyorsunuz. Çok üzgünüm kendinize de Onun kendi kendine yetebilmeyi öğrenmesi inanın işinize çok yarayacak. Bırakın kirlensin etraf. Düşünsenize size ihtiyaç duymadan kendi işini yaşı ilerlemeden yapabildiğini Kendine güveni de gelir hatta kardeşi olduğunda en büyük destekçiniz de o olur. Sadece ona yapabilmesi için şans tanıyın, rahat olun Önemli olan evin temizliği mi yoksa evlatlarınızın nasıl yetiştiği mi? Kısa vadeli bakmayın uzun vadeli düşünmeye çalışın.

benim kizimda tuvaletini yapinca bana bağıriyo başında beklemiyorum ama yemek işi de şöyle makarna pilav gibi şeyleri yiyebiliyor ama sulu yemeği yiyemiyo.ama kreşe göndermeyi de düşünmüyor değilim
Bebek doğduktan sonra hemen kreşe başlarsa kendini dışlanmış gibide hissedebilir annem bebekle evde ben niye kreşe gidiyorum diyebilir kendi kendine.

seninle bu yonden aynıyız canim benimde 3 yasında oglum var ve 6 altı aylık hamileyim bnde bu yonden tereddutteyim nası olacak acaba yapabilecekmiyim ikisine nası bakarm gbi kafamda deli sorular ... Allah dagına gore karını verirmiş

İki çocuğumun arasında 3 yaş var. İkinciyi büyütmek 1.den daha kolay oldu bu yüzden .Yani biraz daha büyüdüğünde ikisi birlikte oyunlar oynayabildi ve bana daha az ihtiyaç duydu. Büyük oğlum çok kıskanç değildi.Kardeşinede çok düşkündü o yüzden beni zorlamadı..

benim oglum 2 yas 4 aylik olacak kardesi dogdugunda insallah. ve oglumun karyolasi hala bizim yatagimizin yaninda, ya bebek gelmeden bir kac ay once ayirmam lazim ki kiskanclik olmasin, ya da bebek dogduktan 6 ay sonra ikisini de baska odaya koyarim diyorum.
ama bebek her agladiginda gece o da uyanirsa nasil basedicem bilmiyorum.
Allah kolaylik versin cumlemize :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…