İki çocuk arası yaş farkı..

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.333
498
Merhaba herkese:)

3 yaşında bir kızım var.
Eşim de ben de kızımın kardeşi olmasını istiyoruz özellikle eşim.
Aslında psikolojik olarak hazırım sanıyordum kardeşi olursa aralarındaki yaş farkı çok fazla olmasın istiyordum.
Geçen sene oturduk bütçemizi, sigortamızı vs bu plana göre ayarladık, bu yaz sonu çalışmalara başlarız dedik:)
Ama ben eylülden beri biraz daha bekleyelim diye diye Kasım'a kadar getirdim:)
Artık çalışmalara başlamamız lazım çünkü sigorta kapsamayacak iki üç ay daha ertelersem:)
Vakit yaklaştıkça ben de bir panik havası, bir korku aslında neyden korktuğumu da bilmiyorum :)
Biraz daha beklese miydim diyorum biliyorum ki kendimi hiçbir zaman %100 hazır hissetmeyeceğim.
İşler planladığımız gibi giderse aralarında 4 yaş olacak idare edebilir miyim, zorlanır mıyım bu yaş farkıyla?
Neler bekliyor beni, olaylar nasıl gelişiyor, ne zorluklar yaşanır bilmek istiyorum.

Hazır hissetmemeniz normal çünkü ilkinden tecrübelisiniz.
Ben de ikinci için kararsızım mesela. Hamileliğim rahattı ama lohusalık ve sonrası hiç de kolay değil. Bunu bilmek beni korkutuyor. Üstelik oğlum 2 yaş sendromunda..

Aslında 4 yaş ideal gibi. Ancak hamile kalırsanız bir şeyleri kabullenme süreciniz başlayacak..

Benim 7 yaşını doldurmuş bir kızım var. Su an 20 haftalık hamileyim. Bundan iki sene önce kadar artık eşimin yalvarislarina dayanamayip tamam dedim bi tane daha olsun. 2 ay denedik. Onda da muhtemelen 4 kere filan birliktelik olmuştur. Her seferinde acaba hamile kaldım mı oldu mu vs düşünmekten bi hal oluyordum. Birliktelik acaip bir hal alıyordu benim için. Stresten öluyordum resmen. Neyse olmadi zaten. Sonra da ben vazgectim dedim ve korunmaya devam ettik. Bu sene korunurken hamile kaldım. Oysa eşim de artık istemiyordu ve biz kesinlikle 1 çocukta kararlıydık. Nasıl oldu anlamadık şok olduk ikimizde. Yani demem o ki bazı zaman insan tam olarak kendini hazır hissetmiyor. Ben de iyiki kazayla oldu bile iste ye ben asla cesaret edemezdim diyorum. Bazı şeylerin %100u olmuyor. Kaderde varsa %1 lik ihtimaller bile tutuyor.
Bu arada benim kardeşimle aramda 3.5 yaş var kafamız çok iyi uyuyor. Eşimin kafası da kendisinden 20 yaş büyük abisi ile çok uyuyor. Bende anlamadım yaş aralığının ne kadar olmasi gerektigini

Ideal yas farkı.

Maddi olarak hazırsanız gerisini dert etmeyin.

Beni korkutan tam tersi hamilelik süreci 9 ay çok uzun geliyor gözüme ve devamlı dikkatli davranmak zorunda olmak gözümü korkutuyor.:)
Evet sanki hamilelik haberini alsam artık olan oldu diyip rahatlayacakmışım gibi geliyor.

Kızım tam 30 aylık, ben 6 aylık hamileyim. Hamileliğimin yarısını “salak mıyım ben nasıl bakıcam 2 çocuğa?” diyerek, diğer yarısı da “ bu çocuk ne zaman doğucak, doğsa da eve yeni bi enerji gelse, mutluluğumuz artsa” diyerek geçti.

Eğer hamileliğiniz kolay geçiyorsa çok güzel. Doğumdan sonra 4-5 ay bebeğin kendi adapte zorluğu olur diye düşünüyorum. Oturmaya başladıktan sonra 2 çocuğun aktif oyunu başlar. 1 yaşından sonrada koyveririz gibi geliyor.

Erken değil, hamile olmadan asla hazır olamıyorsunuz. Ve dee hemen hamile kalmanızın garantisi yok.

Benimkilerin aralarında 10 yaş fark var :)
Bence süper .
Erteleme kısmına gelirsek asla hazır hissetmeyebilirsiniz. İkinciye karar vermek çok zor ve gerçekten deli cesareti istiyor .

Çocuğunuza kardeş düşünüyorsanız kesin, yaş farkı ideal.. Hazır olma kısmına gelince psikolojik ve maddi olarak hazırsanız yeterli.. Gelince büyüyorlar, ve ilk çocuk kadar zor olmuyor bence, çünkü deneyim işin içine giriyor, artı birbirleri ile oynayabildikleri ve zaman geçirebildikleri için size o kadar bağımlı olmuyorlar diye düşünüyorum ben.

3 4 yaş iyi bir aralık.
Sigorta diyince aklıma geldi doğumdan sonra para veriyor ya devlet toplam sigortalı gün sayinizi da hesaba katın bir gün eksik olsa bile alamıyorsunuz ben doğum parası aldım ama süt parasını alamadım mesela.

Hamileliğim ilk iki ayı bulantılı geçmişti sonrası çok da kötü değildi benim için.
Ama her hamilelik aynı olmuyor diyorlar.
Hemen hamile kalamazsam diye önüme yaklaşık 3 aylık bir pay bıraktım ama tabi yine olmama ihtimali var o zaman yapacak bir şey kalmıyor kader diyeceğiz:)

Benimkilerin arasi 22 ay ilk sene yalan yok cok zorlandim simdi biri 2 digeri 4 yasinda surekli oyun oynar eglenirler arada tartisma oluyor oda olsun o kadar genel olarak gayet iyiyiz
Yas farkiniz iyi cocugunuz daha bilincli olur elbette zorlanirsiniz biraz ama ustunden gelirsiniz
Yas farkinin az olmasi bence ilerisi icin cok daha guzel arkadas gibi olurlar
Eger suan bir sinav hazirligi icinde olmasam 3. Bile dusunurum

Bende anlamadım ideal yaş farkını
İki bebek bakmak zor olmalı biri bile zorken :) dedim
Şimdi çocuklarımın arasında 5 yaş var ama bu da pek ideal olmadı galiba
Benim cool,kibar,pamuk kıvamındaki hanımefendi kızım yaramaz ve kıskanç bir cadı oldu :)
Çok seviyor ama çokda kıskanıyor özellikle de beni
Olmadık zamanlarda hadi kek yapalım diyor,oyun oynamak istiyor
Benim "bir dkk" larım hiç bitmiyor
Sonunda isyan ediyor
Galiba 5 yaş pek ideal değilmiş
En iyisi 2 yaş civarı olsa gerek

Saglikla alin aynen dediginiz gibi ikisi oyun oynuyor tabi bu sureye gelene kadar anne biraz zorlaniyor ama cok guzel
Sukur ki benim ikinci hayatimda gordugum en akilli bebekti bir yasina kadar aglamadi bile

Bence ideal. Hemen hamile kalacaginizin da garantisi yok ayrıca. Eminseniz zamanı gelmiş.

maddi ve manevi olarak hazır olduğunuzda denemeye başlayıın.ancak tabiki de kader bu işler hemen olamayadabilir ya da hemen de olabilir.yaş farkı ise güzel bence benim kardeş olan kuzenlerimin arası 4 buçuk yaş ve arkadaş gibiler çok güzeller.şimdi kocaman insanlar ama çocukluktan beri böyleler.benim de kardeşimle aramda 7 yaş var, belki sadece bize özeldir bilmiyorum ama bizim aramız da hiç öyle aman aman iyi olmadı.yaş farkı bize fazla geldi.

Benimkilerin aralarında 10 yaş fark var :)
Bence süper .
Erteleme kısmına gelirsek asla hazır hissetmeyebilirsiniz. İkinciye karar vermek çok zor ve gerçekten deli cesareti istiyor .

Ben de ondan korkuyorum bir iki sene daha ertelesem o zamanlar geldiğinde yine aynı korku olursa boşuna zaman kaybetmiş olacağım diye:)

Annem yakında olsa ikinciyi olabilecek en erken sürede yapardım sanırım arkadaş gibi büyürler ama işte tek olunca zor olur gibi geliyor 2 yaş:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…