İki çocuk arası yaş farkı..

konu aslında beni de kapsıyor, benim de 3.5 yaşında bir kızım var ve 2. çocuğu planladık, kızımızın bir kardeşi olsun istiyoruz aynı zamanda sadece kardeş için değil ailemizde büyüsün istiyoruz
3. ay korunmasız ilişkiye rağmen olmuyor, aylarda geçiyor
bence karar verdi iseniz çalışmalara da başlayın derim, hemen hamile kalacağınızın bir garantisi yok maalesef

Hamile kalmadan önce bana da çok uzun geliyordu 9 ay. Nerdeyse 1 sene diyordum. Su an gebeligin yarısı geçti yarısı kaldı ve zaman o kadar hızlı geçiyor ki. Şimdi de az kaldı daha şu eksik bu eksik nasıl yetiştireceğiz diyorum. Ki doğum nisanın ilk haftası. Düşün yani. Zaten ilk zaman bulantı halsizlik derken tam o geçiyor bu sefer kız mi erkek mi insan merak ediyor. Cinsiyetini öğreniyorsun. Bu sefer beşiği elbisesi odası vs bi hazırlık. Son zamanlarda doğum ne zaman olacak nasıl olacak acaba kime benzeyecek derken geçip gidiyor. Bunlar hep tatlı heyecanlar. Allah sağlıklı olmayı nasip etsin gerisi su gibi akıp gidiyor.

7.5 yas araları var.
5 sene bekledim hazır olmak ıcın, hazır olamadan hamile kaldım. Dogurana kadar anlamadım, hakketten zordu.
Ki buyuk olan dur bekle sessiz ol demekten anlıyordu, daha kucuk olsaydı bunlara birde vicdan azabı eklenecekti benim acımdan
Vicdan azabı yok buyugunu cok gonlumce doya doya buyuttum, kucugunu beraber buyutuyoruz pisman degılım asla, ama zor yanı ara ara nefes alamadığımız oluyor. Bir saat koltukta hareketsiz oturabılecekmıyım merak ediyorum. Velhasıl kelam 2.cocuga hazır olmak yok galiba,
Sızın yerinizde olsam beklerdim ama kucuk cunku cocugunuz

Süt parası için kaç gün gerekiyor.
Rapor parası son 90 gün aktif sigortalı olmak gerekiyor değil mi ve rapor bitene kadar ssk çıkışının yapılmamış olmadı gerekiyor diye biliyorum.

Süt parası için kaç gün gerekiyor.
Rapor parası son 90 gün aktif sigortalı olmak gerekiyor değil mi ve rapor bitene kadar ssk çıkışının yapılmamış olmadı gerekiyor diye biliyorum.
120 gün sigortalı olmak gerekiyor . Aslında sigortaliyken çalıştığı gün sayısı desem daha doğru çünkü izin günleri vs sayılmıyor .

benimkilerin arasi 3 yas, ve bence 4 yas daha iyi 3 yasa gore,
cunku ilk bir yil bizim cok zor gecmisti, ozellikle zor hamilelik gecirebileceginizi de hesaba katmak gerekiyor, kucuk daha cok fazla ilgiye ihtiyac duyarken cok zorlaniyorsunuz.

4 yas guzel, aslinda fazla yas farki bence gayet guzel,
ancak kendim icin konusursam,
bir cocugu buyutup sonra tamamen geriye donup yeniden bebek buyutme dusuncesi bana zor geliyor, o yuzden cok da fazla yas farki istemedim ben.
biri sinemaya gitmek isteyecek, digeri henuz oyun parki caginda olacak, daha zor geliyor bana.

Kızlarım arasında tam 3 yaş olacak. Bize kalsa 4-5 yaş olacak şekilde çalışmalara başlayacaktık ama sürpriz bir hamilelik oldu.=) Kızım şuan kreşe gidiyor, o yüzden güveniyorum idare edeceğimiz konusunda. İki çocukla bütün gün evde idare etmeyi düşünüyorsanız, kendi kapasitemi düşününce şahsen ben edemezdim. Bir de evden çalışıyorum filan, imkanı yoktu. Büyük kızınızı kreşe gönderme şansınız varsa, rahat rahat başarırsınız. Akşamları da çocukları ve işleri eşle paslaşınca, atla deve değil diye düşünüyorum. Zaten 3 yaş ve sonrası çocuk bir çok işi kendi halledebiliyor, eğer öyle alıştırdıysanız. O zaman ikinci çocuğa bakmak daha kolay...

Hamilelik süreci benim de gözümde büyüyordu, 35. haftaya geldim, ne zaman, nasıl geldim anlamadım valla. Zaten çocuğunuz varsa, bir de işler güçler derken zaman nasıl geçiyor anlamıyorsunuz. Şuan fiziksel olarak zorlanmaya başlamam dışında bir sıkıntı yaşamadım şükür. Umarım sizin de böyle olur.

4 bucuk yaş bizimkilerin farki. Bana yardimci oluyo tatliş oglum :) kizim da cok uyumlu bir bebis :) minnoslarim. Doguruncaya kadar aman allahim cok kararsizdim garip bi durumdaydim kızım oldu ayaklarim yere basti cok sukur.

31 ay var kızım ve oğlum arasında daha 2,5 aylık minik oğlan.. zorluk tabiki oluyor ama insan alışıyor. İş,kızımın okulu,oğlanın emmesi,ev falan derken gün nasıl bitiyor anlamıyorum..

Bence ideal. Ben de ilk cocuk 3 yasini doldurunca calismalara baslamayi dusunuyorum kabullenmesi daha kolay bir yas farki bence.

Herkesin kendi kararı kendi hayatı ama çocuklar arasinda az yaş farki olunca anne perisan oluyir yıpraniyor..sosyal hayat bitiyor tamamen.hele birde calisiyorsa dahada zorlasiyor.
Bir cok ornegine sahit oldum.Tamam bir buyuyorlar ama buyuyene kadar annenin yillari tukeniyor..o yuzden ben kızım 5 yasina gelene kadar asla dusunmuyorum.

Benim 4.5 aylık bir bebeğim var ve bebeğim 1 yaşını doldurunca hatta belki doldurmadan önce 2. için denemelere başlamak istiyoruz.Bu durum kişinin bakış açısına,sahip olduğu çocuğun durumuna göre değişir.Ben şahsen çocuğumun sevgiyi de kardeşiyle paylaşmayı taaa en başından öğrenmesini istiyorum,böyle yaparak çocuğuma haksızlık yapmış gibi hiç hissetmiyorum hatta tam tersi bu durumun kişilik yapısına katkıda bulunabileceğini düşünüyorum,dediğim gibi bakış açısı.

3-4yaş sanırım en ideali
Benim kızlarımın arası 6 yaş
Aman allahım tukendim resmen
Büyügü iyice zıvanadan cıktı.bazen kardesine ölsede kurtulsam diyokıskanclık hat safhada

Ikisi berabdr buyurlercilerden asla degilim, arasi 1-2yas olan cocuklari buyutmek coook yipratici anne icin.
Ama 4 yas ideal bence.

Büyük kızım Aralık’ta 5 yaş olacak, küçük 3.5 aylık. Beş yaş çocuğu bile kendini kurtarmış değil bunu belirteyim. Çok beklentiye girmeyin üzülürsünüz :)

Kızım 3 yaşında 2 aylık bir kızım daha var evet çok zor özellikle kıskanıyor ve baya bir zorluğu var kızımın. Bu durumada alisacagim diyorum zamanla.

120 gün sigortalı olmak gerekiyor . Aslında sigortaliyken çalıştığı gün sayısı desem daha doğru çünkü izin günleri vs sayılmıyor .
Son bir sene içinde toplam mi yoksa doğumdan önceki yani 32. Haftada rapor aldığımızı farzedersek 32. Haftadan geriye doğru 120 gün mu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…