Hamile kalmadan önce bana da çok uzun geliyordu 9 ay. Nerdeyse 1 sene diyordum. Su an gebeligin yarısı geçti yarısı kaldı ve zaman o kadar hızlı geçiyor ki. Şimdi de az kaldı daha şu eksik bu eksik nasıl yetiştireceğiz diyorum. Ki doğum nisanın ilk haftası. Düşün yani. Zaten ilk zaman bulantı halsizlik derken tam o geçiyor bu sefer kız mi erkek mi insan merak ediyor. Cinsiyetini öğreniyorsun. Bu sefer beşiği elbisesi odası vs bi hazırlık. Son zamanlarda doğum ne zaman olacak nasıl olacak acaba kime benzeyecek derken geçip gidiyor. Bunlar hep tatlı heyecanlar. Allah sağlıklı olmayı nasip etsin gerisi su gibi akıp gidiyor.Beni korkutan tam tersi hamilelik süreci 9 ay çok uzun geliyor gözüme ve devamlı dikkatli davranmak zorunda olmak gözümü korkutuyor.:)
Evet sanki hamilelik haberini alsam artık olan oldu diyip rahatlayacakmışım gibi geliyor.
Süt parası için kaç gün gerekiyor.3 4 yaş iyi bir aralık.
Sigorta diyince aklıma geldi doğumdan sonra para veriyor ya devlet toplam sigortalı gün sayinizi da hesaba katın bir gün eksik olsa bile alamıyorsunuz ben doğum parası aldım ama süt parasını alamadım mesela.
120 gün sigortalı olmak gerekiyor . Aslında sigortaliyken çalıştığı gün sayısı desem daha doğru çünkü izin günleri vs sayılmıyor .Süt parası için kaç gün gerekiyor.
Rapor parası son 90 gün aktif sigortalı olmak gerekiyor değil mi ve rapor bitene kadar ssk çıkışının yapılmamış olmadı gerekiyor diye biliyorum.
Size tavsiyem bebeginiz hareketlenmeye baslayana kadar bi bekleyinde öyle karar verin:))Ben daha doğurmadan ikincinin planını yapıyorum, cahil cesareti heralde. Bence sizinki gayet uygun, istiyorsunuz madem, ertelemeyin.
3-4yaş sanırım en idealiMerhaba herkese:)
3 yaşında bir kızım var.
Eşim de ben de kızımın kardeşi olmasını istiyoruz özellikle eşim.
Aslında psikolojik olarak hazırım sanıyordum kardeşi olursa aralarındaki yaş farkı çok fazla olmasın istiyordum.
Geçen sene oturduk bütçemizi, sigortamızı vs bu plana göre ayarladık, bu yaz sonu çalışmalara başlarız dedik:)
Ama ben eylülden beri biraz daha bekleyelim diye diye Kasım'a kadar getirdim:)
Artık çalışmalara başlamamız lazım çünkü sigorta kapsamayacak iki üç ay daha ertelersem:)
Vakit yaklaştıkça ben de bir panik havası, bir korku aslında neyden korktuğumu da bilmiyorum :)
Biraz daha beklese miydim diyorum biliyorum ki kendimi hiçbir zaman %100 hazır hissetmeyeceğim.
İşler planladığımız gibi giderse aralarında 4 yaş olacak idare edebilir miyim, zorlanır mıyım bu yaş farkıyla?
Neler bekliyor beni, olaylar nasıl gelişiyor, ne zorluklar yaşanır bilmek istiyorum.
Son bir sene içinde toplam mi yoksa doğumdan önceki yani 32. Haftada rapor aldığımızı farzedersek 32. Haftadan geriye doğru 120 gün mu.120 gün sigortalı olmak gerekiyor . Aslında sigortaliyken çalıştığı gün sayısı desem daha doğru çünkü izin günleri vs sayılmıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?