İki çocuk arası yaş farkı..

28 ay var cocuklarimin arasinda.
ilk 3 sene naptim ben dedim mahvoldum. ama su an cok memnunum. birbirlerinin en iyi oyun arkadasilar. etkinlikleri beraber yaptirabiliyorum. yarismalar duzenliyorum aralarinda. verdigim en iyi karar oldu :)

Benim bebeklerimin arası 14 ay.
Ben ki çocuk istemeyen insandım iki oğlum oldu, aklıma tüküreyim diyorum istemediğime.
Şu halimle bile üçüncüyü isyiyorum.
İlk 6 ay kafayı yedik mi yemedik mi belli değil ama bugünlere geldik, şuan küçük 1 yaşında.
Birbirleriyle oynuyor, büyük olan güya anilik yapıp üstünlük taslıyor, aşırı tatlılar.
2 bezli emzikli melek paçalarıma yapışık yaşıyoruz.

Benim çocuklarımda gözlemlediğim şey, büyük oğlum aklı erdikçe daha çok kıskanıyor.
Bebek haliyle bile kıskanmıştı ama şuan daha da aştı kendini bu konuda.
O sebeple yaş arası ne kadar artarsa o kadar kardeş kıskançlığı yaşanacağı kanısındayım.
3-4 pedagogların önerdiği ideal yaş aralığı.
Kesin kararlıydanız bu dönemi kaçırmayın çünkü sonra jenerasyon atlıyor, hem öğrenileri hem de deneyimleri bambaşka olacak.
hayatları ancak küçük çocuğunuz üniversiteli olunca kardeş algısını yaşayabilecekler, o olgunluğa erişecekler.

Biri 3buçuk yaşında biri 8 aylık çocuklarımın arasında 33 ay var kıskanma falan oluyor tabibi ve çok normal ama anne baba olarak arayı bulursanız herşey çok güzel 4 yaş daha iyi

Benim oglum 3 yas 3 aylik, calistigimdan dolayi iki sene daha dusunmuyorduk ikinci cocugu ama supriz bir sekilde hamile oldugumu ogrendim, olayin sokunu atlatinca simdi iyi ki oldu diyiyorum, daha 10 haftalik hamileyim, biraz da zor geciyor ama insallah kucagima aldigimda herseyi unutacagim. Kardesi dogdugunda oglum 4 yasinda olacak, bence guzel bir yas araligi. Sizin de dilediginiz gibi olur insallah. Ogluma soyledik kardesi olacagini, simdilik tepkisi guzel, zaman zaman karnima sarilip bebegi opuyor, dilerim hep boyle gider.

beni örnek al bak..arada 1,5 yaş var.küçük iki olduğunda düzen iyice oturacak.bu arada ben misk

Sizinle aynı durumdayız. Benim de 3 yaşında bir kızım var. Bir kardeşi olsun istiyoruz, ama bir türlü cesaret edemedim. Beni daha çok alacağım kilolar, ve onları iki çocukla zor veririm düşüncesi korkutuyor.

beni örnek al bak..arada 1,5 yaş var.küçük iki olduğunda düzen iyice oturacak.bu arada ben misk

Miskim ailem yakın olsa kısa aralıklarla yapardım ama tek başıma cesaret edemedim.
Ama çocuk için güzel olur sıkılmazlar hiç, kızım şimdi tek başına sıkılıyor bazen beni oyun arkadaşı belledi:)

zaten artık kreş yaşları da geliyor yavaştan yavaştan.benimkiler küçücüktü iki tombalak ikiside bebek.ama seninki şimdi olsa artık büyüğün bebeklikten çıkmış olacak .kayınvalide destek olmazmı.şirin bi hatundu sanki

Kızlarımın arası 16 ay. Bana göre 4 yaştan fazlası da çok olur. Büyük kreşe gider küçük evde yorulmazsın.
Büyük kendi yemek yer wc eğitimi var ne olsun ben hala iki bez bağlıyorum.

Eğer ikinci çocuk istiyorsan erteleme. Ama yok istemiyorum galiba diyorsan hiç yapma. Hiç istememekle, birkaç yıl sonra isterim belki arasında fark var çünkü.

Doğumdan önce iyi insandı gözümde ama doğumumdan sonra kadının içinden canavar çıktı, Durduk yere arayıp "Bu çocuk sana anne diyecek, sana sarılcak neden" diye bana bağırdı gerisini sen düşün :) Sezaryenden 2 gün sonra annemden bir bardak su istedim diye eşimi arayıp Chek beni evde istemiyor, annesinden su istedi diye ağlamış insan kendisi

Kardeşi olmasını istiyoruz ve buradaki mesajları okuya okuya cesaretlendim artık ertelemem:)

Merhaba emzırırken mı hamıle kaldınız 3 aydır deniyoruz emzırdıgım için olmuyor sanırım:\

Benım de kızım 1 yasında 3 aydır kardes istiyoruz ama olmadı emzırdıgım için sanırım. Ben de sizinle aynı fikirdeyim kızım bez paketlerinin uzerındeki bebekleri opuyor sevıyor aaa bebek dıye cıglık atıyor bebek gorunce. Hos kendisi de bebek ama işte seviyor:) İnşallah yakında kardesıni de sever once karnımda sonra yanında:)

ciddi olmasızsın oha oda nesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…