İki Çocukla Yeni Bir hayat?

Gerçekten 0-1 çok zordu (bizimki ağlak be durmayan kolik bebekti) tam 1 iyi heralde derken 2,5tan bildiriyorum buralar kaos, 3 yaşta bi güncelleme daha gelecek mi sahi
İlk 3 ay çok zordu. Emzirme hayatta tutma cabasi... 3-12 ay arası süperdi 😅 koyduğum yerde duruyorlardı. Erkek olan 10 aylıkken yürümeye başlayınca micti işte ağzımıza. Allah sağlık sıhhat versin de çok zorladı bizi. Bir cok tehlikenin içinden almaya calisiyordum. Abuk sabuk yerlere sıkışıyordu. Alaturka tuvaletin içine yuz üstü girmişti mesela. Ay kabustu ya. Kapısı Aralık kalmış ben diğeriyle ilgilenirken erkek olan erkenden emekledigi için, gitmiş girmiş oraya. Bı ses geliyor weeeaaa diye sonra boğuk bir waaa sesi. Meğer WC nin icine sokmuş kafayı arada kollarından destek alıp kafayı kaldırıyor sonra yine içinde kafası. Öyle gördüğüm ani unutamiyorum. Annemle de konuşuyordum telefonda, telefonu firlatmisim. Allah'ım başka birşey olsa ya sifonu çeker ya alıp çöpe atarsın ama yavrun işte. Alıp banyoda paklamaya çalıştım. Daha neler var neler. Bu oğlan bizi çok yordu. 4 yaşında hala aynı. WC ye kafa sokmuyor şükür ama bugün banyodaki tuvalet fırçasının suyunu ikinin kafasına dökmüş. Hala b.kla uğraşıyor resmen. Beni çıldırtıyor. Neyse ki bu hafta yaz okulu başlıyor. İkizi böyle değil. Şükür eskiye göre harika herşey. Daha iyiler yani.

Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii
Benim kızım üç aylıkken oğlana hamile kaldım. Benimde yanında yardım edebilecek kimsem yoktu, bir iki sene tabi ki zorlandım, ama iyi ki de öyle olmuş diyorum şimdi arkadaş gibiler.
Bu saattten sonra moral bozmanın anlamı yok, komşulara söyleyin kızınıza yazık olacak bir durum yok, cami avlusuna bırakmadınız sonuçta, sadece kardeşi oldu.
Siz de ağlamayın, Allah sağlıklı iki evlat vermiş öpe koklaya büyütün. Bu bir süreç unutmayın, gerçekten çok çabuk büyüyorlar.

Off aynı durumdayız kızım tam 20 aylik, küçük kızım ise 4 aylik.. ve ekim de annem artık gidecek.. evde ne yapacağım ikisiyle cidden bilmiyorum.. 🥴🥴🥴🥴

Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii

Aralarında yaş farkı var zaten çok sıkıntı çekmezsiniz. Sistem kurarsınız hemen kendinize göre hiç kimseyi dinlemeyin özellikle ölürsün bitersin diyenleri. Ölmüyorsun. 40 günlükten yalnız kalarak ikiz büyütmüş anneyim biri gazlı diğeri reflülü aynı anda aynı ihtiyaçları olan bebeğe tek bakabildim. Biz kadınlar aşırı güçlüyüz iş başa düşünce sizde göreceksiniz bu gücünüzü.

İlk 3 ay çok zordu. Emzirme hayatta tutma cabasi... 3-12 ay arası süperdi 😅 koyduğum yerde duruyorlardı. Erkek olan 10 aylıkken yürümeye başlayınca micti işte ağzımıza. Allah sağlık sıhhat versin de çok zorladı bizi. Bir cok tehlikenin içinden almaya calisiyordum. Abuk sabuk yerlere sıkışıyordu. Alaturka tuvaletin içine yuz üstü girmişti mesela. Ay kabustu ya. Kapısı Aralık kalmış ben diğeriyle ilgilenirken erkek olan erkenden emekledigi için, gitmiş girmiş oraya. Bı ses geliyor weeeaaa diye sonra boğuk bir waaa sesi. Meğer WC nin icine sokmuş kafayı arada kollarından destek alıp kafayı kaldırıyor sonra yine içinde kafası. Öyle gördüğüm ani unutamiyorum. Annemle de konuşuyordum telefonda, telefonu firlatmisim. Allah'ım başka birşey olsa ya sifonu çeker ya alıp çöpe atarsın ama yavrun işte. Alıp banyoda paklamaya çalıştım. Daha neler var neler. Bu oğlan bizi çok yordu. 4 yaşında hala aynı. WC ye kafa sokmuyor şükür ama bugün banyodaki tuvalet fırçasının suyunu ikinin kafasına dökmüş. Hala b.kla uğraşıyor resmen. Beni çıldırtıyor. Neyse ki bu hafta yaz okulu başlıyor. İkizi böyle değil. Şükür eskiye göre harika herşey. Daha iyiler yani.
Benimki kız, büyüdükçe kolaylaşır diye düşünüyorum en zoru uykusuzluktu 24 ay resmen 3 saat uykuyla gezdim nasıl dayandım nasıl psikolojim sağlam kaldı şaşıyorum bende😄

Yalnız değilsiniz sizinle aynı hatta daha zor şartlarda çocuk büyüten onşarca kişi tanıdım bende dahilim.
Çok zorlandım evet ama büyüdüler şimdi iki iyi arkadaş oldular iyikide doğurmuşum diyorum.
Zaman zaman zorlar ama bebek biraz büyüyünce birbirlerine iyice alışacaklar.
İnanın güzel günler bekliyor sizi😍

Oğlum 2 buçuk yaşındayken kızım doğdu. Doğumdan 3 gün sonra herkesi gönderdim. İkinci çocukta tecrübeli olduğumuz için daha kolay her şey. Şimdi kızım 6 aylık, oğlum 3 yaşında. Bir şekilde olup gidiyor

Oğlum 2 buçuk yaşındayken kızım doğdu. Doğumdan 3 gün sonra herkesi gönderdim. İkinci çocukta tecrübeli olduğumuz için daha kolay her şey. Şimdi kızım 6 aylık, oğlum 3 yaşında. Bir şekilde olup gidiyor
Ben kendime güvenirdim ama sanırım benimde dönmem lazım artık... Bu sürece tek alışmam lazım teşekkür ederim

İkinci kızımı kucağıma aldığımda ilk kızım tam iki yaşındaydı. Bizimki sürpriz bebek de değildi, tamamen kendi isteğimizle oldu.

İlk zamanlar çok zor, bunu kimse inkar edemez. Babaya da çok iş düşüyor.

Ben çoğu zaman ikisini birlikte uyutup ben de onlarla uyumaya çalışıyordum dinlenmek için.
Büyüğün uyumak istemedigi zamanlarda tablet açıyordum bazen. Yanımda durmak istediğinde birini emzirirken diğerine kitap okuyordum veya birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum.

Bebeğin emme saatlerine göre bazen büyükle baş başa parka markete vs gidiyorduk.

Sling ve kanguru ilk bir yıl beni çok rahatlattı, kesinlikle tavsiye ederim. Benim küçük de çok ağlayan uyumayan huzursuz bir bebekti. Bir yaşına kadar sırtımda kanguruda büyüttüm.

Parka veya markete giderken küçüğü kanguruya koyardım, büyüğü de Bebek arabasına koyardım o şekilde gider gelirdik.

Ben de bunu düşünüyordum nasıl ikisiyle dışarı çıkarım diye sling mantıklı çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

İkinci kızımı kucağıma aldığımda ilk kızım tam iki yaşındaydı. Bizimki sürpriz bebek de değildi, tamamen kendi isteğimizle oldu.

İlk zamanlar çok zor, bunu kimse inkar edemez. Babaya da çok iş düşüyor.

Ben çoğu zaman ikisini birlikte uyutup ben de onlarla uyumaya çalışıyordum dinlenmek için.
Büyüğün uyumak istemedigi zamanlarda tablet açıyordum bazen. Yanımda durmak istediğinde birini emzirirken diğerine kitap okuyordum veya birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum.

Bebeğin emme saatlerine göre bazen büyükle baş başa parka markete vs gidiyorduk.

Sling ve kanguru ilk bir yıl beni çok rahatlattı, kesinlikle tavsiye ederim. Benim küçük de çok ağlayan uyumayan huzursuz bir bebekti. Bir yaşına kadar sırtımda kanguruda büyüttüm.

Parka veya markete giderken küçüğü kanguruya koyardım, büyüğü de Bebek arabasına koyardım o şekilde gider gelirdik.

Ben de bunu düşünüyordum nasıl ikisiyle dışarı çıkarım diye sling mantıklı çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız

Yemeğini yap çünkü bu çok önemli sağlık için. Bir de evin dağılsa bile hijyenik olsun yeterli. Kolay bir süreç değil miniğin düzeni oturunca biraz daha rahatlarsınız. Yaş çok yakın olunca ikisi uyurken (düzen oturunca) ufak tefek yaparsın işi gerisini esin yapsın sen sadece yemeğini yap. Sonra kahveni al uzan ve dinlen çocuklar uyanınca beraber dışarı çıkın. Büyük olanı mutlu eder siz de hava alırsınız. İş yapayım diye kendinizi yorup çıkmayın görev değil, dinlenmiş ve çocukları ile kendini mutlu eden bir anne gibi çıkın.

Eğer %100 ana olmalıyım şeklinde şartlanırsanız zaten olamazsınız. Kendinizi ihmal etmeyin en başta. Bu şekilde stres olmazsınız ve çocuklara daha sakin, daha sağlıklı bakarsınız.

Temel kural olarak önce sen, sonra çocuk, yemek. Sen dinlenmez ve kendine bakmazsan o çocuklara oflayarak ne yapsan boş.

Şunu hiç unutmayın mükemmel anne yoktur. Birine bakarken diğeri ağladı, duştayken ağladı, wc deyken ağladı vs. Bırak ağlasın. Sen zaten bilinçli bir anneysen bunun stresine girme makine değilsin, ultra güçlerin yok.

Mesela oğlum şehriyeli pilav yaparken ağlamaya başladı. Ama hasta değil, bir sorunu yok. Bıraksam şehriye yağın sıcağı ile yanacak vs. Onu dök, etraf berbat koksun vs. Gerileceğim. Kendimi uçak moduna aldım bir pilav koyana kadar ağlamasını benim için önemi yok. Uzun sürecek bir yemekse orası ayrı ama ağlasın bir zahmet. Pilavı koydum ve sonra onunla ilgilendim. Bu birden fazla kez oldu yani kısa süreli işlerde her ağladığında kendimi yiyemem.

Şöyle anne tipleri var tlf. Elinde çocuk ağlıyor. Bir anne bunu yapamaz! Çocuk oyun istiyor anne almış tlf. Sohbette bunu yapamaz. Yani boş işler için çocuğu ihmal edemez ama diğer türlü relax olun.

Benim kızım üç aylıkken oğlana hamile kaldım. Benimde yanında yardım edebilecek kimsem yoktu, bir iki sene tabi ki zorlandım, ama iyi ki de öyle olmuş diyorum şimdi arkadaş gibiler.
Bu saattten sonra moral bozmanın anlamı yok, komşulara söyleyin kızınıza yazık olacak bir durum yok, cami avlusuna bırakmadınız sonuçta, sadece kardeşi oldu.
Siz de ağlamayın, Allah sağlıklı iki evlat vermiş öpe koklaya büyütün. Bu bir süreç unutmayın, gerçekten çok çabuk büyüyorlar.
Bir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorum

Bir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorum
Ben hamile olduğumu öğrenince kızın odasını ayırdım, doğru mu yaptım bilmiyorum ama kardeşi doğduktan sonra ayırırsam belki kardeş yüzünden olduğunu düşünüp kıskanabilir diye doğumdan önce ayırmıştım. 6-7 aylıktı, hiç zorlanmadık odasını ayırırken.

Aaa yalnız değilmişim, mutlu oldum 🤭
Benimkilerin arası 14 ay. Zaman hızlı geçiyor hakikaten, şimdi biri 3. Sınıf olacak diğeri 2. Sınıf.
Uyku saatlerini eşitledim, küçüğü çok erken kalkıyor diye büyük kızımı da aynı saatte uyumaya alıştırdım. Diğer türlü zor oluyor. Bazen küçüğü emzirerek uyutur, sonra büyüğü ayağımda sallardım, eğer akşam evdeyse babası sallar uyuturdu.
Onlar uyuduktan sonra bir kahve içer, çamaşır katlar ya da ütü yapar, ertesi günün yemeğini hallederdim. Babası onlarla oyalanırken akşam vakti evi süpürür, uyuttuktan sonra da silip tozları alır, banyoyu vs yıkar öyle yatardım, yani özetle gündüz yapamadığım tüm işleri akşam babaları geldikten sonra yapıyordum. Kayınvalide ve annem uzakta olduğu için 7 yaşına dek bu şekilde devam ettik, Allah da yardım ediyor hakikaten :)
Büyük temizlik için de, tüm ihtiyaçlardan kısıp en geç ayda bir bir ablayı yardıma çağırıyordum. En önemlisi sakın erteleme, yoksa işler birikiyor. Ufak işler birikerek dağ oluyor maalesef... Bir de temizliği zorlaştıracak tüm eşyaları kaldırmanızı tavsiye ederim, orta sehpa, toz toplayan süs eşyaları, fazlalık kırlentler vs.
Park ve ulaşım için sling bir yere kadar çözüm, benim bebekler kilolu oldukları için çok kullanamadım, ikiz bebek arabası almıştım, 5 yaşına kadar kullandım nerdeyse. Katlanabilen baston modeller tek elle açıldığı için çok kullanışlı oluyor.
Rabbim sağlık sıhhat versin, bir şekilde büyüyecekler. Kolaylıklar dilerim. 💚

Benim çocuklarımın arasında 16 ay. Benim çocuklar sıralı uyurdu. Küçük uyurdu uyandırdı karnını doyurup ilk kızımı uyuturdum kucukle ilgilenirdim ilk kızım uyaninca küçük ikinci uykuya yatirirdim. Zor,yorucu ama o güç içinde, hepsinin çözümünü bulabilirsin sadece kendine karsi anlayışlı olmayi unutma. Şimdi hepsi bir rüya gibi, çocuk planlamasında yaptığım en güzel şey. Biri 3. Diğeri 4. Sınıfa geçti. O hallerini izleyip tekrar çocuk dusunebilecek cesaretim bile var.

Benim çocuklarımın arasında 16 ay. Benim çocuklar sıralı uyurdu. Küçük uyurdu uyandırdı karnını doyurup ilk kızımı uyuturdum kucukle ilgilenirdim ilk kızım uyaninca küçük ikinci uykuya yatirirdim. Zor,yorucu ama o güç içinde, hepsinin çözümünü bulabilirsin sadece kendine karsi anlayışlı olmayi unutma. Şimdi hepsi bir rüya gibi, çocuk planlamasında yaptığım en güzel şey. Biri 3. Diğeri 4. Sınıfa geçti. O hallerini izleyip tekrar çocuk dusunebilecek cesaretim bile var.
Darısı başıma Allah bağışlasın evlatlarınız

Olan sey icin üzülmeyin hep iyi tarafini gorun Allah doganlara saglik versin. Siz simdi annenizin yaninda olduğunuz icin bu duzene alistiniz ve evinize gectiginizde korkuyorsunuz ama oyle olmayacak. Kendi duzeninizi kuracaksiniz. Birini emzirirken digerine kitap okuma, biri bebek arabasinda uyurken digerini parka goturme, buyugun ogle uykusuyla kucugun ogle uykusunu denk getirip 3 unuzun beraber uyumasi gibi bir suru yollar bulacaksiniz. 1 tencere yemek yapiyorsaniz onu cok fazla yapin ve buzluga atin emzirirken sekeriniz oynarsa isitir yersiniz falan falan derken buyuyorlar

Back
X