Bir şey çok merak ediyorum uyutma işini nasıl yaptınız kızım 2 yaşında hareketli aynı odada uyutmaya kalksam olmuyor hemen uyanıyor oğlan ağlayınca nasıl yapacağım onu bilmiyorum
Aaa yalnız değilmişim, mutlu oldum

Benimkilerin arası 14 ay. Zaman hızlı geçiyor hakikaten, şimdi biri 3. Sınıf olacak diğeri 2. Sınıf.
Uyku saatlerini eşitledim, küçüğü çok erken kalkıyor diye büyük kızımı da aynı saatte uyumaya alıştırdım. Diğer türlü zor oluyor. Bazen küçüğü emzirerek uyutur, sonra büyüğü ayağımda sallardım, eğer akşam evdeyse babası sallar uyuturdu.
Onlar uyuduktan sonra bir kahve içer, çamaşır katlar ya da ütü yapar, ertesi günün yemeğini hallederdim. Babası onlarla oyalanırken akşam vakti evi süpürür, uyuttuktan sonra da silip tozları alır, banyoyu vs yıkar öyle yatardım, yani özetle gündüz yapamadığım tüm işleri akşam babaları geldikten sonra yapıyordum. Kayınvalide ve annem uzakta olduğu için 7 yaşına dek bu şekilde devam ettik, Allah da yardım ediyor hakikaten :)
Büyük temizlik için de, tüm ihtiyaçlardan kısıp en geç ayda bir bir ablayı yardıma çağırıyordum. En önemlisi sakın erteleme, yoksa işler birikiyor. Ufak işler birikerek dağ oluyor maalesef... Bir de temizliği zorlaştıracak tüm eşyaları kaldırmanızı tavsiye ederim, orta sehpa, toz toplayan süs eşyaları, fazlalık kırlentler vs.
Park ve ulaşım için sling bir yere kadar çözüm, benim bebekler kilolu oldukları için çok kullanamadım, ikiz bebek arabası almıştım, 5 yaşına kadar kullandım nerdeyse. Katlanabilen baston modeller tek elle açıldığı için çok kullanışlı oluyor.
Rabbim sağlık sıhhat versin, bir şekilde büyüyecekler. Kolaylıklar dilerim.