Iki cocuklu calisan anne mi tek cocuklu calisan anne mi olmak

Galiba doğruluk payı var menepozu ertelediğinin

31 yasindayim 1 yasin girecek bir kizim var 5.5 aylik da hamileyim. kizim tup bebek oglum supriz yapti. Rabbim saglikla kucagimiza aldirip saglikla Hayirla kardesli Anali babali buyutmeyi nasipetsin.
kizim gecede en az 3 kere uyanir. yemek yemesi problem kesinlikle kati yediremiyorum ama bir an bile dusunmedim nasil olur diye.
dusunme planlama inan bana nasip ederse Yaradan kolayligini da nasip ediyor.

Cnm he bi de kilo problemi var ona deginmeyi unutmusum tabi,ben evlenir evlenmez kilo aldim.oyle hamile kaldim ve kilolu hamilelik gercekten zor.verecegim kilo belki 10 olsa rahat gecer ama iste ben su an diyet olayina sardim bir de kiloyu vereyim oyle cocuk yapayim dusuncesi de var suan bende.onun icin kafam karisik.2.ciyi mutlaka dusunuyorum ama sonunda kari koca ikimiz de cok bunalacaz.bunalacamiz kesin ama hangi zaman diliminde bunalmak daha mantikli onu secemiyorum ☺

Ben calisan iki cocuk annesiyim
Biri haziranda dogacak
O dedigin seyleri dusununce insan korkuyor
Ancak hem kendi yasimiz hem cocugumuzun yasi itibariyle kardes zamani
:)

Evt ya oglum bize cok sardi,gece gunduz her dakika pesimde.surekli ilgi istiyor.kardesi olursa onunla ugrasir diyorum ben de

Aa gercekten mi
Bunu bilmiyordum

Keske ucretsiz izin alabilme imkanim olsa ama ev borcumuz falan borclarimiz var

Of ya keske daha erken evlenip daha erken cocuk yapsaydim diyorum bazen
Oyle deme cnm genckendd kendimize vakit ayirdik:)
Ozellikle mide bulantilarim varken hic istemiyrdum icten ice
Allah in gucune gitmesin diyordum
Daha yeni sutten kesmistim, gece uykusuzluk sabah ise git, oyle yorgundum ki, ustune mide bulantıları eklendi
Ogluma tuvalet egitimi veremedim
Ona bakiyrm daha kucucuk (26 aylik suan)
Simdi iyiyim cok sukur
İyiki hamileyim diyrm
Yeni bir kuzunun gelecek olmasi dusuncesi beni hayata daha cok bagladi
Yorgunluk modundan ciktim diyebilirim
Bi sekilde geciyor
Ve suan kardes icin tam zamani
Beklersen daha cok sikinti olur

Boyle anlatinca ben heveslendim cnm valla :) aynilarini tek cocukla yapiyorum yoruluyorum bari deysin 2 cocuk buyuteyim de eve kapandik zaten

Nisan gibi olsa oglum da 4 yasina girmeden doguyor.ama iste ben bu yazi da gecirip oyle mi yapsam diyorum.o zaman 4.5 yasina dogru dogacak

Nisan gibi olsa oglum da 4 yasina girmeden doguyor.ama iste ben bu yazi da gecirip oyle mi yapsam diyorum.o zaman 4.5 yasina dogru dogacak
Bence pişman olamazsın. Hemen başla. :)))
Ben arada iki üç yas olsun istiyordum. Ama kızım altı aylık falandi Ali gel demeye başladı. Biz diyoruz bu Ali kim. Bi Ali gel demeyi biliyor bir de baba. Sürekli Ali sürekli Ali. Düşünüp duruyoruz bu Ali kim. Neyse kızım on aylıkken hamile kaldım. Dedim ki kızım Ali derken kardeş çağırmış. Adım gibi emindim erkek olacağına. Ve evet teyzesi bir oğlum oluyor. Kızım sürekli karnımi açıp öpüyor geri kapatıyor. Biz ogretmedik. Şimdiden çok seviyor kardeşini.
Demem o ki çok uzatmayin. Emin olun yükunuz bir iki yıl sonra o kadar hafifleyecek ki.

30 yaşımda kızım,34 yaşımda oğlum oldu çok şükür.4,5 aylık oldu oğlum.Aradaki yaş farkı ideal bence ama bizim sıkıntımız yani kızımın sıkıntısı 2. çocuğun erkek olması.
Efendim niye kız olmamış ona etek giydirip tokalarını paylaşacakmış

2. çocugu hiç düşünmeyen biri olarak ne desem bilemedim.
Bir tek ben mi böyleyim acaba, aşırı tepkiliyim.

Arası kedi ya da kuş heralde

Aslında şaka da olsa doğru bir tespitte bulundunuz, yeni yayınlanan bir araştırmaya göre çocukların evcil hayvanlarıyla olan ilişkilerinin kardeş ilişkilerinden daha tatmin edici, sosyal ve duygusal gelişimi için daha iyi olduğu bulunmuş. Tabi ki burdan kardeş yapmayın anlamı çıkarılamaz ama kardeş yapsam mı , çocuğum yalnız mı büyür, ikilemi yaşayan, ikinci çocuk için maddi manevi kendini zorlamak zorunda hisseden anne babalar için düşünülebilir bir seçenek.
Kardeşlerin iyi anlaşacağı, hayatta birbirine destek olacağı gibi bir garanti yok ne yazık ki, anlaşamayan çok aile var.
Merak edenler için link:

http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0193397317300084

https://www.sciencedaily.com/releases/2017/01/170129111001.htm

Son düzenleme:
Canım bu ara her şeye maydanoz oluyorum farkındayım. Bir abimle konuşurken (benim ilk çocuk kız ikinci erkek ) böyle daha iyi dedi. Benim kızım var oglumdan büyük. Bizim sözümüzü dinlemediginde ablasınınkini mutlaka dinliyor demişti. O öyle deyince sevinmiştim. Seninkiler de öyle olur belki. Kardeş candir. Biz beş kardeşiz. Hepimizin arasında 1 yaş var. En küçük erkek. Annemi babami hiç umursamaz ama biz ne dersek onu yapar.

Evcil çok istiyorum ama nasıl olacak bilmiyorum, oğlum kreşe biz ise gidiyoruz evde kimse yok,kedi alsam ya da köpek, nasıl olacak, Allahtan gelin kızımızın kedi ve köpeği var oğlum tadıyo o sevgiyi

Valla canım benim için sorun yok kız erkek hepsi bir.Ama kız çocuğu işte kardeşim kız olsaydı onu süslerdim derdinde.
Ama ablacığım karnın mı acıktı felan diyince içim eriyor.İnşallah hep böyle içten samimi olurlar birbirlerini çok severler diye dua ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…