Kesinlikle fark execektir, bahsettigim arkadaş şu anda yoruluyor tabi, çalışınca ekstra da yorgunluk oluyor ama diğer bir arkadaşın iki kızı 8 ve 5 yasindalar. Çok rahatladi maşallah. Kpss çalışıyor, radyomu açıyorum mutfakta işimi yapıyorum çocuklar oynarken diyor. Ben ütü yapıyorum şimdi mesela, oglumun önüne de test koydum oyalansın diye.Evt ya oglum bize cok sardi,gece gunduz her dakika pesimde.surekli ilgi istiyor.kardesi olursa onunla ugrasir diyorum ben de
Arası kedi ya da kuş heralde
1tane oglum var.
Baska cocuk dusunuyormuyum bunu bende bilmiyorum.
Bazen evet bazen hayir.
Karsi komusumun 5cocugu var 4ü evli
Torunlar falan surekli bir aradalar ne guzel hep sohbet hep kalabalik.
Teyzemin 4cocugu var 2si evli 2si bekar.
Gelininin biriyle ayni binada kizlar gelin bir aradalar nezaman konussak.
Geziyolar ottuyolar sohbet ortam.
Ya boyle buyuyup bir araya geldiklerinde cok özeniyorum.
Hani cocuklarim olsa boyle bir araya gelseler masalar kursak sohbet muhabbet
Bazen cok imreniyorum.
Ama buyuyene kadar o cocuk hersey cok zor cok emek.
Kalabalik kardes olup kopuk aileleride gorunce aman aman diyorum.
Allah kac tane verirse versin hayirlisini versin.
Benimde yasim ilerliyor ileriki yaslarda cok zor olacagina eminim.Benim de 3 cocuklu ailelerde gozüm kalir.seviyorum kalabalik aileleri.ama 3.çocuk icin zaten zaman kalmadi.annem bana buyuturken destek olacagini hissettirse onu da dusunebilirim ama malesef suan icin 2.cocuk bile zorluyor iste.bir de isin maddi boyutu var tabi ama maddi acidan rahatlayinca da menopoza girerim herhalde
Doğumdan birgün önce pazardaydımNe guzel soyledin cnm :) valla eskiden koylerde cok cocuk yaparlarmis demek daha kolay buyuyor bizim gibi tek cocugun pesinde kosmazlardi.peki hamilelikte sehir disi tatildi gezmeydi rahat oluyor mu acaba
kin bir cocuk ama dedigini yaptirir.biraz once 1 yas dogumgunu fotolarina bakiyordum da daha enerjik ve guzel gorunuyormusum ozaman.2de b
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık. Yani ya ilkokula başlayınca bakıcı bulup çalışçam ama 2.çocuğu çok sonraya erteliycem. Yada işimi bırakıp 2 çocuğa evde annelik yapmaya devam edicem. Sizce napmalıyım?ikinci çocuğu bende düşünemiyordum ama 30 dan sonra özellikle 35 yaşında doğum yapınca menopoz 10 yıl sonraya atıyormuş kendini sanırım bunu hem evladımız için hemde erken yaşlanmamak için yapmak gerekiyor
Bu gerçek mi ?ikinci çocuğu bende düşünemiyordum ama 30 dan sonra özellikle 35 yaşında doğum yapınca menopoz 10 yıl sonraya atıyormuş kendini sanırım bunu hem evladımız için hemde erken yaşlanmamak için yapmak gerekiyor
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık.Siz 2 çocuğu bakıcıya mı verdiniz? Benim akrabam annem kimse yok malesef yakınımda bakacak. 2 Çocuğu birden bakıcıya bırakmak işe devam etmek değer mi acaba diye düşünüyorumBen 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok ..ama çocukların kardeşede ihtiyacı var , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için
Ne kadar veriyorsun canm anlaya.. Fikir amaçlı soruyorum bende öyle Bi yardım almayı düşünüyorum daBen 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok ..ama çocukların kardeşede ihtiyacı var , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Sizle aynı durumdayız gibi merak ettim naptınız acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkaynı ben kızım 6 yasında 1. sınıfa gidiyor kızım çokkkk ama çokkk kardes istiyor
bende eşimde istiyoruz ama maddi sıkıntılar var bu sendene sonra düşünüyorum ne yapayım yapmak zorundayım cünkü maddiyat olarak cok rahat edecegz calısasam ama ikinci yaparsam calısmak zor kızıma komsum bakıyor bebegimi bırakıp gelebilirmiyim bilmiyorum özel sektördeym ne yapsam ne etsem bilememdim bende heasp yap yap nereye kadar yıllar geciyor yasım 35 kasımda girecgm 2017
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk konusunu ne yaptınız acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkBenim annemin başka torunu da yok baktığı. Üstelik burnumun dibinde oturuyor ama bana güvenme, ben bakamam dedi. Ona güvenerek doğurmadığım için mecburen işe ara verip ben büyüttüm. Yaş da ilerleyince iş bulmakta zorlanıyorum şimdi. Napalım canımız sağolsun, evlat herşeye değer diyerek avunuyoruz. Ama 2. için tüm bu süreci başa sarabilir miyim bilemiyorum
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Durumumuz hemen hemen aynı gibi.Bizde kredi ödüyoruz. Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışıkbenim bakmaya gönlüm dünden razı kızımdayüce rabibime bin sükür dünya tatlısı ve uslusu akıllı bir fısırık köfte.beni engelleyen seyler
1)çalısıyorum kızıma komsum bakıyor okula gidip alma görevi simdi rahatım calısıyorm
2)maddi sıkıntımız var 2018 te eşimin borcu bitecek benim 2 yıllık kredim var 700 tl olarak
3)özel sektördeyim izin fazla kullanamam
4)ikinci bebeğime kim bakar aileden destek yok komsum bakarım diyor ama olurmu yapabilirmiyim acep
yapmam için sebebepler
1)kızım cokkkkkkk kardes istiyor ve 6 yasına girdi
2)ikincisi eşimde bende bir evlat sahibi olmayı cokkkk istiyoruz
3)ve önemlisi yaşım geciyor 35 girdim
bizim belimizi su parasızlık borc bukuyor.benim yaramı deştin sinemis
ben ne yapayım sastım kaldım
bende öbür sene yazın başlayım calısmalara diyorum ama içimden gün sayıyoryum resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?