İki çocuklu hayata hazırmıyım?

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
118
Selam hanımlar. 1.5 yaşında bir kızım var . Şimdi tekrar hamileyim Allah nasip ederse. bu haberi ailemle paylaştım yalnız eşimden başka hiç kimse sevinmedi. daha Anneme bile diyemedim .Kayınvalidem bir hayırlı olsun bile diyemedi.çünkü çocuklar arasındaki yaş farkı az olacakmış. nasıl bakacak mışım hepsiyle nasıl ilgilenecek mişim. Anneme bile diyemedim daha Çünkü tepki vereceğini adım kadar eminim.herkese öyle konuşunca beni de bir korku aldı acaba bakabilecek miyim diyearalarında yaş farkı 2,5 yaş olacak bilmiyorum Nasıl davranayım ne yapayım ilkçocuğumla Kimse gelip ilgilenmedi ben tekbaşıma büyüttüm.hiç kimsenin yardımı olmadı çok zor bir bebeklik dönemi geçirdik sizce nasıl davranmalıyım teşekkür ederim psikolejim bozuldu bu habere sevinemedim bile

Sevinin lütfen❤
Sag salim alirsiniz kucağınıza insallah
Benim de ilk cocugum 1,5 yaşındayken hamile kaldım
Ilk cocuguma da kimse yardim etmedi
Herkes lafta sevdi ve cok zordu bebekliğimiz
Ama ardarda olunca anneye ilk zamanlar zor olsa da bir yasina girince daha kolay oluyor benim icin oyle oldu

Benim kizim 2 buçuk yaşında kardeşi dogdugunda 3 yaş olacak benim kv de de hem ilk hem ikinci bebeğime hiç mutlu olmadı ailem tam tersi ikisine de sevindiler mutlu oldular kv lere kalsa heralde 5 10 yaş bile az gelir yani.

Kv ye ev işi vs yardım edermiydiniz merak ettim belki ona yardım edemeyeceğiniz için triplenmis olabilir benim ki gibi

Benim iki kizim arasinda 5 yas var ve diyorum madem olacakti az daha erken olsaydi evet bebeklik donemlerinde biraz zorlanirsin ama sonra ikisi bir aradan cikar
Birbirleriyle iletisim kopuklugu olmaz ayni kusak olur paylasimlari fazla olur Simdi tayinimiz cikti yabanci bi memlekette iki kizimla basbasayim zor oldugu oluyor ama ikinci cocukta annelik duygusu pekisiyor daha sakin daha tadini cikararak yasiyorsun birincide telaseyle tam kavrayip anlayamadan kaygiylarla deneye yanila anneligi ogrenerek geciyo ikinci cocuk ise tam bi keyf kahvesi modunda bilincli ve farkindaligina vararak bambaska diygular hissettiriyor hayirli olsun
Kimin ne dediginin ne onemi varki esin ve sen mutluysan kimseye laf dusmez mesafeli olmanda her zaman iyidir ne lari sozu ilsun ne yardimi..

Bence nasıl bakacaksın, yapamazsın derken asıl vermeye çalıştıkları aman sakın bana güvenme mesajı.

Hiç takma. Bir sürü kadın büyütüyorsa senin neyin eksik ki? Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

Çocuğunuzu kaç kişiyle buyutmeniz gerekiyordu da kimse yardım etmedi diyorsunuz... kendiniz bakabilecekseniz doğurmalısınız bunu önce kabullenin... onlar sizin çocuklarınız lutfen kimseden kendi çocuklarınıza bakmak için yardım beklemeyin... sizi kirmak icin soylemiyorum sadece başkalarına bağımlı olmayın diye söylüyorum... ve evet 2 çocuklu bi hayata hazırsın çünkü hamilesin, sağlıkla kucağına almanı dilerim

İlki ve ikincisi arasında 5 yaşa yakın var. Çocuklar oyun oynamak istiyor ama ortak noktada buluşamıyorlar :):)
Yaş farkından dolayı. Şimdi üçüncü yolda benim küçükle arasında 3 yaşa yakın olacak spiralli hamile kaldım ama keşke ilki arasındada az fark olsaymış diyorum herzaman.
Bebeğin hayırlı olsun, Allah sağ salim tamamına erdirsin . Biride aynı ikiside kendinde o gücü hisset...

kimseyı taka hamılelığın tadını çıkar ne guzel beraber buyuyecekler ıste

Canım bence çok şanslısın. Ne güzel birşey farkında misin? Sağlıkla sıhattle bir bebeğin olacak inşallah. 1.yi tek büyütmüşsün 2. De deneyimli iken gelmiş. Maşallah diyelim bence

Ilk bikaç zaman zor oluyor yalan yok ama sonra birlikte oynuyor birlikte büyüyorlar. Hatta onlar oynarken siz ayaklarınızı uzatıp dinlenirsiniz bile. Hayırlı olsun Güle güle büyütün:) bundan 1 sene sonra iyiki diyeceksiniz. Allah bahtlarini güzel etsin:)

kayınvalidemle ayrı şehirlerdeyiz. pek yardım edemiyorum hoş yardım etsem bile kendi beğenmiyor. hiçbir şekilde yardım falan istemiyorum Ben onlardan Allah'ım bana güç versin sadece . teşekkür ederim

kimse gelip ilgilenmedi diyorsunuz. ikinci çocuk olunca tekrar ilgi bekleyeceksiniz. anneniz de kayınvalideniz de çocuk bakma konusunda yardımcı olmak istemiyolarsa ve siz yardım bekliyorsanız az buçuk haklılar.
hiçbir şekilde yardım istemiyorum beklemiyorum. yardım konusunda hiçbir şekilde bu zamana kadar kendilerine açmadım. Ben sadece sev inmelerini istedim. teşekkür ederim

Boşver canım zaten yardım etmeyenin senin moralini bozmaya da hakkı yok. Başarırsın neden basaramayacakmissin? 3üz büyüten var yahu.hem 2.5yas az değil ki, laf ederlerse ben doguruyorum ben buyutuyorum sanki size dokunan birşey var hayırlı olsun deyin yeter de geç

Teşekkür ederim canım yorumun için moral oldu bana

Planli bir hamilelik degil miydi?
Oyle bile olsa 2bucuk yas az bir yas farki degil, elbette ki bakimlari kolay olmayacak ama, beraber buyuyup birlikte oyunlar oynayacaklar. Bence cok guzel bir sey.
Kimseden yardim bekleyerek cocuk dunyaya getirilmez zaten. Kendinize guvenin ve olumlu dusunun.
Keske benim de kaza maza 2nci oluverseydi :)
Hayirlisi ins

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…