İki çocuklu hayata hazırmıyım?

2,5 yas ideal.. buyudukce birbirleriyle kavga edince fenalik geciriyosun ama cok yas farkida iyi degil.. calisiyomusun buarada? Kv ya da annen sevinsin diye yapmadin dimi cocugu? Kendin bakiyosan onlara ne?

Ilk basta zorlansanda en fazla 1 sene diyorum:) sonrasi guzel olacak.. ikiside yuruycek ikiside yemek yiycek ikiside senle gezecek..:)

Merhaba. Rabbim sag selim kucaga almayi nasip etsin. Ben ikinci cocuguma hamile kaldigimda oglum 13 aylikti. Kimse (annem bile) ilk oglumdaki kadar sevinmedi. Oglumu cok severler hepsi ve ona üzüldüler daha cok. Ben ikinci cocugumu öyle planladim cünkü yasim ilerliyor. Daha genc olsam sanirim bende biraz daha beklerdim. Kismet böyle oldu. Su an ikinci oglum yaklasik bir aylik. Esim izin aldi ve bana yardim ediyor. Baska kimseye gerek te yok Büyük elbet biraz kiskaniyor ama cok ilgi gösteriyoruz cabuk alisiyor. Bende cok elestirildim ama takmiyorum artik. Oglum dogdu simdi herkes mutlu tabi :) icinizi ferah tutun. Korkmaniza gerek yok.

Allah tamamına erdirsin sağ salim kucağınıza almak nasip etsin.
büyük kızınızın uykusunu ve tuvaletini yoluna koyun gerisi hallolur.
eşiniz destek olacak size. başka türlü olmaz.

yaşam koşullarınız nasıl bilemeyiz ama eve kapanmayın.
doğumdan sonra kendinizi toparlar toparlamaz her gün dışarı çıkmaya bakın.
bebişi puset/ sling/ kanguru ile çıkarabilirsiniz.
markete, parka..

büyüğün enerjisini atması için bir şekilde dışarıda biraz oyalayın.
imkan varsa 3 yaş gibi yarım günlük kreşe verin. devlet okulları da var.

22 ay var kızlarımın arasında kendim büyüttüm çok zor değil kimseden beklentiniz olmazsa daha kolay olur şimdi 6 ve 4 oldular iyi ki de yaş aralığı az olmuş diyorum eşin destekse gerisi sevinse ne sevinmese ne

Tabi ki yaparsınız ama üst komşum arka arkaya gebe kalmıs.kadın o kadar gergin ve yorgun ki arada kendi kendine bagırıyor aglıyor falan.bu durumlara gelinmemeli bu kadar az yas farkı bence büyük çocuğun bebekliğinden çalıyor.direk abi abla moduna giriyorlar

Yahu zaten hamile kalmışsınız! Neden boş konuşup moral bozuyorlar. Sinirlendim

eee madem onlar bakmıyor sen bakıyorsun onlara ne?

Hiç üzülmeyin, yaparsınız. 2.5 yaş çok da az değil. Ben de hamileyim ve ikisi arasında 19 ay olacak. Ben de aynı tepkilerle karşılaştım ve sizin gibi öyle yardım eden de yoktu yani yine kimsenin rahatı bozulmayacak, neden üzülür insanlar böyle bir durumda hele de kv anlamam. Annem de biraz daha bekleseydin demişti, kızıma üzüldüğü için. Ama şöyle düşünün, arada az yaş farkı olunca oyun arkadaşı oluyor. Kızım mesela sıkılıyor, başka çocuk görünce mutlu oluyor. Ve küçüğü de bir yaşına girince inşallah kolaylaşacak herşey. Sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah.

Konuyu takipteyim. Ben de arası 2-3 yaş olan çocuklarım olsun istedim hep. Ama kızım 7 aylık, tek çocukla bile zor başedince gözüm korkmadı değil. Tek başına yaşları yakın 2 çocuk büyüten annelerin deneyimlerini merakla bekliyorum ben de.

Çocuğa onlar bakmıyorsa neyin suratını asıyorlar? Paşa paşa doğurdum, büyüttüm. Bi 4-5 daha doğursam hepsinede hakkıyla bakarım der asla da şikayet etmezdim. Kan kusup kızılcık şerbeti için gerekirse. Ağızlarına laf vermeyin hiç. Doğururken de başkalarına sormayalım artık bi zahmet. Misler gibi bakarsınız hiç endişe etmeyin.

Zaten hamilesiniz hazır olmanız şart..
Hamile kalmadan önce sorsaydınız başka şeyler derdim ama artık gerek yok..

Tabi bana göre ilk bebeğin oral dönemi bitmeden 2. bebek olmamalı..

Kimseye güvenmeyin, kimseden medet ummayın, kimsenin lafına bakıp strese girmeyin. Beklentiniz az olursa mutlu bir anne olursunuz.
Allah sağlıkla kavuştursun bebeğinize..

kimse yardım etmiyorsa kimsenin de onayını almak zorunda değilsiniz.kime ne

Oncelikle hayirli ugurlu olsun. Beni. Cocuklarimin arasi tam 20 ay. Oglum 11 aylikken kizima hamile kaldim. Ben kv ve kp le yasiyordum. Ve inan bana destekten cok kostek oldular. Hem evin isi hem iki cocuk bir de cocuktan beter kv ve kp. Ama ustesi den geldim. Bocalamadim mi , bunalmadim mi , yetemedigimi hissetmedim mi hem de fazlasiyla. Ama basardim. Insan basina gelmeyince anlamiyor ne kadar guclu oldugunu. Kolay degil evet ama annelik zaten bu yuzden bu kadar kutsal degil mi... inaniyorum ben sen de basaricaksin. Benim cocuklarim su anda ilkokula gidiyolar. Ve birbitlerinin en iyi arkadasi.oldular biluyomusun. Seninkiler de oyle olacak Allah in izniyle. Ayrica bu esinin ve senin cocugun. Ne anneni ne de kv ni ilgilendirmez bu durum.

Yaş farkı az değil bence. Kv sanki daha önceki çocuğa kendi bakmış ya da ikinciye bakacakmış gibi niye müdahil olma gereği duydu ki. Yatak odanıza müdahaleye girer bu bence fazla ayıp. Millet 1 yaş arayla istiyor ikisini büyütmek için. Öyle olsa sizin kv ne derdi çok merak ettim doğrusu.

Ay benim arkadaşım ilk çocuğu 3 aylıkken hamile kaldı ,
Hem de ikizlere
Allah sağlık versin bebeğe , size de sabır versin :)

Hayırlı ugurlu olsun saglıkla kucagınıza alırsınız insallah.biz de yaza doğru düşünüyoruz bakalım.olursa kizımla aralarında 6 yaş olacak.öyle mi böyle mi erken mi geç mi derken sanırım geç kaldık biz de!sizin yaş aralıgı cok güzel.keşke bu kadar beklemeseydim diyorum bazen.

Kimseyi de takmayın.sanki gelip bakmıyorlarmış da. faydaları yok zararları olmasın bari.boşverin gitsin.benim kayınvalidem de ilk olmasına rağmen duyunca sevinmedi hiç haberi yokmuş da, erkenmiş beklemiyormuş da bilmem ne .27 yaşında hamile kaldım bu arada.3 senelik evliydik ayrıca. .8 haftalıga kadar inanmadı falan.bakma o zaman sevincimden birsey demedim.şimdi de torununa bayılıyor.tabi en az zahmetlisi o oldu.bakmadı etmedi.sizinki de dogunca kıymete biner.emin olun.

Kuzenim oglu 8 aylikken hamile kaldi :) sizinki en azindan yuruyor. Yas farki olacak arada. Hem o kadar da kotu degil :)

Ilk sene bebeklerle ve bebekler icin de zor geciyor. Kolik dis felan derken ve uyku düzeni de yok tabi. Birinci yasindan sonra daha rahat oluyor hersey. Yoksa kimse cesaret edemezdi sanirim.

Yaş farkı cokkkk az çok zorlama aldinzmi ama artık başa geldi üstesinden geleceksiniz
Benim kizim 8 yaşında ve şu an 6 aylık hamileyim anca cesaret ettim ve kısmet böyleydi diyelim

Cnm keske benimde olsa bebegim sukret dert ettigin seye bak. Bende tedavi goruyorum tup bebek icin Allaha dua edoyorum ikizim olsun die buna uzunulurmu kime ne esin mutluysa sen mutluysan Rabbim size ne guzel birsey nasip etmis 2 ci kez kmseyi takma bnm kuzenimin ikizleri var suan 2 bucuk yasindalar arada ben bakiyorum inanilmas bziey bence hic uzulme arada az fark olmasi ileride daha cok paylasicak seyleri olmasi ve daha iyi anlasmalari icin en uygnu bence icini ferah tut Allaha sukret anne olmayi bekleyen onlarca insan var biride ben dua et bizler icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…