İki çocuklu olmak ve yetememe duygusu

Alweer

Guru
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
1.378
698
323
Merhaba,
Başlığı nasıl açsam bilemedim.Konu yetememe duygusu, vicdan azabı ve suçluluk hissetmem.3 aylık kız bebeğim var ve 5,5 yaşında bir kızım daha var.Hastaneden eve geldiğim an itibari ile büyük kızıma acımayla karışık suçluluk hissediyorum.5,5 yıldır her anımız birlikteydi çalışmadım, 2,5 yaşına kadar emzirdim gece birlikte uyuduk.Eşim yoğun çalışıyordu biz kızımla hep birlikteydik parklar, gezmeler , aktiviteler vs.Aslında ilk uzaklaşma hamilelikte başladı kızım tam gün anaokuluna başladı bende hamilelik nedeniyle ağırlaşınca çok fazla gezmelere gidemedik, parkta birlikte oyunlar oynayamadık.Şimdi kucağımda 3 aylık bebek var .Kızım okuldan geliyor ben bebekle ilgileniyorum uyutana kadar vs saat 6 oluyor sonra yemek olayı vs kızımla ilgilenemediğimi düşünüyorum.Sizler nasıl yapıyorsunuz iki çocukla düzeniniz nedir?

esiniz hala yogun mu calisiyor?

biz genelde ailecek vakit geciriyoruz,
ama birinin daha cok anneye/ babaya ihtiyaci oldugunu dusunursek de ayiriyoruz, biriyle ben digeriyle esim ilgileniyor.

ama kucuk 2 yasinda.
1 yasindan beri duzenimiz boyle.

bir yas oncesi ben de sizin gibi hissediyordum,
tasiyicimiz vardi allahtan, kucugu ona koyup buyukle gezmelere devam etmeye calistim yine de.

Artik üc Kisilik yaşayacaksınız, ben bebeğimi pusete koyup kızımla parkta çok zaman geçirdim,
Bebeğimi emzirirken kızımı dizime yatırıp sevdim, kardeşinin sana ihtiyacı var lütfen Yanında durabilirmisin dedim.

Bebeğiniz çok küçük olduğu için henüz rutininiz oluşmamış, bir kaç ay sonra herşey daha kolay olacaktır.

Kendinizi suçlamayın, artık sevgi topunuz dahada büyüyecek:)

Benimde buna benzer konum var:)
İkinci çocuğum sürpriz oldu araları 3 yıl
Ve aynılarını yaşadım ama emin olun herşey öyle bir düzene giriyor ki en büyük şansım küçük oğlum çok sakin
Bazen büyükle ilgili bende diyorum şöyle yapıyoduk böyle yapıyoduk diye
Ama onları beraber oynarken görünce diyorum iyiki iyiki iyiki
Zamanla geçiyo hele küçük olan biraz emeklesin kucağınızdan insin o zaman daha rahat olacaksınız

Ben de büyüğe o kadar cok ilgi gösteriyorum ki kücük bebeğim kendi kendine büyüyor :) Cocuğuum seri katil fln olacak ilgisizlikten :)

Kücükle cok ilgilensem büyüğe karşı vicdanım sızlıyor.

İki cocuklu hayat böyle birsey bence :)

valla aynı dert bende de var benim oğlumla geçirdiğim zaman sizi ikiye katlar 10 yaş,üstelik çalışan anneyim eve gelidiğimde oğlum bir şey istese yapamıyorum ufaklığın etrafında dönmekten,ama ikisinin birbirine olan sarılmaları oynamalarını görünce de iyiki varlar diyorum,sadece 2 sini bir arada dengede tutamıyorum,yani büyük olan bişey istiyor ama kendi de yapabileceği bişey bir dakika diyorum sırf benimle ilgilenmiyor demesin diye yapmaya çalışayım diyorum o bir dakikalar hiç bitmiyor bir türlü yapamıyorumvalla dört gözle küçüğün emeklemesini bekliyorum hatta yürümesini

benim gelecekte açacağım konuyu açmışsınız resmen :)
şu an 4,5 yaşında bir kızım var ve kısmetse şubatsa ikinci kızım geliyor
ama vicdanım şimdiden sızım sızım sızlıyor hamileliğin sebep olduğu hormonlar neticesinde biraz gerginim bu aralar o yüzden kızımla aram açıldı, ya da bi ara bebek sıkıntılıydı yatıp dinlenmem gerekiyordu bütün haftasonunu evde geçirmem gerekmişti dolayısıyla kızımla dışarı çıkamadık bunlar bile vicdanımı sızlatıyor hamilelikten kızımla ilgilenemiyorum diye
ya da düşünüyorum kızımın odasını paylaşmak zorundalar zaten oda küçük
ya da şimdi her gelen belki biz de dahil küçük kızıma ilgi gösterecek buna nasıl engel olurum diye karalar bağladım gibi gibi
dğum sonrası halimi düşünmek bile istemiyorum şimdiden böyleysem
inşallah çok iyi geçinen kardeşler olurlar da bugünleri gülerek hatırlarım

Yorumlar için teşekkürler hanımlar bebek uyandığı için hemen yazamadım.Karmaşık duygular içindeyim , büyük olanın elimden kayıp gittiğini hissediyorum.İlk başlarda anne beni şuraya götür, buraya götür diyordu ama son zamanlarda kesildi gezmeleri biraz unuttu gibi.Önümüzdeki yaz tekrar bol bol gezeceğiz , bebek 1 yaşında olunca hersey normal girecek diye moral veriyorum kendime.30 dan sonra , çocuklardan sonra hayatım bambaşka yön aldı.Çok değişik duygular ve düşünceler içersindeyim.Kaygılarım çok arttı ...Ve daha çok küçükler , 10 yıl sonrasını düşünemiyorum daha büyüyecekler ve dertleride artacak.

2 çocuk zor
sabır sabır anneye hemde çok sabır gerekiyor ...
bide üstüne çalışırken daha zor
sevgi evet bölünüyor ikiye ama yetemiyorsun bir yere kadar
Allahtan anlayışlı babamız var
ben küçük ile ilgilenirken babamız abi ile ilgileniyor parklar oyunlar oynuyorlar ama yinede abi beni istiyor anne baş başa kalalım eskisi gibi olsun herşey diyor
biraz zaman biraz sabır gerek ..
uykusuz ve çalışan anne herşeye yetişmeye çalışıyor yorgun bitkin
ama olsun iyiki varlar çok şükürrr:KK200::nazar::KK69:

Sabredin bebeğiniz çok küçük bir yaşına girdiğinde herşey çok güzel olucak inşallah

5 yaşında büyük Kızım küçük de 1.5 yaşında çok şükür hiç bı sorun yaşamıyorum herşeyi beraber yapıyoruz beraber oyunlar oynuyoruz beraber vakit geçiriyoruz geziyoruz

Çok şükür kızlarım çok iyi anlaşıyorlar ikisi de birbirine çok düşkün küçük kızına eline bişey versem asla ablasına da almadan çıkmıyor mutfaktan

Ne alırsa alsın hemen Koşarak ablasıyla paylaşıyor beraber resim yapıyorlar

Sabredin inşallah bebeğiniz bir yaşına geldiğinde herşey inşallah çok güzel olucak

Sizi anliyorum. Kuzuma gosterdigimiz ilgi bolunmesin doya doya sevelim derken 8 yasinda oldu Rabbim omur versin :)
Gecen yildan beri baya yerlesti kafam 2nci cocuk fikri istiyorum ona ragmen hala ogluma ayiracagim zamandan kismam mi gerekir ki diye endiseleniyorum :) Esim desen benden de kararsiz.
Allah sabrini ve gucunu verir diye dusunuyorum ve 3ncu 4ncu cocuga cesaret edebilenlere sapka cikartiyorum :))

Bız de son aya girdik bakalım ikinci gelince nasıl bir hayat bizi bekliyor :) eşim çok destekçi Allahtan. Gene senin ilk çocuk büyükmüş ben bir de hamileyim diye sütten kestim yaşadığım vicdan azabının tarifi yok.. hala bez degisiyorum yakında cifte bez degisecegim. Oğlum 28 aylik hala geceleri ağlayarak uyanıyor sallıyorum. İki bebeği birden gece nasıl idare edeceğim kara kara düşünüyorum..

Bız de son aya girdik bakalım ikinci gelince nasıl bir hayat bizi bekliyor :) eşim çok destekçi Allahtan. Gene senin ilk çocuk büyükmüş ben bir de hamileyim diye sütten kestim yaşadığım vicdan azabının tarifi yok.. hala bez degisiyorum yakında cifte bez degisecegim. Oğlum 28 aylik hala geceleri ağlayarak uyanıyor sallıyorum. İki bebeği birden gece nasıl idare edeceğim kara kara düşünüyorum..
Sutten mi kestin oy kiyamam :(
Dr mu kesmeni soyledi?
Hayirli dogumlar Emiracim :)

Sutten mi kestin oy kiyamam :KK43:
Dr mu kesmeni soyledi?
Hayirli dogumlar Emiracim :)

Malesef ilk çocukta erken doğum olduğu için 2 ayrı kadın doğum doktoru da sütten kesmezsem rahimde kasılma olabileceğini ve bebeği kaybedebilicegimi söyledi mecburen kestim :( yine de çok şükür 22 ay emzirmis oldum...
Çok teşekkür ederim inşallah darısı size de olsun en hayırlı zamanda :KK68:

Malesef ilk çocukta erken doğum olduğu için 2 ayrı kadın doğum doktoru da sütten kesmezsem rahimde kasılma olabileceğini ve bebeği kaybedebilicegimi söyledi mecburen kestim :KK43: yine de çok şükür 22 ay emzirmis oldum...
Çok teşekkür ederim inşallah darısı size de olsun en hayırlı zamanda :KK68:
A masallah kuzu baya emmis, hem saglik problemi yaratmasindansa ve drlar oyle dediyse hic vicdan azabi duyma canim.
Allah saglikla kavustursun ikinci kuzuna ve evett amiiinnnn darisi en hayirli zamanda bana guzel kalpli Emiracim :):KK68:

yeni bebek geldiğinde ilk aylar böyle hissedilmesi çok normal. 5 yaş ve 3 yaşına yaklaşmış iki çocuk sahibi olarak söylüyorum. gerçi benimkiler hala beni kahredecek düzeyde didişiyorlar, bunda büyük oğlumun mizacının çok etkisi olduğunu düşünüyorum. yine de ikisini de tek hayal edemiyorum, biri bir sebepten evde olmadığında diğeri sanki sıkıntıdan patlıyor. kavga da etseler dövüşseler de birbirlerine arkadaş oluyorlar. ikisiyle ayrı ayrı ilgilenilen zamanlar da sağlanınca aslında hiçbiri ihmal edilmiş olmuyor.

günümüzün tamamını bir çocuğa veremediğimizde onu ihmal ettiğimizi düşünmek yanlış. uzmanlar( ki ben de bu alanda çalışıyorum) anne-babanın ayrı ayrı her çocukla zihninde başka bir şey olmadan(ocaktaki yemek, yarın işte halledilmesi gereken evraklar vs) yarım saat vakit geçirmesi dahi yeterli ebeveyn-çocuk etkileşimini arttırmak için.

esiniz hala yogun mu calisiyor?

biz genelde ailecek vakit geciriyoruz,
ama birinin daha cok anneye/ babaya ihtiyaci oldugunu dusunursek de ayiriyoruz, biriyle ben digeriyle esim ilgileniyor.

ama kucuk 2 yasinda.
1 yasindan beri duzenimiz boyle.

bir yas oncesi ben de sizin gibi hissediyordum,
tasiyicimiz vardi allahtan, kucugu ona koyup buyukle gezmelere devam etmeye calistim yine de.
Babamız son 2 aydır daha rahat, aslında öncedende fırsat yaratabilirdi ama istemiyordu türlü bahaneler buluyordu.Eve gelince 5dk sevip pohpohlayıp bırakıyordu büyük kızımı.1 yıl öncesine kadar ailecek hiçbir aktivite yapmadık diyebilirim , haftasonu kahvaltı dahil.Bebek arabamız var her gün çıkıyoruz aslında ama semt parkından daha uzağa gidemiyoruz çünkü toplu taşıma sıkıntı yeraltı metroların bazılarında asansör yok.Araba alacağız inşl ozaman daha güzel olur, gerçi şu kışı hayırlısıyla devirsek yaza çok başka olacak diye umut ediyorum.

yeni bebek geldiğinde ilk aylar böyle hissedilmesi çok normal. 5 yaş ve 3 yaşına yaklaşmış iki çocuk sahibi olarak söylüyorum. gerçi benimkiler hala beni kahredecek düzeyde didişiyorlar, bunda büyük oğlumun mizacının çok etkisi olduğunu düşünüyorum. yine de ikisini de tek hayal edemiyorum, biri bir sebepten evde olmadığında diğeri sanki sıkıntıdan patlıyor. kavga da etseler dövüşseler de birbirlerine arkadaş oluyorlar. ikisiyle ayrı ayrı ilgilenilen zamanlar da sağlanınca aslında hiçbiri ihmal edilmiş olmuyor.

günümüzün tamamını bir çocuğa veremediğimizde onu ihmal ettiğimizi düşünmek yanlış. uzmanlar( ki ben de bu alanda çalışıyorum) anne-babanın ayrı ayrı her çocukla zihninde başka bir şey olmadan(ocaktaki yemek, yarın işte halledilmesi gereken evraklar vs) yarım saat vakit geçirmesi dahi yeterli ebeveyn-çocuk etkileşimini arttırmak için.
Yorumunuz için teşekkür ederim ben mutfakta biraz daha uzun süre kalsam bunun için bile suçluluk hissediyorum.İçimde sürekli bir kaybedilmiş zaman ve yetememe duygusu vardı.Bebekle birlikte iyice arttı bu .

Back
X