İki kez kürtaj yaşayanlar

Evdeyiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2021
10
4
1
35
Merhabalar benim sizlere bi sorum olacak arkadaşlar 3 yillik evliyim,ve ilk gebeliğim kürtajla sonlandi, ikinci gebelik kimyasal gebelik oldu, ve şimdide dış gebelik geçirdim beni acil kürtaja aldilar,beta hgc 90 larda ilaç verdi doktor her hafta beta verilip düsene kadar takip edilecek dedi.Sizlere sorum şu olacak ben bu kadar kurtajdan sonra normal bir gebelik yaşarmıyim başınıza daha önce böyle bisey geldimi?

Geçmiş olsun yaşarsınız inşallah ancak size tavsiyem genetik tıbba gidip gerekli testlerini yaptırın ayrıca rahim filminde çektirme izi öneririm

Teşekkür ederim,şu süreç bir geçsin araştırmaya gireceğim,korkularım aldi başını gidiyor kafamın içini susturamadigim için yazma gereği duydum acaba benim gibi biride böyle bisey yasadiysa yarama su serper umuduyla yazdım

Benimde bir kalp durması kürtajı birde kimyasal gebeliğim var genetık de pıhtılaşma cıktı doguma kadarda iğne kullanıyorum ondan kesinlikle ihmal etmeyı dış gebelikde belki tupler de yapışıklık olabılır ondan çekilmenız ıyı olur

Çok teşekkür ederim size,gideceğim şuan kısıtlama olduğu için araştırma hastaneleri polikinlikleri kapatmış

Tabiki yaşarsınız. Ben de birkaç gün önce kalp durmasından ikinci kurtajimi oldum. Artık genetik ve pıhtılaşma testleri yaptirmadan hamile kalmamaya çalışacağım mesela.
Hiç öyle artık olmaz diye kendinizi karamsarlığa suruklemeyin. Doktorum belki testlerden hicbir şey çıkmayabilir, nedensiz kayıp olabilir seninkiler dedi. O zaman da endişe etme sakın üçüncüde sağlıklı bir gebelik ihtimali daha yüksektir dedi. Hiç demedi ki artık iki kere kürtaj oldun hamile kalma ihtimalin düştü. Ki benim zaten bazı rahatsizliklarim var hamile kalmayı zorlaştıran. Hatta normal yolla imkansız bile denmişti. Ama demiyorum acaba olmaz mı diye? Rabbim verecekse verir. O ol dedikten sonra olmayacak şey yok.
Moral bozmak yok. Allah büyük.

Merhaba ben konuyu görünce yazmak istedim inanın çok haklısınız Allah ol derse ancak öyle oluyor bu işler.. Ben de 2 kez kürtaj oldum 2. si 19 martta yeni oldum. Ben daha ilk gebeliğimde hemen kan pıhtılaşma testi yaptırdım yakınlarım bu yüzden kayıp yaşadıkları için ama yüksek çıkmadığı halde her ihtimale karşı oksapar iğne kullanmama rağmen iki gebeliğimde kürtajla sonlandırıldı 7. ve 8. Haftalarda kalp atışı durduğu için. 2. Düşükte genetik testte yapıldı bebeğe ancak bi sorun çıkmadı mesela neden durdukları bile belli değil kalplerinin. Ben artık 2 düşükten sonra anladım ki biz elimizden ne gelirse sonuna kadar yapmamıza rağmen ömrü olmayınca yaşamıyor maalesef Allah herkese hayırlısından sağlıklısından evlatlar nasib etsin herkesin gönlüne göre

Merhabalar ,peki genetik testini devlet hastanesindemi yaptırdınız ne kadar bekleme süresi,çok üzülüyorum bu duruma 32 bitti benimde dediğiniz gibi hakkımızda hayırlısı Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar versin cümlemize

Ben Kayserideyim burda deta-gen diye özel bi merkezde yapıldı yaklaşık 18. Gün çıktı sonuçlar ama tabi bi şey çıkmadı bebekte inanın bi şey çıkmasımı daha hayırlı oluyor çıkmamasımı bilemiyorum eğer bi şey de çıksaydı bu kez bize genetik test yapılacaktı onun için sanırım Fakülteye gidecektik bildiğim kadarıyla o testte 3 ayda çıkıyor. Ama zaten doktorlar en az 3 ay korunmalısınız dediği için o süreyi sonuç bekleyerek geçiriyorsunuz. Bu iş cidden sabır işiymiş onu öğrendik 2 yılda.

Bende Ankaradayim elif hanım,18 gün bekledim dediğiniz test neydi beni kürtaj yaptıktan sonra doktorlar hiç bisey demedi yani sadece 3 ay korun dedi o kadar, neden oldu ne bitti hiç bir bilgi vermediler hep devlet hastanesine gittim özele gidemedim açıkçası

Hafta olarak bebek gelişmemiş miydi acaba gerek görmediler belki. Benim 8. Haftamdaydı ve bebek plesanta her şey görünüyordu ultrason fotoğraflarında o yüzden direk kürtajla alınıp incelemeye gidebildi. Bi de doktorundan tabi ilgi alaka anlayış çok önemli benim ilk düşüğümde ki doktorumla ikinci düşüğümde ki doktorum arasında dağlar kadar fark var. Bi çok şeyi ikinci düşüğümde öğrendim. Kesenin bozulmuş olması mesela ilk gebelik ultrasonlarında da kese bozulmuş ama hiç söylenmedi bize ve 2 hafta öyle oyalandık sırf ekstra para almak için oyaladılar şu an anlıyorum tabi çünkü boZuk keseyi yeni öğrendim. Bazı doktorlar çok vicdansız oluyorlar aman düşük sanki bi daha olur diyorlar siz çektiğiniz acı ve kanamalarınızla kafanızda bin tane soruyla kalakalıyorsunuz..

Benim ilki 10haftalıkti,ikinci 6 haftalık üçüncü de betam bir düşüyor bir çıkıyordu ondan kürtaj yaptılar, bana kimse hiç birsey demedi devlet hastanesinde doktorlar har har adamı kapiyorlar bir şey sormaya bile izin vermiyorlar cok acılar çektim ikinci ve üçüncüde dün doktora gittim ya dedim bana bi rota çizin ne yapacağım 3 ay koruncan sonra gebe kalabilirsin diyo kafayi yicem arkadaş şunu demiyo genetik testi olacaksın araştırmaya gireceksin adamda tık yok ben soruyorum hocam napicam 3 yıldır neler çekiyorum diyorum sana diyo kan sulamdirici iğne ilaç tedavisine başlayalım o zaman diyor, dün ağlamamak bagirmamak için kendimi zor tuttum.Bunlara göre hava hoş aldıkları paraya bakıyorlar sadece...maddiyatim iyi olsa devlet hastanelerinde sürünmem ozellere giderim ağız kokularını çekmeyiz,ağzından çıkacak cümlelere bakıyorum acaba ne diyecek diye dakikayla hasta alıyorlar ...

Neden yaşamayasın canım ben de dış gebelik geçirdim hem de beta 14.000 lere kadar çıktı sonra düşük yaşadım ikisinde de kürtaj oldum şimdi yeniden hamileyim ama hsg çektirdim kan pıhtılaşması testi yaptırdım hsg de sorun çıkmadı kan pıhtılaşması çıktı iğne kullanıyorum henüz kalp atışını duymadım inşallah bu defa sağlıkla ilerler inanırsan ve dualarını eksik etmezsen Rabbim de yazdıysa yaşarsın Tabi ki ben çok kafama takıyordum ama elime bir şey geçmedi sen de üzme kendini

Canım benim genetik testlerimi devlet yaptı ücretsiz iki düşükten sonrasını ücretsiz yapıyorlar il sağlık müdürlüğünden Bilgi almanı tavsiye ederim doktorlar bana da öyle dedi bir daha dene dediler ama onları dinleme tedavine başla tedbir bizden takdir Allah’tan

İki kürtaj 1 kimyasaldan sonra tekrar hamileyim. Son bir kaç gün doğuma inşallah.. Benimkiler tup bebekti. Düşüklerden sonra genetik testler pihtilasma durumu vs incelendi hep. Doktorum bir hastam 4 dusukten sonra sağlıklı gebelik yaşayabildi demisti. Nasip kismet bu isler

Evet devlet hastaneleri öyle sanırım herkes parasını almaya bakıyor bi de pandemi dönemi eskisi gibi muayene bile etmiyorlar. Sana şöyle bi şey tavsiye edebilirim öncelikli olarak çağımızın hastalığı maalesefki çoğu kadın bu sıkıntıyla kayıp yaşıyor bu kan pıhtılaşması öncelikle onunla ilgili test yaptırman onu kafandan çıkarmış olursun. Sanırım fakültelerde de yapılıyor ben burda 400 tlye yaptırmıştım özelde. Bebek artık olmadığı için onun incelenmesi mümkün değil kendine bakıcaksın gerekirse eş inceleniyor zaten artık en son safhada. Bana söylenen başka şey bende kilo da olduğu için dahiliyeye de gönderdi beni doktorum gizli şekerde bazen kayıplara sebep oluyor diye gerçi ondada bi şey çıkmadı bende ama her ihtimali araştırıyoruz tabi ki. Ben artık 3. Bi kayıp yaşamak istemediğim için her şeyi araştırıyorum açıkçası ve sanırım lenfosit aşısı yaptıracağım doktorumla görüştüm tavsiye ederim dedi hani bi sebep bulunamayınca lenfosit aşısını öneriyorlarmış zaten. Allah başka kayıplar yaşatmasın neye üzüleceğimizi şaşırıyoruz artık.

Hayırla kavuşursunuz inşaAllah evladınıza. Sizin ilk iki gebelikte mi tüp bebekti mesela? Yani çünkü kendiliğinden gebe kalıp bunları kaybettiğimizde tüp bebek yaptırıp kaymetmeme ihtimalimiz gene yok onda da düşük olabilir sonuçta. Tamamen kısmet nasip işi ömrü varsa yaşıyor ömrü yoksa maalesef..

İlki tüp bebek ikinci dogal gebelikti ikiside ilerlemedi maalesef. Tüp bebek olması düşük ihtimaline çokta etki etmiyor belki genetige gönderilen embriyolarda bu ihtimal azaliyordur o konuda bilgim yok

Birde kızlar bir sorum olacak ben normal infertilite bölümüne gidip (devlette)basimdan geçenleri anlattığımda kan pıhtılaşma testi istesem yaparlarmi bunu onlarmi karar veriyor?yoksa biz özelde mi yaptırıyoruz,aynı şekilde genetik testi içinde soruyorum bu test için hastanemi sevk ediyor yoksa ben gidip genetik tiptan randevu alıp öykümu anlatıyor ona göre mi testi onaylıyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…