- Konu Sahibi Sadnessflower
-
Askere gidene kadar sık sık istanbuldaydı.Öncesinde zaten üniv için burada kalıyordu.Sık sık görüşüyorduk yani.Okuldan sonra askerliği aradan çıkartmak istedi.Memleketinde kendi işyerleri var onu işletiyor abileriyle.Abisiyle muhabbetimiz oldu nette.Ailesine açıkladığında senin sevdiğin kız bizim kızımızdır demişler.İnançlı sağlam insanlar gibi gözüküyor.Tabi içlerine girmeden bilemezsin.Bende bu yüzden korkuyorum zaten.İki kişi arasında kalmak zor canım ya, sevmediğin bir insanla evlen demiyoruz ama ,ne bileyim sevdiğin kişi safranboluda sen başka bir şehirde,oğlanın aileside safranboludadır,kayınvalidenle aynı şehir,ailen uzakta,sorun yaşadığında sıkıntı olacak,ha tabi herşeye olumsuz bakmamak lazım,belki akraban olan çocuklada anlaşamayabilirsin
benim kafama takılan sevdiğin insanla hep telefonda görüşüyorsun,gelip gitmeler az oluyordur,ne kadar tanıyorsun ki onu, yada bilmediğin bir şehirde,tanımadığın ailesi ile yaşamaya hazırmısın?
Annemin teyzesinin torunu oluyor kendisi.
ileride neler yaşanacağını bilemem albette.Yakınım dersin seni rezil eder.Uzak dersin seni vezir eder.Hiç belli olmazki.
Kendin ettin kendin bul lafını duymak başka siz yaptınız vebalide sizin boynunuza diyerek evime geri dönebilmek başka diye düşünüyorum.
O zaman ne desek boş canım ne olsa sen evlenirim gönülleri olur yarın öbür günde işime gelmezse ayrılırım düşüncesini benimsemişsin.
Pehhh yani benim gönlüm kırıldıktan sonra ailemin gönlü olsa ne yazar. Başlarım ben öyle gönüle afedersin ama.
canım bana sen ikisinide ölee delicesine sevmio gibi geldin..
yani birini gerçekten cok seviosan zorlanmazsın ki seçimin tercihin zaten bellidir..
ama kalbinin sesini dinle..sen yine bakrsın annene...
ama bi ömrü biriyle paylaşmak kolay değil..
keşke demiyecceğin bir şey yap bence..
bunca zaman aklın nerdeydi ki
niye hayatına sevdigin biri girdikten sonra diğer tarafı kestirip atmadın
olmayacaginin sinyallerini vermedin ailene cevrene karşı tarafa?
yumurtaya kapıya dayandıktan sonra aklımız başımıza geliyor hep...
Bak arkadasım verecegın karar tum hayatını yonlendırecek.evlılık uzerıne burada acılan forumları bır oku kayınvcalıde,gorumce es vs vs bunlarda cıkaracagın onemlı dersler var almak ıstersen.burası toplumumuzun kucuk bır kesıtı,burda okuduklasrın sana cok guzel fıkırler verebılır.her ıkı adayı buradan cıkardıklarınla irdele.sevdıgım dedıgın ınsanın aılesı ve kendını evlenıp kendı alıenden uzakta onlarla yasayabılecekmısın.onu bulundugu sehırdeyken senı hep koruyacagına orda senı kımsen olmadıgı ıcın ezdırmeyecegıne tam olarak ınanıyormusun.mesela aılesı ve sen söz konusu oldugunuzda hangınızı secer.sınırlı demıssın bunuda ıyıce dusun.bak burda bırcok arkadasımız kayınvalıdelerını falan anlatıyor.dogumun olacak mesela anneler senın evınde rahatlıkla kalabıleceklermi.yada babam yok dıyorsun yarın bırgun annene bakmak durumunda olsan sana anlayıslı olacaklarmı.benımde babam vefat ettı ve annenı cok ıyı anlıyorum.benım esım allahtan ıyı bır ınsan ve aııleme sahıp cıkıyor.ya olmasaydı.su an annem benım yanımda kalıyor kardesım askerde oldugu ıcın esım ıyı bırı olmasaydı annem evımde asla kalmazdı ve ben onu memlekette sahıpsız bıraksaydım olurdum kahrımdan.sevmekle bıtmıyor hersey burda cok severek evlenen ne cok ınsan var eslerınden gorduklerı ezıyetı anlatıyorlar.sen sevgıyı degıl kısılerı ıncele ve oyle karar ver.eger akraban olan ınsana karsıda bırazda olsa yakınlık duyuyorsan kı var gıbı algıladım.bı dusun.
Ayrıca calıstıgını soylemıssın.sevdıgın cocugun memlekeetıne gıttıgınde de calısabılecekmısın.hayat ınsana neler getırı bılınmez kendı ekonomık ozgurlugun elınde olsun.ben calısmıyor olsam anneme yada kardesıme ıhtıyacları durumunda bu kadar rahat yardım edemezdım.ve annem ben calıstıgım ıcın evımde rahat rahat yemek yedıgını soyler hep.
Allah yardımcın olsun.
Zaten hata yaptığımı kabul ediyorum.ilk başta olabilir gözüyle baktım ümitte verdim.Ama bilemzdim sonradan karşıma birinin çıkacağını.O dönemler küçüktüm lay lom geliyordu herşey.Ailemde şimdi o insanda ısrar ediyorlarcok zor bir durum evet
ama sen sanki iki tarafada ümit vermissin gibime geldi
yani akraban olana ve nette tanistiina
sanki biri yedek olsun diye düsünmüs gibisi
ama dedigim gibi basta akraban olana ümit vermemis olsan akrabalarin ve annen olacak gözüyle asla bakmazlardi
yinede kalbinin sesini dinle yasin kac bilmiyorum ama bunlari düsündügüne göre
olgun düsüncelere sahipsin
ve en dogru karari vereceginden eminim
ayrica annenin istedigiylede kendi istedigin ilede
ilerde sorun yasayabilirsin bunu ya anlasamazsak diye düsünme
insallah olmaz ama ikisiylede anlasamadigin konular olabilir
hakkinda hayirlisi canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?