Ben henuz ilk cocugun saskinligindayim. Bu tek cocuk hic cocuk lafini idrak etmeme aylar kaldi ama ucuncu asamaya gecmeye hic niyetim yokO kadar doğru ki diyecek bir şey bulamadım :)
İlk çocuğum olduğunda, 2 kisi iken her şey ne kadar kolaydı dedim.
2. Çocuk doğduğunda, tek çocuk hiç çocuk.
3. Olduğunda ise huni ile gezmeye başladım
Evde her gün yapılacak günlük işler oluyor da maksimum yarım saatini alır insanın gün içinde.
Ben sana anlatayım ne iş olduğunu . Bizde 2 kişiyiz Pazartesi Çarşamba Cuma ev süpürülüp siliniyor hergün wc lavabo temizleniyor camların önü peteklerin üzeri siliniyor mobilyaların tozu alınıyor . Süpürüp silmesen her yerde saç kıl şu bu uçuyor. Hergün yemek pişiyor alışveriş yapılıyor buzdolabı sebzelik elden geçiyor . Kahvaltı hazırlanıyor kalkıyor . Haftada bir kere en az 3 makina çamaşır yıkanıyor . Eeee daha ne olsun acabaaaaacidden ne iş yapıyorsunuz merak ediyorum yani. bana da iş olmaz gibi geliyor. her gün ev süpürüp silmiyorsunuz heralde?
Oyle deme, insanimiz temizlikte seviye atladi. Her gecen gun yeni yeni temizlik turleri kesfediliyor. Duvar silmek gibi. Hem de rutin olarak her temizlige dahil ediliyor bu. Butun evin duvarlarini boydan biya siliyorsun cunku canina kastin var. Yorulman ve yipranman gerekiyor ki pislikten degil yorgunluktan yataga dusesin.ben de bunu diyorum yani. yemek yaparsın. e bu iş değil ki yaşamsal bi ihtiyacını karşılıyorsun.
her gün temizlik yapılmaz. hafta sonu yap geç.
ufak tefek ortalığı toplarsın en fazla
çamaşır yıka as.
hani demek ki çocuk olsa perişan olacak.
her yerin her gün aynı temizlikte olması imkansız.
bi gün bulaşıklar biriksin lavaboda ne olacak yani.
Neden uc gun hem supurup hem siliyorsun? Ben haftaici bir kez supuruyorum haftasonu da hem supurup hem siliyorum. Sadece oturma odasini bebekten dolayi her gun supurmeye calisiyorum.Ben sana anlatayım ne iş olduğunu . Bizde 2 kişiyiz Pazartesi Çarşamba Cuma ev süpürülüp siliniyor hergün wc lavabo temizleniyor camların önü peteklerin üzeri siliniyor mobilyaların tozu alınıyor . Süpürüp silmesen her yerde saç kıl şu bu uçuyor. Hergün yemek pişiyor alışveriş yapılıyor buzdolabı sebzelik elden geçiyor . Kahvaltı hazırlanıyor kalkıyor . Haftada bir kere en az 3 makina çamaşır yıkanıyor . Eeee daha ne olsun acabaaaaa
Ben sana anlatayım ne iş olduğunu . Bizde 2 kişiyiz Pazartesi Çarşamba Cuma ev süpürülüp siliniyor hergün wc lavabo temizleniyor . Süpürüp silmesen her yerde saç kıl şu bu uçuyor. Hergün yemek pişiyor alışveriş yapılıyor buzdolabı sebzelik elden geçiyor . Kahvaltı hazırlanıyor kalkıyor . Haftada bir kere en az 3 makina çamaşır yıkanıyor . Eeee daha ne olsun acabaaaaa
ben de bunu diyorum yani. yemek yaparsın. e bu iş değil ki yaşamsal bi ihtiyacını karşılıyorsun.
her gün temizlik yapılmaz. hafta sonu yap geç.
ufak tefek ortalığı toplarsın en fazla
çamaşır yıka as.
hani demek ki çocuk olsa perişan olacak.
her yerin her gün aynı temizlikte olması imkansız.
bi gün bulaşıklar biriksin lavaboda ne olacak yani.
az önce bir arkadaş yazmış işte her gün wc lavabo siliyormuş. bu nasıl bir rutin ya? haftanın 6 günü işten gelip tuvalet temizlemek için mi çalışıyorum ve yaşıyorum ben diye durup düşünmek lazım.Oyle deme, insanimiz temizlikte seviye atladi. Her gecen gun yeni yeni temizlik turleri kesfediliyor. Duvar silmek gibi. Hem de rutin olarak her temizlige dahil ediliyor bu. Butun evin duvarlarini boydan biya siliyorsun cunku canina kastin var. Yorulman ve yipranman gerekiyor ki pislikten degil yorgunluktan yataga dusesin.
Amaç senin yaptığın işi küçümsemek... boş boş oturuyorsun diyor sana...Kayınvalidem ile sabah konuşuyoruz. Çalışıyorum dedim ki işe gidene kadar işleri bitireyim. Bana diyor ki ne var sanki o kadar iş 2 kişisiniz alt tarafı. Kendi de 3 kişi bu arada. Yani benim evde 2 kişi de olsak hep iş var. Merak ettim sizin evde 2 kişi olunca iş olmuyor mu? Ben de mi sorun var? Sinirlerim bozuldu. Arada da diyor alt tarafı 2 oda sanki ne falan kafayı yicem.
Oyle tabi. Gerekli gereksiz her isi bir arada yapip sonra is bitmiyor diyorlar. Isleri bir rutine baglayip planli gidersen, bi tarafindan da is cikarmazsan ne yorulursun ne de zamanin bosa gider.az önce bir arkadaş yazmış işte her gün wc lavabo siliyormuş. bu nasıl bir rutin ya? haftanın 6 günü işten gelip tuvalet temizlemek için mi çalışıyorum ve yaşıyorum ben diye durup düşünmek lazım.
duvar nedir yani ben yaşam amacım duvar silmek olamaz. çok canım sıkılıyorsa gider senede bir boyarım.
bu iş değil ki bu iş yaratmak.
Çünkü heryer toz ve resmen toprak oluyor bizim evde . Halılarım beyaz üzerlerine yapışıyor. Mesela Çarşamba süpür sil toz al yaptım gündüz Perşembe sabah kalk komidinlerin üzerine isim yazılacak oluyor resmen . Cadde üzerinde işlek bir yerde oturuyoruz. Hele yazın cam kapı açık oluyor bir vileda suyu ile evi silemiyoruz 2 kere su değişiyor çünkü çamur oluyor o su . Şimdi mesela camların önünü silerim o su başka bir yere kullanılmıyor çünkü simsiyah oluyorNeden uc gun hem supurup hem siliyorsun? Ben haftaici bir kez supuruyorum haftasonu da hem supurup hem siliyorum. Sadece oturma odasini bebekten dolayi her gun supurmeye calisiyorum.
valla benim şu an bekar odam dağınık. evlenince de öyle ultra temiz ve düzenli olmam imkansız çünkü ben bunun için yaşamıyorum.Oyle tabi. Gerekli gereksiz her isi bir arada yapip sonra is bitmiyor diyorlar. Isleri bir rutine baglayip planli gidersen, bi tarafindan da is cikarmazsan ne yorulursun ne de zamanin bosa gider.
Sofra kurup kaldırmayı neden saymıyorsunuz onu da yaparken zaman harcayıp efor sarf ediyorsunuz . Ki konu sahibi çalışıyor birdeBulaşık bile birikmez inan, o kadar abartılacak mevzu değil.
Benim yaptıklarım sabah kalkınca yatağı toplarım, lavabo için kullandığım içine deterjan konan minik fırçam var onunla fırçalarım, klozete her gece domestos döküp yatarım ona bir şey yapmıyorum. Akşamdan kalan bulaşık varsa atarım makinaya, çok dağılmaz ama salon dağınıksa toparlarım, her gün yapılan işler bitti. Ekstradan çamaşır, ütü varsa halledilir, belki nevresim değiştirilir. Haftalık ütü yarım saat sürüyor bende, donlara kadar ütülemem, sadece gerekli şeyler. Yemek yapmayı, sofra kurup kaldırmayı saymıyorum, onlar ev işi değil bence.
Sofra kurup kaldırmayı neden saymıyorsunuz onu da yaparken zaman harcayıp efor sarf ediyorsunuz . Ki konu sahibi çalışıyor birde
Ne alakası var allah aşkınıza konuyu saptırıyorsunuz benceo zaman giyinip soyunmak da ev işi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?