İki kişi olunca iş olmuyor mu sizde?

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Oluyor ya neticede bulasik camasir yemek vs zaten gun boyu birseyler cikiyor ben ev nasil bu kdr cabuk tozlanir anlamiyorum mesela daha dun supurdum sildim yine yerlere biseyler dokulmus ufak oglum var oda dagitmaz cok her halukarda evin isi bitmez:)

Ya zaten deli gibi iş yapıyorum demiyorum da işim oluyor yani. Ne bu iş 2 kişi alt tarafı yok 2 oda alt tarafı denmesi doğru mu onu anlayamıyorum

Ben de her gün tuvaletleri ve lavaboları temizliyorum hatta tuvaletlerden birini sadece ben kullandığım halde temizliyorum maksimum 10 dakikamı alıyo hepsi. Mutfağı da aynı şekilde her gün temizliyorum.. Ama ev süpürme işini haftada 2, silme işini haftada 1 yapıyorum. Toz almak en sevmediğim iş genelde haftada 1 eşime kakalıyorum 2 haftaya bile sarktığı oluyo..

Ya zaten deli gibi iş yapıyorum demiyorum da işim oluyor yani. Ne bu iş 2 kişi alt tarafı yok 2 oda alt tarafı denmesi doğru mu onu anlayamıyorum
O senin yaptığını hafife alma çabasında aklında .

Sofra kurup kaldırmayı neden saymıyorsunuz onu da yaparken zaman harcayıp efor sarf ediyorsunuz . Ki konu sahibi çalışıyor birde

E ben de çalışıyorum. Sofra kurmakta ne var, iki tabak koyuyoruz ortaya. Her yemeğe temalı sofralar hazırlamıyorsanız beş dakika, kaldırması bulaşıkları makinaya yerleştirmesi 15 dakika. İşten saysak bile gğnlük maksimum 1 saat, yapması yemesi kaldırması. Yaşamak için yemek yemeli, doğal olarak yemek yapmalı ve sofra kurmalıyız. Ki bunu tek başımıza yapmıyoruz, biz tabak koyuyorsak beyler bardak koyuyor.

Bence bu laf fazla büyütülüp takılacak bişey değil biz de iki kişiyiz bizim evde iş dolu temizlik yaptığımda kim arasa zaten iki kişisiniz gibi laflar söylüyor bugüne kadar hiç takmadım annem de söylüyor üstelik.

bizde iki kisiyiz. Bulasik makinasini sürekeli kullanmama ragmen her yemek yememizden sonra illa elde yikanacak sey cikiyor. Anlamiyorum. Iki kisi iken tama dagitan olmuyor ortaligi ama ev kirleniyor sonucta.

domestos dök, beklet, kaynar su ile akıt. en kolayı bu.
bilmiyorum ya bence abartılıyor yani.
parası olan temizlikçi tutsun zaten. boşuna mı çalışıyoruz yani.

bizde iki kisiyiz. Bulasik makinasini sürekeli kullanmama ragmen her yemek yememizden sonra illa elde yikanacak sey cikiyor. Anlamiyorum. Iki kisi iken tama dagitan olmuyor ortaligi ama ev kirleniyor sonucta.

Neyi yıkıyorsunuz mesela elde? Ben hiç bir şey yıkamıyorum sanırım. Bir kaç özel bardağımız var el boyaması onlar elde yıkanıyor sadece.

Olay sadece masa kur kaldır şu bu değil farkındaysanız . Rutin yapılanlar yapılması gerekenler var . Herkesin temizlik düzen anlayışı çok farklı olduğu için 2 kişisiniz evde ne iş var demek çok yanlış . Bir yeri temizliyorsun zaten başka yer kirlenmiş oluyor böyle böyle bir döngü var . Olay masa kur kaldır değil . Mesela en basiti tava tencere elde yıkanıyor bizim evde düdüklü makinaya girmiyor mesela masa toplanınca onlar yıkanıyor . Ocak siliniyor yemek sıçramış hali ile bırakılmıyor öyle değil mi . Ütü oluyor misafir geliyor gelirken bi süpürüp siliniyor onlar gidince kuruyemiş vs dökülmüş oluyor yine aynı süpür sil yapılıyor .

Valla o iki kişiye bağlı ya. Siz toplayıp eşiniz dağıtıyorsa ya da akşamları ikiniz birden dağıtıyorsanız bitmez iş.

Evde kalabalık olan yemek yiyor da iki kişi yemek yemiyor mu? Çamaşır kirletmiyor mu? Tuvalet lavabo kullanmıyor mu? Bunun bir de çalışan çalışmayan versiyonu var. Evdeysen iş hiç bitmez derler :) niye çalışanın evinde havlular kirlenmiyor mu??

Evdeysen herşeyi daha ayrıntılı görüyorsun çalışırken belki es geçiliyor diye öyle deniyor . Ama bana pek olmadı o her ikisini de yaşadım hep aynı böyleydim

Aynen bizde 2 kisi sayiliriz ufak cocugum var tuvaleti mutfagi kullanamaz mesela ama tuvalet 2 gunde bir temizlenir mutfak hergun ocak sil yag sicrar temizle mutfak zemini daha cok kirlendigi icin hergun silerim bunlari haftadan haftaya da yaparim ama ev les gibi oluyor bu seferde hos degil

Ben de onu diyorum, masa kur kaldır kolay zaten iş bile değil.

Bence de iki kişi için abartılı iş yok evde. Yani bu kadra yorulacak, yıpranacak iş çıkıyorsa insan kendine iş çıkarıyordur.

Bana haftada yarım gün yardımcı abla geliyor, muhtemelen sizle ya da konu sahibiyle tek farkımız bu.

Bu hafta long weekend yaptık, bugün ikimiz de evdeyiz eşimle. Ablanın da işi çıktı gelemedi bu hafta temizliğe. Ev pek temiz, bal dök yala kıvamında değil. Ama bu günümü temizlik yaparak harcamayacağım ben mesela. Pazartesiye kadar beklesin, üç günde pislikten ölmeyiz muhtemelen. Eşim kahvaltı hazırlıyor, sonra çıkarız dışarı şehir sakin herkes işindeyken keyif yaparız. Bu daha önemli ev işinden bence.

Neyi yıkıyorsunuz mesela elde? Ben hiç bir şey yıkamıyorum sanırım. Bir kaç özel bardağımız var el boyaması onlar elde yıkanıyor sadece.

o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?

Bak şöyle bir durum var ben ne demek istediğini anlıyorum. Konu sahibi olayı abartmıyor diyor ki yapılacak işler var . Kadın diyor ki 2 kişisiniz yapılacak ne iş olur ki ? Sizce bu doğru mu yapılacak bir iş yok mu evde

Evdeysen herşeyi daha ayrıntılı görüyorsun çalışırken belki es geçiliyor diye öyle deniyor . Ama bana pek olmadı o her ikisini de yaşadım hep aynı böyleydim
Ben de yaşadım ikisini :) ikisinde de evin işi bitmiyor hatta evdeysen vakit bol ne zaman istersen yap

Ek yapmışsınız onlara da yazayım. Ben tencere tava her şeyi makinada yıkıyorum. Ocağın çıkabilir aksamlarını da makinaya atıyorum. Yemek sıçramıyor bizim ocağa ne hikmetse, ancak taşarsa kirleniyor, vakit alıyor temizlemek. Düdüklü kullanmıyorum. Misafire özel temizlik yapmıyorum çünkü yeterince temiz oluyor zaten ev. Misafirden sonra çok kirlendiyse veriyorum süpürgeyi eşime, ben siliyorum yarım saatte bitiyor.

Aynen öyle birşeyi yapmadığımız zaman işler dağ gibi büyüyor bence. Geçen birisinin evine gittim camdan bakacağız birşeye elimi kenara koydum elim kapkara oldu resmen gidip yıkamak zorunda kaldım. Gidip mutfaktan çay alacağım o ocağın haline şoka girdim çaydanlığını kulpu yağdan elime yapıştı . Eeee şimdi böyle olunca 2 kişi evde iş olmaz .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…