- 11 Aralık 2018
- 42.717
- 265.327
- 598
o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?
Fazla kişi olunca tabiki daha çok iş oluyor ama biz iki kişiyiz yine de işim bitmiyor.Kayınvalidem ile sabah konuşuyoruz. Çalışıyorum dedim ki işe gidene kadar işleri bitireyim. Bana diyor ki ne var sanki o kadar iş 2 kişisiniz alt tarafı. Kendi de 3 kişi bu arada. Yani benim evde 2 kişi de olsak hep iş var. Merak ettim sizin evde 2 kişi olunca iş olmuyor mu? Ben de mi sorun var? Sinirlerim bozuldu. Arada da diyor alt tarafı 2 oda sanki ne falan kafayı yicem.
Ek yapmışsınız onlara da yazayım. Ben tencere tava her şeyi makinada yıkıyorum. Ocağın çıkabilir aksamlarını da makinaya atıyorum. Yemek sıçramıyor bizim ocağa ne hikmetse, ancak taşarsa kirleniyor, vakit alıyor temizlemek. Düdüklü kullanmıyorum. Misafire özel temizlik yapmıyorum çünkü yeterince temiz oluyor zaten ev. Misafirden sonra çok kirlendiyse veriyorum süpürgeyi eşime, ben siliyorum yarım saatte bitiyor.
Bak şöyle bir durum var ben ne demek istediğini anlıyorum. Konu sahibi olayı abartmıyor diyor ki yapılacak işler var . Kadın diyor ki 2 kişisiniz yapılacak ne iş olur ki ? Sizce bu doğru mu yapılacak bir iş yok mu evde
Siz pratiksiniz o zaman bizim evde öyle bir dünya olmuyor ne yazıkki. Döküm tavada eşim bi köfte kızartıyor en basiti ocağın düğmeleri bile yağ oluyor menemen yapıyor yine aynı şekilde yağ . Tencerelerimi kıyıp makinaya atamıyorum birkaç kere attım renklerinde değişim oldu . Düdüklü hayatta atmam herkesin kendi tercihi kimse kimseye 2 kişi evde ne iş var diyemez
Bilmiyorum hic o kadar toz olan bir yerde oturmadim.Çünkü heryer toz ve resmen toprak oluyor bizim evde . Halılarım beyaz üzerlerine yapışıyor. Mesela Çarşamba süpür sil toz al yaptım gündüz Perşembe sabah kalk komidinlerin üzerine isim yazılacak oluyor resmen . Cadde üzerinde işlek bir yerde oturuyoruz. Hele yazın cam kapı açık oluyor bir vileda suyu ile evi silemiyoruz 2 kere su değişiyor çünkü çamur oluyor o su . Şimdi mesela camların önünü silerim o su başka bir yere kullanılmıyor çünkü simsiyah oluyor
Çocuklu evle 2 yetişkinin olduğu ev arasında gerçekten fark var.. Hani iş yok demek istemiyorum ama vakit daha bol, yaptığın iş daha kalıcı oluyor..Kayınvalidem ile sabah konuşuyoruz. Çalışıyorum dedim ki işe gidene kadar işleri bitireyim. Bana diyor ki ne var sanki o kadar iş 2 kişisiniz alt tarafı. Kendi de 3 kişi bu arada. Yani benim evde 2 kişi de olsak hep iş var. Merak ettim sizin evde 2 kişi olunca iş olmuyor mu? Ben de mi sorun var? Sinirlerim bozuldu. Arada da diyor alt tarafı 2 oda sanki ne falan kafayı yicem.
Onu dahi yapsa 1 saati geçmez 3 odacidden ne iş yapıyorsunuz merak ediyorum yani. bana da iş olmaz gibi geliyor. her gün ev süpürüp silmiyorsunuz heralde?
İnşallah ta oturmazsınız çok zor çünküBilmiyorum hic o kadar toz olan bir yerde oturmadim.
Hem iş çıkartan adam olmayınca hem ev öyle toz olmuyorsa hem haftada bir eve bayan gelince gibi gibi bir sürü şey sıralanır . Ama yine söylüyorum 2 kişisiniz hiç işiniz olmaz düşüncesi sizce doğru mu ?Benim eşim çok titiz ve dikkatli bir adam. Ne evi kirletir, ne yemek yaparken mutfağı ne duştan sonra banyoyu. Sanırım fark burada. İş çıkaran insan olmayınca iş olmuyor.
Yok iki günde bir. Nadiren, hafta sonları falan her gün oluyor. Hafta içi sadece akşam yemeği yiyoruz evde, o yüzden çok bulaşık çıkmıyor.
Ben cocuk olduktan sonra aslinda iki kisiyken gercekten dogru duzgun ev isi olmadigini anladim.
Hem iş çıkartan adam olmayınca hem ev öyle toz olmuyorsa hem haftada bir eve bayan gelince gibi gibi bir sürü şey sıralanır . Ama yine söylüyorum 2 kişisiniz hiç işiniz olmaz düşüncesi sizce doğru mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?