İki kişi olunca iş olmuyor mu sizde?

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?

Yok iki günde bir. Nadiren, hafta sonları falan her gün oluyor. Hafta içi sadece akşam yemeği yiyoruz evde, o yüzden çok bulaşık çıkmıyor.

Fazla kişi olunca tabiki daha çok iş oluyor ama biz iki kişiyiz yine de işim bitmiyor.

Siz pratiksiniz o zaman bizim evde öyle bir dünya olmuyor ne yazıkki. Döküm tavada eşim bi köfte kızartıyor en basiti ocağın düğmeleri bile yağ oluyor menemen yapıyor yine aynı şekilde yağ . Tencerelerimi kıyıp makinaya atamıyorum birkaç kere attım renklerinde değişim oldu . Düdüklü hayatta atmam herkesin kendi tercihi kimse kimseye 2 kişi evde ne iş var diyemez

İlk mesajda da dedim bence yok çok fazla iş. Evet var ama temizlik yapılmayacaksa günlük maksimum 1 saat alıyor bende.

Benim eşim çok titiz ve dikkatli bir adam. Ne evi kirletir, ne yemek yaparken mutfağı ne duştan sonra banyoyu. Sanırım fark burada. İş çıkaran insan olmayınca iş olmuyor.

Bilmiyorum hic o kadar toz olan bir yerde oturmadim.

Çocuklu evle 2 yetişkinin olduğu ev arasında gerçekten fark var.. Hani iş yok demek istemiyorum ama vakit daha bol, yaptığın iş daha kalıcı oluyor..

Geçtiğimiz haftasonu yatılı misafirlikteydik şehir dışında. Anlatmak istedim Hoşuma gitti. Evde büyük saksılarda yeşil bitkiler vardı. Ben biri hakkında soru sorunca arkadaş dedi ki” onlara eşim bakıyor ben bilmiyorum.” Adam Evde Çiçek istemiş, koymuş bakıyor... benim eşim de yıllardır gece gündüz “sen de Evde çiçek baksan, falancalarını evindeki çok güzel, senin hiç ilgin YÖK...” der. her şeyi evin hanımından bekleme varsa, o Evde iş bitmez.

Kayınvaliden senin yaptığın işi hiçe saymaya çalışmış ,sen de oltaya gelmişsin. Bu kaynanalardan korkulur valla. Çoğu kaynana gelininin becerikli, işinin üstesinden gelen tipler olmasını hazmedemiyor, böyle laf atıyor yaptığı işe .

Ben de çalışıyorum. Birinci sınıfa giden bir kızım var. Benim işim hiç bitmiyor, muhakkak yapmam gereken bir şeyler oluyor. Ama aksamlari oturmak rahatlamak istedigimde oturuyorum başka şeyler yapiyorum, isler kalsin diyorum

Kızım yokken de isim bitmezdi. Ama okul hayatı başlayınca özellikle kıçım koltuk görmez oldu

Benim eşim çok titiz ve dikkatli bir adam. Ne evi kirletir, ne yemek yaparken mutfağı ne duştan sonra banyoyu. Sanırım fark burada. İş çıkaran insan olmayınca iş olmuyor.
Hem iş çıkartan adam olmayınca hem ev öyle toz olmuyorsa hem haftada bir eve bayan gelince gibi gibi bir sürü şey sıralanır . Ama yine söylüyorum 2 kişisiniz hiç işiniz olmaz düşüncesi sizce doğru mu ?

3 kisiyiz bi cocugum var bitmeyen is olarak camasir o bitmiyo onun disinda ev toplu temiz bide tuvalet banyo yikarsin tamam benim kvdemde bana diyo eve dagitan yok evin temiz olur isin cok olmaz diyo hakli

Yani oluyordu ama öyle aman aman değil. Ben sadece ilk evlendiğimde psikopat gibi ev işine sarıyordum ilk başlarda. O da ilk birkaç ay sürdü.

İki kişiyken, günlük rutin yatak topla, evi süpür ve yemek yap. Haftalık rutin, halılar yeni olduğu için çok halı tüyü oluyordu. Haftada iki gün maksimum süpür sil, banyoyu haftada bir temizle, haftada bir veya iki defa toz al. İki kişiyken ütü yarım saat, haftada bir gün. Klozeti temizlemeyi iş olarak görmüyorum zaten 5 dakika.

Kızımdan sonra her gün klozet temizlemeye başladım, onun hijyeni için. Beş dakika sürmüyor. Ev dubleks iki banyo, bir klozetli tuvalet var. Banyoların hepsini kullanıyoruz. Eşim ebeveyni kullanır. Ben çocuklarla ortak banyoyu. Her gün hepsini temizlemeye kalksam Oyuncakları toplamak kızımın sorumluluğu, okula gidiyor akşam yatmadan önce toplamadıysa okuldan gelince toplatırım. Ev kıyafetlerimizi ütülemiyorum çoooook uzun zamandır. Nevresimleri ütülemeyi bıraktım. Ütülenmeyecek şekilde asıp kurutuyorum. Buzdolabım neredeyse kirlenmiyor, ayda bir belki içi temizlenir. Hunharca ev temizliğine haftada bir girerim. Yardımcı almıyorum çünkü alsam da yine aynı bana tek artısı cam ve dolap altları. Şuan ki evim tam karayolu üstü her gün mecburen süpürüyorum çok tozlanıyor ama her gün silmiyorum haftada iki gün. Bebeğim var emekleme dönemleri doktorumuz her gün yer silme sadece süpür haftada iki defe silsen yeterli çocuğun mikrop almasına izin ver diyor. Sadece mutfak camımı ya her gün ya da iki günde bir silerim çocuklar el izi yapıyor, o da 10 dakika sürmüyor. Mutfağı ya mop yaparım her gün yağlandığı için ya da kovaya su koyar beş dakikada silerim. Günlük işler yemek dahil maksimum iki saat ama bu iki çocuklu 4 kişilik aile için. Dün mesela aklımda hiç yokken kalktım ezogelin çorbası, pilav, et kavurma (sote değil, sote olsa da ekstra beş dakika), patates püresi yapımı pişme süreleri dahil bir saat sürdü. Öyle hamarat değilim ayrıca sadece yemek yapmanın pratiğini çözdüm.

hayatını temizlik üzerine kuran kadınları anlamıyorum anlamıcam da.bende tek başıma yaşadım üni döneminde. hafta bir temizlik yapardım. kendime her gün eziyet etmezdim. gereksiz yani. her gün yapılacak şeyler yemek hazırlamak onların bulaşıklarını yıkamaktır. yeterli yani bu hergün wc mi temizlenir. her gün ev mi temizlenir. 5 dk toplarsın tamam. iş yaratıyorsunuz gerçekten. annemde böyledir. hiç bir zaman anlamam kendisini zaten. çocuk varsa da haftada 2 yeterli bence.

Hiç kelimesine mi takıldınız sürekli aynı şeyi soruyorsunuz? Hiç iş olmaz diyen kim? Abartılacak kadar olmuyor, insanlar gereksiz yere kendini yoruyor diyorum. Demeye de devam edeceğim. 10 kez de sorsanız aynı cevabı vereceğim. Bana göre ev işi fazla abartılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…