Hahaha bende kv yi arayınca öyle oluyor aslında onlar da 2 kişiben ona gittiğimde temizlik yapmasam asla yapmıyor bir kere denedim 15 gün aynı evde kaldık bizim hep dışarıda işlerimiz oluyordu evde durmuyorduk kendi hep evdeydi bir kere evi süpürmedi mutfak dolaplarına yağdan elim yapışıyor
Senin kv normal bir köfte yapmayı biliyor muAynı kişinin gelini olabilir miyiz
Senin kv normal bir köfte yapmayı biliyor muhayır benimki bilmiyorda ondan soruyorum. Birgün dışarıdan geldik bana dedi ki kızımı aradım köfte tarifi sordum ben hiç köfte yapmadım bilmiyorum dedi . Bende dalga geçiyor sandım sonra görümcem anneme tarif verdim yapabilmiş mi diye bana sordu . O an ciddi olduğunu anladım ve şoka girdim. 4 çocuk büyütmüş evlendirmiş 30 senelik ev hanımı köfte bilmiyor
Bizimki her ikisinde de aşırı kötü ya kendime ve kocama acıyorum yazık bizeHahaa yok biliyor ya. Aynı kişi değilmiş.
Şimdi ne yalan söyleyeyim yemek konusunda çok iyi :)
Ama titizlikte son nokta bile değil :)
Aynen ben ailemle yasıyorum, onu da yapayım bunu da yapayım diyince mümkün değil bitmiyor. Yapmayınca biter sonucta. Ben iş cıkarıyorum sürekli. Konu sahibi acil olanları yapın, gerisini de rutine koyun. Benim annemin de hiç işi bitmez. Sonra niye gezemiyorum ben =)Benim annem der ki '' Yaparsan bitmez, yapmazsan biter. '' :)
Yapmıyorum bitiyor aman!
o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?
Bu düşüncenize göre ayda bir tuvalet temizlesek te olur yani
Ha bir de yazmayı unutmuşum marie kondo diye bir kadının "konmari" adlı yöntemini hayatıma soktum. Allahım böyle bir şey olamaz her şey düzene girdi. Kolay kolay da abartılı şekilde dağılmıyor. Az eşya ve belirli bir tertip olunca her gün az zamanla kontrolü sağlıyor.
Azı karar çoğu zarar derler . Belkide sizin benim artık az iş yapıyoruz dediğimiz durumda bile bazılarından yine fazla yapıyoruzdur . Ben kesinlikle hiç birşeyi fazla yapmıyorum buna eminim olması gereken ihtiyaç bu şuan için. Çamaşır suyunu ben pek kullanmam klozete dökerim birde mutfakta lavaboya . Oraya dökmesem çay vs döküldüğü için sararıyor mecburİki yıl önce kadardı sanırım, Canan Karatay'ın bir konuşmasını izlemiştim, dışkı vücudunuzdan çıkıyor bunun için kimyasallarla kendinizi zehirlemenize gerek yok demişti. Çamaşır suyundan %100 vazgeçemedim ama hergün kullanmayı bıraktım, kendimi de eşimi de kedimi de zehirlemek istemiyorum. 3 günde bir arap sabunu ile banyonun üzerinden geçiyorum, hafta sonu camı kapıyı açıp çamaşır suyu kullanarak sadece klozeti ve kedinin kum kabını temizliyorum başka hiç bir yere kullanmıyorum. Çamaşır suyunu artık mutfağıma hiç sokmuyorum, eskiden çok iş yapardım, deli gibi kazırdım her yanı ama bilinçlendikçe öğrendim ki hem kendime eziyet ediyorum, hem de sağlığımla oynuyorum, her şeyin fazlası zarar
Emin olun aynı sorunu bende yaşadım perde yıkardım evine çok gelen mi var perdelerine mi oturuyorlar derdi süpürge sesi duydumu hemen gene mi temizlik derdi sakın aldırış etmeyin sonra eşinizin gözünde pis bir bayan olursunuz çünkü ben onu yaşadım hayatınıza karışmalarına izin vermeyin belirli bir süre konuşup sonra siz aldırış etmeyince kabul edip susuyorlarKayınvalidem ile sabah konuşuyoruz. Çalışıyorum dedim ki işe gidene kadar işleri bitireyim. Bana diyor ki ne var sanki o kadar iş 2 kişisiniz alt tarafı. Kendi de 3 kişi bu arada. Yani benim evde 2 kişi de olsak hep iş var. Merak ettim sizin evde 2 kişi olunca iş olmuyor mu? Ben de mi sorun var? Sinirlerim bozuldu. Arada da diyor alt tarafı 2 oda sanki ne falan kafayı yicem.
Yani takıntı boyutunda değilse çok da iş olmuyor. Ama tabi bunu ben cocugum olunca anladım. Çocuktan önce eve gidince şu yapılacak bu yapılacak isim çok derdim, sonra ne kadar çok zamanım varmis anladım. Muhtemelen iki cocuklular da tek çocukla zamanım cokmus derKayınvalidem ile sabah konuşuyoruz. Çalışıyorum dedim ki işe gidene kadar işleri bitireyim. Bana diyor ki ne var sanki o kadar iş 2 kişisiniz alt tarafı. Kendi de 3 kişi bu arada. Yani benim evde 2 kişi de olsak hep iş var. Merak ettim sizin evde 2 kişi olunca iş olmuyor mu? Ben de mi sorun var? Sinirlerim bozuldu. Arada da diyor alt tarafı 2 oda sanki ne falan kafayı yicem.
Ben evleneli çok olmadı 2 seneyi biraz geçti ama ilk senem dediğiniz gibi indir bindir der topla ile geçti. Bir düzen de oturtamamıştım. Şimdi çoğu şeyi komnmari ile düzenledim. Ufak müdahalelerle her şey daha çabuk düzene giriyor.Kesinlikle katılıyorum. İlk evlendiğim zamanlar 15-20 günde bir bütün çekmeceleri dolapları indirir düzenlerdim. Karışıyordu çünkü. Kondoyla tanıştım hayatım değişti. Sistemi uygulamak 1 günümü aldı, devam ettirince hiç bir şey yerinden oynamıyor. Düzen sürekli oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?