İki kişi olunca iş olmuyor mu sizde?

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kişiye bağlı biraz;
Bazı insanlar donuna kadar ütüler, bir kırışık görünce utanır. Ben yılda beş defa utuyu elime alırım. Kumaş değil kot pantolon-utu gerektirmeyen kiyafetler giyerim,ustumde düzelir. Bazen ütü gerektiren kıyafet giyiyorum onda da yalapsap yapıyorum iki dakikada. Zaten giyince duzelicek,jilet gibi yapmaya gerek yok
Bazı insanlar bir giyindigini ikinci gun giyinmez- eve gelir gelmez üstünü başını makinaya atar falan..ben mesela alışveriş yaptığımda beğendiğim kıyafeti hiç iğrenmeden üstüme giyebiliyorum:) kıyafetlerimi biriktiriyorum haftada bir-beyazlara göre iki makina aciyorum.
Bazı insanlarin toz gözüne batar, minik bakterileri hisseder. Benim öğrenci evimin (temiz) su borusu patlamıştı, ev çamur içinde kalmıştı yerlerin pisliğinden :) bazen kedim kusar, hemen Arap sabunuyla citilerim mesela. Geçer gider. Ama nice insan igrenir yıkar tüm halıyı,temizlemeye gönderir vs vs...
Bulaşık konusunda da şimdi aile evindeyim, karışmıyorum ama kendi evimdeyken biriktirirdim geceden yikardim. Bazen usenirdim,misafir falan gelmişse. Ertesi gun kahvaltıdan sonra temizlerdim...
Benim gibi bir insansan mesela tabii ki iş olmuyor. İki Haftada bir gün evi sil süpür ,haftada bir akşam makina as kurula utule. Oldu bitti :) evim benim keyif alanim,dinlenme mekanimdir. Neden onun beni yormasina izin vereyim ki?

Ama tam tersi aşırı temiz, titiz, gelen misafirlerin hoşsohbeti için değil ev teftişi için geldiğini düşünen bir kadın için. Hele ki erkeği sürüngen gibi ortalıkta gezerken can hıraş evi çekip çevirmeye çalışan bir kadın için tabii ki o evin işi bitmez

Son düzenleme:
Evde iki kişisiniz ikiniz de bir işin ucundan tutsaniz iş mis gözünüzde olmuyor demiyor da. Sahi evde iki kişi iseniz niye işleri bir kişi yapıyor.

Ha bir de yazmayı unutmuşum marie kondo diye bir kadının "konmari" adlı yöntemini hayatıma soktum. Allahım böyle bir şey olamaz her şey düzene girdi. Kolay kolay da abartılı şekilde dağılmıyor. Az eşya ve belirli bir tertip olunca her gün az zamanla kontrolü sağlıyor.

Aynı kişinin gelini olabilir miyiz

Aynı kişinin gelini olabilir miyiz
Senin kv normal bir köfte yapmayı biliyor mu hayır benimki bilmiyorda ondan soruyorum. Birgün dışarıdan geldik bana dedi ki kızımı aradım köfte tarifi sordum ben hiç köfte yapmadım bilmiyorum dedi . Bende dalga geçiyor sandım sonra görümcem anneme tarif verdim yapabilmiş mi diye bana sordu . O an ciddi olduğunu anladım ve şoka girdim. 4 çocuk büyütmüş evlendirmiş 30 senelik ev hanımı köfte bilmiyor

Hahaa yok biliyor ya. Aynı kişi değilmiş.
Şimdi ne yalan söyleyeyim yemek konusunda çok iyi :)
Ama titizlikte son nokta bile değil :)

Hahaa yok biliyor ya. Aynı kişi değilmiş.
Şimdi ne yalan söyleyeyim yemek konusunda çok iyi :)
Ama titizlikte son nokta bile değil :)
Bizimki her ikisinde de aşırı kötü ya kendime ve kocama acıyorum yazık bize

Benim annem der ki '' Yaparsan bitmez, yapmazsan biter. '' :)

Yapmıyorum bitiyor aman!
Aynen ben ailemle yasıyorum, onu da yapayım bunu da yapayım diyince mümkün değil bitmiyor. Yapmayınca biter sonucta. Ben iş cıkarıyorum sürekli. Konu sahibi acil olanları yapın, gerisini de rutine koyun. Benim annemin de hiç işi bitmez. Sonra niye gezemiyorum ben =)

o tarz cay ve kahve bardaklarimiz var bizimde onlari saymadim bile. Ama mesela tencere, tava, kesme tahtasi, bicaklar, kepceler falan hic koymuyorum ben. Bazi kaplari. Siz makinayi hergün calistiriyormusuniúz?

Aynen ya, teflonları koymuyorum makineye, ahşap hiç bir malzemeyi de dolayısıyla elde yıkanacak bir şeyler mutlaka çıkıyor

Ev bu ev tozlanir da dağılır da nasıl yani bizde 2 kişiyiz 10 gün annemlerde kaldım geldim ki sahipsiz ev gibi her yer toz kullanılmayan ev bile batar kv temizlik anlayışını merak ettim açıkçası

Bu düşüncenize göre ayda bir tuvalet temizlesek te olur yani

İki yıl önce kadardı sanırım, Canan Karatay'ın bir konuşmasını izlemiştim, dışkı vücudunuzdan çıkıyor bunun için kimyasallarla kendinizi zehirlemenize gerek yok demişti. Çamaşır suyundan %100 vazgeçemedim ama hergün kullanmayı bıraktım, kendimi de eşimi de kedimi de zehirlemek istemiyorum. 3 günde bir arap sabunu ile banyonun üzerinden geçiyorum, hafta sonu camı kapıyı açıp çamaşır suyu kullanarak sadece klozeti ve kedinin kum kabını temizliyorum başka hiç bir yere kullanmıyorum. Çamaşır suyunu artık mutfağıma hiç sokmuyorum, eskiden çok iş yapardım, deli gibi kazırdım her yanı ama bilinçlendikçe öğrendim ki hem kendime eziyet ediyorum, hem de sağlığımla oynuyorum, her şeyin fazlası zarar

Kesinlikle katılıyorum. İlk evlendiğim zamanlar 15-20 günde bir bütün çekmeceleri dolapları indirir düzenlerdim. Karışıyordu çünkü. Kondoyla tanıştım hayatım değişti. Sistemi uygulamak 1 günümü aldı, devam ettirince hiç bir şey yerinden oynamıyor. Düzen sürekli oluyor.

Azı karar çoğu zarar derler . Belkide sizin benim artık az iş yapıyoruz dediğimiz durumda bile bazılarından yine fazla yapıyoruzdur . Ben kesinlikle hiç birşeyi fazla yapmıyorum buna eminim olması gereken ihtiyaç bu şuan için. Çamaşır suyunu ben pek kullanmam klozete dökerim birde mutfakta lavaboya . Oraya dökmesem çay vs döküldüğü için sararıyor mecbur

Tek kişiyim valla bitmiyor
Çoluk çocuk varsa 2 yetişkin olsa da kar etmez bence

Kızım olana kadar bende evde iş var sanıyordum ama yapmazdım pek şimdide durum aynı ama daha çok iş var. Mesela evde sürekli çamaşır var sürekli hemde sürekli ütü var.

Emin olun aynı sorunu bende yaşadım perde yıkardım evine çok gelen mi var perdelerine mi oturuyorlar derdi süpürge sesi duydumu hemen gene mi temizlik derdi sakın aldırış etmeyin sonra eşinizin gözünde pis bir bayan olursunuz çünkü ben onu yaşadım hayatınıza karışmalarına izin vermeyin belirli bir süre konuşup sonra siz aldırış etmeyince kabul edip susuyorlar

Yani takıntı boyutunda değilse çok da iş olmuyor. Ama tabi bunu ben cocugum olunca anladım. Çocuktan önce eve gidince şu yapılacak bu yapılacak isim çok derdim, sonra ne kadar çok zamanım varmis anladım. Muhtemelen iki cocuklular da tek çocukla zamanım cokmus der

oluyor tabiki olmaz olur mu. klasik kv lafları, duymamazlıktan gelin ya da lafı oracıkta sokuverin. herkes gibi bokumuzda oynayamıyoruz diye. bu kadar BA-SİT. bu kvler ne sanıyor kendini, ezdirmeyin kızlar kendinizi. hiçbir lafın altında KALMAYIN!!

Ben evleneli çok olmadı 2 seneyi biraz geçti ama ilk senem dediğiniz gibi indir bindir der topla ile geçti. Bir düzen de oturtamamıştım. Şimdi çoğu şeyi komnmari ile düzenledim. Ufak müdahalelerle her şey daha çabuk düzene giriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…