İki kişi olunca iş olmuyor mu sizde?

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Başıma bir şey gelmeyecek ise ben de aynı fikirdeyim. Oğlum olmadan önce yaptığım ev işi iş değilmiş. Iki kişiyken daha az yoruluyorsun, daha az iş oluyor. Bunda alınacak bir şey yok.

İki kişiyiz (bide bibim ) misal nerdeyse her gün çamaşır makinası açılıyor ev bu ya hiç borşey yapma o evde toz oluyor heryer e yemek dersen zaten ayrı dert daha ne olsun

Wc yi klozeti nasıl temizlemiyorsunuz onu anlamadım mikrop yani ilginçççç

Evlerde kullanılan klozetlerin ellerinizden daha temiz olduğunu biliyor muydunuz? Bununla ilgili bir belgesel vardı, eldeki mikrobun klozettekinin onlarca katı olduğunu anlatıyordu. Bulursam göndereyim size.

Herşeyi böyle az az yaparsanız az zaman alıyor aslında . Ben evi süpür sil camların önünü sil , tozları al wc banyo temizle balkon yıka tam 2 saatimi alıyor günlük.

Olması gerektiği gibi yapıyorum, ama elim hızlı sanırım.
Aradaki dinlenme vakitlerini katmadım tabi.

Olması gerektiği gibi yapıyorum, ama elim hızlı sanırım.
Aradaki dinlenme vakitlerini katmadım tabi.
El hızına inanıyorum evet bende arada kk ya bakmazsam öyle birşeyle uğramazsam 2 saatte en geç bitiyor . Zor değil ama yine de bi zaman alıyor hiç iş yok ne varki denecek bir durum yok

El hızına inanıyorum evet bende arada kk ya bakmazsam öyle birşeyle uğramazsam 2 saatte en geç bitiyor . Zor değil ama yine de bi zaman alıyor hiç iş yok ne varki denecek bir durum yok

Hiç iş yok diyenin gözlerinde bir bozukluk vardır, tozları görmüyordur. :)
Benim kayınvalidem de öyle maalesef.
Arar ne yapıyorsun kızım, evi süpürüyorum anne derim, aman ne var senin evinde süpürüyorsun, kim dağıtıyor der.
Çileden çıkıyorum bende ama yapacak bir şey yok :)

Hahaha bende kv yi arayınca öyle oluyor aslında onlar da 2 kişi ben ona gittiğimde temizlik yapmasam asla yapmıyor bir kere denedim 15 gün aynı evde kaldık bizim hep dışarıda işlerimiz oluyordu evde durmuyorduk kendi hep evdeydi bir kere evi süpürmedi mutfak dolaplarına yağdan elim yapışıyor

Bu düşüncenize göre ayda bir tuvalet temizlesek te olur yani
Alaturka tuvalet olsa tamam her gün deterjanla temizle ama klozet aynı şey değil.

Benim klozetlerimde klozet blokları var. Ekstra deterjanla temizlik yapma gereksinimi yok. Her kullanımdan sonra zaten fırça kullanıyoruz. Klozette sürekli deterjan kullanılırsa o klozetin su ile foşur foşur yıkanması gerekir. Elime bile domestos değse sıvı sabunu geçtim, kalıp sabunla dahi yıkansa zor çıkıyor. Sadece o da değil diğer temizlik ürünleri de dahil. Bir de günlük deterjan uygulanan ama yıkanmayan klozeti düşünün, silmekle deterjan kalıntısı çıkmıyor o kapağa oturuyoruz ve tenimize temas ediyor. Evimdeki banyo dolaplarında muhakkak sirke var. Klozetin kapağına her gün beyaz sirke sıkar tuvalet kağıdı veya kağıt havlu ile silerim. Fakat her gün veya her kullanımdan sonra klozete domestos, cif falan kullanmam. Haftada bir komple klozeti yıkarım.

2 kisinin ne döküntüsü olacak diye soylenmis oylesine bir laf..benim kv de soyler artik umursamiyorum

Biz 2 kisiyken de isim oluyordu ama cocuk olunca asil is nasilmis gordum

Blok meselesi aklıma yattı daha önce denememiştim deneyeceğim teşekkür ediyorum. Zaten klozet kapağını da temizliyormuşsun problem yok seninkinde bende günde 5 dk ayırıyorum sadece bitiyor . Alaturka WC miz kapalı tek klozet kullanıyoruz işim daha pratik oluyor

sılme bıtse süpürge ,süpürge bitse çamaşır, çamaşır btse as, al askıdan yerıne koy ,bulaşık zaten bıtmıyor.yemek desen oyle bıtmıyorrr üç kişiyız bızde çocukla.

Çocuk olana kadar evde ev işi yaptığımı zannediyormuşum. Şimdi hiç bitmiyor.
Ama çalışan bir kadınsanız. Evet bitmez.

Bizde iki kişiyiz , totom yer görmüyor....

Yani öyle çok kirlenmiyor dagilmiyor ama yinede çamaşır bulaşık yatak toPla filan oluyor. Ama kv dede cocuk yoksa sende ona de aman anne sanki sende cocuk var gibi konusuyon sende nekadar varsa bendede okadar var de

Bir de "çalışmak mi zor yoksa ev isimi" diye soran kayinvalide yok mu deli olcam. Sen tek ev isini yaparken ben yoluyla beraber 11 saat calisiyorum bide ustune ev isi yapiorum tabi ki benim isim daha zor!!!

Bana da akşama kadar zaten evde değilsiniz ne iş çıkar ki deniyor daha vahim durumum...

Bende kayınvalidenin söylediğinde bi art niyet göremedim..yani çocuk yokken iş daha çabuk biter, çünkü ilgilenmen gereken çocuğun veya çocukların yoktur.
Konu sahibi fazla titiz olabilir misiniz?
Gerekli olan işleri yapın mesela.. bende çalışan bir bayanım ve 7 yaşında bıcır bıcır konuşan bir kızım var. Ben haftasonu süpürür siler ve toz alırım. Hafta içi anca ortalık toplama, varsa çamaşır yıkama, yemek yoksa yemek yapma ben ancak bu kadarını yapabiliyorum.
Zaten çok da becerikli, hamarat olduğum söylenemez

Biz de eşimle 2 kişiyiz. İşin bittiğini görmedim. Genelde illa bir şeyler çıkıyor. Gece yatmadan evi bir düzene sokmadan yatmam. Mesela koltuk battaniyeleri şalları kullandığımız için dağılıyor, yastıklar sehpalar bir yerde oluyor. Onları mutlaka yerleştirip düzgün bir şekilde bırakıyorum. Mutfakta geceden bulaşık ve dağınıklık kalmasından hiç hoşlanmıyorum. Tüm bulaşıkları yıkarım, kuruyanları yerine yerleştiririm. Yatak odasında dağılan kıyafetleri askıya asarım. Tuvalet ve lavabolar zaten mecbur her gün bir temizleniyor. Temizliği hafta da 2 kere yaparım. Birinde siler süpürür toz alır derin temizlik yaparım diğerinde süpürür biraz daha üstten toparlarım. Tabi ki iş isteyince insan türlü türlü şey yaratıyor ama derli toplu olmak için bazı şeyler şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…