İki kişi olunca iş olmuyor mu sizde?

• Konu Sahibi Konu Sahibi WWEE
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

biz dört kişiyiz iki yetişkin bir 8 yaşında çocuk bir de kedi

ev haftada bir yardımcı tarafından temizlenir ne yaparsa

her gün WC lavabo vs temizlemem hatta yakın çevremde temizleyeni de görmedim

çok ekstrem bir durum varsa belki hafta içi bir kere temizlerim ama çoğu zaman da o da temizlikten temizliğe

arada kedi kumu dökerse orayı dik süpürge ile alırım o da her hafta değil arada

her gün yemek pişiyor ama buzdolabı sebzelik vs ne olacak ki

düzgün alıp koyarsan dolaba altı kirli kap koymazsan dolap da kirlenmiyor ayda bir temizlikçi canı isterse siliyor

çamaşıra gelince nerede ise her gün yıkanır onu da makine yıkıyor

sabah çıkarken atıyorum işten geleceğim saate ayarlıyorum gelince asılacak ise asıyorum

şimdi kurutma makinam var kurutuyorum

canım isterse yerleştiriyorum canım istemezse atıyorum koltuğun üstüne

bulaşığı da canım isterse tıkıyorum makinaya boşaltıp doldurmak 10 dakika çay bile demlenmiyor o sürede zaten

özetle yaşım 40 olacak ben böyle yaşıyorum muhtemelen de her gün iş bitmiyor diyene de aman ne işi ya boş ver iki kişini işinden ne olacak diyen bir kaynana olurum

konu sahip arkadaşım sana önerim de kv ile muhabbet etme

yani ne yapıyorsun a aman her günkü hayat işte de geç

iyiyim de geç

yuvarlanıp gidiyoruz de geç

yani ev işi yapıyorum, yemek yapıyorum vs deme ketum ol

captain bizde kedi de var

kedi sarman tüm ev de bej açık kahve ahşap vs tonlarda

onun tüyü de görünmüyor

gelen geçen sizin kedi hiç tüy dökmüyor ya da sen sürekli süpürüyorsun diyor

aslında döküyor ve süpürmüyorum ama görünmüyor

Wc yi klozeti nasıl temizlemiyorsunuz onu anlamadım mikrop yani ilginçççç

Herkesin temizlik anlayışı yaşayışı el becerisi vs farklı konu sahibi sizden daha titizdir daha fazla yapar belki nereden biliyorsunuz diyorum bende . Kv sinin kalkıp 2 kişisiniz evde ne iş var demesi yanlış bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa sizin ne temizlik yaptığımız daha benim ne yaptığım kimseyi ilgilendirmez

2 kişiyiz biz de hergün hergün yapacak pek birsey olmuyor.
İş tabi ki oluyor ama öyle saatleri alcak şeyler olmuyor.

kir götürür eşya almak en mantıklısı

Wc yi klozeti nasıl temizlemiyorsunuz onu anlamadım mikrop yani ilginçççç
Hayatım klozet adı üstünde tuvalet, biz kullanıyoruz. Ee tuvalete gittiğimiz zaman kendimizi temizliyoruz ama sonuçta taharet yerlerimizi deterjanla temizlemiyoruz. Mikrop, bizim vücudumuzdan çıkan mikrop. Kendimizi de bu mantığa göre domestos ile temizlememiz gerekli. Ben kızım tuvalete alıştığından beri her gün temizliyorum ama beş dakika sürüyor, sürmüyor. Ee her gün tuvalete belki 4-5 defa gidiyoruz. Mikropsa problem her gidişimizde tuvaleti temizlememiz gerekmez mi?

Bu düşüncenize göre ayda bir tuvalet temizlesek te olur yani

Bazıları inanılmaz abartıyor temizlik işini. Yapacak başka şeyleri de olmayınca.
Mesela bir kitap okumak, dizi izlemek, film izlemek, bir şeyler araştırmak gibi alışkanlıkları da yoksa, kendini temizliğe veriyor. Buna adıyor. Tertemiz yerleri bile tekrar tekrar temizliyorlar.

Bizde iki kişiyiz evde. Ben her gün döküntü olduğu için süpürgemi açıyorum. Toz alıyorum.
Haftada bir siliyorum.
Ama bu işleri halletmek 1 saatimi almıyor.
Yemek bulaşık zaten olması gereken bir rutin.

Canım çok kafaya takilacak bir konu gibi gelmedi bana bunu kv deil herkesten duyabilirsin tabi ki ev kullanılıyor kirleniyor ama çocuğunuz yok anladığın kadarı ile olunca ne demek istediğini anlarsın .önemsiz bir konu fazla büyütme bence

Herşeyi böyle az az yaparsanız az zaman alıyor aslında . Ben evi süpür sil camların önünü sil , tozları al wc banyo temizle balkon yıka tam 2 saatimi alıyor günlük.

Bende 2 kisiyim simdilik(6 aylik hamileyim) Banada diyorlar 2 kisi ne isin olur senin diye.Benim umrum degil.Desinler bunda takcak birsey yok ki. Benim belli bir duzenim vardir ona gore harelet edince birde gercekten 2 kisi olunca aman aman is olmuyor. Bazi insanlarin hayati sadece is yapmak uzerine kurulu.Mesela bir tanidigik var mutfak dolaplari iz olmasin diye bezle dolap acar. Gezmekten eve gelince cocuklari kapida soyar.
Sonucta herkesin kendine gore bir duzeni var insanlar istedigini desin

kayınvalidelerin söylediği her cümle neden gelinleri rahatsız ediyor anlamıyorum. laf arasında söylemiş işte sinirlenilecek bi şey değil ki. kayınvalideler kötüdür algınızı yıkın artık lütfen

Valla haklısınız herşeyi düzene koyunca yolunda gidiyor . Ama konu sahibinin kv sırf küçümsemek için söylemiş gibime geliyor

Bu şekilde ifade etmesini yadırgıyorum fakat ben de kendi 2 kişilik yaşamımız için aynısını söylüyorum.
Çocuktan önce işlere yetişememe diye bir şey yok yokmuş.
İşim var diye diye abartıyormuşuz ama insan bunu çocuktan sonra fark ediyor.
Şu an tek çocukla cidden hiçbir iş tam değil, yapamıyor ve bunalıyorum ama ikinci olsa muhtemelen tek çocukla nasıl yetişemiyordum diyeceğim.
Yani işiniz var elbette olmaz mı.

Sizin kayınvalidenizle probleminiz var sanırım. Bir annenin söylediğini düşünün aynı şeyi. Bu kadar kızmayacaksınız.

İnsanlara hayatınız hakkında datalar verirseniz yorum yapmaları kaçınılmaz. Konu sahibi ister kendini yorsun ister yormasın beni ilgilendirmez tabi ki. Ama ev işlerinin pek zaman almadığı konusundaki fikrimi konu açtığı için belirtirim kendisine. Konu açmasaydı belirtme gereği duymazdım zaten, haberim olmazdı.

Ev işi nankör canım
Yap yap bitmez,istersen tek kişi tek göz odada ol

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…