İki küçük çocukla boşanmak

sevdicicegim

ANNEYİM MUTLUYUM :)
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
475
89
643
40
İstanbul
merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak 2 küçük çocuğunuz varken boşanmanın zorluğu nelerdir?eşim çok iyi bir insan ama iyi bir koca değil.malesef annemle benim bulunduğum ev yakın zorlukları nelerdir 2 çocukla cesaret edemiyorum sadece?banada ayrdımcı olurmusunuz?sizce çocukalrım için sabretmelimiyim yoksa kendi huzurum için vazgeçmeliymiyim?

problemlerının boyutu önemli.

şiddet var mı?

çocuklara yönelik şiddet var mı? çocukları senı ihmal ediyor mu?

bağımlılığı var mı?

problem nedır?

cocuklar kücük canım yaa yazık olur nasıl anneyeıhtıyacları varsa babayada ıhtıyacları var biraz daha dusun derım sorunu pek anlayamadım acık acık yazmamıssın ama ben dırekt cocukları dusundum ve onlar ıcın sabretmelısın

Egere siddet varsa, eger kazandigini kumara yatiriyorsa
10 cocuk olsun bosanilir.
Evet bence ister bir cocuk ister 2 cocuk olsun farketmiyor.
Kurulu duzeni bozmak yeni bir hayata baslamak zordur .

problemlerının boyutu önemli.

şiddet var mı?

çocuklara yönelik şiddet var mı? çocukları senı ihmal ediyor mu?

bağımlılığı var mı?

problem nedır?

şiddet asla yok çok çok sinirlenince hakaret eder.genelde sakin bi yapıya sahip zaten
tabiki onlara karşı şiddette yok öle birşeye müsade etmem zaten
sigaradan başka bi bağımlılığı yok
beni ve çocuklarımı ihmal ediyor işte.ben sabahtan akşama kadar evdeyim akşam olsun gözüm saatte beklerim eşim gelsin en aızndan evde soluk olsun die zaten 9-10 gibi geliyor cumartesi dahil ama umursama ailesiyle aynı apartmandayız gider biyerlere hafta sonuda öle işi yoksa bizle olur ilgi sıfır hiçbirşey yok ağlarım neden ağlıyosun demez olaylara konuşarak çözüm bulmaz ben surat asarım oda asar kafasına göre davranır ama insan olarak hakkını yemem ama ben öle bunaldımki artık batıyor her yaptığı cumartesi evlilik yıldönümüzdü 5. yıl kavga ettik düzelir die umarken kardeşine okey oynamaya gitti şimdi:14:

oncelıkle calısan bır bayanmısın
cocukların yasları
babaya olan tutumları
yasadıgın cevre tutucu mu?
kendı aılenın sana olan yaklasımı
ve cocukların yarın buyudugunde onlara verecegın cevaplar tatmın edıyorsa ayrılık kolaylasır

E ama o sana ilgi gostermiyorsa sen ona goster.
Belki onunda ihtiyaci vardir.
Cocuklarini uyut aksam suslen puslen git yanina.
Esine yorgunlugunu unuttur ondan sonra konus soyle boyle diye.

oncelıkle calısan bır bayanmısın
cocukların yasları
babaya olan tutumları
yasadıgın cevre tutucu mu?
kendı aılenın sana olan yaklasımı
ve cocukların yarın buyudugunde onlara verecegın cevaplar tatmın edıyorsa ayrılık kolaylasır

çocukalrımın yaşları biri 28 aylık biri 10 aylık babalarına olan tutumları açıkcası anlayamıyorum okadar az görüyorlarki aslında hayır tutucu değil babam rahmetli annem kardeşimle yaşıyo annem kapısının herzamn açık olduğunu herzamn söler ama babasıyla büyümesinden taraftar.işte büyüdükelrinde vereceğim cevabı bilmediğimden size danışıyorum:14:

E ama o sana ilgi gostermiyorsa sen ona goster.
Belki onunda ihtiyaci vardir.
Cocuklarini uyut aksam suslen puslen git yanina.
Esine yorgunlugunu unuttur ondan sonra konus soyle boyle diye.

onun ihtiyacı olsa işten gelir karısının yanına zaten 9-10 gibi geliyo eve hergün çocukalrı uyutunca benim ilgilenmeme gerek kalamdan o yatakta benle ilgilenmek ister ama ben ruhsal olarak ilgi istiyorum ben akşama kadar 2 çocukla saate bakıyorum yeterki gelsin evde soluk olsun diyorum ama onun umrunda değil yemek yedi ve gtti okey oynamaya bende kendimi yalnız çaresiz hissediyorum artık bide ailesiylede görüşmüyorum sıkıntılardan dolayı karşılıklı oturuyoruz malesef

okadar çok konuştumki güzelliklede kvagylada ahk veriyo ama sonra yine aynı aslında bizim fikrimiz ayrı o ayrıı düşünüyo ben ayrı bunu 2 çocuk olduktan sonra anlamışız malesef

böyle erkekler tanıyorum eşiyle sadece akraba düğünlerine giden diğer vakitlerinin tamamını kahvede maçta orda burda erkek arkadaşlarıyla geçiren ama evinin ihtiyaçlarını sağlık problemlerini önemseyen,hala evliler hatta dede bile oldular,kadınlar da kendilerine benzer tarzda hayatlar kurdular çünkü,onlar da kız arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar,siz paylaşımların artması taraftarısınız ama eğer mümkün olmuyorsa siz de başka uğraşlar edinin,yuvanızı dağıtmayın çocuklarınız en azndan biraz büyüsünler lütfen

böyle erkekler tanıyorum eşiyle sadece akraba düğünlerine giden diğer vakitlerinin tamamını kahvede maçta orda burda erkek arkadaşlarıyla geçiren ama evinin ihtiyaçlarını sağlık problemlerini önemseyen,hala evliler hatta dede bile oldular,kadınlar da kendilerine benzer tarzda hayatlar kurdular çünkü,onlar da kız arkadaşlarıyla vakit geçiriyorlar,siz paylaşımların artması taraftarısınız ama eğer mümkün olmuyorsa siz de başka uğraşlar edinin,yuvanızı dağıtmayın çocuklarınız en azndan biraz büyüsünler lütfen

çok çok haklısınız ama bukadar küçük çocukal birşey yapamıyorumkii bi uğraş bulamıyorum doğru dürüst bi arkadaşım yok varsa yoksa annem.bende eşimden zaten en aızndan çocukalr büyüne kadar bana karşı bi fedakarlık istiyorum çünkü çok yalnızım ve bu yalnızlığımın farkındaa ee benim yanımda değil beni ağlatıyo ve benden müsade etmemi bile istemeden kzıdığımı bile bile gidiyo ve eve gelince hiçbirlşey yokmuş gibi davranıyo sonra huzur istediğini söylüyor.bende istiyorum o huzuru benim psikolojim yerle bir peki ben bu adamla neden evliyim?yanımda olmayacak 2 çocuğun sorumluluğunu sadece benim omuzlarıma yıkacaksa ben neden evliyim :14:

çok çok haklısınız ama bukadar küçük çocukal birşey yapamıyorumkii bi uğraş bulamıyorum doğru dürüst bi arkadaşım yok varsa yoksa annem.bende eşimden zaten en aızndan çocukalr büyüne kadar bana karşı bi fedakarlık istiyorum çünkü çok yalnızım ve bu yalnızlığımın farkındaa ee benim yanımda değil beni ağlatıyo ve benden müsade etmemi bile istemeden kzıdığımı bile bile gidiyo ve eve gelince hiçbirlşey yokmuş gibi davranıyo sonra huzur istediğini söylüyor.bende istiyorum o huzuru benim psikolojim yerle bir peki ben bu adamla neden evliyim?yanımda olmayacak 2 çocuğun sorumluluğunu sadece benim omuzlarıma yıkacaksa ben neden evliyim :14:

şuan ayrılırsanız ileride çocuklarınız sizi kesinlikle suçlayacaklardır bir de bununla uğraşırsınız,katlanılması eminim çok zordur ama bana öyle geliyor ki eşinin ailesiyle aranı düzeltirsen sorunlar bitecek gibi,eşin onlardan etkileniyor olabilir

sende haklısın canım çocukların çok küçükmüş eşinin yardımcı olması gerek çocuklara ilgi alaka göstermesi lazım. peki eşinle oturup konuştunmu beklentilerini boşanmayı düşündüğünü söyledinmi ? malesef bazı erkekler bencil oluyor işte sadece kendilerini düşünüyor ezilende kadın oluyor :50:

Evlatlarını Allah bağışlasın.Şimdi çok küçükler ve en zor zamanları...Biraz bunalmış olabilirsin.

Eşinden ilgi istemek en doğal hakkın.
Söylediklerinde haklısın ama bence boşanmadan önce biraz daha çaba göstermelisin.

Çocukları en azından haftada 1-2 gün,birkaç saat annene bırakıp kendine zaman ayırabilirsin.
Eşinle açıkça konuşup suçlamadan (sen şöylesin böylesin demeden),kendi beklentilerini anlatmaya çalışabilirsin.

evet dayanmasıda katlanmasıda artık çok zr olamay başladı artık çözüm arıyorum boşanmak geçiyo hep aklımdan ama büyüyünce çocukalrım ne dicem nasıl anlatcam nasıl başarcam bu şekildede çocukalrıma yetemiyorum çabuk sinirleniyorum sonrasında çok üzülüyorum ama elimden bişey gelmiyorki eşimin anne babasıyla konuşuyorum ama öle gelme gitmemiz yok kaynnam gelirde kayınpeder gelmez görğmcemle kesinlikle görüşmüyorumda görüşmemde onun olduğu ortama bile girmiorum onlardan etkileniyorsa bence şimdiden bitmesi daha hayrına ben katlandım fedakarlık yaptım onlara ses çıkarmadı bana çıkarmadı bana hak verir gider onlarada verir ama bana bişey demez eve karşı sorumsuzlupğu yok ama bana karşı çok sorumsuz:(

Neden çocukları suçlasın yahu?

Benim annem bana yaşadıklarını anlatsa, babamın benimle ilgilenmediğini söylese bu yüzden ayrıldığını söylese ben onu suçlayacak mıyım? Bilirim ki annem benim için en doğrusunu ister. Ama demekki olmamaış artık kaldıramayacak duruma gelmiş ki boşanmış babamdan diye düşünürüm. Böyle evli olup ilgisiz mutsuz bir beraberlikte çocuklar annelerini mutsuz ettiği için babalarını suçlamıyorlar mı o zaman?

Ayrıca boşanmayı neden sanki çocuklar babalarından da ayrılıyorlarmış gibi gösteriyorsunuz? Çocukla en iyi geçirilen zaman evd eolup tv izlemek akşam okeye gitmek değil, günde 2 saat 1 saat olsun onlarla konuşmak ilgilenmektir. Adam karısından ayrılacak çocuklarından değil.

Birde ben kadınların çocuğu olunca boşanmama kararlarını anlamıyorum. Evet biliyorum herkes mutlu yuvası olsun ister, kim kocasıyla boşanmak için evlenir ya? Ama napalım hayat bu. Bize maalesef istediklerimizi getirmiyor çoğu zaman. Bu bayanın atıyorum, 35 yaşında olduğunu düşünelim, 70 yaşına kadar yaşayacağını varsayarak, onun geri kalan 35 sene mutsuz yaşaması hangi vicdana sığar?

Ben annemin benim yüzümden 35 sene mutsuz olacağını bilsem annemi değil kendimi suçlarım. Benim yüzümden annem yalnız kalmış diye. Ya her kadının sevgiye ihtiyacı vardır. Neden hem benimle hem çocuklarıyla ilgilenmeyen bir insanı, sırf iyi insan ,kumarı dayağı yok diye çekeyim ya?

Bosanmak degil de, adamakilli karsina alip aglayip zirlamadan derdini anlatabilirsin.

En hanzo adam bile derdini anlayacaktir. Cocuklar seni asiri bunaltmis belli ki. Nefes almak istiyorsun bu da hakkin. Sonucta o iki cocugu tek basina yapmadin. Sorumluluklarini bilmeli, bekar bir ergen gibi davranmamali.

Evlatlarını Allah bağışlasın.Şimdi çok küçükler ve en zor zamanları...Biraz bunalmış olabilirsin.

Eşinden ilgi istemek en doğal hakkın.
Söylediklerinde haklısın ama bence boşanmadan önce biraz daha çaba göstermelisin.

Çocukları en azından haftada 1-2 gün,birkaç saat annene bırakıp kendine zaman ayırabilirsin.
Eşinle açıkça konuşup suçlamadan (sen şöylesin böylesin demeden),kendi beklentilerini anlatmaya çalışabilirsin.

arada bırakıyorum 2 tane olunca eve gelince ister istemez söyleniyo zaten bikaç saat sonra arıyo nerdesin die ee ben o şekildede bunalıyorum.okadar çok konuştumkiii en son cumartesi günü konuştuk konuşurken tamam diyo ama bildiğini okuyo.okadar biriktiki artık boğuluyorum

şiddet asla yok çok çok sinirlenince hakaret eder.genelde sakin bi yapıya sahip zaten
tabiki onlara karşı şiddette yok öle birşeye müsade etmem zaten
sigaradan başka bi bağımlılığı yok
beni ve çocuklarımı ihmal ediyor işte.ben sabahtan akşama kadar evdeyim akşam olsun gözüm saatte beklerim eşim gelsin en aızndan evde soluk olsun die zaten 9-10 gibi geliyor cumartesi dahil ama umursama ailesiyle aynı apartmandayız gider biyerlere hafta sonuda öle işi yoksa bizle olur ilgi sıfır hiçbirşey yok ağlarım neden ağlıyosun demez olaylara konuşarak çözüm bulmaz ben surat asarım oda asar kafasına göre davranır ama insan olarak hakkını yemem ama ben öle bunaldımki artık batıyor her yaptığı cumartesi evlilik yıldönümüzdü 5. yıl kavga ettik düzelir die umarken kardeşine okey oynamaya gitti şimdi:14:

çok zor cidden anlıyabiliyorum
burda sen onunla ilgilen falan diyenler olmuş ama kazın ayagı öyle degil malesef.

benim eşimde bu kadar degil ama aynı sayılır.işten gelir uzanır kolktuga hep tv izler ben dersem kavgayla çıkarız dışarıya.
yataktada aynı hep cinselklik bile benim zorlamamla yaşanır.eşim çok iyi ama yetmiyo malesefki.çokta seviyorum ama malesef hiç bişey yetmiyo hep benim zorumla bişeylerin olması sıkıyo bi yerden sonra.
boşanmanın zorluklarını bilemem ama çokta zorluk yaşamazsın heralde her çocuk babasına düşkündür ama eger mutsuzsan mutsuz bi evde büyümelerindense mutlu bi anne yada mutlu bi babayla büyürler

Back
X