İki küçük çocukla boşanmak

cocuklarin cok kucuk daha canim benim sana oldugu kadar babalarina da ihtiyaclari var evladlarinin yaslaribirbirine cok yakin onlar bizim yasama sebebimiz her zaman

ama bazen 2 cocugun sorumlulugunu tek basina yuklenmek agir gelebilir zaten gercek anlamda bosanmak degil bu iliskiyi canlandirmak ya da duzeltmek istegin bana gore

yazdiklarindan depresif bi durumda oldugunu cikariyorum bak ne yap biliyon mu haddim olmadan akil vermis olmayayim bazen ben de kendimi mutsuz his ederim ve yarin yeni bir gun derim yarin yeni bir gun olsun senin icin kendince bi seyleri degistir... biraz neselen cok sukur halimize sagligimiz yerinde evladlarimiz iyi esimizin bir isi var ailemiz destek butun bunlar + lar tabii sen ust uste 2 hamilelik 2 dogum 2 emzirme derken vucudun biraz yorgun dustu

kendin icin bedenin icin bir seyler yap once.. belki uzerindeki yorgunlugu isteksizligi gerilimi azaltacak alternatif bi seyler bulabilirsin

erkekler ya cocuk gibidir ya da karsilarindakini cocuk gibi gorurler. cocuklar ile ilgilenmekten onlara zaman kalmiyor ama zaman bulmaya calis fark edeceksin ki sen ilgilendikce o da seninle ilgilenmeye baslamis ben esimin gunduz giydigi tisortu gece kizimin yastiginin yanina koyardim esim bi gun merak edip sordu neden diye?

farkettim ki senin kokunu alinca cocugum daha rahat uyuyor dedim bu sihirli bi sozcuk oldu esim ve kizim arasinda cocugun babanin verdigi paradan ya da luksden daha cok onun ilgisine sevgisine kokusuna ihtiyaci oldugunu anladi sanirim kiii kizim dogdugunda esim 43 yasinda idi

her zaman kadinlarin daha fadekar olmasi gerekiyor maalesef ama bizler anne fitrati ile yaratildik eger mucadele etmek istemiyor ve kolayini secmek istiyorsan

birak gitsin esini bos ver

ama her erkegin ayri bir ozelligi olacak bence ilk once biraz caba goster eger hala ayni gidiyor ise terapisti dene hala bi ilerleme olmaz ise gerisi sana kalmis ama unutma bugun esin icin mucadele vereceksin ve bu son mucadelen olmayacak
l

Son düzenleme:
Birçok evlilik yaşadığını anlattığın gibi ilerliyor aslında.
Erkek mentalitesi evliliği bedensel algılıyor
kadın ise duygusal, ruhsal hissediyor. İçsel huzuru hissettiğinde ilerisi kendiliğinden geliyor zaten.
Erkeğin duygu ve his konusunda ne düşündüğünü henüz bilemiyoruz, belli değil çünkü.

ben burdan sizden akıl almak için sorunumu paylaştım tabikide paylaşcaksınız akıl vereceksiniz çok teşekkür ederim ben bugün yeni bir gün diye başlamıştım zaten ama ben sadece ilgi istiyorum evet bu dönemde çok yoruldum artık kaldıramıyorum ikiside bebek sonuçta bu çocukalrı ben tek yapmadımki ikincisi kazayla oldu aldırmanın günahını bildiğimden almadım ama şimdi acaba diyorum günahada giriyorum biliyorum ama tek dayanağım çocukalrım ama iştee onlarada yetemiyorum şu saat olmuş adam keyfinde ben tek başıma oturuyorum bana dediği tek şey ben çalışıyorum kendime zaman ayırmayayımmı haklı olabilir ama o en azından insan görüyo bense evde 2 çocukla dışarı çıksammı nasıl yaparım die die dğşünerek vazgeçiyorum zaptedemiyorum bazen çünkü tek başıma

Neden çocukları suçlasın yahu?

Benim annem bana yaşadıklarını anlatsa, babamın benimle ilgilenmediğini söylese bu yüzden ayrıldığını söylese ben onu suçlayacak mıyım? Bilirim ki annem benim için en doğrusunu ister. Ama demekki olmamaış artık kaldıramayacak duruma gelmiş ki boşanmış babamdan diye düşünürüm. Böyle evli olup ilgisiz mutsuz bir beraberlikte çocuklar annelerini mutsuz ettiği için babalarını suçlamıyorlar mı o zaman?

Ayrıca boşanmayı neden sanki çocuklar babalarından da ayrılıyorlarmış gibi gösteriyorsunuz? Çocukla en iyi geçirilen zaman evd eolup tv izlemek akşam okeye gitmek değil, günde 2 saat 1 saat olsun onlarla konuşmak ilgilenmektir. Adam karısından ayrılacak çocuklarından değil.

Birde ben kadınların çocuğu olunca boşanmama kararlarını anlamıyorum. Evet biliyorum herkes mutlu yuvası olsun ister, kim kocasıyla boşanmak için evlenir ya? Ama napalım hayat bu. Bize maalesef istediklerimizi getirmiyor çoğu zaman. Bu bayanın atıyorum, 35 yaşında olduğunu düşünelim, 70 yaşına kadar yaşayacağını varsayarak, onun geri kalan 35 sene mutsuz yaşaması hangi vicdana sığar?

Ben annemin benim yüzümden 35 sene mutsuz olacağını bilsem annemi değil kendimi suçlarım. Benim yüzümden annem yalnız kalmış diye. Ya her kadının sevgiye ihtiyacı vardır. Neden hem benimle hem çocuklarıyla ilgilenmeyen bir insanı, sırf iyi insan ,kumarı dayağı yok diye çekeyim ya?

sende haklsıın arkadaşım ben çocuklar için kadın hayatını mahfetmemeli die düşünenlerdendim ama işte çocuk olunca öle olmuyormuş.evet verdiğin örnektede çok haklsııın ve sana katılyıorum ama benim çocukalrım ilerde senin gibi düşünmezlerse bu onlar için bi sorun olursa sen suçlamadın ama benim çocukalrım beni suçlarsa?

Aynı benim eşimi anlatmışsınız. Okurken kendim tekrar yaşamış gibi geçmişe döndüm. Şuanda çalışıyorum şartlardan dolayı, size tek tavsiyem imkanınız varsa çalışın ilerde ne demek istediğimi anlayacaksınız. söyleyecek başka söz bulamıyorum. Allah yardımcın olsun arkadaşım.

bence çözülemeyeck bir sorun yok gibi..eşiniz hatalı davranmış ama boşanmaktan başka çareler bulabilirsniz..konuşun..olmadı bir süre kendi halibe bırakın..ya da siz onunla ilgilenin..2 çocuk var arada hemde belki yoruluyordur işte falan streslidir kendine göre...erkeklerin çoğuda bence böyle gibi..boşanırsanız daha mutlu olacağınızı düşünüyorsanız birşey diyemem

boşanıncada mutlu olmayacağım bunu iyi biliyorum ama en azından beklentim olmayacak kendimi bukadar değersiz hissetmicem şu saat olmuş büyük oğlumla daha gelmediler okadar çok konuştumki hak vermesine veriyo ama icraat yok bende ona kızıyorum çalışma imkanından bahsetmişsin arkadaşım ama çocuklar bukadar küçükken imkansız gibi birşey bakacak kişi yok kaynanam bakmaz annemde 2 si zor gelir

Büyük oğlun henüz çok küçük.Bu saatte uyuyor olması gerekirdi.
Çocukların uyku saatlerini düzenlersen,hem daha rahat edersin,hem de eşinle zaman geçirebilirsin.

Önümüzdeki sonbaharda,büyük oğlunu yarım gün yuvaya yazdırabilirsin.
Küçüğü pusete koyup abisini bırakmaya-almaya çıkarsınız.Böylece biraz gezersin veya diğer velilerle tanışıp zaman geçirirsin.

böyle bir evlilik yaşayan ne ilksin, ne sonsun, ne de teksin canım... hiçbirşey dörtdörtlük olmuyor işte.. Allah biryerden verirken biryeri eksik bırakıyor ki sabır sınavını gerçekleştirsin... eğer boşanırsan annenin evinde daha mı mutlu olacaksın... hayır... kendi eşyan düzenin olmayacak... çocuklarına annen kardeşin kızsa ağrına gidecek daha çok üzüleceksin.. bence çocukların biraz büyüyünce rahat edeceksin bide okula başladıkları zaman seninde çevren genişleyecek yeni arkadaşlar bulacaksın okula gide gele.. ben çocukları okula giden arkadaşlarıma bakıyorumda daha çocuklar kaynaşmadan anneler kaynaşmış gün yapıyorlar... sadece biraz sabret birkaç seneden zarar gelmez..

İki küçük çocukla kurduğun dünyadan farkında olmadan eşini soyutlayan sen olabilir misin tatlım.
Önce yanlızlık hissiyle boğuşmuş, sonra da evlilik içinde kendine ayrı bir dünya kurmuş olabilir mi?
Anlaşılan bu tıkanıklığı, ikiniz karşılıklı çözemeyeceksiniz. İlişki uzmanından yardım almanızı öneririm.
Eşler genellikle boşandıktan sonra kendilerini mercek altına almayı tercih ederler. Oysa boşandıktan
sonra yapılan özeleştirinin biten evliliğe hiç bir yararı yoktur. Olsa olsa yapılacak ikinci evliliğe faydası
vardır. İçinde bulunduğun durumda onun yeteri kadar yanında olamamasından yakınırken, tamamen
hayatından çıkmasını istiyor olamazsın. Uyum içinde sürdürüldüğünü düşündüğümüz pek çok evlilik,
içinde bulunduğun durumu sorun etmeyenlerin evliliğidir.
Şu an bir tek sorunla başedecek enerjiyi bulamazken, boşandıktan sonra karşılaşacağın sayısız sorun
için nasıl bir enerji kaynağı bulacaksın? Evlilik rutine oturduğunda, kadınların çoğu eşlerinin ilgisizliğinden
şikayet ederken, aynı durumdaki erkek rutinden çıkmayı başarır. Örneğin; Halı saha grubuna katılır.
Okey turnuvaları düzenler. Altılı ganyanla hayatına farklılık katar. Kadınlar da kendi hayatlarını renklendirmek
şöyle dursun, erkeklerin renklenmesine bile karşı çıkar.
Annenin evinde ise, eşinin bu çok uzak ilgisini bile bulamayacaksın. Emin ol şu an senin eşinden beklediğin
ilgiyi, annenler senden bekleyecekler.

arada bırakıyorum 2 tane olunca eve gelince ister istemez söyleniyo zaten bikaç saat sonra arıyo nerdesin die ee ben o şekildede bunalıyorum.okadar çok konuştumkiii en son cumartesi günü konuştuk konuşurken tamam diyo ama bildiğini okuyo.okadar biriktiki artık boğuluyorum

Erkekler ufak çocuklar için anne kadar sabırlı olamıyor. Hele ki iki çocuğa biraz zor bakarlar.

Ama boşanmak en son çaren olmalı. Bir akşam çocukları annene bırak 2-3 saatliğine oturup enine boyuna konuşun.Eşine isteklerini söyle, onunda senden isteklerini söylemesini iste. Bir orta yol bulursunuz. Baktın aynı tas aynı hamam kendini boşanarak mutlu, huzurlu hissedeceksen bunu eşinle paylaşmalısın. Kendince boşanacam demek çözüm değil. Ama çocuklardan dolayıda bunalıma girmiş olabilirsin. eğer böyle bir durumun varsa evliliğinden çıkarma bence.

Eğer ayrılırsanda çocuklarım beni suçlar deme. Büyüdüklerinde enine boyuna anlatırsan anlarlar illa ki. Eğer bu evlilik seni yıpratıyorsa, mutsuzsan çocuklarını sen mutsuzken zaten mutlu edemezsin.

Seni çok iyi anlıyorum. Benimde 17 aylık bir kızım var. Çok hareketli. bazı günler çok yoruyor. Akşam olsada eşim gelsede yardımcı olsa diye gözüm saatte kalıyor. Çocuk insanı çok yoruyor. sende bir de ufak ufak iki tane varmış.

Allah yardımcın olsun canım.Dayanamayacak dereceye gelmişsin belli.

Evlilik 2 kişiyle oluyor.Ama eşin tüm sorumluluğu sana bırakmış.Çocukların babaya da ihtiyacı var ama,normal günde bile yanlarında olmayı tercih etmiyor ki eşiniz...

Boşanmak gibi bir şey düşündüğünü eşin biliyor mu?Tepkisi ne merak ettim...

Acaba bir kaç gün annenin yanına gitsen hem eşinden ayrı kalıp düşünme imkanı bulursun,hem belki eşin kıymetini anlamış olur.Bence bu iyi bir çözüm gibi gözüküyor.

İnşallah eşin çok daha ilgili biri olur...

Sen bol bol öp kokla çocuklarını,çok sıkıntıda çeksen büyüyecekler nasılsa.Her şey de hayır vardır.2 çocuk kolay değil.Yaşları yakın.Allah sabır versin sana.Yuvanı kurtarmak için huzur versin...

eşinle son birkez konuşmayı dene çünkü evliliğini bitirmen için çok fazla neden yok.çocukların çok küçük,bunlar aşılamayacak sorunlar değil.eşin tipik erkek davranışları sergiliyor,bildiğin odunumsu bir adam.bazen acaba onlardan fazlasını beklemek haksızlık mı diye düşünüyorum,belki yetenekleri bu kadardır:9:..o aile apartmanından taşının ve bu evliliğe bir şans daha verin bence.

anladığım kadarıyla sizden çok bir şey beklemediği gibi bir şey de vermiyor.

o zaman sizde onun ihtiyaçlarını ihmal etmeyi deneyin en sevdiği şeyi vermeyin mesela belki dikkatini çekebilirsiniz.

eşimin ailesi yüzünden sıkıntılar yaşadığımda uzaklaşmak için bikaç kere anneme gittiiğimden ve herkese laf anlatmaktan bıktığım için şuan anneme gidemiyorum net kararımı versem verebilsem yine gider uzun bi süre kalırım ikimiz içinde iyi olur ama sonrasıda var herkes soruyo irdeliyo ben onlardanda yoruldum bu aile apartmanından çıkmak için ne mücadeleler verdim bir bilseniz ama eşim annesinin lafları yüzünden kabul etmiyor elalem ne dermiş dost varmış düşman varmışşş ee kayınpederde gittiğimiz yerdede huzur vermez burda oturmamın sebebi zaten kayınpeder....hayır erkeklere haksızlık yapıldığını düşünmüyorum ben sevgiliyken,sözlüyken,nişanlıyken kendilerini belli etsinler ozamn kii ben eşime senden ne para istiyorum ne mülk ben sevgiye açım sevgi isityorum huzur istiyorum evlenene kadar hep bunu söledim madem kendini biliyoduda ne die evlendi yada neden evleniyorlar.akşam mesaj attım ağladığımı bildiği halde bikez ağzını açıp noldu konuşalım yada ne bilim mesaj hakkında bişeyler söleseydi her defsındada aynısını yapıyo gerçii...dün geceden beri bi psikolğa gidip danışsammı durrumumu ona göremi hareket etsem diye düşünüyorum.evlilik terapistine eşime sölesem kabul eder ama ilk önce benim iyi olmam gerekiyor diye düşündüm ben ama sağlıklı kararlar alamadığım için size danışmak istedim ne dersiniz?:26:

anladığım kadarıyla sizden çok bir şey beklemediği gibi bir şey de vermiyor.

o zaman sizde onun ihtiyaçlarını ihmal etmeyi deneyin en sevdiği şeyi vermeyin mesela belki dikkatini çekebilirsiniz.

ilk yıllarımda eşim beni üzsede aman benden soğumasın die kendimden çok ödün verdim şimdi ise soğursa soğusun deyip dediğiniz gibi ihmal ediyorum bazı şeylerden ama o çocukalrdan dolayı ihmal ettiğimi vermediğimi düşünüyor işte illa kıymet değer anlaması için kaybetmesimi lazım :14:

Eşin terapist fikrine sıcak bakıyorsa hiç zaman kaybetmeden gidin derim.

Bazen söylemek istediklerimizi doğru yolla anlatamıyoruz ve ters tepki alıyoruz.
Eşin senin yakınmalarını dırdır veya huysuzluk olarak görüyor olabilir.
Terapist asıl konulara parmak basıp sorunlarınızı çözmekte uygun yol bulacaktır.

Eşin terapist fikrine sıcak bakıyorsa hiç zaman kaybetmeden gidin derim.

Bazen söylemek istediklerimizi doğru yolla anlatamıyoruz ve ters tepki alıyoruz.
Eşin senin yakınmalarını dırdır veya huysuzluk olarak görüyor olabilir.
Terapist asıl konulara parmak basıp sorunlarınızı çözmekte uygun yol bulacaktır.

çok haklısında ilk önce benim psikolojik dururmumu düzeltmem gerekmezmi canım okadar sinirlerim harapkii orda ters tepki vermektewn korkuyorum açıkcası.

Psikoloğa gidersen zaten büyük ihtimalle eşinle de görüşmek isteyecektir.
Şu an kendini nasıl rahat hissedeceksen o yolu izle bence.
Ama daha fazla zaman kaybetmesen iyi olur.Bir yerden başlamak lazım.

çok haklısın hemen araştırmaya başlıyorum eşimlede konuşcam inşallah dediğim gibi kabul eder çok yüksek ihtimal vakitsizlikten kabul etmez ama en azından ikna etmeye çalışcam yoksa benim durumum pek parlak görünmüyoır ii gelceğini hissetmiyorum ama en azından elimden geleni yapmak istiyorum sonucu beni çok üzmesin diye

Back
X