İki küçük çocukla boşanmak

evet haklısın ama çözümü yok ve 2 çocukla bu kadar basit değilmi?peki sonra ??

hiç basit değil....
senin önce kendini güçlü hissetmen lazım çocukların için...
sonrası için planlar yapman lazım.....
çalışacakmısın çocuklara kim bakacak..
bu halinden daha iyimi yoksa kötü mü olacak bunlar hep senin kararına kalmış şeyler...
zorluklar herzaman olur hayatta...

hiç basit değil....
senin önce kendini güçlü hissetmen lazım çocukların için...
sonrası için planlar yapman lazım.....
çalışacakmısın çocuklara kim bakacak..
bu halinden daha iyimi yoksa kötü mü olacak bunlar hep senin kararına kalmış şeyler...
zorluklar herzaman olur hayatta...

kendimi güçlü hissetmediğim için buraya konu açtım açıkcası
yazdıklarınızdan tecrüblerinizden faydalanarak yapabilirmiyim die sordum
çalışmayacağım bu şuan için mümkün değil 2 çocuğa bakcak kimse yok.
bu halimden iyimi olcak kötümü olcak açıkcası kestiremiyorum.
iyi olcak diyorum ama ilerisi için korkuyorum annemde burdan dahamı mutlu olcam acaba diye düşünüyorum.
zorluklar herzaman oluyo ben herzaman çocuk için kişi kendini feda etmemeli die düşünüyodum çocuğum olmadan önce ama hiçte okadar basit olmuyormuş malesef:50:

Canım ben sana şöyle böyle yap demiyeceğim ben direkt olarak kendi yaşadıklarımı anlatıp kendi çözümümü daha doğrusu geçici çözümümden bahsedeyim.İki küçük oğlum var 38 yaşında ve 13 yıllık evliyim.Eşimle flört ederek evlendik.Benimki mantık evliliği idi.İlk başlarda sevmiyordum ama öyle bir çaba harcadı ki sonunda onu o kadar çok sevdim ki..Ama ne yazık ki yıllar geçtikçe bana olan ilgisi kayboldu gitti.kavgalar sürtüşmeler,hır gür, barışmalar.Ben evlenince başka bir şehirde yaşıyorduk ve destek alabileceğim kimsem yoktu.Kimselere anlatamadım sıkıntılarımı ailem üzülmesin diye hep mutlu rolü oynadım.Her kavganın sonunda duyduğum hakaretlerden artık kendime güvenim kalmamaya başlamıştı.Evlenene kadar büyük bir şirkette Genelmüdür olarak çalışıyordum evlenince işi bıraktım.Çok sosyal ve aktif bir yapım vardı girdiğim her ortamda hemen kaynaşır ve sevilirdim.Evlendikten sonra hele ki kavgalar ve hakaretlerden sonra öylesine sinmişim ki bir de baktım kişiliğimi yitirmişim.İki oğlumuz oldu biri 5.5 diğeri4.5 yaşında şu an.Kötü diyemem Çok iyi bir baba oğullarıyla ilgili ve her zaman sevgi dolu.Genel anlamdada çok iyi bir insan.Herkes tarafından sevilir..Gelgelelim ben yaşadıklarım sonunda ona olan tüm sevgimi kaybettim.Eve adım attığı anda ben agresifleşiyorum ne yüzünü görmek ne sesini duymak istemiyorum.Günlerce ne uyudum ne ağzıma bir lokma ekmek koydum hep düşündüm ne yapacağım nasıl yapacağım diye.Hatta buraya bile yazdım nasıl boşanırım nasıl nafaka alırım vs. diye.Avukat arkadaşlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra aldım eşimi karşıma boşanmak istediğimi boşanma işlemlerinin nasıl başlatılacağını çocukların velayetlerini anlattım.uzun uzun beni dinledikten sonra kendisine daha doğrusu bize bir şans daha vermemi istedi.Ben de açık olarak artık onu sevmediğimi eğer mücadele verebilecek ise bu evlilik için tek başına mücadele vereceğini çünkü benim artık bizim ile ilgili hiç bir gelecek hayalim olmadığını ve kararımı verdiğimi söyledim.Ona tam 1 yıl süre tanıdım bu süre zarfında bana kendini yeniden sevdirecek bu evlilik için mücadele edecek gerçekten bu evliliği beni istediğini bana hissettirecek ki bende ona yeniden şans vereceğim..Evet 1-2 ay oldu bu konuşmalarımız geçeli.Ayrı yatıyor çok fazla konuşmuyoruz en azından ben onunla konuşmuyorum.Akşam eve gelir sofrayı hep beraber hazırlar oturur yemeğimizi yer hep beraber toplar kaldırırız.Çayı o koyar getirir oturur içeriz konuşmaya çalışır ama ben pek dinlemem çünkü hala içimden gelmiyor.Elinden geldiğince ilgi göstermeye çalışır....Nihayetinde bekliyoruz bakalım bir yılın sonunda ne olacak..Dilerim senin ve evlatların için de en hayırlı kararı alırsın.

Canım ben sana şöyle böyle yap demiyeceğim ben direkt olarak kendi yaşadıklarımı anlatıp kendi çözümümü daha doğrusu geçici çözümümden bahsedeyim.İki küçük oğlum var 38 yaşında ve 13 yıllık evliyim.Eşimle flört ederek evlendik.Benimki mantık evliliği idi.İlk başlarda sevmiyordum ama öyle bir çaba harcadı ki sonunda onu o kadar çok sevdim ki..Ama ne yazık ki yıllar geçtikçe bana olan ilgisi kayboldu gitti.kavgalar sürtüşmeler,hır gür, barışmalar.Ben evlenince başka bir şehirde yaşıyorduk ve destek alabileceğim kimsem yoktu.Kimselere anlatamadım sıkıntılarımı ailem üzülmesin diye hep mutlu rolü oynadım.Her kavganın sonunda duyduğum hakaretlerden artık kendime güvenim kalmamaya başlamıştı.Evlenene kadar büyük bir şirkette Genelmüdür olarak çalışıyordum evlenince işi bıraktım.Çok sosyal ve aktif bir yapım vardı girdiğim her ortamda hemen kaynaşır ve sevilirdim.Evlendikten sonra hele ki kavgalar ve hakaretlerden sonra öylesine sinmişim ki bir de baktım kişiliğimi yitirmişim.İki oğlumuz oldu biri 5.5 diğeri4.5 yaşında şu an.Kötü diyemem Çok iyi bir baba oğullarıyla ilgili ve her zaman sevgi dolu.Genel anlamdada çok iyi bir insan.Herkes tarafından sevilir..Gelgelelim ben yaşadıklarım sonunda ona olan tüm sevgimi kaybettim.Eve adım attığı anda ben agresifleşiyorum ne yüzünü görmek ne sesini duymak istemiyorum.Günlerce ne uyudum ne ağzıma bir lokma ekmek koydum hep düşündüm ne yapacağım nasıl yapacağım diye.Hatta buraya bile yazdım nasıl boşanırım nasıl nafaka alırım vs. diye.Avukat arkadaşlardan gerekli bilgileri aldıktan sonra aldım eşimi karşıma boşanmak istediğimi boşanma işlemlerinin nasıl başlatılacağını çocukların velayetlerini anlattım.uzun uzun beni dinledikten sonra kendisine daha doğrusu bize bir şans daha vermemi istedi.Ben de açık olarak artık onu sevmediğimi eğer mücadele verebilecek ise bu evlilik için tek başına mücadele vereceğini çünkü benim artık bizim ile ilgili hiç bir gelecek hayalim olmadığını ve kararımı verdiğimi söyledim.Ona tam 1 yıl süre tanıdım bu süre zarfında bana kendini yeniden sevdirecek bu evlilik için mücadele edecek gerçekten bu evliliği beni istediğini bana hissettirecek ki bende ona yeniden şans vereceğim..Evet 1-2 ay oldu bu konuşmalarımız geçeli.Ayrı yatıyor çok fazla konuşmuyoruz en azından ben onunla konuşmuyorum.Akşam eve gelir sofrayı hep beraber hazırlar oturur yemeğimizi yer hep beraber toplar kaldırırız.Çayı o koyar getirir oturur içeriz konuşmaya çalışır ama ben pek dinlemem çünkü hala içimden gelmiyor.Elinden geldiğince ilgi göstermeye çalışır....Nihayetinde bekliyoruz bakalım bir yılın sonunda ne olacak..Dilerim senin ve evlatların için de en hayırlı kararı alırsın.

ne güzel eşin şans istemiş 1 sene içinde seni kaybetmemek için çabalayacak ben bunun için eşime güvenmiyorum boşanma taraftarı olmasada ben boşancam seni sevmiyorum dedikten sonra eşin gibi çabalamak istediğini söylemeyecektir.en azından çabalayacığını bilsem senin gibi karşısına geçer konuşurdum en azından benim için çabalaması bile önemli böle çaba bile hissedemiyorum.
haddim değil sana akıl vermek yada şöle yap demek ama bence eşin böle bir çaba içerisine girmişse sende çabala sevmek için olmasa bile birlikte olabilmek huzur bulmak için.çocukların var büyüdüklerinde neler yaşayacaklar kimbilir ben buyüzden cesaret edemiyorum ama senin eşin en azından çaba sarfediyo bişeyler yapmak istiyo sen bu konuda şanslısın ama bende böle küçücük bi çaba görsem elimden geldiğince ilgi değil elimden gelenin en fazlasını göstermeye çalışırım ama ben hiç sanmıyorum böle etkili olacağını:50:

kendimi güçlü hissetmediğim için buraya konu açtım açıkcası
yazdıklarınızdan tecrüblerinizden faydalanarak yapabilirmiyim die sordum
çalışmayacağım bu şuan için mümkün değil 2 çocuğa bakcak kimse yok.
bu halimden iyimi olcak kötümü olcak açıkcası kestiremiyorum.
iyi olcak diyorum ama ilerisi için korkuyorum annemde burdan dahamı mutlu olcam acaba diye düşünüyorum.
zorluklar herzaman oluyo ben herzaman çocuk için kişi kendini feda etmemeli die düşünüyodum çocuğum olmadan önce ama hiçte okadar basit olmuyormuş malesef:50:

ben aldatıldım canım hem de çok can yakıcı bir şekilde:5:çocuklarım için bir şans verdim bu kararı vermek çok zordu ama çocuklar olunca insan tek kendini düşünemiyor senden önce onlar geliyor eğrisi doğrusu artılar eksiler gitsem ne olur kalsam ne olur hepsini tartıyorsun düşünüyorsun bu nedenle seni çok iyi anlıyorum annelik zor işte bencil olamıyorsun:50:Allah hakkımızda hayırlısını versin verdiğimiz kararlardan pişman etmesin canım:31:

ben aldatıldım canım hem de çok can yakıcı bir şekilde:5:çocuklarım için bir şans verdim bu kararı vermek çok zordu ama çocuklar olunca insan tek kendini düşünemiyor senden önce onlar geliyor eğrisi doğrusu artılar eksiler gitsem ne olur kalsam ne olur hepsini tartıyorsun düşünüyorsun bu nedenle seni çok iyi anlıyorum annelik zor işte bencil olamıyorsun:50:Allah hakkımızda hayırlısını versin verdiğimiz kararlardan pişman etmesin canım:31:

yanlış anlama canım şahsım adına konuşuyorum ben senin yaşadığın durumu yaşasam ayrılmam çok daha kolay olurdu en azından çocuklarıma büyüyünce vereceğim cevaplar tatmin edecektir ben bu yüzden cesaret edemiyorum.benimde bir abır noktam var hakkımızda hayırlısı canım amiiin inşallah:34:

yanlış anlama canım şahsım adına konuşuyorum ben senin yaşadığın durumu yaşasam ayrılmam çok daha kolay olurdu en azından çocuklarıma büyüyünce vereceğim cevaplar tatmin edecektir ben bu yüzden cesaret edemiyorum.benimde bir abır noktam var hakkımızda hayırlısı canım amiiin inşallah:34:

eşim özür diledi pişmanlığını dile getirdi bir daha böyle birşey olmayacak dedi bende çocuklarımı düşünerek affettim en azından Allah korusun ilerde böyle bir durumu tekrar yaşarsam ben herşeyi denedim babanız şansını değerlendiremedi diyebilirim içim rahat olsun vicdanım rahat etsin istedim ben anne olarak kadınlık gururumuda sildim attım çocuklarıma verecek cevabım olsun diye ama çok zor çok kötü bir durum içimde kendimle savaşıyorum :5:Allah kimseye yaşatmasın inşallah bundan sonra mutlu oluruz canım:31:

eşim özür diledi pişmanlığını dile getirdi bir daha böyle birşey olmayacak dedi bende çocuklarımı düşünerek affettim en azından Allah korusun ilerde böyle bir durumu tekrar yaşarsam ben herşeyi denedim babanız şansını değerlendiremedi diyebilirim içim rahat olsun vicdanım rahat etsin istedim ben anne olarak kadınlık gururumuda sildim attım çocuklarıma verecek cevabım olsun diye ama çok zor çok kötü bir durum içimde kendimle savaşıyorum :5:Allah kimseye yaşatmasın inşallah bundan sonra mutlu oluruz canım:31:

amin canım benim sana neden affettin deme haddim değil cevap verirkende ben böle durumda karşılaşsam en azından cevabım hazır ALDATILDIM diyebilirdim diye düşündüğüm için sölemiştim.çocuklar için tamamda mesela sen artık güvenebiliyormusun eskisi gibi yada ben eskisi gibi mutlu olabilirmiyim bu adam değişmedikçe dediğin doğru ama çok zor kendinle,içinle savaşıyorsun bende bu durumdayım ama sen daha acısını yaşamışsın ve eminimki kahroluyosundur yaşamadım ama anlayabiliyorum ALLAH yardımcımız olsun canım cennet annelerin ayakları altındadır inşallah bizde ebedi yaşantımızda mükafatımızı alırız.:14:

Canım benim senin düşüncelerinden anladığım boşanırım kelimesini sadece ağzın söylüyor kalbin değil. Boşanmak için son noktaya gelmen boşanmaktan başka çaren olmaması lazım. O psikolojide olsaydın annenin yakınında olması inanki sana ilaç gibi gelirdi acabalarla boşanma kararı alınmaz. Alınırsada sonunda pişmanlıklar yaşanır. Bence kocanı şimdilik umursamamayı öğren bir süre uzak dur. İlgi istiyorum falan deme. Kendine zaman ayırmaya çalış. Kendini terapi yap. Eşini çok ipleme. Zamanla o da aa ne oluyor bu hatuna diyip sendeki değişikliği irdelemeye çalışacaktır. Tüm diğer seçenekleri denemişsin. Bir de bunu dene bakalım. Ne olacak. İyi şanslar.

Canım benim senin düşüncelerinden anladığım boşanırım kelimesini sadece ağzın söylüyor kalbin değil. Boşanmak için son noktaya gelmen boşanmaktan başka çaren olmaması lazım. O psikolojide olsaydın annenin yakınında olması inanki sana ilaç gibi gelirdi acabalarla boşanma kararı alınmaz. Alınırsada sonunda pişmanlıklar yaşanır. Bence kocanı şimdilik umursamamayı öğren bir süre uzak dur. İlgi istiyorum falan deme. Kendine zaman ayırmaya çalış. Kendini terapi yap. Eşini çok ipleme. Zamanla o da aa ne oluyor bu hatuna diyip sendeki değişikliği irdelemeye çalışacaktır. Tüm diğer seçenekleri denemişsin. Bir de bunu dene bakalım. Ne olacak. İyi şanslar.

hayır sadece cesaret edemiyorum.kocamdan nefret etmiyorum ama seviyorumda diyemiyorum sevmiyorumda.bana ailesinle yakınlığımız yaşatılanlar kocamın ilgisizliği iki çocuk ağır geldi sanırım boşanırsam budurumdan mutlu olabilirmiyim acaba diyorum boşanmazsam bu şekilde yaşayabilirmiyim acaba diyorum.açıkcası öle bir çıkmazdayımki gitsemmi canım çok yanar kalsammı daha çok yanar acaba diyorum.evet acabalarla alınmaz ama çıkar yol kalmayınca yada öle hissedince acabalara kalıyo işin ne boşanmak istyiorum nede bu evde yaşamak istiyorum.tavsiyeni dinleyip uygulayacam teşekkür ederim bide böle yapalım bakalım:34:

yuva yıkmak kolayda kurmak zor derler, anlaşılan tek eksik ilgi bence annenin sana yakın olması da seni körüklüyor anneler arka çıkıyor yaa insanın koyup gidesi geliyor bence eşinle oturup bunun böyle gitmeyecegi böyle giderse ayrılmak zorunda bile kalabileceginizi konuş, pazar gunleri kayınvalidene yada annene çocukları bırakıp birkac saat gezebilirsinz baktın ki o bunları kabul etmiyor o evden çıkıp gideceginde sen ondan önce davran sen çıkıp git koy çocuklarını da o zaman anlasın hanyayı konyayı
cocuklarda daha çok küçük alıp parka bahçeye götürseniz diyecegim ama babasıyla yapabilecegi oyuncaklar alabilirsin 28 aylık ogluna hadi bunu babanla yapın diye teşvik edebilirsin
iki yavrunu babalarından ayrı büyütmeni gerektirecek derin bir konu yok gibi sanki orta da bence pes etmeden biraz daha çabala canım enazından çocuklar için.

kusura bakma ama dost acı söyler
senin bahsettiklerin sevgiliden ayrılma nedenleri ama 2 çocuklu bir kadının boşanma nedenleri kesinlikle değil
bağımlılık, kumar, şiddet, aldatma, hakaret, kötü muamele yok
ilgisizlik ve sevdiğimden emin değilim gibi konuları çocukları yapmadan düşünmeliydin maalesef
ileride çocuklarına hesap veremezsin seni haklı görmezler haksız da değiller
iyi düşün derim bu kuruntuları kafandan at ve mutlu olmaya bak.

çocukların daha çok küçük bence sen eşinin ilgisizliğinden değil küçük çocuklarla uğraşmaktan bunalmışsın bu da normal bişey evet insan iki küçük çocukla bunalabilir ama bu geçici bir süreç biraz daha sabır bence

Son düzenleme:
kusura bakma ama dost acı söyler
senin bahsettiklerin sevgiliden ayrılma nedenleri ama 2 çocuklu bir kadının boşanma nedenleri kesinlikle değil
bağımlılık, kumar, şiddet, aldatma, hakaret, kötü muamele yok
ilgisizlik ve sevdiğimden emin değilim gibi konuları çocukları yapmadan düşünmeliydin maalesef
ileride çocuklarına hesap veremezsin seni haklı görmezler haksız da değiller
iyi düşün derim bu kuruntuları kafandan at ve mutlu olmaya bak.

çocukların daha çok küçük bence sen eşinin ilgisizliğinden değil küçük çocuklarla uğraşmaktan bunalmışsın bu da normal bişey evet insan iki küçük çocukla bunalabilir ama bu geçici bir süreç biraz daha sabır bence

iyi düşünmek istiyorum zaten ama iyi düşünebilsem aklımın ucundan bile geçirmezdim ayrılığı.ben kayınvalidemle,kaynımla,görümcemle aynı binada otuyorum şuan görümcem karşımda vede gecenin 11 de büyük oğlumu özledim die almaya geliyo yAtma saati olduğu halde ben sadece düşüncesizliğinin bi tanesini söylüyorum ve eşim bişey demeden gönderiyo ben daha yeni barıştım görümcemle eşim için. ailesiyle çok büyük problemler yaşadık ama ben eşim için sabrettim halada ediyorum.ama tek taraflı fedaKarlıklarda insanın canına yetiyo.sabahtan işe gider bi işi olmadıkça gelene kadar arayıp sormaz görümcem zırt pırt kapımda hergün her saat abartmıyorum bu evden çıkalım daha huzurlu olcaz diyorum ailesinin etkisinden kurtulamayıp çıkmam diyo evet geçecek belki ama benim ömrümdende geçiyo.
buarada ben ilk çocuğum olana kadar hiç sıkıntı yaşamadım kusura bakmayında müneccim değilim bilseydim yapmazdım zaten ikincide anlaşıldığı gibi kaza oldu napsaydım aldırsamıydım sizce??

okadar çok konuştumki güzelliklede kvagylada ahk veriyo ama sonra yine aynı aslında bizim fikrimiz ayrı o ayrıı düşünüyo ben ayrı bunu 2 çocuk olduktan sonra anlamışız malesef

2 çocuk olduktan sonra değişen bişiler var demek ki.. biraz sabredin.. ben bazen boşanma olaylarını görünce annanelrimizn dedelerimiz 50-40 yıl nasıl evli kaldıklarını düşünüyorum.. ama gerçktn dşnmk lazım onlar niye boşanmadılar ? evliliklerini nsl dvm ettirdiler ?

canım sana tavsiyem bu konuyu uzun uzun esınle konusman bızım babamız 7.5 aylıkken terk ettı bızı ve ben o kadar zorlandım anlatamam emen bı cocgu bırakıp calısmak evın sorumluluğu kızıma sımdı babasıyla neden ayrıldıgımızı ılerde nasıl bahsedecegımızı dusunuyorum cok zor esım bı kere 0olsun görmeye gelmıyo kızını bende babasız buyudum anneanne dede yanınd ama ınan tahmın ettgın gıbı olmuyo hıc bişey....

merhaba arkadaşlar benim size bir sorum olacak 2 küçük çocuğunuz varken boşanmanın zorluğu nelerdir?eşim çok iyi bir insan ama iyi bir koca değil.malesef annemle benim bulunduğum ev yakın zorlukları nelerdir 2 çocukla cesaret edemiyorum sadece?banada ayrdımcı olurmusunuz?sizce çocukalrım için sabretmelimiyim yoksa kendi huzurum için vazgeçmeliymiyim?
sana boşanmayı düşündüren ne?

bence sen çok bunalmışsın.direk boşanma değilde eşinle konuş birazcık ayrı kalalım ikimizinde düşünme fırsatı olsun de. daha sonra eminim ki çokta büyütüleck şeyler değilmiş ne olursa olsun evim diyeceksin çünki çocukların çok küçük boşanmayı düşünmen için ilk önce kafanda tam bitmesi gerek.daha sonra kendini suçlamaman için , o yüzden biraz zaman ve bu uzaklaşma eşinede ders olur bence toparlarsınız. 2 çocuğum var boşandım yaşadığım zorlukları ben biliyorum :50:

Back
X