İki sahipli kedicik

Kızım kedileri çok seviyor ve ne zaman görse çok sevinip kedi peşine düşüyor. Kedilerse hep kaçıyorlar ondan. Komşumun kedisi var, başlarda o da kaçıyordu ve saklanıyordu. Yeni yeni görünmeye başladı kızıma ama hala deli gibi korkuyor belli ki. Kızım yaklaşırsa inanılmaz tıslıyor, geriliyor ve bu defa da ben çok korkuyorum. Daha önce arkadan gelip bacağıma saldırmışlığı var bir kaç kere. Komşumu da defalarca hastanelik etti. Kolu bacağı şişti, yine de seviyor ve kızıma zarar vermeyeceğini söylüyor. En çok ben korkuyorum sanırım.

Konuya döneek olursak iki evli olma kısmını tam anlamadım. Bir evde kedi ya istenir ya istenmez. Yani haftanın 4 günü kediye bakmakla hep bakmak arasında nasıl bir fark oluyor? Komşunuzun eşi istemiyorsa nasıl bazı günler bakıyorlar ki? Bebek açısından da ben cesaret edip bakamazdım. Eminim evde bi kedi olsa kızım kumunu elleriyle saçardı etrafa, suyunu içerdi mama kabından. Mamasını bile yemeye kalkabilirdi. Emeklerken üstü başı kedi tüyü olurdu ve muhtemelen birazını da yutardı elini ağzına sokmaya bayıldığı için.
Komşum evde olmuyor, ya da kayınvalidesi hasta ve kedi istemiyor bunun gibi zamanlarda ben bakıyorum. Benim hastane işlerim oldugu zaman o bakıyor. Eşim evde değilken almıyordum mesela başta. Bi de komşum ilk tecrubesi oldugu için destek arıyor, cesaret edemiyor.

Bir veteriner tavsiyesi izlemiştim ikinci bir kedi geldiğinde ne yapmak gerektiği ile ilgili. Yeni kediyi önce tek bir odaya koyup kapısını kapatın, birbirlerini hissedip kapı arkasından tıslamak gibi tepkiler vereceklerdir ilk başta. 1-2 gün öyle bekletin, sonra kapıyı açın ve uzak ama birbirlerini görecekleri mesafelere mamalarını koyun birbirlerini görürken mama yesinler, günden güne mamayı kapıya yaklaştırın birbirlerine yaklaşsınlar ve hazır olduklarında ikinci kediyi de evde serbest bırakın diyordu. Mama meselesinin mantığı bu yeni kediyi her gördüğümde iyi şeyler oluyor hissi oluşsun diyeymiş. Bu süreç baxı kedilerde 3-4 günde olurken bazılarında daha uzun sürüyormuş. Sizin bebişten dolayı fırsatınız olmaz ama anneniz ilgilenebilir belki bu şekilde..

Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Komşum 2 aylık yavru bir kediyi çok kötü bir durumdan kurtardı. Ama eşi istemedigi için bir yere verene kadar bende kalması üzerine anlaştık. Tek gözü problemli bir kediydi ama maddi sebepten nasıl yaparız diye düşündük, belediyeye teslim edip sokaga salınmasına içimiz el vermedi, derken kedicik tedavisini oldu. Şuan tek gözü yok,ameliyatla alındı. Bu şekilde sokaga bırakamadık, üstelik ona alıştık.
Şimdi ben hamileyim, bebegimle ilgili her şey yolunda iken tevafuk eseri kediciğin oldugu hafta doktorum bana gelişim geriliği var dedi. Kaç gece uykusuz kaldım. Toksoplazma testi yaptık. Temiz çıktı rahat nefes aldım. Kumu ile eşim ilgileniyor. Biz zaten engelli bir kedi istiyorduk ama zamanlaması olmadı. Birkaç hafta sonra nasipse dogum olacak. Annemin kedisi var,anneme bagımlı. Dogumda annemle gelecekler. Şimdi ben bu kedicigi alsam nasıl olacak, hem dogum sonrası onla nasıl ilgilenirim? Komşum alsa eşi sıcak bakmıyor ve kuşları için endişe ediyor. Kuşları evde serbest çünkü.
Bu arada bütün bu engellere rağmen iki aile olarak da ona cok alıştık. Şuan dönüşümlü olarak bakıyoruz ona. İki tane evi var. Böyle devam etmek istiyoruz ama psikolojisi bunu kaldırır mı,bu normal bi şey olur mu onun için bilmiyoruz.
Sizce iki tane evi olsa, birkaç gün orda birkaç gün burda olması onu olumsuz etkiler mi?
Bu arada tedavi süreci devam ettigi için aşılara başlamadı veteriner. Ama bu kediş hep yatagımıza cıkıyor. Engel olamıyoruz. Bebek gelince nasil yaparız? Aşılarını olsa bile, bebekle yatak odasında nasıl olacak bir arada?
Merhaba, benim de 3 aylık bir kızım ve 6 yaşında bir kedim var, şimdiye kadar da hiç sorun yaşamadık. En fazla yatak odanızın kapısını kapalı tutabilirsiniz rahat edemezseniz. Bir de bebek doğmadan önce evde bir hayvan olması alerji gelişmemesi için daha iyi olarak değerlendiriliyor.

Ben hakaret demedim zaten. Hala alıntı yapıyorsunuz. Beni anlamadığınız ifade etmeme rağmen devam ediyorsunuz. Kedi ve cocukla ilgili degil demedim sizin anladığınız şekilde degil dedim. Herneyse sagolun cok yardımcı oldunuz
Alıntı yapıldığım için alıntı yapıyorum.
[/QUOTE]
haliyle korkuyorum bilmeden bi zararı olur mu diye. Odaya gelmemeye alışırsa sorun çözülecek
sadece bebegin de nefes almasını engelleyecek şekilde üzerinde uyuma ihtimali endişe verici.
Alıntılandigim için alintiliyorum sanırım.
Gerçekten sizi anlamamisim şu en basiti iki msjda gördüğüm bebek için endilselenip kedi ile uyum süreci hakkindayken ben gidip. Bebek için endişe ve uyum süreci hakkında yazmışım. .
Asıl ben teşekkür ederim çok güzel anladiniz beni.

Alıntı yapıldığım için alıntı yapıyorum.

Alıntılandigim için alintiliyorum sanırım.
Gerçekten sizi anlamamisim şu en basiti iki msjda gördüğüm bebek için endilselenip kedi ile uyum süreci hakkindayken ben gidip. Bebek için endişe ve uyum süreci hakkında yazmışım. .
Asıl ben teşekkür ederim çok güzel anladiniz beni.
[/QUOTE]
Orada "sadece " ibaresi var. Daha fazla bir sey demeye gerek yok.

Arkadaşlar veterinerle konustuk o da iki evi uygun bulmadı. Ama gebelik için riski var dedi. Doguma kadar birini bulun veya kliniğe getirin, dogumdan sonra alın dedi. Ben de komşumla görüştüm. O da eşi ile karar verdi. Doğuma kadar inşallah kabul ettiler . Sonra ömürlük bizim olacak inşallah.

Kedimde var bebegimde cok guzel oluyor bir arada. Cocuk doktorumuzda cok iyi oldugunu dusunuyor asilarini yaptirin. Ilk zamanlar biraz bebegi koruyup kollarisniz sonra beraber buyurler. Kedilerimi bi yere kapamiyorum kesinlikle sadece bebekle gece yatarken odama almiyorum ki bu da sadece bir sure olucak sonra alicam o kadar. Gunduz ben yanlarindayken hep ayni ortamdalar.

Back
X