• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki tarafın ailesiyle görüşmemek

Anlatacakseylervar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mart 2018
633
488
33
32
Direk konuya geçiyorum arkadaşlar , ben ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden artık hoşlanmıyorum , benim ailemde hepsi maddi beklenti içinde elimden geleni yaptım ama çıkarlarına uymadığım an arkamdan herkese sallıyorlar , eşimin ailesi deseniz düğünde bile bin tane numara yapıp hiç bir konuda destek olmadılar ,ikimizin aileside hiç birşeye destek olmadığı gibi beklentileri de bitmez ,ben artık bıktım ikisinden de gerçekten ! hiç güvenmiyorum insan kendi çocuğunun gelinin damadının ona buna dedikodusunu yapar mı ? Sürekli böyle saçma hareketler küs olmayıp hiç görüşmemesi başaran var mı iki tarafı da görmek istemiyorum artık gerçekten :(

Direk konuya geçiyorum arkadaşlar , ben ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden artık hoşlanmıyorum , benim ailemde hepsi maddi beklenti içinde elimden geleni yaptım ama çıkarlarına uymadığım an arkamdan herkese sallıyorlar , eşimin ailesi deseniz düğünde bile bin tane numara yapıp hiç bir konuda destek olmadılar ,ikimizin aileside hiç birşeye destek olmadığı gibi beklentileri de bitmez ,ben artık bıktım ikisinden de gerçekten ! hiç güvenmiyorum insan kendi çocuğunun gelinin damadının ona buna dedikodusunu yapar mı ? Sürekli böyle saçma hareketler küs olmayıp hiç görüşmemesi başaran var mı iki tarafı da görmek istemiyorum artık gerçekten :KK43:
Ben:KK25: eşimin ailesi aynı sizin bahsettiğiniz gibi bütün menlekete beni ve kendileriyle hiçbir alakası olmayan ailemi şikayet ettiler ediyorlar. Hiç görüşmüyorum. Senede 1 kez eşim izninde 1-2 hafta kalır ben gitmedim diye yine çıldırırlar ama biz ne yaptık da gelmiyor diye düşünmezler hiç. Laftan anlamayan insanlarla ilişkiyi koparacaksın. Ha dururlar mı yine durmazlar ama en azından gözün görmez.

Ben:KK25: eşimin ailesi aynı sizin bahsettiğiniz gibi bütün menlekete beni ve kendileriyle hiçbir alakası olmayan ailemi şikayet ettiler ediyorlar. Hiç görüşmüyorum. Senede 1 kez eşim izninde 1-2 hafta kalır ben gitmedim diye yine çıldırırlar ama biz ne yaptık da gelmiyor diye düşünmezler hiç. Laftan anlamayan insanlarla ilişkiyi koparacaksın. Ha dururlar mı yine durmazlar ama en azından gözün görmez.
Ben kendi ailemden de soğudum canım hadi el elliğini yapıyo diyosun , kardeş kardeşin ne öldüğünü ne güldüğünü istermiş derler ya o sözü yaşıyorum hiç bir şeyime sevinmeyen ufacık açığımı etrafa döken insanlar dertleşecek kimsem kalmadı İnan ki kardeş bile böyleyse diyorum

Direk konuya geçiyorum arkadaşlar , ben ne kendi ailemden ne eşimin ailesinden artık hoşlanmıyorum , benim ailemde hepsi maddi beklenti içinde elimden geleni yaptım ama çıkarlarına uymadığım an arkamdan herkese sallıyorlar , eşimin ailesi deseniz düğünde bile bin tane numara yapıp hiç bir konuda destek olmadılar ,ikimizin aileside hiç birşeye destek olmadığı gibi beklentileri de bitmez ,ben artık bıktım ikisinden de gerçekten ! hiç güvenmiyorum insan kendi çocuğunun gelinin damadının ona buna dedikodusunu yapar mı ? Sürekli böyle saçma hareketler küs olmayıp hiç görüşmemesi başaran var mı iki tarafı da görmek istemiyorum artık gerçekten :KK43:
Eeee ne güzel ortada dert kalmamış.

Ben kendi ailemden de soğudum canım hadi el elliğini yapıyo diyosun , kardeş kardeşin ne öldüğünü ne güldüğünü istermiş derler ya o sözü yaşıyorum hiç bir şeyime sevinmeyen ufacık açığımı etrafa döken insanlar dertleşecek kimsem kalmadı İnan ki kardeş bile böyleyse diyorum
O zaman iki tarafla da bir süre görüşmeyin bakalım belki anlarlar hatalarını sizi kaybedince. İnsanın kendi ailesinin de böyle olması çok zor Allah yardımcın olsun canım.

Eşim ailesiyle yılda bir kez ancak yüz yüze görüşür iki ayda bir de telefon sorunları olduğundan değil ailesine bağlılığı yok adamın kimse de durumdan şikayetçi değil. Ben babam hastalanmadan önce yılda iki kere anca gider görürdüm bizim de sorunumuz yoktu ama eşim de ben pek aile canlısı değiliz sanırım. Net konuşmalara mesafe koymalara dargınlıklara hiç girmeden gidip gelmeyi kesebilirsiniz ayda yılda bire indirirsiniz zamanla onlar da alışır hem siz de muhatap olmayınca kinlenmezsiniz

Aile olarak degil de kisi bazinda dusunseniz? İki ailede de hic mi ise yarar insan yok? Hic mi kimse yok yani normal iliski kurabileceginiz? Teyzedir amcadir dayidir hadi hepsi dedikoducu diyelim kuzen yegen de mi yok insan olan? Onlarla gorusursunuz. Begenmediginiz insanlari cikarin hayatinizdan ama diger secenegi hep vardir sizde de olmali

Aile olarak degil de kisi bazinda dusunseniz? İki ailede de hic mi ise yarar insan yok? Hic mi kimse yok yani normal iliski kurabileceginiz? Teyzedir amcadir dayidir hadi hepsi dedikoducu diyelim kuzen yegen de mi yok insan olan? Onlarla gorusursunuz. Begenmediginiz insanlari cikarin hayatinizdan ama diger secenegi hep vardir sizde de olmali
Hangisini tutsam elimde kalıyo ya inan ki biri diğerinin söylediği bir lafı anlatıyor işte o senin bu meseleni tanıdıklara anlattı diye öteki sende cimri demiştin diyo utanıyorum anlatırken ben bu kadar niye nefret ediyorlar anlamıyorum bir insan kardeşini para veriyor diye mi sever ya da kardeşinin problemlerini başkasına anlatıp neden mutlu olur çözemiyorum ailenin saftiriği benim herhalde

Bence ailenizle olan sorunlarınızı eşinize yansıtmayın,gün olur belki fikriniz değişir. O zaman zor durumda kalmayın.Görüşmek istemiyorsanız bir süre görüşmeyin ama bunu dillendirmenize de gerek yok.

Eşinizin ailesiyle de eşiniz görüşürse görüşsün siz görüşmek istemediğiniz sürece eşinizi de kırmadan görüşmeyin.

Zaman her şeyin ilacı. Karşı tarafın davranışlarına göre şekillendirirsiniz her şeyi.

Bence görüşme ben ilk evlendigimde uzunca sure uzak durdum,ama kayinvalidem surekli annenler nasil baban nasil soruyor,iyi niyetli olarak soruyor tabi soracak bende yalan söylüyordum sonra artik bas edemeyince kusum kizkardesimle tartistim falan dedim,hani kardesin kardesle kavga etmesi daha normal karşılanıyor ya. Ama asil sorun annem babam.. her neyse boyle el e de iyi gozukmeye calismak yipratiyor rol yapmak. Bizimkiler de terbiyesizdir ne yapsan yaranamazsin düğün biteli 9 ay olcak hala altın getiren oluyor mesela babama ,gecen halam geldi uzaktan geldi dugune gelememisti. Vermedi altını bana sesimi çıkarmıyorum surekli sana borcumuz var diyorlar evi satalim verecegiz diyorlar ama inanmiyorum sıra bana gelene kadar binyere borclari var bıktım onlardan bide terbiyesiz ve yıkıcı lar gorusmezsen kafan rahat eder ya da minumum seviyede mesela haftada 1 ugra 10 dakika otur kalk. Başın ağrımaz en azindan ciddiyim

Bence ailenizle olan sorunlarınızı eşinize yansıtmayın,gün olur belki fikriniz değişir. O zaman zor durumda kalmayın.Görüşmek istemiyorsanız bir süre görüşmeyin ama bunu dillendirmenize de gerek yok.

Eşinizin ailesiyle de eşiniz görüşürse görüşsün siz görüşmek istemediğiniz sürece eşinizi de kırmadan görüşmeyin.

Zaman her şeyin ilacı. Karşı tarafın davranışlarına göre şekillendirirsiniz her şeyi.
Zatn ailemle ilgili olanlardan bahsetmiyorum ona kendi kendime düşünüyorum canım anlatacak kimse de yok bunu o yüzden burada paylaştım

Mesaj cektim altınımı verirmisin kasama koycam dedim bana diyorki kizim sen babani bilmiyor musun borcum var sende daha varsa bana ver. Bu kadar da arsız 4 5 ceyregim 1500 tl param hepsi kendine elden verildi hepsini de bozdurdu elektrik faturasi falan ödeyecekmis ben de sinire kaldım gercekten. Hadi parayi verme de altinlarimida yediler annemde buna canak tuttu

Bence görüşme ben ilk evlendigimde uzunca sure uzak durdum,ama kayinvalidem surekli annenler nasil baban nasil soruyor,iyi niyetli olarak soruyor tabi soracak bende yalan söylüyordum sonra artik bas edemeyince kusum kizkardesimle tartistim falan dedim,hani kardesin kardesle kavga etmesi daha normal karşılanıyor ya. Ama asil sorun annem babam.. her neyse boyle el e de iyi gozukmeye calismak yipratiyor rol yapmak. Bizimkiler de terbiyesizdir ne yapsan yaranamazsin düğün biteli 9 ay olcak hala altın getiren oluyor mesela babama ,gecen halam geldi uzaktan geldi dugune gelememisti. Vermedi altını bana sesimi çıkarmıyorum surekli sana borcumuz var diyorlar evi satalim verecegiz diyorlar ama inanmiyorum sıra bana gelene kadar binyere borclari var bıktım onlardan bide terbiyesiz ve yıkıcı lar gorusmezsen kafan rahat eder ya da minumum seviyede mesela haftada 1 ugra 10 dakika otur kalk. Başın ağrımaz en azindan ciddiyim
Zaten uzak bi şehirdeyim çalışıyorum da tatillerm için hep giderm kalabildiğim kadar kalırdım ama artık gitmek istemiyorum kesinlikle kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum

Zatn ailemle ilgili olanlardan bahsetmiyorum ona kendi kendime düşünüyorum canım anlatacak kimse de yok bunu o yüzden burada paylaştım

Sıkıntılar paylaştıkça azalırmış iyi yapmışsınız yazarak. Düzgünce konuşup kırgınlıklarınızı sinirlenmeden anlatın alacağınız tepkiye göre de bir süre mesafe koyup her iki tarafın da (sizin ve kendi ailenizin)düşünmesi için zaman verip görüşmeme kararı alabilirsiniz. Zamanla su akar yolunu bulur zaten :) Umarım hatalarını anlarlar.

Eşinizin ailesine gelince,aranızdaki ilişkilerin kalitesinde en önemli faktör eşiniz. Sizin arkanızda durup nasıl davranmaları gerektiğini bir güzel ailesine anlatmak zorunda. Baktınız anlaşılmıyor koyun mesafeyi gitsin. Kimse sizden ve sizin yuvanızın huzurundan değerli değil.

Neden böyle yapıp yeni kurulmuş yuvaların huzurunu bozarlar hiç anlamam.. Hiç yıpratmayın kendinizi..

Zaten uzak bi şehirdeyim çalışıyorum da tatillerm için hep giderm kalabildiğim kadar kalırdım ama artık gitmek istemiyorum kesinlikle kendimi salak yerine konmuş gibi hissediyorum
Evet bende bazen oyle düşünüyorum kizkardesime bana yaptıklarını yapamazlar onun 50 tlsini harcasalar kiyamet kopar ama biz disimizi geciremedik babamiza annemize uzaktalarsa kafan daha rahattir bide beni dusun ayni sehir ilcedeyiz ufak bi yerdeyiz carsiya çıksam gorme ihtimalim yuzde 70 onlarn otuedugu muhitte lokantalar var birine gitsem babamla pisti olma ihtimalm var sıkıldım kaynanami kendi annemden daha cok sever oldum en azindan anlayışlı ve sömürücü degil sen 2 siylede sorunlusun hic görüşme dunyaya bir kez geliyoruz sen enerjisel olarak daha iyi konumdaysan sana zarar veremezler gorme duyma ilgilenme yoksa hasta olursun ben hasta oldum tiroidim var nodullerim çıktı boynumda fıtık çıktı hani derler ya benii fıtık ettin diye.. o misal iste esinle aran iyiyse gerisi tras... emin ol Allah ağız tadi versin cumlemize

Back
X