Konuşma Problemleri İki yaşında oğlum konuşamıyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

255karya

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2015
690
237
53
39
Merhaba bayanlar başlıkta da belirttiğim gibi iki yaşında oğlumun toplasan beş altı kelimesi var. Artık kafaya çok takmaya başladım. İki yaşında çocuğu olanlar çevresinde iki yaşında çocuk olanlar yardımcı olabilir mi acaba

Benim oglumda iki yasinda
Kelimelerin ilk harflerini soyluyor
Tam konusmuyor
Bunun icin bende konu acmistim
Kitap okuyrz tv izletmiyrz bol konusuyrz ama yeterli olmuyr demekki
Sende bunlari tapabilirsin
Bide biraz daha zamani var sanirim

"Erkek çocuğu geç konuşur yada zamanı gelince konuşacaktır yada benimki de falanca zamanda konuştu şimdi susturamıyoruz" diyenlere aldırmayın her çocuk farklıdır üstüne düşün mutlaka bu konunun. Konuşma dışında başka problem var mı size tuhaf gelen?

Benim oglum iki yaşındayken bazi kelimeleri söyluyordu ama cumle kurmuyordu. İki yasindan 3-4 ay sonra birden cümle kurmaya basladi.
Doktora goturun yine de.

Göz teması kurmama,sizi duymuyormuş gibi davranması,parmak ucunda yürüme,değişik ritmik hareketler yoksa dediğinizi anlıyorsa ve yaşıtlarıyla oynuyorsa,komut alıyorsa sorun yok .Bol bol konuşun,tv izlettirmeyin,birlikte kitap okuyun.

Oglum 3 yasinda konustu. Siz yine tetkiklerini yaptirin. Isitmesi, damak yapisi gibi. Goz temasi varsa, devamli ayni yere sabit bakmiyor etrafi ile iletisim kuruyorsa dert etmeyin. Biraz fazla konusun yanında.

Kizim 3,5 yaşinda ve 3 yasindan sonra konusmaya başladi ve birden ilerleti.. 2 yasindayken anne baba su ebe dede diyordu ...

Eltimin oglu 2.5 yaşında ama hala konusmuyor.bagirarak falan gosteriyor tepkisini.sanirim konusamadigi icin anlasilmadigindan dolayi boyle bir disavurum yaşıyor
Ama gayet hareketli ve normal bir çocuk bunun dışında .
Cocugun ice mi dönük yoksa konusamamasina ragmen aktif mi?bunlari gözlemle .emzik vs kullaniyor mu? bunlarda konusmamasini tetikler

Benim oğlum da 3 yaşına girmek üzere toplam 15 kelime konuşuyor. Algısı çok iyi. Her şeyi anlıyor ama konuşma tırt. 2 ay bekleyip dr a gidicem. Benimde cnm sıkılmaya başladı

Merhabalar,
2 yaş çocuk grubunun ;
Mental gelişme
□ Konuşmaya ilgisi artmıştır
□ Çocuk dili kullanır
□ 3-5 kelimeli cümleler kurar
□ Konuşabildiğinden daha fazla sayıda kelimenin anlamını bilir
□ Kendi işini kendi yapar
□ İkna etmek giderek zorlaşır
□ Alternatifler arasında seçim yapamaz
bunlar normal süreçler. Siz bir anne olarak çocuğunuzda farklı birşey farkediyorsanız böyle durumlar için çocuk psikologlarına başvurabilirsiniz. En doğrusu böyle olması olacaktır.

Bnm oglumda
Bi ge: biz geldik
A ki: araba kirildi
Ka: kamyon
Pa: park
Dede ki: dede kizdi
Bu sekilde konusuyir deli olacam cnm sikiliyor cok enterasan ilk heceleri soylemesi

22 aylık kızım var. anne ayak el mama kalk gibi bir kaç kelimesi var. Kalem yerine ka diyor mesela. Konuşur, dert etme. Benim kızım her söylediğimi anlıyor. O nedenle devamlı iletişim halindeyim onunla.

Benim yeğenimde 3 yaşına kadar konuşamadı. Dr a götürdüler. Dr kreşe verin orada çocuklardan öğrenir demiş. Gerçekten de 2-3 ay içerisinde konuşmaya başladı. Hatta 21 aylık kızım var konuşmayı yeğenimden ve küçük çocuklardan öğrendi.

Dediklerinizi anlıyor mu? Göz kontağı kuruyor mu? Kuruyorsa kaç saniye sürüyor? Ona ismiyle hitap ettiğiniz de ilk sefer de mi bakıyor? Yoksa bir kaç kereden sonra mı dönüp bakıyor? Bir nesneyi gösterdeğinizde misal bu kaşık dediğiniz an bakıyor mu yoksa dikkat vermiyor mu?

Dikkat eksikliği olabilme ihtimali olabilir. Dr şart olabilir.

Bnm oglumda
Bi ge: biz geldik
A ki: araba kirildi
Ka: kamyon
Pa: park
Dede ki: dede kizdi
Bu sekilde konusuyir deli olacam cnm sikiliyor cok enterasan ilk heceleri soylemesi
Cnm bende konu acmistim bu konu hakkinda bir arkadaşımız tanidiginin cocuguda bole konustugumu soylemisti kelimelerin basini konusuyonus cocugun kulaginda problem varmis sanirim sadece ilk kelimeleri duyuyomus oku ostersen bir konumu

Sürekli ilgilenip oynayamiyorsaniz ondan olmuştur. Her çocuk bir degil arkadasiminda 2 yasinda oglu var henuz konusamiyor yegenim ise 1 yasinda cok duzgun cümleler kuruyor çünkü 2 tane ablasi var ve surekli oynuyolar onunla konusup birseyler ogretiyorlar. yani bekleyin biraz daha. Öğretici oyuncaklar alın. sizi anlayabiliyorsa konusmaya baslar

E
Erkek cocuklari kizlara gore daha geç konusuyor, acilir bikac aya kalmaz takma kafana.
Ben bebeklerim ilk dogdugu andan itibaren hic susmam konusurum onlarla.
Alt degistirirken emzirirken, hic susmam her sebepten konusurdum.
Hatta eşim bunalir sus artik ne anlicak el kadar bebek derdi :)

Ama bence anliyolar ve erken konuşmalarinda buyuk etki sağliyo.
Benim kizim 2 bucuk yasinda ve bulbul gibi şakıyo ama tabi her cocuk bir degil, sizin cocugunuzunkide anormal degil.konusur takmayin

Bayanlar konu basligi dikkatimi cekti.girip bi okuyum dedim.cunki bende boyle bi konu acmistim.sunu tahmin ediyorumki
.bu konuya cevap yazan annelerin ilk cocuklari heralde.yaniliyomuyum

Benim ilk kızımda 3-3,5yaşında konuşmaya başladı. Kafayı yiyordum azdaha.
Götürmediğimiz doktor yapmadığımız test kalmamıştı hiç bir problem yoktu.

Dr canı istediği zaman konuşacak demişti. Hep kendimi suçlamıştım. Yok niye tv izlettim Yok niye çok konuşmadım onunla bilmem ne diye.
İkinci kızımda sürekli konuştum kitaplar,masallar,ablasıyla oynadığı oyunlar neler neler.
Mart ayında 3 yaşına girecek ama malesef bu kızımda konuşmuyor.yine doktor endişelenmeyin zamanı gelince konuşur dedi.(bu arada yurt dışında yaşıyorum ve kızlarım iki dil öğreniyor. Bu yüzden de konuşmada sıkıntı olabiliyormuş) genetik artık galiba diyorum. Çünkü ben ve eşimde geç konuşmuşuz.

Kesinlikle doktora götürün. Duyma testi ve ağız yapısına bakılsın. Hiçbir problem yoksa beklemekten ve bol bol her yaptığınızı ona anlatmaktan başka çareniz Yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…