İki yaşındaki kızım

Zaten 2.süpriz oldu bze.ilkini 2 sene bekledk hatta bu formu çok okuyordum pişman degilim ama dur yapmadan hiç anlamıyor kardesinin üstüne abanıyor elinden zorla alıyorum
Yapma etme demek o yaşlarda işe yaramaz hatta suça teşvik olur.
Bebeğiniz uyurken ,2 yaşındaki kızınıza vakit ayırın. Onu oyalayın,keyifli vakit gecirmeye çalışın. 8 aylık bebeğinizin işlerine onuda dahil edin"gel kardeşinin altını değiştirelim,bezini verirmisin vs"diyerek ,onunla sohbet ederek dikkatini dağitın.
Yanlız bırakmayın,zor biliyorum ama,kızınızada zor,hayatı değişmiş onunda kardeşle beraber,annesini/babasını paylaşıyor,ilgiyi hatta zamanı bile paylaşıyor,onuda anlamaya çalışın,oda minicik henüz,nefret vs değil,kıskanıyordur kardeşini ki bu çok normal.

Simdi 2 yasindaki cocugun 8 aylik kardesi var ve kıskanıyor. Sizi paylasiyor oncelikle bence 2 yasindaki kızınız a bu duyguyu yasattiginiz icin sorumlu sizsiniz.

Idare edecek olan cozum bulup dogruyu ogretecek olanda sizsiniz.

2 yasimnda dur yapmadan anlamıyor demissiniz. 2 yasinda yapma demek yerine sebeplerini net ve acik ifadelerle aciklamalisiniz.

Aslinda onerecek cok sey var da nefret ettiriyor kelimesinden sonra tikandim.

Hangi çocuk vardır ki dur yapma dedikten sonra tamam annecim deyip kenara çekilsin.
İnattan değil o. Benlik savası veriyor. Siz yapma dedikçe yapmaktan zevk alıyor.
Bende varım burdayım karşı çıkarım diyor.
İkisi de çok küçük, işiniz zor yıpranmakta haklısınız. Ama yapacak birşey Yok. Oyunla idare edin ikisini de. Ve şakın ola yalnız bırakmayın.

Birde benim yeğenim var 10 yasında. O bile bebeğimin gözüne yüzüne sivri bişeyler sokma derdindeydi. O fazlasıyla anormal evet. Ama sizinki daha bebecik.

İzin vrmiyrum ansızın yapıyo dakkalık
eh iste ansizina bile izin vermeyin politik yaklasip kizin dikk. basta yere cekin.
kards. yakislasmaya calisinca hayir diyin..
ama pedigog kesin gidin kesin.
ya uzgunum ama kardesini tuvalete atmak isteyeni de duydum , camdan atmak isteyeni de

Öyle diyorsunuzda yani şimdi ben bebeğimi hiç sevip öpmeyeyimmi.

sev ama sevgini diger kizinin gozune sokma..
benim oglumun ve kizimin isimleriyle birlestirdigim komik sarkilar var, kimin ismi sarkida gecerse onu bi guzel yogurup seviyorum, kizimin sarkisini oglum soyluyo ozaman gidip kizi seviyoruz..
sevmek sorun degil sen bildigin taraf tutuyorsun

El kadar çocuktan büyük mantığı beklemeyin. Tabi ki tamam deyip 5 dakika sonra yine yapacak. Size düşen küçüğü yakınınızda tutup, büyüğüyle devamlı ilgilenmek. Kabul etmesi zaman alacak. Biraz zaman geçip oynamaya başladıklarında hepsi çözülür ama bebeklik aşamasında fazlaca özen ve sabır. Onlar ileride en yakın iki arkadaş olacaklar ama siz böyle öldürmek, nefret gibi kelimeleri kullanır, olaya böyle bakarsanız aralarındaki kıskançlık ve rekabet hiç bitmez. Devamlı kardeşiyle ilgili güzel şeyler anlatın, oyunlar oynayacaksınız, sizi attalara götüreceğim, pikniğe gideceğiz, o sana canım diyecek, sen de ona canım diyeceksin filan diye onun diliyle konuşun. Bir de adem güneş kardeş kıskançlığı yazılarını okuyun. İnternette de pedagoji dersleri adem güneş kardeş kıskançlığı videolarını dinleyin bence.

İleride kardeşine tutumuyla ilgili sizin şu andalüki davranışlarınız çok önemli.

Benim görümcemin 1,5 yaş aralı iki oğlu var. Küçüğü beşiğin içinde, büyüğü eline bir kepçe almış, vurup duruyor beşiğe uşalamadığı için yandan yandan. Annesinin koşup geldiğini görünce bırakayım demiyor, daha da hızlı vuruyor annem gelmeden ne kadar vursam kardır diye. Giç unutmuyorum bu anı. Annesinin bir gözü birinin, diğer bebeğin üstündeydi. Zordu belki ama şimdi biri 10, diğeri 8 yaşında. En yakın arkadaşlar. Başka kimseyi aramıyorlar. Sabredin.

8 aylık ogluma aynı yaslardaki yiğenimfe aynısını yapıyor yanında sevmemeye calısıyoruz .

Küçücük kızınla, NEFRET kelimesini aynı cümlede kullanabildigin için seni ağır kınıyorum . Kizlarimin arası 3 yaş .büyük kizimin kardeşini kıskanacağı hiçbir davranışın içine girmedim bugüne kadar .eğer senin kızın kardeşinin gözüne parmağını sokuyorsa bu senin suçun . Adil olamamışsın demek ki ...bu arada doğumdan sonra eve geldim .yatar yatmaz büyük kızım karnımın ustüne bir atladı , dikişlerim patlamak üzereyken hastaneye zor yetiştim .o kadar ağladım ki acımı tarif edemem .bu süreçte bebeğim evde kaldı ,büyük kızımı yanıma aldım daha çok üzülmesin diye .öptüm ,kokladım kendini kötü hissetmemesi için .ve bu yanlışlığın onun suçu olmadığını anlattım ,ikna ettim .tek amacı ,özlediği annesine sevgisini göstermekti .daha önce hep karnımda ziplardi (poposunun üstünde ) .kardeşi doğunca yine bu şekilde oynayabilecegimizi söylemiştim .o da doğar doğmaz yapabileceğini sandı .merak ettim bu durum karşısında sen ne yapardın ?

Bn o kelimeyi lafın gelişi hareketnden nfrt ediorm dedim..insanları krmayı ne çok sviosnz.

Bir anne bebeginden niye nefret etsin davranisina bi an kizdigi icin soylemis o ruh haliyle.
Hem burda insanlar yaptiklari hatalari soylesinki biz de yol gosterelim.

küçük uyurken büyükle ilgilenin. kıskanıyor işte napsın. çocuğa dur yapma deyince tamam deyip oturacak mı, inadına yapar. adı üstünde çocuk.

Bu tur davranısları ben dogru bulmuyorum,yardım alın bence basa cıkamıyosanız.

Bugun Bütn gün ilgilensem bile iki dk boş braksam yada küçüğü emzrsem gne kardesine sarıyo huy olmuş sanki

2 yaş tam inatlaşma yaşı. Yaptığı şey çok normal. Yeni bebek olunca gelen giden herkesin bebeğin b.kunda boncuk bulmuş şeklindeki hareketleri bunu daha çok tetikler.
Siz elinizden geldiğinde bebeğin bakımını yaptıktan sonra 2 yaşındaki yavrucuğada zaman ayırmaya çalışın.Allah kolaylık versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…