İki yaşındaki kızım

Bizimki yeni başladı.ilk günler çok seviyordu hç zarar vrmezdi

Dusunsene esimiz mesela kv sebebiyle bize kizdiginda kv sinir oluyoruz dimi hep onun yuzunden diye.sizde ufak yavrunuz sebebiyle onu azarlar ikinci plana atarsaniz buyuk yavrunuz kucuge tepkili olur ona zarar verir.buyuk yavrunuza kizarak bagirarak inatlasarak ona terbiye vermeyin.sakinlikle sabirla guzellikle bikmadan anlatin.ona bazi gorevler verin.altini degistirirken hadi bezini islak mendilini getir vs.ama oyun eglence katarak bak ablasin sen oyle yapma buyuksun gibi degil cunku oda kucuk daha.ama en onemlisi sizin sevginizi eksik hissetmesin.

Ne gzel anlatmşsnz.kşke sabırlı olsblsem keşke.kızım gzellkle en az dört kez dersem vazgecio ama bnim sabrm olmadgi için üçüncüye bgrark diorm hmn söz dnlio

Altında yatan sebebi bulmanız lazım dinlemiyorsa daha fazla uyarmayın . Uyardıkça inatlaşıyor anlaşılan . Unutturmaya çalışmanız gerek

bence sizin en kısa zamanda çocuk eğitimi ile ilgili bir yardım almanız gerekiyor.2 yaşındaki çocuğa ara ara da olsa nefret beslemek normal bir ruh hali değil.

Benim de çocuklarımın arasında 2 yaş fark var ve ben küçük 6 aylık olana kadar büyüğün yanında kucağıma bile doğru dürüstü almadım..
O çocuğa yapma diyorsunuz, o da yapıyor. Siz yapma diyorsunuz böyle uzayıp gidiyor ve siz o çocuğa inatlaşmayı öğretiyorsunuz..
Yani sorun sizde..
Evet çok zor iki küçük bebeğe bakmak..
Ben babasız ve çalışarak büyüttüm iki çocuğumu..
Hiç bir zaman da nefret etmedim ne yaparlarsa yapsınlar..
Bence şimdi biraz sakin olun..
İkisi de minnacık bebekler..
Küçüğü koruyun, büyüğü de çok sevin...
Sürekli bağrınıza basın..
Küçüğü emzirirken büyüğü de kolunuzun altına alın..
Kucağına verin merak etmeyin bişey olmaz siz kollarken kucağında tutmasından..
Sevsin bi kardeşini..
Ne büyük bir travma düşünsenize kardeş..
Bize psikoloğumuz boşanmadan daha büyük bir travma kardeş gelmesi demişti..

Evet huyundan kaç kere diyorum herseyi konuşuyor biliyor anlıyor zeki bi çocuk ama konu kardese gelince sözde çok seviyor sevgiden öldüreck nrdeyse
Verdiğin cevaplar beni biraz huzursuz etti sanki büyük kıza biraz tavır almış cephelemis gibi konuşuyorsun sözde kardeşini çok seviyor falan ne demek o da bir bebek neyin ne olduğunu yaptığı hareketlerin sonucunu nereden bilsin. Bence çocuktan önce sizin biraz kendinize ceki düzen vermeniz gerek. Silkelenin ve kendinize gelin lütfen. Böyle birşey yapıyorsunuz diye demiyorum ama lütfen kızınıza nazik olun. Onun bir bebek olduğunu unutmayın.

benimde 2 yasinda kizim var kucuk 2.5 aylik.. kafasina vurarak sevmek ister, ana kucaginda uçurarak sallamak ister, duyu organlarını sayar o arada goze parmak girer, oyuncak kasigini yalandan agzina sokar mama yedirir gibi ağzına sokmak ister vb vb vb.. daha bircok var...

her gunum dur yapma, acir bebek o, uf olur ile geciyordu. yontem degistirdim. hemen ilgisini baska yone çekiyorum. o boyle hirpalamak isteyince kucagima slinca aglardi kaciriyorum diye. simdi aaaa bebek cis yapmis hadi annem bezi nerde diyorum kosuyor bez almaya..

kasik sokmak isteyince aaa niloya bebeginin karni acikmis gel mama yapalim diyorum ona yoneliyor...

kizip bagarmayin kardeşine iclenir kiskanclik artar.

2 yas sendromu ve kardes cocuga agir gelmis yorucu olacak ama basbasa zaman gecirmek ise yariyor benimde 2 kizimvar bunabenzer sorunlar oldu sevgi sakinlestiriyor

butun gun annem kardesimi kucagindan indirmese bende gozune parmak sokar firsat buldugum an ustune abanirdim,tutumunuz cok yanlis.
benim kizim 4,5 aylik oglum 3 yasinda,besleme disinda bi sebeple kizimi kucagima almiyorum cocugun kiskanclik duygusunu koruklemeyim diye.
oglum kendince kizimla oyun bile kuruyor,gozlerim hep uzerlerinde tabi.
ikinci 8 aylik olmus daha oturamiyor diyorsunuz,artik desteksiz bile oturmayi becerebilmesi lazim.
oturdukca oyun kuracak ablasiyla.
yurumeye baslayinca da - bu tavirlariniza devam ederseniz- arkasindan ittirdigi gibi kafasini gozunu kirar kardesinin.
ben hatayi 2 yasindaki cocukta degil sizde ararim kusura bakmayin.

Nefret ettiriyor kendinden ne demek? eğer bu agresifliğiniz ona yansıyorsa zaten inadına yapar. Unutmayın kızınızda hala bebek. Kıskanıyor olabilir, kendince oyun sanabilir. Ama böyle davranırsanız olmaz. Biraz sakince anlatın oyalayın ilgilenin belki de ilgi istiyor.

Ama bunu anlık yapıyor gzelce oynuyor gülüyorlar gzlice bakıyorum parmagnı gzüne sokup çekio kçüğüde yavrum aglamıyor bile bakıyo ablasına saskın saskın

evet yapar çünkü 2 yaşında. kısa zamanda iki çocuk evet çok zor ama yaptıysanız nefret kelimesine kullanmaya hakkınız yok. 2 yaş sendromunu internetten biraz araştırmanızı ve çocuğa buna göre yaklaşmanızı öneririm. belli ki 2 yaş sendromunda.

Öyle diyorsunuzda yani şimdi ben bebeğimi hiç sevip öpmeyeyimmi.
gerekirse evet. ben doya doya hep gizli severim. büyük kizimin yaninda opersem onuda operim konusarak ilgilendiysem buyuklede hemen ilgilenir hamurlarrrr nerdeeee diye oyun kurariz. dengeyi saglayin.. surekli banada deseler dur yapma diye ben inadina yaparim. supurge her gun gerek yok gun asiri acin. onun yerine koyun bebegi koltuga vs. siz buyukle oyun oynayin.

not. yaninda opmiyim sevmiyim mi olarak anlayip yorumladim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…