Doğuma Hazırlık Ikili test hcg sonucu 50 ve üzeri olanlar bebeğiniz kız mı olacak?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ikili testin yapıldıysa ve herşey normalse 3lü ve 4 lü tarama testlerini dr un isterse yaptırıyosun..benim dr um herşeyin normalken kurcalayıp kafanı karıştırma bence dedi...gerek görmedi ikili teste çok güveniyo dr lar....bende yaptırmadım..çok şükür sağlıklı bi bebeğim var...

allah bağışlasın ne güzel sen atlatmışsın ne kadarlık oldu bebeğin bende az önce doktordan geldim sordum hatta başka teste gerek varmı dedim yok dedi şaşırdım bende ama kafamda soru işareti kaldı açıkçası sonradanda geç kalmak da istemedim inşallah benin bebeğimde sağlıcakla doğar bi daha bana 1 ay sonra gel dedi bir ay sonrada 18 haftalık felan olucam o zamanda vakti geçicek diye telaşlandım açıkcası

Benim test sonucumda 35,5 çıktı beta hcg. Bacak arasında pipimsi bir kabarıklık gayet net gördük dr. da biz de. Ama dr. daha erken yorum yapmak için dedi.

Haftaya kontrolde belki belli olur, bende buraya yazarım kıslar

Bu teste göre cinsiyet anlamında değerlendirme yapmak mantıklı değil. Çünkü,
1. Bu test 11-14 arası haftaların birinde yapılabilir ve bu haftalar boyunca kandaki bhcg hormonunun seviyesi değişir. Aynı kadın 13. haftanın sonunda yaptırırsa farklı,11. haftada yaptırırsa farklı çıkar sonuç. Hatta iki gün üstüste bakılırsa bile farklı çıkar, o yüzden ense kalınlığı ölçümü ile kan alımı aynı gün yapılır ki, aynı günün değerleri birlikte teste girebilsin.
2. "Erkek bebeklerde daha fazla risk vardır, o nedenle düşük çıkarsa erkek bebek olma ihtimali daha fazladır." tezi doğru değil. Çünkü o haftalarda artık bhcg düşmeye başlar. Yani düşük değer iyidir, yüksek değer risklidir. bhcg hamileliğin ilk günlerinde sıfırdan başlar ve iki günde bir ikiye katlar birkaç hafta sonra 10.000 li değerleri bulur. Ama ilerleyen haftalarda bebek tutunmasını tamamladıktan sonra bu değer yeniden düşmeye başlar. Çünkü, bhcgnin temel görevi, plasenta tam anlamıyla fonksiyonel hale gelip hormon üretimine başlayana kadar, yumurtalıklardan progesteron hormonu üretiminin devam etmesini sağlamaktır. Dolayısıyla, ilerleyen haftalarda seviye düşmelidir. Yapılan tıbbi gözlemlere göre, eğer bebekte risk varsa, düşüş daha yavaş olacağından değer daha yüksek çıkar. Yani anomalili bebeklerde bhcg düzeyi yüksek olarak saptanmaktadır. (Değeri diğerlerinden yüksek arkadaşlar endişelenmesin, yine diyorum bu günden güne değişir ve önemli olan ense kalınlığı, yaş, sigra kullanımı bilgileri ile birlikte yapılan risk hesabıdır, doktor sorun yok diyorsa, yoktur.) Dolayısıyla, erkek bebek olasılık hesabı ile bchg arasında bir ilişki mantıksal olarak kurmak mümkün değildir.
Dolayısıyla, çok güvenmeyin bence bu yönteme. Zaten ikili testten birkaç hafta sonra ultrasonda beli oluyor büyük ölçüde cinsiyetler.

Son düzenleme:
arkadaşlar şimdi şöyle bişi sorucam orada free beta hcg yazan bir yerde 22.7 yazıyor ama hemen yanında mom diye bir yerde de daha yüksek bir rakam yazıyor şimdi hangisi mom mu yoksa free beta hcg mi bilmiyorumkismile

arkadaşlar şimdi şöyle bişi sorucam orada free beta hcg yazan bir yerde 22.7 yazıyor ama hemen yanında mom diye bir yerde de daha yüksek bir rakam yazıyor şimdi hangisi mom mu yoksa free beta hcg mi bilmiyorumkismile

Free bhcg kısmı kasdediliyor, 22,7 olan. Ama dediğim gibi bilimsel oalrak güvenilir bir yöntem değil.

Bu perşembe kontrolüm var gıymatlım ya.. Dr. gene belli değil derse kafayı yerim heralde o zaman ve öğrenene kadar ne kadar hastane varsa giderim aynı gün valla. Kızlar ayrıca ben artık bu testi hiç inandırıcı bulmuyorum. Çünkü hcg değeri 18 çıkanın bile kızı olmuş daha ne diyim. Gıymatlım canım benim sen sakın başlamayasın bebek çalışmaya tamam mı. Düşükten sonra en az 6 ay geçmesi lazım biliyosun dimi. Hem senin hem bebişinin sağlığı için

gerçekten 6 ay mı lazım. bak bunu bilmiyordum. doktor bana 2 ay dedi. ikinci adetimi zaten daha görmedim ama sonrasında belki olabilir diye düşünüyorduk. demek 6 ay bekleyeyim diyorsun.. bi yandan zaman geçiyor boşa diyede üzülmüyor değilim.. kızımla aralarında çok yaş olacak... gerçi şimdiye kadar aklın nerdeydi desene...bilmiyorumkismile

ayrıca perşembe gününü bende seninle bekliyorum artık.. Mevlam gönlündekini hayırlı sağlıklı sıhhatli bi şekilde göstersin.
öğrenmeden gelme e mi olumunekankayizsmile

Düşükten hemen sonra hamile kalmak iyi değilmiş. Kısacası vücut iyice temizlenmeli ve dinlenmeli. Sen yinede en az 2 ay daha bekle derim. 4 ayın dolsun yeterli . Ya benim kızkardeşim ardarda 3 düşükten hemen sonra yine hiç korkmadan hamile kaldı. Düşünebiliyomusun??? üstelik yakın akraba evliliğide var. Allahtan bebek sağ salim doğdu ama çok korkmuştuk o zaman hem kızkardeşim hem bebek için. Bende doğum yapacağım zaman kızım 3+3 olacak. yani 3 yaşını geçmiş olacak. Bu yaş çok tehlikeli. Şimdi çok daha iyi anlıyorum. Baştan düşünmemiştim. Kızım çok yaramaz ve çok acayip kıskanç. Bebişimi çok ama çok fazla korumam gerekecek canım kızımdan. Keşke daha erken yada daha geç hamile kalsaydım en az bi 6 yaşında olsaydı keşke. Yaşım olmasa beklerdim. Yada yardımcım olan olsa daha erken yapardım

ben senin kızını 4 yaşlarında zannediyordum. elbette or olacaktır ama bi nevi de isabet olmuş.. benim kızım şu an 6 yaşında.. ve oyun oynayacağı en güzel yıllarında hep yalnız kaldı.. bizim oynamamızdan ne olacak, çocuk kesintisiz oyun istiyor..bilmiyorumkismile
ister istemez onun taleplerine her zaman olumlu cevap veremiyoruz.. senin içinde en hayırlı vakit bu ki Mevlam şimdi nasib etmiş.. hayırlısı olsun.. kısmetten ötesi yok glupcum...

cnm benim değerim nin üstünde ve gittiği bütün doktorlar .aydan beri erkek diyolar zaten 4 boyutlu ultrasonda bende gördüm pipisini çok güzel bi duyguydu valla.şu an bende 5.5 aylık oldum ama genelde kız bebekler cinsiyetini pek göstermez derler yaa glupglupcum belki seninde kızdır ondan gözükmüyodur.benim 2 yaşında bi oğlum var o da 3 aylık göstermişti kendini ama ondaki değerimi hatırlamıyorum ama benim değerin 50 nin üzerinde olup bebeğimin erkek olması bu tezi bi kere daha çürütüyo bence :))

bu arada benim oğlumda 2 yaşını 3 ay geçti yani doğum yaptığımda o da 2.5 yaşında olacak ve dediğin gibi aslında çok tehlikeli bi dönemde hamile kaldık diğer bebişlerin zaten çok yoğun bi ilgiye ihtiyaçları var bunlar doğunca ikisine birden ilgi nasıl aynı oranda gösterilir hiç bilemiyorum vede hala benim bebeğim altına çiş yapıyo bezden kesemedim yemeğini ben yediriyorum sütten keseli 1 sene oldu ama eli hala gögsümde uyuyo onun kokusunu almadan asla uyumuyo ve geceleri kendi yatağından kalkıp muhakkak bizim yatakta uyuyo babasından bile aşırı kıskanıyo beni.yani bilmiyorum ama benim için gerçekten çok zor olacak allah yardımcımız olsun valla

Benim kızım maalesef 4 ay emdi sadece aklıma geldikçe halen üzülüyorum çünkü acayip sütüm vardı tas tas doldurup lavaboya dökmek zorunda kalıyordum kesilmesin diye ama kızım bıraktı. Bezinide bi akşamları bağlıyorum mecburen. Bazen tutamayabiliyor ve yatağı yorganı batırıyor o yüzden takıyorum. Ama gündüzleri çok iyi kendi indiriyo kendi giyiyo pantolonunu. O yünden çok şanslıyım çünkü çok çabuk alıştı tuvalete.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…