- 30 Ekim 2018
- 16.162
- 36.780
- 528
- Konu Sahibi Browni_intense
-
Sonuç hasta bir çocuğa ömür boyu bakacaksınız değil. Maalesef sonu belli bir yaştan sonra ölüm.Adını duyduğum bir hastalıktı ama taşıyıcı olma riskimin olduğunu yeni öğrendim diyeyim. O da tam teşekküllü bir hastahane de gen araştırması yapılıyormuş. Ondan yaptıracağız bakalım benim ki kesin değil şimdilik.
İşte bile bile risk alacak bir durum değil o yüzden düşünmekteyim
Sonucun kötü olacağını az çok tahmin ediyorum
Ben evlilikten korkmaya başladım ilerde olabilecek olasılıklardan dolayı zatenBende yok esimde tasiyicilik var. Gebelik dusunurkende kan testi yaptirmistik. Eger ikimizdede ciksaydi cocuk fikrinden bile vazgecebilirdim o an
Iyi dusunmek lazim. Ya cocuk istemeyeceksiniz ya da ayrilacaksiniz cocuk istiyorsaniz. Biri tasiyici olursa digerinde tasiyicilik yoksa sorun olmuyo. Benim oglumun biride tasiyici esimden gecmis. Yani bu demek oluyorki ilerde oglumun es adayi tasiyici olmamasi gerek.Ben evlilikten korkmaya başladım ilerde olabilecek olasılıklardan dolayı zaten
Nişanlımın ki belli de benim ki tam belli değil başka bir hastahaneye gidip genlerimize baktırmak gerekiyormuşIyi dusunmek lazim. Ya cocuk istemeyeceksiniz ya da ayrilacaksiniz cocuk istiyorsaniz. Biri tasiyici olursa digerinde tasiyicilik yoksa sorun olmuyo. Benim oglumun biride tasiyici esimden gecmis. Yani bu demek oluyorki ilerde oglumun es adayi tasiyici olmamasi gerek.
Iyide kan testinden anlasiliyor gen testine gerek var mi?Nişanlımın ki belli de benim ki tam belli değil başka bir hastahaneye gidip genlerimize baktırmak gerekiyormuş
ben talesemi tasıyıcısıyım eşimde yok çocuktada olmadı cok sukurNikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.
Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
Bak hayatım, %25 olasılık çok büyük bir olasılık. Bunu göze alıp, bebeğe karşı bencillik yapmamalısınız.Nikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.
Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
Tam belli olmuyormuş şüphesi taşıyorum ben tam taşıyıcı değil yani doktor tam emin olmak için yaptırmanız gerek dediIyide kan testinden anlasiliyor gen testine gerek var mi?
Bizde kan testi yapilmisti.. bana kesin yok dediler esime varcdemislerdi zaten evlenecegimizde saglik raporu alacagimizdaTam belli olmuyormuş şüphesi taşıyorum ben tam taşıyıcı değil yani doktor tam emin olmak için yaptırmanız gerek dedi
Bütün olasılıkları düşünüyorum ilerde doğacak olan bebeğime bunu yapamam böyle bir mesuliyeti ona yaşatamam kiBak hayatım, %25 olasılık çok büyük bir olasılık. Bunu göze alıp, bebeğe karşı bencillik yapmamalısınız.
Bende 16hafta 4günlük hamileyim. Bu bebeğe kıyamam. 8haftalık olduğunda da kıyamazdım. Eğer gebe kaldığında perinatolog sana bebeğin hasta olacağını söylerse, aldırabilir misin?
Yalnız şöyle ki, tüp bebek yaptırırsınız direk. Doktorlara böyle bir risk olduğunu, tüp bebek istediğinizi söylersiniz. Hastalıklı tüm genleri ayırıyorlar. O şekilde gebe kalmayı denemelisiniz tavsiyem. Çok pahalı olduğunu da söylemek lazım.. Tüp bebek, tam bilgim olmamakla birlikte 10bin,20bin tutuyor bazen.. Belki ikiz istersin daha iyi olur senin için
Bizde aslında ikimize de soru işareti vardı gen araştırması yapılması lazım yazmış doktor ama nişanlıma var dedi zaten erkeklerin genelinde taşıyıcılık oluyor dediBizde kan testi yapilmisti.. bana kesin yok dediler esime varcdemislerdi zaten evlenecegimizde saglik raporu alacagimizda
Bütün olasılıkları düşünüyorum ilerde doğacak olan bebeğime bunu yapamam böyle bir mesuliyeti ona yaşatamam ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?