İkimiz de Talasemi Taşıyıcısı Çıktık

Bu gibi durumlarda tüp bebek yapılıyor, genetik inceleme ile sağlıklı embriyo bulunup transfer ediliyor. Ama tüp bebek de hem maileytli hem zorlu bir süreç bunları baştan araştırıp yapabilirim diyorsanız devam etmek lazım.

Normalde kan değerlerinizden anlarsınız eğer her kan tahlili yaptırdığınızda kan değeriniz normale göre biraz düşük çıkıyorsa taşıyıcılık vardır muhtemelen eşim taşıyıcısı ve kanı hep sınırın altında çıkar babası da aynı şekilde taşıyıcı ve kan değeri sınırın hep altında çıkar

Ben taşıyıcıyım bu dediğiniz belirtiler yok. Herkeste aynı olmuyor. Annem taşıyıcıymış benim de. Onlar evlendiğinde sorulmamış, bende çıkınca yaptırdılar. Onun kanı hep düşüktür mesela...

Öncelikle cok gecmis olsun cok yakın bı tanıdığım ve esi tasıyıcı oldukları ıcın üc cocukları da sakat dorduncuyu tüp bebek yaptırdılar ve saglıksız yumurtalar ayrılıp aşılama oldu ve bu bebekte oyle oldu. Böyle bişeyde yapabılırsınız cok zor bi karar

Talasemi taşıyıcılığında bebeğin fiziksel ya da zihinsel bir engeli olmaz. Sadece kan değerleri ile ilgilidir. Bahsettiğiniz durum başka nedenlerden kaynaklanıyor olmalı.

Talasemi taşıyıcılığında bebeğin fiziksel ya da zihinsel bir engeli olmaz. Sadece kan değerleri ile ilgilidir. Bahsettiğiniz durum başka nedenlerden kaynaklanıyor olmalı.
Ne tasıyıcısı olduklarını bilmiyorum sadece tüp bebek olabılıyor bu durumlarda ayrıntıyı bilmiyorum yani.

Bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce normal kan testi yaptırdım. Bu hastalıkta HGB değeri normal seviyede değilse mi hastalık olduğu belli oluyor?

Öncelikle gidip bir iyi kadın doğum ve tüp bebek uzmanıyla görüşün.
Arkadaşların dedikleri gibi tüp bebekte genetik tarama ile hasta olanları eleyebiliyorlarsa öyle denersiniz şansınızı

Bir şey sormak istiyorum. Ben daha önce normal kan testi yaptırdım. Bu hastalıkta HGB değeri normal seviyede değilse mi hastalık olduğu belli oluyor?

HGB min normal değerler altında olması taleseminin sonucu ama başka sebepleri de olabiliyor kansızlığın. talesemi için ayrı bir test istenip kontrol ediliyor. Doktorlara böyle kronik bir kansızlık problemim var bu olabilir mi derseniz hemen istiyor testi..

Anladım canım çok teşekkürler bende kansızlık yok böyle bir konuyu görünce merak ettim yeni test sonuçlarımda vardı. Konu sahibine çok üzüldüm. Birlikte askerlik şafağı saymıştık hemen hemen aynı zamanlarda nişanlandık. Umarım güzel bir yol bulursunuz.

Daha sonra demir birikmesi nedeniyle dalak büyümesi, yüz çevresinde orantısızlık gibi şeyler oluyor diye biliyorum.
Talasemi olup engelli doğan ya da engelli olan duymadım. Öğrenmiş oldum.

Yillik bir hastanin tedavi ucreti 10.000 dolarmis.. zor bir hastalik..

Yillik bir hastanin tedavi ucreti 10.000 dolarmis.. zor bir hastalik..
Evet yakın arkadaşımın ikizleri hasta. Şu an için kan alıyorlar ücretsiz üniversite hastanesinde tedavi oluyorlar. İlik nakli ve sonrasındaki bir yıl önemliymiş. Evden dışarı çıkmayacaklarmış ve bu dönemde oldukça masrafı olacakmış. Miktarı bilmiyorum.

Benim cocuklardan biri kesin tasiyici digerlerini henuz bilmiyorum. Bu kizin durumuda cok kotu. Hersey yolunda giderken ogreniyorsunki ikinizde tasiyicisiniz. Ya cocuktan vazgececeksin ya sevgilinden

Belki yanılıyordur baska bir hastaneye gidip yaptırsanız ?

Banada evlenmek icin saglık ocagındaki hekim akdeniz anemisi teshisi koydu ve eşimin kan degerlerine bakmadan evlenmemize rapor vermedi
Hatta verirken raporu bir örnegine hastayım hastaneye gitmek benim sorumlulugumda vs gibi seyler yazdırdı
Ancak anemi falan değilim dönemsel olarak kan degerlerim aşırı düşük cıkmıstı o kadar

Cevap yazan herkese teşekkür ederim tam teşekküllü bir hastahaneye gidip testler yaptıracağız sonucu on göre belirleyeceğiz. Çok zor bir hastalık bunu bebeğime yapamam. Ama hem hamilelik sırasında öğrenip nasıl bir şey yapılamıyor onu anlamıyorum. Aldırmaktan ya da doğurmaktan başka çare yok ne demek ya iki türlü de çok zor

İnşallah bir yolu vardır bu kadar herşeyi aşmışken beklemişken böyle bir şey çok zor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…