- 7 Ağustos 2018
- 11.448
- 69.380
- 518
- Konu Sahibi Browni_intense
-
Iki tarafta tasiyici olunca cocugun hasta dogma ihtimali yuksek oluyor bu hastalikta. Benim ogrencim alfaydi ve hastaydi. En son ilik nakli oldu surekli hastanede yatiyordu. Sinavlarini eve goturup yaptiriyorduk. Siz yinede saglikli gen olayini arastirin bence. Yoksa aldirmakta o zaman zor olacak.nişanlım da taşıyıcı olunca risk varmış %25 oranında ama birimiz alfa birimiz beta olunca nasıl sonuç olur bilmiyorlar da
Onu bende duymuştum aslında ona bir bakayım
Ben telasimi hastasiyim omur boyu kan ve demir ilaci kullanmak zorundayim bi evladm oldu ona daha test yaptrmadm benden gectimi diye ama ben cok zorlaniyorum hep uyumak istiyorum halim olmuyo kan sldigim zaman bi sure iyiyim ama tedavimi kesersem yine cok zorlaniyorum hep vitamin demir kan eksikligim varNikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.
Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
Sahurdan sonra uyuyamadim bi foruma göz atayim dedim,belkide beni Allah yolladi sana:) Canim nikahtan önce toplum sagligi merkezinde eşime ve banada testler yapildi ve siz ikinizde talasemi taşıyıcısiniz dendi,şok olduk ,hic bir belirti falanda yok ikimizdede,sana denildigi gibi bizede cocugunuz %25 Talasemi hastasi olabilir dendi ve universite hastanesinde detayli testler yaptirmamiz söylendi.Biz gittik hatta gittigimiz ilk universite hastanesi bu tesleri yapmiyormus başka hastaneye gittik orda kanlar alindi test sonuclari cikacak bekleyin dendi,uzak bir tarih söylendi epey zaman gecti biz bu arada evlendik...cocuk yapmayiz dedik neyse en sonunda o testler cikti prof dedi ki alakasi bile yok siz ikinizde taşiyici degilsiniz,ilk baştan toplum sagligi merkezi testin sonucunu yanliş yorumlamis ve bizi o kadar uğraştirdilar,simdi cocugumuz oldu saglikli cok şükür...kesinlikle sadece toplum sagligi merkezinin dedigiyla yola cikmayinNikah işlemleri için ilk önce ben sonrada nişanlım test yaptırdı. Dün sonuçları almaya gittiğimizde ben Alfa talasemi nişanlım Beta talesemi taşıyıcısı olduğunu öğrendik. Doktor bilgilendirme yaparken ilerde doğacak bebeğimizin % 50 sağlıklı %25 taşıyıcı %25 hasta olma ihtimalinden bahsetti. Bunu da 8 haftalıkken perinatoloji ye gidip bebekten test alıp nasıl olduğuna baktırman lazım dedi. Bir çaresi var mı diye sorduğumda ya doğuracaksın ya da aldıracaksın dedi.
Şimdi aklım karıştı benimde her ne kadar yolun başında da olsak bu olsılığı bilmek bile bir hayli üzdü. Tamam sadece bir olasılık belki ama gerçekten başka çaresi yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?