İkinci bebeğe hazır değilim:(

Bu sizin kararınız , kimse karışamaz.

Üstüne bir de mukemmel bir hayat sunmuyor size , bencillik yapmasın.

Siz kararli olduktan sonra istediği kadar konuşsun. Önemli olan sizin hazır olmanız.

Doktorla fiziki durumu konuşarak olmuyor bu işler. Hayat kolay değil, artık hiç değil her anlamda.

O 4 çocuk sahibi olmak istiyor ama elini taşın altına koymayı bilmiyor. Ancak 4 çocuk doğuranları örnek verebilecek kadar sığ.

Kalsiyum depolariniz bosaldiginda, dis kaybi falan yasamaya basladiginizda en cok 4 bebek ile ilgili olarak bir daha tartisiriz hep birlikte "hasret" konusunu..
Ya canım O mesela en fazla öyle dediğime bakma yani gözüm kesmiyor benim şu an için bir tane yetiyor yani.

Bayanlar doktora mesaj attım da ben anlatamadım siz anlatın diye tamam dedi ben seni en fazla iki sene kurtarabilirim dedi olmasa korunursun dedi

Normal doğum olsa anlarım da sezeryanda en azından birkaç yıl olmalı. Doktor söylesin eşine. Doktor derse bekler.dikişlerinde sorun olabilir

3 çocuk isteyen ben, 2.den sonra pes ettim. Üstelik 5 yaş araları var.
Eşiniz çocuk sevgisinden bebek istiyor değil bence. Çocuğuna düşkün adam daha biri kucak bebeğiyken, yeni bir bebek istemez. İlgi ister istemez bölünecek çünkü. En hafifiyle her gün parka çıkarmak , oynamak isteyecek ama sen yeni bir bebek ve iş yoğunluğundan yapamayacaksın.

Ayrıca bekle biraz, 10 aylık olan biraz büyüsün babayla vakit geçirmeye başlasın. Baba tv koltuğunda kumandayla aşk mı yaşıyor, evladının peşinde gönlünü etmeye mi çalışıyor bir test et sende. Kısacası çocuk delisi adam o çocukları hak ediyor mu?

Çocuk yapma kararı hayale göre değil, şartların uygunluğuna göre olmalı bence. Genç kızlık döneminde 5 çocuk hayal ettin diye, asgari ücretle geçinirken o hayalini gerçekleştirmemelisin mesela.

Sezaryandan sonra zaten en az iki yil beklenir. Esiniz biraz bencil. Ciddi ciddi size „yeni nesil gelinler kolaya mi kaciyor“ dedi? Kolaysa sen dogur derim. Cocuk konusu kendi baskna verebilecegi bir karar degil. Bari yardim ediyormu? Altink degistirmek, yedirmek icirmek, aktivetiler falan. Ben hayir su kadar seneden once istemiyorum derim bitti gitti.

Ya Allah var yardım ediyor oynatmak olsun banyo yaptırmak olsun tırnağını kesmek olsun yemeğini yedirmek olsun ya altını değiştirmeyi yapmıyor ona da okeyim tamam bir de çok küçükken uyuta biliyordu şimdi oğlum babasında uyumuyor sevmiyor yani beni istiyor hep onda sıkıntı yok ama ne kadar yardım ederse etsin o bana yardımı saat beşten sonra yapacak o işteyken kafayı yiyen ben olacağım bide kolaysa gel sen doğur diyorum ediyorum ama inadı inat ama bakalım doktorla konuştum inşallah doktorun dediğini anlar

Hepsini ard arda yapma sagligin için zaten ara ver biraz sezeryanlisin cunku
Benim kızım 22 aylıkken oğlum doğdu bende çok severim çocukları ama gerçekten çok zor
eşin çocuk bakiminda yardımcımi bende istedim ikinciyi ama eşim yardımcı olmasa yapmazdım benden çok eşim bakıyordu evdeyken
Şimdi kızım 6 oğlum 4 yaşında en küçüğümuz 3. Ayına girecek
Hazır hissettiğim zaman yap çünkü büyük sorumluluk

Yardımcı oluyor canım yani şu ankine yardım ediyor sağ olsun bir ihtiyaç olduğunda yapıyor da işte ya istediği kadar yardımcı olsun o evde yokken yine Ben ilgileneceğim yani büyük çoğunluğu bende olacak çocukların sorumluluğu

Çocuk yapmaktan başka bir işiniz olsun ya

D.kontrol al yut böyle anlayışsız kocaya 4 değil 1 çocuk bile çok. Kendisi zevkini sürsün sen taşı doğur artı sağlık sorununda var. Onlar hep bebek kalmayacak sonuçta birsürü derdi var.

10 aylık çocukla 2.bebek derdine düşmek, eş yüzünden strese girmek, ben istemiyorum hazır değilim demek varken çıkmaza girmek, kafada 4 bebeği arka arkaya yapıp bebek hasreti çekmek...
Normal mi sizce?

Bayanlar doktora mesaj attım da ben anlatamadım siz anlatın diye tamam dedi ben seni en fazla iki sene kurtarabilirim dedi olmasa korunursun dedi

Senin sözün hiçe sayildigi evliligi sürdürmekte israr ne?

Hele cocuguna zaten dogru düzgün bakmayan adami baba yapmak, hatta tekrar tekrar baba yapmanin israri niye?

Kulukça makine degilsin. Doktorada ihtiyacin olmamali. Hayir demek niye bu kadar zor senin için?

Bu psikolojiyle sakin ikinci cocugu yapma.Elbet hazir hissettiginde yaparsin.Kacmiyor bir yere. Daha elinizdeki minnacık

Bebek hasreti çekmemek için her sene doğurun bari başka çözümü yok çünkü. Bebeğe bakacak olan sizsiniz siz hazır değilseniz bitmiştir. Ek olarak herkes yazmış ama dört çocuk büyütmek günümüz koşullarında çok zor bir durum. Annemin arkadaşının kızı 4. Çocuğu doğurdu aralarda iki tanede düşük var dahası ev sahibi kirayı ödeyemediler diye evden attı kocasının dükkanında yaşıyorlar ailecek, hala diyor ki kocam 5 çocuk istiyor. Şu kadını kuluçka Makinesi gören erkeklerden vallahi nefret ediyorum

Senin görüşünü ciddiye almayan birine neden çocuk doğurasınki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…