• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci bebek ve tecrübeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhabalar, şuan 2 yaşında olan kızıma kardeş bekliyoruz. Fakat beni iki çocuk ve bir eşle bekleyen büyük bir performans bekliyor biliyorum. Konuyla ilgili olarak psikolojik hazırlık olarak 2 ve üzeri çocuklu annelerin çarpıcı kısa deneyim ve önerilerine ihtiyaçım olacak. Paylaşırsanız sevinirim :)
Bende 3. Bile var korkacak bisey yok tatlim sakin ol yeter

doktorun geçen hafta için çağırmıştı ama belli olmaz belki diye gitmedim zaten ikili test için 15 gün önce gitmiştim şimdi 13+0 dayım belki bu hafta belki önümüzde ki hafta gideceğim ama sağlıklı olması en büyük dileğim, erkek derse ne yaparım onu düşünüyorum :) çin takvimi erkek rus takvimi kız rüyalarım erkek içimden geçen kız hangisi tutacak bilemiyorum:)
Erken haftalarda yapılan tahminlere ben inanmıyorum çok fazla değişen var onun için biraz daha bekleyerek iyi yapmışsınız,gerçi 16.haftadan sonra bile çok değişen var hele buraları okudukça şok oluyorum:) amaan sağlıklı olsunlar da her türlüsü bizim nasıl olsa:) benim rus ve çin takvimi ikisinde de tuttu tabi muhtemelen tesadüftür:)

Canım hakkaten maşallah, büyüyüp boy dizildiklerinde nasıl gurur kaynağı bir tablo olacak sana.

Şimdi sen 6. çocuk yolda bir de üniversite mi bitiriyorsun bu yıl? Hangi bölüm?

Resmen kendimden utandım, bir koca ömür yatmışım hakkaten. Rabbim güzel yuvanı korusun, hepsi parmakla gösterilen örnek bireyler olsun inşallah.
Hayırlısı sağlıklı evlatlar olsunlar tek duam bu canım. Çok teşekkür ederim. İşletme okuyorum bu sene son. 10 dersim kaldı inşallah biter. Bu hayatta anladığım birşey varsa o da yaptığın hayırlı şeyler için hiç pişman olmadığındır. Yaptığın iyilikten verdiğin sadakadan biriktirdiğin paradan hiç pişman olmazsın. Evlat yetiştirmek de ona benziyor bence. Yani hayatımın son 9 yılını çocuksuz ya da tek çocukla geçirebilirim ama 5 çocuk büyüdü bu sürede. Boş zaman getirmediği için mutluyum. Günün sonunda çalışsak da yatsak da yorgun olmuyor muyuz zaten :)))

yenidoğduğunda kabus gibiydi. emmek istemedi. günlerce şırıngayla besledim. kolik dediler saatlerce ağlardı, hep kucağımdaydı iki dk durmadan ağlardı. 6 ay sürdü bu. o yüzden yenidoğan bebekten de endişeliyim ya onun gibi olursa diye. yemesi o kadar büyük sorun oldu ki iki hafta önce 5 gün hastanede yatmak zorunda kaldık damardan beslendi.tek lokma yemez mi insan bütün gün. siz şanslısınız bence maşallah diyeyim yemeyen yemiyor vallahi. ben bir tanesiyle kafayı yemek üzereyim:)
Kizim geldi aklima. Benim kızım da yeni doğduğunda sürekli uyuyordu. Ben de ne güzel uyuyor diyip hiç uyandırmıyordum. Sonra 24 saat sonra hala uyuduğunu görünce panikledik. Hiç emmiyordu. Bi de yeşil yeşil kusmaya başladı. Hastane hastane dolaştık. Dr lar anlamıyor. En son bi hemşire mama vermeye başladı biberonla. Kızım az az içti. Sonra kendine geldi süt sağıp verdik bi süre sonra emmeye başladı. Meğer açlıktan halsizlikten uyumuş kız ondan uyanmıyormuş. Bi tek o zaman paniklemistim emmiyor diye. Çok geçmiş olsun size. Rabbim bi daha yaşatmasın aynı zorlukları. Evlatlarımıza sağlık sıhhat versin inşallah.

Hayırlısı sağlıklı evlatlar olsunlar tek duam bu canım. Çok teşekkür ederim. İşletme okuyorum bu sene son. 10 dersim kaldı inşallah biter. Bu hayatta anladığım birşey varsa o da yaptığın hayırlı şeyler için hiç pişman olmadığındır. Yaptığın iyilikten verdiğin sadakadan biriktirdiğin paradan hiç pişman olmazsın. Evlat yetiştirmek de ona benziyor bence. Yani hayatımın son 9 yılını çocuksuz ya da tek çocukla geçirebilirim ama 5 çocuk büyüdü bu sürede. Boş zaman getirmediği için mutluyum. Günün sonunda çalışsak da yatsak da yorgun olmuyor muyuz zaten :)))
Saygıyla eğiliyorum :KK52:

Hayırlısı olsun hakkında :)) 3+1 de oturuyorum ama 4+1 de aldık. 2 seneye oraya geçmeyi düşünüyoruz. Günümü özetleyim o zaman :)
Sabah 6.30 kalkış. Büyüğü kaldırıp kahvaltı beslenme 7.05 yola çıkıyoruz. Okula bırakıp yardımcı kadını alıyorum eve gelmemiz 7.30.
Kadın mutfağı topluyor kahvaltı hazırlıyor 8 gibi çocuklar kalkıyor kahvaltı yapıyor. 10 da 2 si kreşe gidiyor. Onları bırakıp işim varsa dışarıda onları hallediyorum. Haftada 2 gün spora gidiyorum. O sırada yemek yapılıp ev temizleniyor. Anneme uğruyorum küçük kızım onda kalıyo bu ara. Hamileyim diye emzirmek istemiyorum fazla. o ise çok emmek istiyor. Az birşey emzirip bolca oynuyorum. Bazen saat değişiyor tabi ne zaman fırsat bulursam gün içinde. Saat 12 gibi de kadını ve diğer oğlumu alıp okula gidiyorum. Onları bırakıp büyük oğlumu okuldan alıyorum. Biraz alis veris yapiyoruz. Eve gelip biraz uyuyorum. Hamilelik yorucu tabi :)) bu sırada büyük oğlum yemek yiyip ödev falan yapıyor. Kalkınca biraz yemek yiyorum ki bakıyorum okul saati. Akşam 17.15 gibi tekrar okula gidip oğlumu alıp eve geliyorum. Tüh yine kreştekileri unuttum :)) arada unutuyorum onları Allah tan sorun çıkarmıyor hocalar. Bazen tekrar çıkıp onları alıyorum bazen de oğlumla beraber eve getiriyorum. Akşam yemek falan. Biraz vakit geçiriyoruz. Akşam eşimle film falan izliyoruz ya da beraber İnternete takılıyoruz bazen de çocuklarla avm ye gidiyoruz. Bazen sadece çocuklarla ilgileniyoruz. Bazen sadece sohbet ediyoruz. Bazen de iki farklı koltukta iki farklı telefondan İnternete giriyoruz. Bu en sevmediğim kısmı. Akşam programı değişken biraz :)
Son olarak eşim yatıyor ben evde toplanması kaldırılması gerekn şeyleri hallediyorum veeeee
FİNAL! !!!

Başım döndü yeminle :rolleyes::KK45:
Biz faniler de işte sabah kalk yemek ye işe git eve gel yemek ye tv izle yat şeklinde yaşıyoruz.
Vay be gerçekten etkilendim enerjinizden

Saygıyla eğiliyorum :KK52:
Göründüğü kadar zor değil yaa :) herkes yapabilir.

Başım döndü yeminle :rolleyes::KK45:
Biz faniler de işte sabah kalk yemek ye işe git eve gel yemek ye tv izle yat şeklinde yaşıyoruz.
Vay be gerçekten etkilendim enerjinizden
Yok enerjim kalmadı ya. Bunlar sadece mecburen yaptıklarım. Bazen uyuyup uyumamak istiyorum.

Benim iki çocuğum var
Kızım 4 yasına girecek oğlum 2 yasında
Kızım oğlum olduğunda çok kıskandı
Tabi oğlum kucuk diye bütün ilgi alaka kızımda idi.oglum artım 2 yasında benn kızımın ekseni etrafında dönerken yavrum canım oğlum sevecen sıcak kanlı uyumlu çocuk bu aralar hırcın sürekli bagıran küsen bir çocuk oldu.napacaç bilmiyorum kendimi ogluma karsı cok mahcup hissediyorum 8 88li nolur bir tavsiye ver tecrübene suphem yok;-):-)

Tam aradigim konu :) ozellikle tecrubeli anneler yardimci olursaniz sevinirim, dogunca ayyyy bunlara mi takildim yahu diyecegim seylere hamilelik psikolojisinden midir nedir sariyorum.
3 yasinda bi kizim var simdi de oglus yolda 3.5 yasinda olacak bebis dogdugunda. Bende farkli cinsiyetteki cocuklarin ev ici ya da disi farketmez gecinme durumunu cok merak ediyorum. kizim bunu biz degil es dost etraf soyluyo, cooook cilveli ve kendini cok sevdiriyo seytan tuyu var sanki cocukta herkes ona cok duskun hele eşim yok böyle bi aşk kizina ölür. oglusum sanki erkek cocuk olmanin da verdigi fitrat farkiyla ikinci plana dusecek diye korkuyorum. Bir kiz bir erkek evlat sahibi olanlar tecrubelerinizi paylasirsaniz cok sevinirim

Son düzenleme:
19 yasinda anne oldum 27 ime girdim.ikincisini istiyorum kendime güveniyorum bütün arkadaslara basarilar diliyorum :) Allah hrrkesin gonlune gore versn aminnnnn

Back
X