• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İkinci bebek ve tecrübeler

• Konu Sahibi Konu Sahibi Vina
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tesekkür ederim canım benim.. Babamız sağolsun çok rahat.. Çocuklarla ilgilenme konusunda epey bi zayıf kalıyor ve bu benş biraz korkutuyor.
Annen kv yakınsa onlar da olur. Ya da olmazlarsa olmasınlar benim anneme bırakma serüvenim 4.de başladı. Ondan önce hep yalnızdım. Göründüğü kadar zor değil merak etme bi de ilki kızmış daha kolay olur senin için.

Tekrar maşallah diyeyim o zaman:) 6. Deyince ben 38-40 gibi bir aralık bekliyordum. Ben de 24te 2.yi yaptım diye azar işitiyorum. Moral oldun bana :confused:
O azarları ben de çok işittim zamanında sonrasında baktılar olmuyor sustu herkes. En komiği son hamileliğimileti öğrendiğinde annanemin ( ki kendisinin 9 çocuğu var) sen ne yapmaya çalışıyorsun demesi oldu. Ciddi ciddi kahkaha attım. Yolundan gidiyorum annene dedim o da güldü :KK70:

:KK57::eek:Kiz gercektenmi hay masallah allah saglik sabir versin vallahi ,6.yi allah kavustursun inslalah, yanlis anlamazzsan sormak istedim hepsi istiyerekmi oldu:KK39:kendimi düşünemiyorum 6 tane:KK35:rahatligida seven birisiyim aman allahim ben boyle olurdum:confused:bir kizim var simdide zor geliyor ikincigi yapmak:KK51:

İlk çocuğum doğduğunda ben de öyle diyordum ama yaşım çok küçüktü biraz da dikkatsizlik ikinciye hamile kalmışım. Sonra hep isteyerek oldu. Sonuncuyu düşünmüyordum ama önlem de almamıştım belliydi geleceği. Ama bu sefer tedbir almaya niyetliyim. Bi aksilik olmazsa tabi:KK23:

Annen kv yakınsa onlar da olur. Ya da olmazlarsa olmasınlar benim anneme bırakma serüvenim 4.de başladı. Ondan önce hep yalnızdım. Göründüğü kadar zor değil merak etme bi de ilki kızmış daha kolay olur senin için.

O azarları ben de çok işittim zamanında sonrasında baktılar olmuyor sustu herkes. En komiği son hamileliğimileti öğrendiğinde annanemin ( ki kendisinin 9 çocuğu var) sen ne yapmaya çalışıyorsun demesi oldu. Ciddi ciddi kahkaha attım. Yolundan gidiyorum annene dedim o da güldü :KK70:

İlk çocuğum doğduğunda ben de öyle diyordum ama yaşım çok küçüktü biraz da dikkatsizlik ikinciye hamile kalmışım. Sonra hep isteyerek oldu. Sonuncuyu düşünmüyordum ama önlem de almamıştım belliydi geleceği. Ama bu sefer tedbir almaya niyetliyim. Bi aksilik olmazsa tabi:KK23:
Allahim cocuklarina saglikli omuler versin sanada sabir:KK54:zor gercekten

Ben Rabbm nasip ederse 2. Ye hamileyimde yetebilirmiyim diye endise etmiyo degilim 8 88li ayni yastayz ben pek gec kalmisim:)) allah anali babalı saglikla büyutmek nasip etsin evlattan güzelide yok bu dünyads insallah hayırli evlat olurlar.zordur ama guzeldir bence

3.yüde hemen mi yapdamki cesaret geldi bana:))))

Allahim cocuklarina saglikli omuler versin sanada sabir:KK54:zor gercekten
Amin canım. Hepimize insallah :))

Ben Rabbm nasip ederse 2. Ye hamileyimde yetebilirmiyim diye endise etmiyo degilim 8 88li ayni yastayz ben pek gec kalmisim:)) allah anali babalı saglikla büyutmek nasip etsin evlattan güzelide yok bu dünyads insallah hayırli evlat olurlar.zordur ama guzeldir bence

3.yüde hemen mi yapdamki cesaret geldi bana:))))
Cok cocuk iyidir :)) hayırlısı olsun hakkında

hakikaten şoklardayım 8 88li arkadaşım.
ben 89 luyum çocuk sayım 0 :) daha da uzun süre öyle kalacak gibi.
Allah yardımcın olsun nasıl baktığını merak ettim :)
bi de evinin kaç odası olduğunu.
yaşlarda farklı farklı olunca her çocuğun yatışı kalkışı yemeği okulu ayrı saatlerdedir. hepsini nasıl koordine ediyosun maşallah :)

Yok çocuk istemekten vazgeçtim. Tabi hayırlısı. Servet değil derdim bi kefenle gitcem öbür tarafa. Tek derdim çocuklarımın benim gibi hayatta yalnız kalmaması. Maddiyat gelip geçici yarın olup olmayacağı belli değil. Yanlış anlamayın onları yazmamın sebebi bazı insanların çok çocuk sahibi olmayı bi cahillik yoksulluk olarak görmesiydi. Bana durmadan yok özel okulu yok Üniversitesi deyip duruyorlardı. Bende eğitimli genç insanların da çok çocuk sahibi olabileceğini bunun yanında zenginlesebileceginı söylemek istedim. Onun dışında normal hayatta da burda başka konularda da bana saldirilmadan bu konuları açmadım. Açıklamak istedim sadece :)
canım ne haddime burda sana saldırmak ,,, yanış anlaşılmasın ALLAH herkesin gönlüne göre versin
çoçuk istemek bir tercihtir.. kimi bir yapar kimi on,,,
mesele bunun başka boyutla değerlendirilmesii,,,
korkma biz insanoğlu tekte olsak yalnız kalmayızz,,
bir şekilde insan ilişkileri geliştitirizz bu kendi elimizdee

Yok çocuk istemekten vazgeçtim. Tabi hayırlısı. Servet değil derdim bi kefenle gitcem öbür tarafa. Tek derdim çocuklarımın benim gibi hayatta yalnız kalmaması. Maddiyat gelip geçici yarın olup olmayacağı belli değil. Yanlış anlamayın onları yazmamın sebebi bazı insanların çok çocuk sahibi olmayı bi cahillik yoksulluk olarak görmesiydi. Bana durmadan yok özel okulu yok Üniversitesi deyip duruyorlardı. Bende eğitimli genç insanların da çok çocuk sahibi olabileceğini bunun yanında zenginlesebileceginı söylemek istedim. Onun dışında normal hayatta da burda başka konularda da bana saldirilmadan bu konuları açmadım. Açıklamak istedim sadece :)
Seni tebrik etmek için girdim siteye 24 yaşındayım 1 bebeğim var 6 aylık çok zorlanıyorum sana 41 kere maşallah diyorum

ben ağzımı bantladım bende tekk:KK48::KK48:
Aynen 24 de anne oldum şuan oğlum bi yaşında ve hayata küstüm neden bu kadar erken yaptım çok zorlanıyorm ama arkadaşın maşallahı var Allah güç kuvvet versin biz susalım sessiz sessiz kaçalım konudan:)

hakikaten şoklardayım 8 88li arkadaşım.
ben 89 luyum çocuk sayım 0 :) daha da uzun süre öyle kalacak gibi.
Allah yardımcın olsun nasıl baktığını merak ettim :)
bi de evinin kaç odası olduğunu.
yaşlarda farklı farklı olunca her çocuğun yatışı kalkışı yemeği okulu ayrı saatlerdedir. hepsini nasıl koordine ediyosun maşallah :)
Hayırlısı olsun hakkında :)) 3+1 de oturuyorum ama 4+1 de aldık. 2 seneye oraya geçmeyi düşünüyoruz. Günümü özetleyim o zaman :)
Sabah 6.30 kalkış. Büyüğü kaldırıp kahvaltı beslenme 7.05 yola çıkıyoruz. Okula bırakıp yardımcı kadını alıyorum eve gelmemiz 7.30.
Kadın mutfağı topluyor kahvaltı hazırlıyor 8 gibi çocuklar kalkıyor kahvaltı yapıyor. 10 da 2 si kreşe gidiyor. Onları bırakıp işim varsa dışarıda onları hallediyorum. Haftada 2 gün spora gidiyorum. O sırada yemek yapılıp ev temizleniyor. Anneme uğruyorum küçük kızım onda kalıyo bu ara. Hamileyim diye emzirmek istemiyorum fazla. o ise çok emmek istiyor. Az birşey emzirip bolca oynuyorum. Bazen saat değişiyor tabi ne zaman fırsat bulursam gün içinde. Saat 12 gibi de kadını ve diğer oğlumu alıp okula gidiyorum. Onları bırakıp büyük oğlumu okuldan alıyorum. Biraz alis veris yapiyoruz. Eve gelip biraz uyuyorum. Hamilelik yorucu tabi :)) bu sırada büyük oğlum yemek yiyip ödev falan yapıyor. Kalkınca biraz yemek yiyorum ki bakıyorum okul saati. Akşam 17.15 gibi tekrar okula gidip oğlumu alıp eve geliyorum. Tüh yine kreştekileri unuttum :)) arada unutuyorum onları Allah tan sorun çıkarmıyor hocalar. Bazen tekrar çıkıp onları alıyorum bazen de oğlumla beraber eve getiriyorum. Akşam yemek falan. Biraz vakit geçiriyoruz. Akşam eşimle film falan izliyoruz ya da beraber İnternete takılıyoruz bazen de çocuklarla avm ye gidiyoruz. Bazen sadece çocuklarla ilgileniyoruz. Bazen sadece sohbet ediyoruz. Bazen de iki farklı koltukta iki farklı telefondan İnternete giriyoruz. Bu en sevmediğim kısmı. Akşam programı değişken biraz :)
Son olarak eşim yatıyor ben evde toplanması kaldırılması gerekn şeyleri hallediyorum veeeee
FİNAL! !!!

canım ne haddime burda sana saldırmak ,,, yanış anlaşılmasın ALLAH herkesin gönlüne göre versin
çoçuk istemek bir tercihtir.. kimi bir yapar kimi on,,,
mesele bunun başka boyutla değerlendirilmesii,,,
korkma biz insanoğlu tekte olsak yalnız kalmayızz,,
bir şekilde insan ilişkileri geliştitirizz bu kendi elimizdee
Boşver canım ya sana dememiştim zaten :) sitede canımı sıkan çok hatun var da. Ay niye yapıyorsun? Gelirin ne? Hepsini özelde okuyabilecek misin? Altı çocuğun özel okul okul masrafı bilmem kaç yüz bin lira odeyebilecek misin? Yok ben onun eğitimine de gelirine de inanmıyorum. Atıyor burda. gibi sapan saçma yorum yapanlar içindi. Çok sinirlerimi bozmuslardi da :)))

Seni tebrik etmek için girdim siteye 24 yaşındayım 1 bebeğim var 6 aylık çok zorlanıyorum sana 41 kere maşallah diyorum
Teşekkür ederim. İnan ki gördüğüm tek çocukların hepsi benim beş çocuğumdan daha zor görünüyor gözüme. Sanırım anneler olarak biz hayatı zorlaştırıyoruz kendimize :))
Aynen 24 de anne oldum şuan oğlum bi yaşında ve hayata küstüm neden bu kadar erken yaptım çok zorlanıyorm ama arkadaşın maşallahı var Allah güç kuvvet versin biz susalım sessiz sessiz kaçalım konudan:)
:))) amin hepimize. Hepimiz anneyiz hepimiz zorlanıyoruz canım. Kimsenin hayatı güllük gülistanlık değil ki. Ayrıca kesinlikle tek çocuk büyütmek daha zor benim için :))

topukla canım topuklaaa:KK45::KK45:
:)))

8 88li maşallah bence maddi durum müsaitse ve tabi sağlıkta kalabalık aile olmak iyidir. Bende 31 de 2. Ye Anne oluyorum 2.5 yaşında bi oğlum var şimdide bi kızım olucak.

8 88li maşallah bence maddi durum müsaitse ve tabi sağlıkta kalabalık aile olmak iyidir. Bende 31 de 2. Ye Anne oluyorum 2.5 yaşında bi oğlum var şimdide bi kızım olucak.
Rabbim hayırlı sağlıklı evlatlar olmalarını nasip etsin inşallah :))

Valla bende çok korkuyorudum ama ne hikmetse ikinci çocuk birinciye nazaran ortalıkta kendiliğinden büyüyor canım benimki ler biri 7 diğeri 4 yaşında

Benim iki çocuğum var
Kızım 4 yasına girecek oğlum 2 yasında
Kızım oğlum olduğunda çok kıskandı
Tabi oğlum kucuk diye bütün ilgi alaka kızımda idi.oglum artım 2 yasında benn kızımın ekseni etrafında dönerken yavrum canım oğlum sevecen sıcak kanlı uyumlu çocuk bu aralar hırcın sürekli bagıran küsen bir çocuk oldu.napacaç bilmiyorum kendimi ogluma karsı cok mahcup hissediyorum 8 88li nolur bir tavsiye ver tecrübene suphem yok;-):-)

Benim iki çocuğum var
Kızım 4 yasına girecek oğlum 2 yasında
Kızım oğlum olduğunda çok kıskandı
Tabi oğlum kucuk diye bütün ilgi alaka kızımda idi.oglum artım 2 yasında benn kızımın ekseni etrafında dönerken yavrum canım oğlum sevecen sıcak kanlı uyumlu çocuk bu aralar hırcın sürekli bagıran küsen bir çocuk oldu.napacaç bilmiyorum kendimi ogluma karsı cok mahcup hissediyorum 8 88li nolur bir tavsiye ver tecrübene suphem yok;-):-)
Estağfurullah belki fikir verebilirim.. İkisiyle aynı anda oynayacağın oyunlar bulabilirsin belki. Ya da kızın kreşteyken ufaklıkla ilgilenebilirsin. Bunlar içini rahatlatır. Ama bence oğlunun hircinliginin sebebi yaşından kaynaklanıyor. O yaşta ilk oğlum dışında hepsi huysuzdu. Mesela 3 yaşındaki oğlum birşey istiyor bu mu diye gösteriyorum bu sefer başka birşey gösteriyor. Tamam diyip ikinci gösterdiğini alınca bu sefer geri ilk söylediğini istiyor. Bunu hemen her konuda yapıyor. Diyeceğim o ki benim dediğim olacak mı diye deniyorlar biraz. Sen sakinliğini koru. Bu zamanlarda geçecek inşallah :))

Biri 31 aylik digeri 1.5 aylik 2 kizim var. Ilk kizimda biraz da tecrübesizlikle bayagi sikinti cektik. Ama simdi daha farkli. Ufaklik daha sakin. Ev temizligini cok kafaya takmazsaniz gunler bi sekilde geciyor.
Kiskanclik olur ister istemez. Buyuk kizim beni salla bana emzik ver deyip duruyo. Bebegi emzirirken parmaklarini emiyor mesela. O sira dikkatini cekecek baska seyler söyleyip unutturmaya çalışıyorum.
Bunu gibi seyler iste. Basa cikilmayacak seyler degil yani.
Buyuk kizim bebekken agladiginda dunya basima yikilmis gibi hissederdim. Ama simdi "agla yawrum agla ferahlarsin icin açılır" modundayim. Bebegin aglamasi ne beni ne bebegi öldürmuyormus:))

88 li kardeşim öncelikle maşallah gün içindeki tempona hayran kaldım .bir sorum var.benim 12 aylık oğlum var tüp bebekti.şimdi oğlum 18 aylıkken 2. Tüp bebeği yapacağız.allah izin verirse oğlum 27 aylıkken kardeşi doğacak ve oğlum kolikti cok zorlandık eşimle fazla sabırlı değiliz.ama yinede 2. Çocuğu istiyoruz.sorum cocuk kac yaşında anne babayı biraz rahatlatır yani erken mi 2. İçin

88 li kardeşim öncelikle maşallah gün içindeki tempona hayran kaldım .bir sorum var.benim 12 aylık oğlum var tüp bebekti.şimdi oğlum 18 aylıkken 2. Tüp bebeği yapacağız.allah izin verirse oğlum 27 aylıkken kardeşi doğacak ve oğlum kolikti cok zorlandık eşimle fazla sabırlı değiliz.ama yinede 2. Çocuğu istiyoruz.sorum cocuk kac yaşında anne babayı biraz rahatlatır yani erken mi 2. İçin
Benim için özgürlük iki yaş. Ama değişebilir çocuktan çocuğa. Ben iki yaşında bi çocuğu ogluma emanet edebilirim bir kaç saatliğine. Ya da anneme bırakabiliyorum. Sütten kesilmiş oluyor. Son doğumum benim de oğlum 27 aylıkken oldu tam. Oğlumda hiç kıskançlık olmadı. Şimdi 42 aylık yaklaşık. Oluyor kardeşim diye. Küçük kızım da az değil vuru arada yüzünü yırtar falan ama oğlum gayet olgun karşılıyor maşallah. Açıkçası küçük bebek doğduğunda ya da 1 1.5 yaş öncesinde bebeğe kötü davranan çocuğum olmadı hiç maşallah :)) ama biraz büyüyüp yürümeye konuşmaya başlayınca büyüdü bu deyip küçük ikisi çekişmeye başlıyor. Ama fikrimi sorarsan 27 ay gayet iyi. Yaş fazla olursa kesinlikle daha zor olacağını düşünüyorum ben.

Back
X