İkinci çocuğu düşünmeli miyim ?

_sekerpare_

Nirvana
Pro Üye
25 Mart 2010
4.058
3.994
773
50
Ankara
arkadaşlar daha önce açtığım konuyu belkiokumuşsunuzdur.ben 11 yıllık evliyim 8 yaşında bir oğlum var ve 12yıldırda insülin kullanan bir şeker hastasıyım. oğlumu doğurduğumda da hastalığım vardı ama 26 yaşındaydım şimdi ise 35 yaşındayım .bu konuyu danışmak için 5 ayrı jinekoloğa gittim .her uygulamada olduğu gibi bunda da riskler olduğunu ölebileceğimi bebeğimin karnımda ölebileceğini retinanın zarar görebileceğini kör olabileceğimi ama bunların hiçbiri yaşanmayabileceğini ihtimalin olduğunu ama tedaviyle ve irade ile bunların bertaraf edilebileceğini de söylediler.haa lay lay lom bir gebelik geçirmezsin 7.ci aydan sonra hastanede yatman gerekebilir maddi gücün cesaretin varsa deneyebilirsinde bu senin seçimin dediler. ben size olayın duygusal boyutundan bahsedeyim ben yeniden hamile olayım vay efendim gebelik kıyafeti giyeyim bebek emzireyim filan gibi duygularım yok.ama beni ilerde çocuğumun yalnız kalacağı düşüncesi korkutuyor ve üzüyor. o da önceden lafını bile etmiyordu şimdi arada sırada kardeşle ilgili laflar dokunduruyor çok olgun bir çocuk üzülmemi istemiyor durumu biliyor .ama yinede çocuk işte neyapsın özeniyor... fikirlerinizi ve yorumlarınızı almak istiyorum teşekkürler şimdiden..bilmiyorumkismile

sagliginiz riske girdikten sonra bence oglunuz yanliz kalsin daha iyi
sizi kaybetmesi söz konusu ve bu onu ilerde kardessiz olmasindan daha cok etkiler bence
sizinde bayraminiz mübarek olsun hakkinizda hayirlisi

Sizin de bayramınız mübarek olsun.
Riskli bir gebelikse, hem size hem çocuğa zarar gelme riski varsa ben olsam düşünmezdim gibime geliyor..
Sonuçta bir çocuğunuz var. Yalnız kalmasın diyerek riskli bir hamilelik geçirmeniz ne kadar doğru bilemiyorum.
Tabiki henüz anne olmadığım için o açıdan bakamıyorum ama ben işin mantık kısmından yaklaşayım dedim ablacım...

canım benim ben hep mantıklı düşündüm şimdiye kadar ama benim gibi olup çok sağlıklı halledenlerde var biyandan oğlum bilmiyorum yine kafam çok karıştı

bu kadar risk varken ve bunlardan hiçbiri kolay şeyler değil..bu durumla karşılaştığında oğlunun daha olumsuz bir durum içine gireceğini biliyorsun...şimdiki halini aramasını da istemezsin değil mi...ben olsam düşünemezdim gerçekten...ama yine de allah hayırlı olanı versin..

canım benim ben hep mantıklı düşündüm şimdiye kadar ama benim gibi olup çok sağlıklı halledenlerde var biyandan oğlum bilmiyorum yine kafam çok karıştı

Anlıyorum sanırım ablacım.. Tabiki vardır sağlıklı bir şekilde halleden, burada % oranını bilmiyorum ama az veya çok bir risk var.
O riski almaya değer mi gibi bir soru soramam, eminim evlat sahibi olmanın yeri bambaşkadır. Fakat Rabbim size zaten güzel bi evlat vermiş.
Yapmanız durumunda kendi sağlığınız ve karnınızdaki çocuğun sağlığı riskteyken ben bu olaya sıcak bakamadım.:1no2:

Ya size bir şey olursa doğum sırasında, ya hayatınızı kaybederseniz?

O zaman oğlunuz yanlız kalmayacak mı???

Kardessiz kalmasi annesiz kalmasindan daha iyidir.
Tamam, belki saglicakla dogabilir de, ama size de birsey olabilir degil mi, boyle bir risk var. Bu oynamak gibi birsey, kendi hayatin uzerine oynamak. Ya birsey olmazsa, ya bebek de ben de saglikli olursak? gibi dusuncelerle bu yola girilmez bence.

bütün bunları çok düşündüm ama en son gittiğim jinekolog ( mantar için gitmiştim) kafamı karıştırdı. Bana artık tıp çok ilerledi çaresiz değiliz biz böbrek hastalarına bile doğum yaptırdık imkansız diye bişey yok filan dedi .Olumludüşünmeme neden olacak biçok şey daha .... Ve ben umutlandım sanırım biran kalbimle düşündüm beynimle değil de ... oğlum bazen çok olgun davranıyor ama çoğunlukla ona ulaşamıyorum benimle sanki arkadaşıymışım gibi kavga etmeye çalışıyor bu durum beni çok üzüyor. Acaba kardeşi olmadığı için mi böyle davranıyor.Ya da olsaydı daha uslu anlayışlı bir çocuk olurmuydu... Bazen sinirleniyorum içimden bir tane daha doğurup senin burnunu sürtmem lazım diye düşünüyorum.OOOfffff oooof çocuğunmu var derdin var

bence düşünmeyin.. bir iki kere kardeş der sonra bi* daha lafını etmez. sağlığınız daha önemli... yaşınız da 35, risk almaya gerek yok ..

benim de kardeşim yok evet çok zor bişey, olmasını o kadar çok isterdim ki..
ama annemin sağlığı söz konusuydu, o yüzden anneme 1 gün bile kızmadım kardeşim olmadığı için
bakın 1 çocuğunuz varmış Allah ona uzun sağlıklı ömürler versin..
ama siz de sağlığınıza riske atmayın derim..
çocuğunuzun kardeşten çok size ihtiyacı var..
ilerde ona anlatırsanız size kızmaz hiç bi şekilde o zaman daha iyi anlar
tabiki karar sizin yine de
hayırlı bayramlara.s.

canım yaa Allah seni hep iyilerle karşılaştırsın inşallah hep mutlu olursun ve sağlıklı çocukların olurda annende torunlarını sever hayatta di mi inşallah ...Tabii birde en önemlisi iyi adam gibi bir adamla evlenirsin de annenlere erkek evlat olur o da sevgiyle..

insanin kardesinin olmasida zor olmamasida zor
ama annesinin olmamasi dahada zor
allah korusun size birsey olursa hangi kardes sizin yerinizi tutabilir

inşAllah ablacım
sağol duaların için:1hug:

kardeşi olursa aralarında en az 9 yaş olacak yani,9 yaş zaten çok fazla,eminim ne sizin ne de oğlunuzun hayal ettiği gibi bir bağ olamaz aralarında.hele bir de kardeşi kız olursa hiç mi hiç olmaz... riske girmeye hiç gerek yok,zaten kuzenleri varmış,kuzenleri ile kardeş gibi olsun yeter.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…