İkinci çocuğu yapmalı mıyız? çok kararsızım

Zor bir karar ,

eşim hemen bir tane daha olsun çocuğumuz diyor.

hayat şartları bir yana bu zaman nasıl bir zamandır bilmem ama insanlar biraz daha bencil düşünüyorlar

( galiba bende dahil )

Kendime daha çok vakit ayırmak istiyorum

çocuklar büyüdükçe sorunları da büyüyor.

bilemiyorum ya hep bir kararsızlık içindeyim

Biraz sabırsız birisiyim tahammülsüzüm haşarı bir oğlum var.

İnsanların yaşı ilerledikçe daha sabırlı oluyorlarmış belki biraz daha büyümeliyim 2. çocuk için

eskiden arka arkaya doğuran kadınlar nasıl geçti günler nasıl büyüdüğümüzü bilemedik derler hep

5-6 sene kadar hazır hissetmiyorum kendimi

Herkes için hayırlısı olsun

meraba arkadaslarım ve ablalarım ben 19 yasındayım 3 yıllık evlıyım 2.5 yasında bır kızım var.ıkıncı cocugu bı yandan ıstıyorum bı yandan ıstemıyorum.ıstemememın nedenı daha cok kucuk olmam ve hep bir şüpheyle yasamam acaba aldatılırmıyım aldatırsam ıkı cockla ortada kalırım korkusu cunku annemde aynı durumda ıkı cocukla ortada kalmmıs bır bayan.ıstememın nedenı bız aıle bınasında oturuyoruz ıkı eltım bıde kayınvalıdem var bınada.ben 1 sne ıcınde baska yere tasınmayı düşünüyorum hamılelegım cok sorunlu gectı sureklı kusarak bayılarak ve haftada ıkı uc kez serum takılarak.yıne aynı sekıl olrum dıye burda gecırmek ıstıyorum hamılelıgımı en azından kızımı onlara bırakıp uyuyabılırım yada bayıldıgımda yanımda olurlar.ne yapmalıyım yasıma aldırış etmeden bı tane daha yapmalımıyım yoksa hamılelegım kotu gecsede bunu goze alıp bıkac sene sonramı yapmalıyım?

çok küçüksün be canım...
şimdi kızınla birlikte biraz daha büyüyün bence.
bencee 25 den önce 2. çocuğu düşünmesen iyii olur.
zaten her hamilelik aynı olacak diye birşey yok. 2. hamileliğinde sorunlu geçerse elbet yanına gelecek birileri bulunur. ki gelmeseler bile kızın büyür. okula gider. kendini kurtrmış olur yani. hatta sana yardım bile eder annesi :79:

benimde bir yaşında kızım var 27 yaşımdayım
ama ikinciyi düşünmüyorum ama bir yandan da tek çocuk büyütmek doğru mu diyorum
ben kalabalık bir ailede büyüdüm beş kardeştik ama iki abim beni asla arayıp sormaz benim için sadece iki kardeşim var.
çalışan bir bayan olarak tekrar izin sonra tekrar işe dönüş bunların hepsi bir duygusal çöküntü loğusalık depresyonu iş yerinde süt sağma eve bağlanma kafamda hep bunlar dönüyor açıkcası korkuyorum
eşimde pek istemiyor
eşim maddi imkansızlıklar içinde büyümüş. üniversiteye giderken cebimde otobüs param yoktu der ve aynı şeyleri benim çocuğum yaşasın istemiyorum der. gerçekten bütün imkanlarımız kızımız için ama ikinci hem madden hem maneven gücüm yok...

Benim de çok kararsız olduğum bir konuydu.. Nihayet karara bağladım, ikinci bebeğim yolda..
Evet,beni fiziken yoracak.. Kızıma sunduğum maddi imkanlar bölünecek, ama paylaşmak da yavrularım için çok güzel olacak..

Onları elele hayal etmek bile beni öyle keyiflendiriyor ki..

Kızım şimdiden, akşamları kafasını karnıma dayayıp kardeşi ile uzun uzun sohbet ediyor. Arkadaşları ile ne yaptığını, okulunun nasıl geçtiğini anlatıyor.. Heyecanla kardeşini bekliyor. Çok ama çok mutlu.

Açıkçası ben de mutlu ve huzurluyum. Benim hayatımın her alanında bana destek olan bir ablam, can yoldaşım var. Evladımın neden olmasın.. Hiçbir dostluk kardeşlik gibi olmaz. İleride kardeşlik ilişkilerinin nasıl olacağı ise, bizim yetiştirme şartlarımıza bağlı diye düşünüyorum.

Herkes için hayırlısı olsun.

Son düzenleme:
bence hiç düşünmeyin bir de olacak mı bakalım ben 31 yaşındayım 4 yaşında kızım var ikinci çocuüu istiyoruz 3 aydır korunmuyoruz amahalahaile kalamadım istemek de yetmiyor valla Allah verecek mi bakalım Hakkımızda hayırlısı olsun hepimizin.Bence 2.çocuk şart

keşke bu yazılanları 10 yıl önce okusaymışım

36 yaşındayım
oğlum 14 yaşında
13 yaşına girdiğinde birden ani bir kararla ikinciyi istedim. Eşimin yıllar süren ısrarlarını hiçe saymıştım halbuki.......

iki yıldır bekliyorum olmuyorrrrrrrrr.

hala umudum var
oğlum askere bile gitse
ikinciyi bekliyorum
treni çoktan kaçırmış olsam bile, çok üzgünüm
topiğin tümünü okudum ağlıyorum şu anda

lütfen geç kalmayın

Arkadaşlar, bu kadar duygusala bağlamayın olayı. O bebeğin kısmeti varsa zaten istemeseniz de olur. Ama ille ikinci çocuk yapmalıyım diye kendimizi strese sokmaya da gerek yok bence. Çok isteyen zaten fazla düşünmez. Ama endişeleriniz varsa ağırdan alın, bu arada belki de kendiliğinden gelir.
Benim de 20 aylık oğlum var, çalışıyorum ve annem bakıyor. Çok yaramaz olduğu için çok yoruluyor, ikinci bir çocuk yapsam ona da bak diyecek yüzüm yok, bakıcıya zaten bırakamam. Çünkü yemesi uyuması avutması zor bir çocuk, bakıcı hayatta uğraşmaz. Ayrıca, 20 aydır bir sıcak çay bir rahat yemek yediğimi hatırlamıyorum. Sürekli oğlumla köşe kapmaca oynuyoruz ve eşimle de eskisi gibi değiliz. Stresten ve yorgunluktan bazı şeyleri unuttuk. Oğlum o kadar yoruyor ki yattığım anda sırtıma ağrı saplanıyor. Akşam uyuduğu zaman hemen zaman kaybetmeden uyuyalım diyoruz. En önemlisi kendime bakamıyorum, hiiiç dinlenemiyorum. gencim, bakımlı olmak süslenmek, gezmek istiyorum. Bir tane daha yaparsam, ömrüm çocuk bakmakla geçecek. Allah buna uzun sağlıklı ömür versin, isteyenlere versin diyorum. Bencil diyebilirsiniz belki ama herkes hayata bir kez geliyor. Özellikle erkek çocukları büyüyünce çok vurdumduymaz oluyorlar. Anneciğim bana kardeş yaptın diye size teşekkür edeceklerini mi sanıyorsunuz. Benim gördüğüm kardeş ilişkileri çok farklı, mesela eşim kardeşiyle hiç görüşmez, çünkü kardeşi sürekli bizim işimize gücümüze evimize laf eder, siz zenginsiniz diye laf sokar, doğumda, ev taşımada, yani ihtiyacımız olduğunda hiç görünmez. Benim kız kardeşim var o da yeni evlendi, uzağa taşındı, kendi kocasıyla kayınvalidesiyle haşır neşir, Bize 15 günde bir gelir kocasıyla, resmi otururuz. Tabi herkesin şartları farklıdır, ben buraya kimseyi 2. çocuktan vazgeçirmek için değil, yapamayanlar kendilerini kötü hissetmesinler diye yazdım, sevgiler.

ay aynı benim oğlumun 20 aylıkken yaptığım şikayetler yakınmalar
ama sonuç ortada işte
sanki yukarıda yazdıklarını ben söylüyor muşum gibi
eşim de der zaten keşke oğlan küçükken dediklerini kayda alsaymışım diye

Hatunsultan,yaşınız geç değil.ilk çocuk için 40 yaşında tüp bebek için uğraşan binlerce insanın farkındasınızdır elbette.
ama önemli nokta yaş 1-2 yıl ilerlediğinde bile gebelik risklerinin istatistiksel olarak arttığı.mutlaka 400 mikrogram günlük folik asitinizi alın derim ben,çünkü bu miktarı gıdalarla karşılayabilmemiz mümkün değil.daha da önemlisi 35 yaş sonrasında gebelik için bekleme süresi 6 aydır.doktorunuza gidin.belki bir aylık basit bir yumurtlama tedavisi /aşılama ile hemen gebe kalırsınız.tabi öncesinde yapılan sperm tahlili,rahim filmi,adetin 3.günü hormonlara bakılması işin sıkıcı fakat zorunlu uygulanan kısmı.yani spontan gebelik için 2-3 yıl daha beklemeyin bence.
bebek düşünüyorsanız hemen yapın.bunu düşünen insanın zaten o yavruya verecek kocaman bir enerjisi ve sevgisi vardır.
bebek kadını gençleştirir,ona yaşam sevinci verir,bence ikinci kez anne olmak için en güzel yaştasınız..

Son düzenleme:
selam arkadaşlar,
bende ikinci çocuk için kararsızlardanım ben 35 yaşındayım kızım 5 yaşında doğduğundan beri daha akşam yatıp şöyle 4 saat kesintisiz uyumadım. iki yıldır üst üste ameliyat oldu bi de onun stresini yaşadık. şimdi okula başlayacak ve eşim fırsat bu fırsat deyip ikinci çocuğu istiyor hemde çok istiyor. açıkçası ben çok yorgunum ve ikinci bir çocuğa bakabilecek psikolojiye sahip olduğumu sanmıyorum.kızımın tek büyümesini de istemiyorum ne zor şeymiş. şimdi en azından okula başlayınca biraz kendime zaman ayırırım diyordum ikinciyi yaparsam aynı şeyleri yaşamaktan gerçekten çok korkuyorum keşke eşimde anlayabilse ama tek çocuk olmazmış. ben üç kardeşim keşke tek olsaydım diyorum çoğu zaman siz ne diyorsunuz ?

bende aynı durumdayım benim oğlanda 1 yaşında hemde doğum dününde oldu ikincisinide 2 yaşına 1 ay varken oldu şimdi yine korkuyorum üniversite hastanesine götürcem prf sör yaptı 2 amelyatı acaba tekrarladımı diye

bende az önceki bi topiğe hamileyim galiba ama hazır değilim diyodum ya ben istemiyorum açıkçası bakımı çok zor çocukların bide ilk çocuk böyle hep hastanelerde geçti ömrüm hamilelikte başladı son 1 ay kala suyu tamamen bitti hergün kalp atışı için makinaya bağlandım artık ya sen tehlikeye girersin doğumun gününde olmasını beklersek yada çocuk dedi doktorumuz 25 gün önceden sezeryanla doğum yaptım

eşim istiyo işallah hamilesindir diyo şimdiden zil takıp oynamaya başladı hamileysemde en fazla 10 günlük falandır yarın doktora gidip test yaptırcam ben istemiyorum işallah değilimdir hamileysm aldırcam diyorum eşim çok kızdı annemde masumun günahını alma diyo ya 10 günlük faklandır diyorumya günaha girermiyim çok fazla akıntım var adet sonu gibi beyaz sekpak koymadan duramıyorum

yarını sabırsızlıkla bekliyorum sabah erkenden test yaptırcam bu gün eşim giyindi kuşandı doktota gittik kısmet değilmiş öğrenmek doktor yokmuş çocuk olsaydı düşerdi heralde camları sildim pazar günü tülleri yıkadım taktım mutfak dolaplarını boşaltıp sildim ağrım da yok ama akıntım çok kusura bakmayın çok yazdım sanki benim topik gibi oldu

aslinda neden olmasin..benimde kardesimle aramda oldukca yas farki var o zamanlar cok garipsemistim hatirladigim sey, annem doguma gidince apar topar, ben aglamistim caktirmadan..
ona ilk baktigim gun hala aklimda bugun gibi yeni..simdi buyudu neredeyse evlenecek yasa geldi.hey gidi gunlerr..
duygulandim hatirlayinca..imkanin varsa hic dusunme yap..

Kesinlikle Yapmalısın..

Eğer Yapmazsan Koskoca Bir Keşken Olacak 40 Olduğunda..

Kardeş Gibisi Var mı?

1 tane varmış işte
bence çok gerekli değil
tabi altından kalkabilecekseniz maddi ve manevi olarak
yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…