meraba arkadaslarım ve ablalarım ben 19 yasındayım 3 yıllık evlıyım 2.5 yasında bır kızım var.ıkıncı cocugu bı yandan ıstıyorum bı yandan ıstemıyorum.ıstemememın nedenı daha cok kucuk olmam ve hep bir şüpheyle yasamam acaba aldatılırmıyım aldatırsam ıkı cockla ortada kalırım korkusu cunku annemde aynı durumda ıkı cocukla ortada kalmmıs bır bayan.ıstememın nedenı bız aıle bınasında oturuyoruz ıkı eltım bıde kayınvalıdem var bınada.ben 1 sne ıcınde baska yere tasınmayı düşünüyorum hamılelegım cok sorunlu gectı sureklı kusarak bayılarak ve haftada ıkı uc kez serum takılarak.yıne aynı sekıl olrum dıye burda gecırmek ıstıyorum hamılelıgımı en azından kızımı onlara bırakıp uyuyabılırım yada bayıldıgımda yanımda olurlar.ne yapmalıyım yasıma aldırış etmeden bı tane daha yapmalımıyım yoksa hamılelegım kotu gecsede bunu goze alıp bıkac sene sonramı yapmalıyım?
Arkadaşlar, bu kadar duygusala bağlamayın olayı. O bebeğin kısmeti varsa zaten istemeseniz de olur. Ama ille ikinci çocuk yapmalıyım diye kendimizi strese sokmaya da gerek yok bence. Çok isteyen zaten fazla düşünmez. Ama endişeleriniz varsa ağırdan alın, bu arada belki de kendiliğinden gelir.
Benim de 20 aylık oğlum var, çalışıyorum ve annem bakıyor. Çok yaramaz olduğu için çok yoruluyor, ikinci bir çocuk yapsam ona da bak diyecek yüzüm yok, bakıcıya zaten bırakamam. Çünkü yemesi uyuması avutması zor bir çocuk, bakıcı hayatta uğraşmaz. Ayrıca, 20 aydır bir sıcak çay bir rahat yemek yediğimi hatırlamıyorum. Sürekli oğlumla köşe kapmaca oynuyoruz ve eşimle de eskisi gibi değiliz. Stresten ve yorgunluktan bazı şeyleri unuttuk. Oğlum o kadar yoruyor ki yattığım anda sırtıma ağrı saplanıyor. Akşam uyuduğu zaman hemen zaman kaybetmeden uyuyalım diyoruz. En önemlisi kendime bakamıyorum, hiiiç dinlenemiyorum. gencim, bakımlı olmak süslenmek, gezmek istiyorum. Bir tane daha yaparsam, ömrüm çocuk bakmakla geçecek. Allah buna uzun sağlıklı ömür versin, isteyenlere versin diyorum. Bencil diyebilirsiniz belki ama herkes hayata bir kez geliyor. Özellikle erkek çocukları büyüyünce çok vurdumduymaz oluyorlar. Anneciğim bana kardeş yaptın diye size teşekkür edeceklerini mi sanıyorsunuz. Benim gördüğüm kardeş ilişkileri çok farklı, mesela eşim kardeşiyle hiç görüşmez, çünkü kardeşi sürekli bizim işimize gücümüze evimize laf eder, siz zenginsiniz diye laf sokar, doğumda, ev taşımada, yani ihtiyacımız olduğunda hiç görünmez. Benim kız kardeşim var o da yeni evlendi, uzağa taşındı, kendi kocasıyla kayınvalidesiyle haşır neşir, Bize 15 günde bir gelir kocasıyla, resmi otururuz. Tabi herkesin şartları farklıdır, ben buraya kimseyi 2. çocuktan vazgeçirmek için değil, yapamayanlar kendilerini kötü hissetmesinler diye yazdım, sevgiler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?