İkinci çocuğu yapmalı mıyız? çok kararsızım

canım konuna bayıldım bence kusura bakma yaş geçmeden yap derim hiç bekle....................
çoçukevin neşesidir ..eğer mutluysan maddi sorumlulukları kaldırabiliyorsan yap derim ne diyeyim

güzelim siz ölünce o çocuk ne yapacak bir bayram kandil oldumu kime gidecek kim gelecek şu dünyada insana ailesinden daha yakın kimse varmı bence hemen yapmalısın.siz ölünce hastalığında kim yanında duracak bence bir çocuğa en büyük ceza kardeşsizliktir.bu benim fikrim,herkezin fikrine fikrine saygım var.çalışıyormuşsunuz maddi durumuz iyi anladığım kadarıyla ben sizin yerinizde olsam 3.cüyü bile yapardım.en büyük hayalim yaşlandığımda bayramlarda evimin çocuk ve torunlarımla dolu olması.bundan daha büyük bir kazanç yok bence. hihoyyyt

güzel arkadaşim,ben mesele ikinci çocuk istemiyordum(doğumdan çok korkuyordum),eşim çok esrar etmiş,durumunuz iyi bir şey olmaz,gerekirse yardımci alırım sana:Saruboceq:,eşim kız olmasını çok istiyordu,ilk çocum erkek 5yaş,ismini kızına bile bulmuş RÜYAa.s,neyse ben kabul ettim:icecream:,sekizinci aya kadar kız görünyordu:jeyyar:,sonra dr dediki aa bu erkek,yalnış olmuş:roflol:,beim eşimin surat bi karış:roflol:,ben gülmekten kriz geçirdim:roflol:,benim demek istediği şu doğduğu anda İYİKİ doğurdum diyorsun:CüvCüv:,o bebeğin saf sana bakışı,minicik eller:asigim:,ilk oğlum kardeşi ilk kişi olmuş,ben böyle istedim,tanrıya şükürler olsun,bebeğim şimdi 9aylik,ve çocuklarım bir birine bayılıyorlar:1hug:,kıskanma yok(çok şükür),o abisinin kuzusu büyük olğlum diyor:roflol:,benim hissettiklerimi sana anlatamam:sm_cool:,çok mutluyum:sm_cool:,bence maddi durumunu iyise ikinci çocuğu da olsun,pişman olmazsın,benim fikrim bua.s.

benimde 1 yasında bir kızım var gurbetteyim üstelik evlenir evlenmez hamile kaldım hep tek basına büyüttüm tam asla bir daha dogurmam diye yeminler ederken bu yazıyı okudum bende kararımı degiştirdim.allah nasip ederse kızım ilkokula baslayınca bende istiyorum bence 7-8 yas arası iyi

bence 1 tane var zaten onunla zaman geçir, zaten çalışıyormuşsun da.. bu devirde 1 tane çocuk yeter diye düşünüyorum

bence bu aileden aileye değişcek bi konu yani genel geçer bişey olmadığı için bize sorma derim, bunu en iyi sen bilirsin, kalben bu kadar istiyorsan ve yapmazsan pişman olabilirsin gerçekten

kızlar benim 1,5 yaşında bir oğlum var. ben oğlumu 8 haftalıkken daha anneme bırakıp çalışmak zorunda kaldım. eşimle benim maaşımız bir memur kadar anca eder. benimki sadece kiraya gidiyor. eşiminki ilede geçinmeye çalışıyoruz işte. ben hep bir bebek taraftarıydım eskiden. doğumumçok zordu ama sebebi bu değildi. annem hem oğluma hen annesine bakıyor.zaten kendiside rahatsız. bi daha olursa ben bakamam diyor ki bebeğim bi kere boğulma tehlikesi geçirdiği için annem bi daha sorumluluk alamam ömrümden ömür gitti o gün diyor.
velhasıl ben oğlumu kardeşsiz bırakmak istemiyorum ama eğer bi daha doğurursam işten çıkmam gerekecekki o zaman eşimin adığı kira ve bırakın geçime bez parasına anca yeter.
e doğal olarak kreş yada bakıcıda mümkün değil mi maddi açıdan.
bu durumda doğurmak hem şimdiki oğluma hem doğacak bebeğe haksızlık olur öyle değil mi. şimdi bile sağlam bi işim yok her an ne olacağı belli olmayan bir işteyim.
siz olsanız ne yapardınız

yanlış anlamayın ama ben 1 çocuk yapıpta ikinciyi yapmayan insanları bencillikle suçluyorum ki bu konuda başta annemi suçulyorum.bende tek çocuğum annem ve babam devlet memuruydu maddi yetersilikler ve bakacak kimsesi olmadığından ikinci bir çocuk düşünmemişler.benide 4 yaşına kadar annane büyütmüş ve başka bir şehirde düşünün bir anne için evladını 4 yıl görememek ne demek ancak senede 1 ay görebiliyormuş.ama yinede ben haklı görmüyorum annemi sırf kendi üzülmesin diye beni yalnız bıraktı.henüz 2 aylık bir bebeğim var ve ikinci bir çocuk istiyorum Rabbim nasip ederse.tek çocukda ısrarcı arkdaşlara sadece şunu söyleyebilirim.hayatımda hep yalnızdım.oyun oynarken yalnızdım,eğlenirken yalnızdım,ağlarken yalnızdım,evlendim yalnızdım,bebeğim oldu yalnızdım,mevlüt okutucam bebeğime yine yalnız olacağım.ki benim çok iyi anlaştığım hep yanımda olan kuzenlerim,ailem ve arkadaşlarım var ama hiç kimse kardeşin yerini tutmuyor.siz bilirsiniz ama bencillik yapmayın derim.ilk çocuğu kendi çocuk isteğimizi tatmin etmek için yapıyoruz ikinciyi ise o yalnız kalmasın diye yani çocuğunuz için yapmak lazım diye düşünüyorum.yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın kusurada bakmayın başındada dedim ya bende bu konuda dertliyim tek çocuk olmak kadar kötü bişey yok

merhabalar,
ben psikolojik danışmanım. bize öğretmenlerimiz iki çocuğun arasının en az 6 yaş olmasının onların psikolojileri iyi etkilediğini kötü etkilemediğini anlatmıştı. ve benim fikrim tek olan çocuklar ailede sürekli tek ilgi odağı oldukları için ileride bunla ilgili sorun yaşayabiliyor ve çok büyük bir çoğunlukla tek olmayan çocuklar yani kardeşler daha paylaşımcı oluyor, sosyal ortamlara daha rahat giriyor, özellikle büyük çocuğun sorumluluk duygusu artıyor ve bu gibi yararları çok fazla. ayrıca ailesinin tek çocuğu olmayanlar kardeşleri olanlar bir şekilde kendilerini kardeşlerinden daha iyi gösterip ailesinin sevgisini ilgisini çekmek için davranışlarına dikket ediyor, kurallara daha fazla uyuyor.kurallara uyması düzenli ve çalışkan olması tabiki bir zaman sonra onnun kişiliği haline geliyor. tabi en iyi hayat kurtaran ilaç bile yanlış kullanılırsa öldürür:)) çocukta olumlu davranış geliştirmede en büyük rol anne babanındır. anne baba çocuklar arasında dengeyi kuramazlarsa kardeş çocuğa yarardan çk zarar eder.

eftelya arkadaşım yazımı gönderdikten sonra senin yazını okudum ve sana gerçekten çok hak verdim. benim annemde sürekli çalışırdı işte değil ama tarlada bahçede beni bırakacak ailesi komşusuda yokmuş Allaha emanet karnımı doyurur altımı temizler gidermiş. ama ablam vardı o benim herşeyim benden 2 yaş büyük ama hep anne gibi korudu kolladı beni. annemiz başımızda olmasada biz ablamla birbirimizin annesi olmuştuk sanki. birimizin eline diken batsa diyerimizin canı yanar. bundan önceki yazımda psikolojik ve davranışsal olarak faydalarını yazmıştım ama olmasada faydası bence ne olursa olsun ama kardeşsiz çocuk olmasın.

yanlız kalmaması açısın dan evet ama...2. çocuk neden istiyorum yada neden istemiyorum tart bence hangisi ağırsa onu tercih et hakkında hayırlısı olsun:Saruboceq:

benim 9 aylık kızım var..33 yaşındayım 2010 mayısta 2. bebği düşünüyorum..kızımında bir kardeşi olmalı bence...

benim 9 aylık kızım var..33 yaşındayım 2010 mayısta 2. bebği düşünüyorum..kızımında bir kardeşi olmalı bence...

neden olmalı biri bana anlatsın bende karar vermek istiyorum artık,ikinci çocuk olmalımı olmamalımı?kafamçokkarıştı

herhangi bi sağlık problemin yoksa ve maddi açıdan 2. çocuk sizi zorlamayacaksa ki zorlayacağını sanmıyorum sizde çalışıyorsunuz bence çocuğunuz tek kalmasın derim her açıdan çocuğunuz için de sizin içinde iyi olacaktır
aslında bu tek çocuk mantığına da bi anlam veremiyorum ama neyse ben 5 çocuk yapın demiyorum ama tek çocuğu da onaylamıyorum benim fikrim 2. bir çocuğun size mutluluk getireceği gerisi size kalmışa.s.

ikinci çocuk olursa ilk çocuğun rahatının bozulacağını düşünüyorum.derslerine yüzde yüz engel olur.

neden olmalı biri bana anlatsın bende karar vermek istiyorum artık,ikinci çocuk olmalımı olmamalımı?kafamçokkarıştı

neden olmalı? çok basit. siz ömrünüzün sonuna kadar yanında olamayabilirsiniz. sizinle paylaşamayacağı, hatta belki de sizden dert yanacağı biri olmalı hayatında. biz 3 kardeşiz. ve iyiki de öyleyiz. elbetteki annem için (özellikle ilk yıllar) çok zor olmuştur. aramızdaki yaş farkı 1,5 ve 5. ama inanın o kadar ihtiyaç oluyor ki bir kardeşe. şahsi fikrim; bir anne çocuğunu düşünüyosa kardeş konusunda tereddüt etmemeli. maddi imkansızlık varsa anlarım, ama diğer türlü "neden" konusunda bir an bile düşünülmemeli bence...

Son düzenleme:
gecenlerde ben de bi konu acmistim ikinci bebegi dusunmelimiyiz diye... seni anlayabiliyorum (gerci benim yasim 28). Biz karar aldik bakalim ikinci icin. insAllah en kisa zamanda gebe kalirim diyorum. Darisi olmayanlara insAllah. Mutlaka ikinci yi dusunun diyorum ben eger tabi maddi ve manevi anlamda bunu kaldirabilecekseniz. ben oglumu tek cocuk olarak yetistirmek istemiyorum zaten yavrum cocuk hastasi, bi tanede kardescigi olursa ne guzel olur birlikte buyurler insAllah... Sizin icinde bu boyle evladinizi tek birakmamalisiniz bence.

hamilelik birşey değilde.. ya o lohusalık dönemi yokmu kabus gibi resmen: gelen giden, uykusuzluk... gaz sancıları.. artı birde evde ilk çocuğun dersleri buna ek olacak ..aman allahım bana göe değil galiba..offf çocuğumu tek bırakmakta istemiyorum ama..ya ben nasıl karar vereceğim bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…