selam arkadaşlar,
36 yaşındayım, çalışıyorum, 8 yaşında bir oğlum var.
kalben ikinci bir çocuğu çok istiyorum. hele bir de kızım olsa....
ama mantıken kesinlikle olmaz diyorum. hayat geçip gidiyor. şimdi bile kendime zaman ayıramazken +1 daha ne yaparım diyorum. işimi bırakmam da söz konusu değil..
son zamanlarda eşimle yapmamalıyız şeklinde kararlar alıyoruz.
ama hala kafamdan tamamen atamıyorum. 2.yi yapmazsam pişman olmaktan çok korkuyorum.
bilmiyorum kafam çok karışık. artık karar vermeliyim yaşım da geçiyor.
lütfen yorumlarınızı ve tecrübelerinizi benimle paylaşın.
sevgiler...
yanlış anlamayın ama ben 1 çocuk yapıpta ikinciyi yapmayan insanları bencillikle suçluyorum ki bu konuda başta annemi suçulyorum.bende tek çocuğum annem ve babam devlet memuruydu maddi yetersilikler ve bakacak kimsesi olmadığından ikinci bir çocuk düşünmemişler.benide 4 yaşına kadar annane büyütmüş ve başka bir şehirde düşünün bir anne için evladını 4 yıl görememek ne demek ancak senede 1 ay görebiliyormuş.ama yinede ben haklı görmüyorum annemi sırf kendi üzülmesin diye beni yalnız bıraktı.henüz 2 aylık bir bebeğim var ve ikinci bir çocuk istiyorum Rabbim nasip ederse.tek çocukda ısrarcı arkdaşlara sadece şunu söyleyebilirim.hayatımda hep yalnızdım.oyun oynarken yalnızdım,eğlenirken yalnızdım,ağlarken yalnızdım,evlendim yalnızdım,bebeğim oldu yalnızdım,mevlüt okutucam bebeğime yine yalnız olacağım.ki benim çok iyi anlaştığım hep yanımda olan kuzenlerim,ailem ve arkadaşlarım var ama hiç kimse kardeşin yerini tutmuyor.siz bilirsiniz ama bencillik yapmayın derim.ilk çocuğu kendi çocuk isteğimizi tatmin etmek için yapıyoruz ikinciyi ise o yalnız kalmasın diye yani çocuğunuz için yapmak lazım diye düşünüyorum.yazdıklarımı kimse yanlış anlamasın kusurada bakmayın başındada dedim ya bende bu konuda dertliyim tek çocuk olmak kadar kötü bişey yok
benim 9 aylık kızım var..33 yaşındayım 2010 mayısta 2. bebği düşünüyorum..kızımında bir kardeşi olmalı bence...
herhangi bi sağlık problemin yoksa ve maddi açıdan 2. çocuk sizi zorlamayacaksa ki zorlayacağını sanmıyorum sizde çalışıyorsunuz bence çocuğunuz tek kalmasın derim her açıdan çocuğunuz için de sizin içinde iyi olacaktır
aslında bu tek çocuk mantığına da bi anlam veremiyorum ama neyse ben 5 çocuk yapın demiyorum ama tek çocuğu da onaylamıyorum benim fikrim 2. bir çocuğun size mutluluk getireceği gerisi size kalmışa.s.
neden olmalı biri bana anlatsın bende karar vermek istiyorum artık,ikinci çocuk olmalımı olmamalımı?kafamçokkarıştı
gecenlerde ben de bi konu acmistim ikinci bebegi dusunmelimiyiz diye... seni anlayabiliyorum (gerci benim yasim 28). Biz karar aldik bakalim ikinci icin. insAllah en kisa zamanda gebe kalirim diyorum. Darisi olmayanlara insAllah. Mutlaka ikinci yi dusunun diyorum ben eger tabi maddi ve manevi anlamda bunu kaldirabilecekseniz. ben oglumu tek cocuk olarak yetistirmek istemiyorum zaten yavrum cocuk hastasi, bi tanede kardescigi olursa ne guzel olur birlikte buyurler insAllah... Sizin icinde bu boyle evladinizi tek birakmamalisiniz bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?