İkinci Çocuğunu Umutla Bekleyenler

Bugün adetin 11. Günü. Bu ay yine klomen kullandım ve hala incir kürü yapıyorum. 16 mm ve ve 14 mm boyutlarında iki yumurta mevcut. Doktor kalitesini bilemeyiz ama iyi görünüyor dedi. Cumartesi çatlama iğnesi olacağım.
Ama kızlar pek ümidim yok kendime dair. Ama psikolojim iyi. Hakkımda hayırlısı olsun deyip çıkıyorum işin içinden :)

Ne nazli bebislerimiz varmış ilkide 3. Yilimda kalmıştı 2. Olmuyor bir 6senedir ben doktora gitmedim hiç ben kendimi tek çocuğa alistirdim aslında ama ilerde pişman olurmuyum diye düşünmüyor değilim ama nasipse olurdu diyorum bi tarafımda çabala diyor kafam karışık isteyen herkese hayırlı sağlıklı evlat nasip etsin Rabbim gebe arkadaşlarım sagsalim kucağıniza alırsınız insaAllah

Bugün adetin 11. Günü. Bu ay yine klomen kullandım ve hala incir kürü yapıyorum. 16 mm ve ve 14 mm boyutlarında iki yumurta mevcut. Doktor kalitesini bilemeyiz ama iyi görünüyor dedi. Cumartesi çatlama iğnesi olacağım.
Ama kızlar pek ümidim yok kendime dair. Ama psikolojim iyi. Hakkımda hayırlısı olsun deyip çıkıyorum işin içinden :)
Hadi inşallah güzel sağlıklı bir bebek olur o yumurtalar Rabbim nasip etsin inşallah...

Selam arkadaşım, ben buraya önceleri yazıyordum belki hurrem ve enfal arkadaşlarım beni hatırlar. Yazını görünce belki sana bir umut küçükte olsa moral olurum diye yaziyorum.
Ben 44 yaşındayım yani 72 doğumluyum. 40 yaşında ikinci evliliğimi yaptım. İlk evliligimden 2 oğlum var 24 yaşindalar. Yurtdışında yaşıyorum eşim yanıma geldiğinde 41 yaşındaydım ve kısa süre sonra tedavisiz hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı ve 3 ay sonra yine doğal hamile kaldım kızım şu an 26 aylık. Abileriyle aralarında tam 22 sene var. Yani canım ben 22 sene sonra tedavisiz tekrar anne oldum çok şükür. Eşim ikinci çocuk çok istiyordu hiç korunmadik kızımdan sonra fakat 2 sene hamile kalamadim. Tmm demekki buraya kadarmış dediğim anda hamile olduğumu öğrendim ne yazıkki geçtiğimiz şubat28 de yine düşük yaşadım. Dedim ki var bunda da bi hayır olmuycak Rabbim böyle istiyor yaş oldu 44 nasıl olsun ki. Ama Allahtan dualarimi hiç kesmedim hep istedim lakin senin gibi aşırı kaçmadım. Ve sürpriz bi sekilde temmuzda hamile olduğumu öğrendim. 44,5 yaşında 16 haftalık hamileyim. Rabbime binlerce şükürler olsun. Yine tedavisiz inşallah sağlıkla kucağıma almakta nasip olur.

Ne yaptın dersen cokta bişi yapmadım. Kendimi bildim bileli sağlıklı beslenirim. Sigara alkol asla olmadı. Ceviz fındık badem çok severim. Birde günde 1-2 aslanpencesi çayı içtim. Hergün aklıma geldikçe Rabbime şukrettim. Bana oğullarımı kızımı verdiği layık gördüğü için. Stres yapmadım yapmamaya çalıştım.
Unutmaki en büyük engel stres. Yani diyeceğim o ki arkadaşım biraz oluruna bırakmaya çalış sağlıklı beslen ve bol bol dua et.
Yalnız arkadaşım sakın birdaha Allah baba diye hitap etme çok günah güzel kardeşim. Allah gönlündekini tez zamanda versin. Bütün arkadaşlarin. Sevgiler...
Can'ım çok sevindim Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :) kendine dikkat et yorma

Kızlar selam uzun zamandır uğramıyprdum yeni hamileler var mı ? Bende güzel haber yok hala uğraşıyorum :(Perşembe histereskopi oluyorum Rabbim daha fazla bekletmesin ne diyeyim yoruldum artık

Veson Veson şimdiden çok geçmiş olsun. Hayırlısıyla bebeğin yakın zamanda gelir inşallah.
Benim de iki yıl hiç olmadı. Son bir yılda da iki düşük ve hala olmuyor. Hepimiz çok yorulduk çoook :KK42:

Veson Veson şimdiden çok geçmiş olsun. Hayırlısıyla bebeğin yakın zamanda gelir inşallah.
Benim de iki yıl hiç olmadı. Son bir yılda da iki düşük ve hala olmuyor. Hepimiz çok yorulduk çoook :KK42:
Sağol cnm ya Rabbim bir daha yaşatmasın gerçekten insanın elinden birşey gelmiyor ne yapacağını şaşırıyor insan

ferb ferb , dilfeza dilfeza , Z zaynap , Veson Veson inanın dualarımdasınız inşallah sizlere de Rabbim yeniden anne olmayı nasip eder. Siz yeterki vazgeçmeyin Rabbim doğru zamanı bilir ve sizin için en hayırlı zamanda gelir melekleriniz :KK46:

Enfal97 Enfal97 canım nasılsın? İyice az kaldı hazırlıklar tamam mı? Dr tarih verdi mi? Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :KK200:
:nazar:

Bize gelince iyiyiz minnoşla geçiyor tüm vaktim hiç işe dönmek istemiyorum ama az kaldı :( henüz kim bakacak belli değil yasal iznimin bitmesine 2 hafta var ama biraz da ücretsiz almak istiyorum bakalım inşallah alabilirim Şubatta başlasam yeter Zaten 6 aylık olacak o zaman bakalım artık... bizimde hakkımızda hayırlısı olur inşallah

ferb ferb , dilfeza dilfeza , Z zaynap , Veson Veson inanın dualarımdasınız inşallah sizlere de Rabbim yeniden anne olmayı nasip eder. Siz yeterki vazgeçmeyin Rabbim doğru zamanı bilir ve sizin için en hayırlı zamanda gelir melekleriniz :KK46:

Enfal97 Enfal97 canım nasılsın? İyice az kaldı hazırlıklar tamam mı? Dr tarih verdi mi? Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin :KK200:
:nazar:

Bize gelince iyiyiz minnoşla geçiyor tüm vaktim hiç işe dönmek istemiyorum ama az kaldı :KK43: henüz kim bakacak belli değil yasal iznimin bitmesine 2 hafta var ama biraz da ücretsiz almak istiyorum bakalım inşallah alabilirim Şubatta başlasam yeter Zaten 6 aylık olacak o zaman bakalım artık... bizimde hakkımızda hayırlısı olur inşallah
Canım iyiyiz şükür iki haftamız kaldı inşaallah sağlıkla kavuşuruz bizde minno ya... bu gün çantamızı hazırladık tam hazır sayılmaz eksikler var ama olsun beşiğimizi kurduk çamaşırlar yıkandı ütülendi yerleşti ufak tefek süslerle uğraşıyorum çikolata falan onlarda oldu mu minno gelsin diye beklemeye geçeriz inşaallah... ama zaman geçmiyor derken birde baktık ki son günler kalmış... senin minnoş tam sevmelik olmuştur kesin öpmeye koklamaya doyamaz insan tahmin edebiliyorum.. inşaallah gönlüne göre allah korkusu olan bakıcı da bulursun gözün arkada kalmaz bende bir taşına kadar çalışmayı düşünmüyorum ama sonrasını bilemiyorum..
duanı eksik etme

Kızlar nerdesiniz yaaa Enfal doğum yaptınmı merak ettim
Canım buralardayım daha Doğum daha olmadı tahmini iki hafta var yarın netleşir herhalde heycan dorukta... bu arada bana özelden isminizi gönderin bende Doğuma giderken bir kağıda isimlerinizi yazıp özel dua etmek istiyorum

Selam arkadaşım, ben buraya önceleri yazıyordum belki hurrem ve enfal arkadaşlarım beni hatırlar. Yazını görünce belki sana bir umut küçükte olsa moral olurum diye yaziyorum.
Ben 44 yaşındayım yani 72 doğumluyum. 40 yaşında ikinci evliliğimi yaptım. İlk evliligimden 2 oğlum var 24 yaşindalar. Yurtdışında yaşıyorum eşim yanıma geldiğinde 41 yaşındaydım ve kısa süre sonra tedavisiz hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı ve 3 ay sonra yine doğal hamile kaldım kızım şu an 26 aylık. Abileriyle aralarında tam 22 sene var. Yani canım ben 22 sene sonra tedavisiz tekrar anne oldum çok şükür. Eşim ikinci çocuk çok istiyordu hiç korunmadik kızımdan sonra fakat 2 sene hamile kalamadim. Tmm demekki buraya kadarmış dediğim anda hamile olduğumu öğrendim ne yazıkki geçtiğimiz şubat28 de yine düşük yaşadım. Dedim ki var bunda da bi hayır olmuycak Rabbim böyle istiyor yaş oldu 44 nasıl olsun ki. Ama Allahtan dualarimi hiç kesmedim hep istedim lakin senin gibi aşırı kaçmadım. Ve sürpriz bi sekilde temmuzda hamile olduğumu öğrendim. 44,5 yaşında 16 haftalık hamileyim. Rabbime binlerce şükürler olsun. Yine tedavisiz inşallah sağlıkla kucağıma almakta nasip olur.

Ne yaptın dersen cokta bişi yapmadım. Kendimi bildim bileli sağlıklı beslenirim. Sigara alkol asla olmadı. Ceviz fındık badem çok severim. Birde günde 1-2 aslanpencesi çayı içtim. Hergün aklıma geldikçe Rabbime şukrettim. Bana oğullarımı kızımı verdiği layık gördüğü için. Stres yapmadım yapmamaya çalıştım.
Unutmaki en büyük engel stres. Yani diyeceğim o ki arkadaşım biraz oluruna bırakmaya çalış sağlıklı beslen ve bol bol dua et.
Yalnız arkadaşım sakın birdaha Allah baba diye hitap etme çok günah güzel kardeşim. Allah gönlündekini tez zamanda versin. Bütün arkadaşlarin. Sevgiler...
Hatırladım tabi ki hatırlamazmıyım ne zor günler geçirdim ben burada ne sıkıntılar kaç kez kapattım Bebek defterini kaç kez heycanla yeniden açtım... kaç defa ağladım adet olduğum da yada kaç kere hamile olduğumu öğrenip daha sevinemeden kıpırtılarını hissetmeden düşük yaptığımda...
Şimdi çok şükür rabbim çok büyük istedik verdi elhamdulillah... okadar büyük ki vermek istemeseydi istemeyi vermezdi... çok istemeliymişiz yürekten ama gerisini rabbime bırakmalıymışız olmuyor diye ağlamayı bıraktığım ayda meleğimin benimle olduğunu öğrendim şimdi sayılı günler kaldı... rabbim senin yavrunu da sağ Salim kavuştursun inşaallah...
Dediğin herşeye katılıyorum burada bekleyen herkese ikinci evlatlarını nasip etsin rabbim aminn

Canım iyiyiz şükür iki haftamız kaldı inşaallah sağlıkla kavuşuruz bizde minno ya... bu gün çantamızı hazırladık tam hazır sayılmaz eksikler var ama olsun beşiğimizi kurduk çamaşırlar yıkandı ütülendi yerleşti ufak tefek süslerle uğraşıyorum çikolata falan onlarda oldu mu minno gelsin diye beklemeye geçeriz inşaallah... ama zaman geçmiyor derken birde baktık ki son günler kalmış... senin minnoş tam sevmelik olmuştur kesin öpmeye koklamaya doyamaz insan tahmin edebiliyorum.. inşaallah gönlüne göre allah korkusu olan bakıcı da bulursun gözün arkada kalmaz bende bir taşına kadar çalışmayı düşünmüyorum ama sonrasını bilemiyorum..
duanı eksik etme
Sorma canım öyle şirin oldu ki zorla sevdiriyor kendini minnoş agular çığlıklar gülücükler bol bol :) maşallah bir de şu iş meselesini halletsem daha iyi olacak inşallah sen doktordan sonra yaz mutlaka Can'ım

Geldim yine doktora. Sıramı bekliyorum. Ne diyeceğim ki doktora. Yine olmadı. Haydi bir umut daha deneyelim mi diyeceğim. Artık böyle şeylerle vakit kaybetme. Tüp bebek dene gibi şeyler mi der acaba. 39 yaşında, bir umut peşinde koşturup duran şu halime acıyorum.
Aslında kendime kızmıyor da değilim. Aslanlar gibi yakışıklı zeki bir oğlum var. Ne bu ısrar diyorum. Bundan sonra hayatını yaşa diyorum kendime. Ama mantığım duygularımla çelişiyor. Ah bu özlem yok mu :(

Tam da dediğim gibi tüp bebek önerdi. Sürekli bunun için uğraşmak duygusal anlamda seni yıpratıyor olmalı dedi. Bende tüp bebeğinde garantisi yok diyerek istemediğimi söyledim. Bende sürekli geldiğim için utanıyorum dedim. Sen her zaman gel, sadece seni düşündüğüm için tüpü önerdim dedi. Yine bir hormon testi için kan verdim. Yumurta rezervlerini görmek için...Bu sefer verdiği ilaç klomen değil daha etkiliymiş. 40 yaş üstü, yumurta rezervleri az kadınlar için veriliyormuş. Femara ismi. Bugün reglin 3. günü. Muayene de etti. Kist yok. Ama henüz bir yumurta oluşumuda göremedim dedi. Çıkışta eşimle konuştuk telefonda. Şimdiye kadar olsada olur olmasada olur diyen adam ben oğluma kardeş istiyorum demez mi . Gerekirse tüpte yaparız dedi. Bilemiyorum... Kafam çok karışık...

Tam da dediğim gibi tüp bebek önerdi. Sürekli bunun için uğraşmak duygusal anlamda seni yıpratıyor olmalı dedi. Bende tüp bebeğinde garantisi yok diyerek istemediğimi söyledim. Bende sürekli geldiğim için utanıyorum dedim. Sen her zaman gel, sadece seni düşündüğüm için tüpü önerdim dedi. Yine bir hormon testi için kan verdim. Yumurta rezervlerini görmek için...Bu sefer verdiği ilaç klomen değil daha etkiliymiş. 40 yaş üstü, yumurta rezervleri az kadınlar için veriliyormuş. Femara ismi. Bugün reglin 3. günü. Muayene de etti. Kist yok. Ama henüz bir yumurta oluşumuda göremedim dedi. Çıkışta eşimle konuştuk telefonda. Şimdiye kadar olsada olur olmasada olur diyen adam ben oğluma kardeş istiyorum demez mi . Gerekirse tüpte yaparız dedi. Bilemiyorum... Kafam çok karışık...
Canım eşinin desteğine ve istekli olmasına sevindim şu durumda sen hamile kalamıyor değilsin bence lütfen öncelikle kendini mutlu edecek bir şeyler yap lütfen şu durumda en kıymetli sensin biliyorsun hamile kalabildiğini ve enin de sonunda olacağını lütfen kendini üzmeyi birbkenara bırakarak hayata tıpkı Yen'i anne olduğun yıllardaki gibi bakmaya başla unut başından geçenleri... sen mücadelene devam et doktora sadece laf olsun adet yerini bulsun diye git ve beslenmenize dikkat ederek hayata devam edin bak burda kaç kişi senin o doktor önündeki bekleyişinin aynısını yaşadı ve şimdi bebekleri kucağında senin de olacak emin ol buna sadece zamanı var benim yaşım 32 olduğu halde doktor bana tüp bebek demişti ve ben de eşimde karşı çıkmıştık o tüp bebek dedikten sonra 3 kez kendiliğinden hamile kaldım ve şükür 3. Şuan doğmak üzere... olduğuna ve yine olacağına inanarak yoluna çaktırmadan devam et en önemli ilacın mutluluk lütfen bak mutlu ol gerisi gelecek aslanlar gibi oğlunu düşün onunla geçirdiğin kıymetli vakitleri düşün

Back
X